SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Hukukçu Adayından 'Uysa da Uymasa da Yıkılacak' Mesajı!.

AKP'nin Hukukçu Adayından 'Uysa da Uymasa da Yıkılacak' Mesajı!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Bayram Taşkın, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

ERTV’de yayınlanan ER Meydanı Programına Canlı Yayın konuğu olarak katılan Bayram Taşkın, büyük depremler sonrasında yapılan bina kontrollerinin güvenilirliği konusunda çok tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Taşkın, depremler sonrası il genelindeki binalarda yapılan kontrollerin 'görsel ve yüzeysel' olduğunu belirterek, yüzbinlerce insanın bu raporlarla evlerinden ve işyerlerinden olduğunu ya da oturduğunu unutarak, kontrollerin güvenliği konusunda büyük bir şüphe uyandırdı.

Deprem sonrası şehrin yeniden inşası ve rezerv alanlar konusunda bilgiler veren Bayram Taşkın, binası sağlam olan vatandaşların rezerv alan kapsamından önce binalarının yıkılması için ikna yoluna gidileceğini belirtti.

'Uysa da uymasa da' yıkılacak mesajı!. 
İkna olmayan vatandaşlar olduğunda teknik konunun devreye gireceğini belirterek, bu binaların her türlü yıkılacağı imasında bulunan Taşkın, "Vatandaş yok derse ikinci yol olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resen depreme dayanım testleri yapılacak. Re'sen yapılan yönteme vatandaşın itiraz hakkı olmayacak.Teknik testler sonrasında eğer bina sağlam çıkarsa bina sahipleri için tekrar ikna metodu başlayacak." dedi.

Bayram Taşkın, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Malatya genelinde yapılan bina kontrollerine itibar etmediğini belli ederek, "Depremden sonraki birinci gözlem ve ikinci gözlem yüzeysel yapıldı, görsele bakıldı. Kabuk atılmış mı, sıva dökülmüş mü?." ifadelerini kullandı.

Açıklama, 'Karot Israrı'ile ilgili iddiaları doğruluyor..
Depremlerden sonra yapılan kontrollerin rezerv alanı içi ve dışı olarak değerlendirilmesi uzun süredir eleştiri konusu olmuştu. Vatandaşlar, rantı yüksek olan şehir merkezindeki yerlerde yapılan deprem sonrası kontrollere şüpheyle bakılarak, buralar için 'karot ısrarı'nı, "Rantı yüksek yerlerde kendi mühendislerinin kontrollerine güvenmiyorlar, illa karot alınacak diyorlar. Diğer yerlerde ise 'Mühendislerimizin kontrollerine güvenin.' diyorlar. Bu durumda Malatya genelinde yapılan kontrolün hiçbirinde mühendislerin yaptığı kontrollere itibar edilmemeli, ya da rezerv alanı içinde olan yerlerden de karot istenmeyip, önce yapılan mühendis kontrollerine itibar edilmeli. Bu çifte standart niye? Amaç insan hayatı mı? Yoksa rantı yüksek yerlerdeki sağlam binaları sorun olmasın diye yıkmak mı?' diye ortak tepkilerini dile getirdiler.

Bazı vadandaşlar ayrıca, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Bayram Taşkın'ın deprem sonrası yapılan kontroller için 'yüzeysel ve görsele dayalı' olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Bu kontroller rezerv alanı içinde şüpheli ve geçersiz, ancak bu alanların dışında güvenilir. Bütün Malatya bu raporlara göre evinde oturuyor, işyerlerinde çalışıyor. Demek ki rantı yüksek olmayan yerlerde insan hayatının hiçbir önemi yok." dediler.

Battalgazi'de 21 bölge rezerv alanı..
Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Battalgazi bölgesinde şu anda 21 mahallede rezerv alan edildiğini, mahallerde kısman yapılan rezerv alanların arttırılması ve yeni bölgelerin eklenmesi için çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Battalgazi bölgesinde Akpınar, Yenihamam, Dabakhane, Kırçuval, Sancaktar, Halfettin, Saray, İzzetiye, Hamidiye, Şıkşık, Aslanbey, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Cirikpınar, Şehitfevzi, Taştepe, Göztepe, Tandoğan, Yıldıztepe ve Çöşnük Mahallelerinde bazı alanların rezerv alan olarak onaylandığını ve ihale ve inşaat çalışmalarını 2-3 ay içinde tamamlanacağını ifade etti.

malatyahaber.com- ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

83 yorum yapılmış

  • 44 kentli (4 hafta önce)
    Tamam iyi hoş gel yık da yenisini nasıl vereceksin bedava mı? Şu mega enflasyonda ödemeleri ne kadar olacak? bunun kiracısı var bunun miras kalmış evi asgari ücretle geçindirmeye çalışanı var bunların evlerini yıktığınızda bunlara yeni evleri nasıl vereceksiniz? yoksa bu rezerv alan işinin arkasında rantında dışında depremden faydalanıp çok farklı ve Malatya'nın demografik yapısını bozmaya yönelik başka planlar mı var? malum bu akpli adayların etnik siyaset konusunda ki bağımlılıkları düşünülünce insan bazı şeyleri bir daha düşünmek istiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 ay önce)
    Bakın ben bu bayram beyi ne tanırım ne ederim ama bayram beyle benim.ve Yeşilyurt kentsel dönüşüme giren bir yer konusunda bize doğru yolu gösterdi 1 TL bile parada Almadı .Allah için yazıyorum bu adam dürüst gözünde zerre miktarı para düşüncesi yok ....
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Halaycı (1 ay önce)
    Bizim halay başları nerde sesleri çıkmıyor :)
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İCRACI (1 ay önce)
    Malatya'lı olan herkes bilir. Sayın Bayram Taşkın beyefendi Bülent Tüfekçi Beyefendinin eski ortağı. Derim ki Battalgazi'nin yeni Belediye Başkanı olur, Battalgazi'ye çok da yakışır. Neden mi? Hak ediyor. 5 sene daha debelensin dursun
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kesinlikle yanlış bilgi tufenkci ile hicbirzaman bir ortaklığı olmadı Bayram TAŞKINın...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatyali (1 ay önce)
    Kimse kusura bakmasın yıllardır insaat sektorundeyim sağlam binalar yıkılacak bu bir gerçek ayrıca artık belediye seçimlerinde bırakın parti meselesini şahsiye verin çünkü Akparti malasef malatyayi garanti görüyor belki kazanır ama oy oranı çok düşecek bu seçimde demedi demeyin...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Furkan (1 ay önce)
    Millete rezerv alanlarda evinizi iş yerinizi emlak konut yapacak yerleriniz değerlenecek diyorlar. Milletde ücret vermeden buralara sahip olacağını zannediyor. Evet değerleneceği doğru ama o değer nispetinde yer sahibi de parasını öderse malının tekrar sahibi olacak yani ne kadar ekmek o kadar köfte. Parası yetmeyen yine mal sahibi olamayacak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Fatih (1 ay önce)
    Ekonomi , mülteciler , liyakatsizlik , iş bilememen, kayirmacilik. Artık akp oy vermeyeceğiz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • KERNEKLİ (1 ay önce)
    Malatya daha önce benim bildiğim iki tane avukat belediye başkanı gördü birisi bol bol otobüs,çöp kamyonu getirdi.Diğeri emmisioğlu ile kendilerinin de arazilerinin olduğu,tarım arazisi bölgesini imara yani rant'a açtı.Bu avukat neyi başaracak yıkılmış şehirde?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    "hukukçu" diyerek ima yoluyla ilzam ediyorsunuz, hedef gösteriyorsunuz tüm hukukçuları, açıklamayı yapan kişi bayram taşkın, ak parti Battalgazi belediye başkan adayı, evet hukukçu kimliği var ancak sarfettiği söz şahsını bağlar,
    %55
    %45
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 ay önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    El insaf! Ya hu adam hukukçu olup hukuken tartışmalı şeyler söylerse hukukçu olmasına dikkat çekilmeyecek mi? Tereciye tere satmaya kalkmayın, kaç yıllık gazetecilere gazetecilik öğretmeye kalkmayın. Tabii ki bu kimliğine vurgu yapılacak ve bunun diğer hukukçularla ilgisini kuran da sizden başka yoktur.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alakası var ya söylediklerinin sanki bütün avukatları hedef göstermiş gibi konuşuyorsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • brh (1 ay önce)
    Şehrin tamamını yıkın.yikim parasını da milletten alın.birde hava fişekli kutlama yapın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vedat (1 ay önce)
    Vardır akp nin bir bildiği. Gecinemiyoruz, evimiz barkimiz yok çocuklarımızın geleceği yok ama olsun akp oy vericem
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Bayram Taşkın Malatyanın geçmişinde olan ve geleceğine de yön verecek niteliklere sahip bir başkan adayı olduğunu ER Meydanı programında çok net bir şekilde gösterdi. Vatandaşı aldatmak amacıyla kimsenin binasının yıkılmasına izin vermeyeceğiz diye hamasi konuşmak yerine bir hukukçu olmanın gereğiyle rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini anlattı. Bence şu an görev başındakilerin kimseyi küstürmeyelim diye söylemediklerini söyledi. "Şehre yeni bir çehre katmak için gerekirse bazı sağlam binalar yıkılacak ama bu binaların sahipleri ikna edildikten sonra" bu iş yapmak isteyen ve önüne çıkacak muhtemel engelleri aşma azim ve kararlılığına sahip bir başkanı gözümüz görecek heralde
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Boş boş konuşma, LCW nin binasını da yıkacaklar mı o zaman? Yer mi?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Battalgazi (1 ay önce)
    Kimse kimsenin malına çökmüyor 50-_60 yıllık hasarlı binalar yıkılıp yerine sağlam guvenilir binalar yapacak devlet.Bayram TAŞKIN da Adam gibi adamdır...Sözünün eridir,Ak partinin bugüne kadar malatyada yaptığı en doğru iştir aday gösterilmesi...
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Beydağı kentsel dönüşümünde gördü Malatya nasıl olduğunu... 300 metrekare yerini alıyor üstüne sadece daire verip birde borçlandırıyor.. az kaldı sabredik seçim bitsin görecez rezerv alanını.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Depremden virane olmuş bir ilçeye niye avukat belediye başkanı? Hayatımız bu kadar ucuz mu? Her şeyimizi kaybettik. Yok mu işin ehli, şehirciliğin eğitimini almış birisi. konusunda master doktora yapmış yurt dışında eğitimini almış genç aktif dinamik birisi. Banane elin avukatından. vay halimize
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Battalgazi (1 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Şunu bir anlamadınız her belediyenin her başkanın ekibinde şehircilikten anlayanda var muhendiste var mimarda var BAŞKAN idare ve yönlendirme yapan kişidir,oturup kaldırım kavşak çizecek değildir....Başkanları da siyasi partiler halkta karşılığı ne ona bakarak aday gösterir mühendislik fakültesini kaç puanla bitirdigine bakmaz...
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (1 ay önce)Battalgazi isimli kullanıcı yorumuna
    Trol boş atıp tutuyorsun! 20 senedir belediye AKP'de.. mimar mühendis bostanbasina nasıl bu kadar kat imarı verdi? O bölgenin zemini depremden öncede kötüydü! İşi bileni değil yeğeni yerleştirdiler! Madem bu kadar başarılı niye şehrin planlamasini belediyedeki mimar mühendisler değil de Ankara'da yaşayıp, hayatında Malatya'yi görmemiş mimar mühendis planlıyor? Ankara'daki uzman mimarsa bunlar ne?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Troll sen ve senin gibi olan şahsiyetsizlerdir...Herkes burda düşüncesini yazabiliyor hoşunuza gitmeyen zorunuza giden olunca troolll oluyor...Rantın kesildi diye buralarda zırlayıp durma...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ne olmasını beklerdin, inşaat mühendisi mi, şehir plancısı mı, belediye başkanlığı bir organizasyon işi, altında bu bahsetiğin mesleklerden de kişiler görev yapar, önemli olan sevk ve idare, başka bir şey söyleyeyim sanırım yeşilyurt belediye başkanı mühendis, allayıp pullayıp reklamını yaptıkları topsöğüt konakları yıkılmadı mı, ez cümle mesele kanun bilmek, hukuk bilmek en önemlisi de yönetme becerisi...
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Gerek var mı nasıl olsa millet tıpış tıpış gidip bunlara oyunu verecek sonra da yakınıp duracak malatyanın kaderi bu
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (1 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Tebrik ederim kardeşim aynen öyle
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Erol (1 ay önce)
    Battalgazi bölgesinde imardan anlamayan bir başkan yardımcısı kafasına göre her yeri rezerv alan ilan ediyor. 15 temmuzdan önce kimlerle iş tuttuysa, sonra o soruşturmalardan nasıl sıyrıldiÿsa, şimdi aynı zihniyetin destekçisi olarak malatyaya ve ak partiye zarar vermeye, seçimi kaybettirmeye çalışıyor. Milletin aklıyla alay ediyor. Devletin sagduyusuyla alay ediyor. O soruşturmalar tekrar daha katmerli önüne konulunca bakalım nere kaçacak. Bırak malatyanın yakasını kardeşim. Zaten şehir kan ağlıyor. İçten içe Ak parti düşmanlığın yüzünden malatya halkı, esnaf mahvoluyor. Sizin Ak partiye her seçim kaybettirme stratejiniz bugüne kadar ters tepti, bugünde ters tepecek.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Yavuz (1 ay önce)
    Peki evi hiç hasar almamış kredisi yeni bitmiş adamın hali ne olacak neden insanları 9 yıl daha borçlandırıyorlar tamam yapmasınlar demiyoruz yapın ama niye borçlandırıyorlar bu sağlam yeni binalar milli servet yazık degilmi kardeşim
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kasa boş güzel kardeşim,sen suriyelimisin ki sana bedava yapa. 50 milyar dolar para harcaya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhalif (1 ay önce)
    Av.Bayram Taşkın yıllarca akp küskünü idi...Yıllarca suratına bakmadılar...Aday bulamayınca ismi anıldı..Seçimi kaybederse partiden ayrılır.... Ayetullah Geçen sahada ve daha donanımlı...
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Abidin 44 (1 ay önce)
    Anlaşılan o ki bu şehir 20senede kendine gelmez diger iller eskisinden daha iyi olacak eminim buna ve çok kısa zamanda ama malatya da bikaç kişinin istekleri yerine getirilmeden şehir ayaga kaldırılmayacak MALESEF bahtsız Bi şehir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Aynı mantık,aynı zihniyetle farklı sonuç beklemeye devam edin.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bülent (1 ay önce)
    Eğer sözünün eriyse kendisine başarılar dilerim. Bir zamanlar Kayseri belediye başkanı Osman Kavuncu da böyle düşünmüş ve Kayseri'yi kale civarında ki mezbelelikten kurtarıp modern bir şehir yapmıştı. buna göre geniş caddeleri ve uydu kent modeliyle şehri genişletmiş, şehrin daracık caddelerine sıkışmış bankaları, hastaneyi, postaneyi, devlet kurumlarını ve daha nicelerini yayarak örnek bir çalışma yapmıştır. o tarihte kendisini eleştirenler, sövenler ve dövenler olmuş ancak yılmamış ya devlet başa ya kuzgun leşe inancıyla bir dönem geçmiş. bunu gören halk 2 dönem yine seçmiş yetmemiş DP milletvekili olarak seçmiş bu gün hala minnetle rahmetle anılıyor. Bayram Taşkında bu minvalde mi bilemeyiz. umarım sadece hamasi söylemler değildir.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Reel (1 ay önce)
    Akıl fukara olunca dil ukala olur, diye bir söz var.Zat seçimi zaten aldım edasıyla konuşuyor, aslında zatın sucu yok onun bu şekil konuşmasına sebep olan bizlerde suç, kimse kızmasın gerçek bu ve kızanlar yine gidip tıpış tıpış oy verecek
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ali D (1 ay önce)
    Bayram beyi ER MEYDANI programında, baştan sona izledim. Kendisini yeterli gördüm. Ayağı yere basan, bilgili, basiretli, dürüst ve cesur gördüm. Bir partinin genel başkanlığını gayet yeterli yapabilecek bilgi ve beceri içerisinde gördüm. Değerli bir insan. Güzel işler yapabilecek, gelecek vadeden bir şahsiyet. Bu tür insalar siyaseten kıskanıldığı için hep engellenir. Bugün halkın tevecühüne seçenek olması şanstır. Şans vermek gerekir. Haksız eleştiri yapanları vicdana davet ediyorum. İnsafa davet ediyorum. Siyasi ve kimliksel kutuplaşmamız toplumsal mefaatimizin önüne geçmemeli; bizi kör, sağır, dilsiz; vicdansız yapmamalı; insanlığımızı bize kaybettirmemeli.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • 6 Şubat depremini yaşayan herkes vicdanı gördü. Kimler kör, sağır dilsiz sorgulamak lazım. Yinede beni güldürdünüz, Allah ta sizi güldürsün...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yani diyor ki (1 ay önce)
    İşimize gelen sağlam olsa da binayı yıkıp yerine çökeceğiz diyor. Ben bu adamı sevdim en azından ikiyüzlü değil. Açıkça söylüyor kalan kıymetli yerlere de göz koyduk diye. Sonunda beklediğim siyasetçi geldi.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Depremler den önce malatya nin en önemli sorunlari nelerdi?? Varmi hatirlayan bilen.. malatya da caddelerin dar olması, sokakların dar olmasi, kaldirimlarin dar olması, otorparklarin olmamasi vs trafik te tren katari gibi dizi dizi tek şeritte giden araclar sorun degilmiydi arkadaslar.. işin içine menfaat girdi.. hepsi unutuldu.. oldu kardeşim bir kere bu deprem oldu malatya yikildi.. ne yapalım.. şimdi yeni bir imar planı ile süper bir malatya inşaa edilmeli.. yollari daha geniş tramvay lar calisan malatya kurulmali.. sizin bina sağlam diye keyfinizi bekleyemez. Biz sehrimizi düşünüyoruz siz cebinizi.. kusura bakmayın adam haklı.. sağlı sollu cadde sokak tüm malatya yi yikin 10 mt geriden tekrar yaparak hak sahiplerine evlerini verin bitti gitti..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Yetki (1 ay önce)
    Görüldüğü üzere bunlara verin yetkiyi, görün etkiyi. Adamların milli servet, sağlam yapı umuru değil. Sanki yenisini yapabilecekler gibi boş konuşuyor. Daha bir yıldır gidenlerin çivisi bile çakılmadı!
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Cumali (1 ay önce)
    Adam sanki 40 yıllık belediye başkanı bileyleri yazıp eline vermişler o da ezverleyip çıkmış konuştuğunu sanıyor yazık çok yazık malatyata layık görülen adaylar bunlar işte
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Birol (1 ay önce)
    Senin babanın parasıylamı yaptım sağlam binamı yıkıyorsun inşallah iki yakanız bir araya gelmez.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Adam sağlam olan binani yıkmak için bir çaba sarfetmiyor... deprem de yıkılan cadde ve sokaklar daha geniş yapılmaya baslanirsa senin binan ortada kalacak mecbur yıkılmak zorunda...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Binan sağlamsa karottan korkma ozaman.İnsanlara kiraya vereceksiniz çürük binaları yok öyle yağma,Bayram başkan gerekeni yapar inşallah
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (1 ay önce)Sami isimli kullanıcı yorumuna
    Yok öyle yağma malımıza çöktürmeyecegiz! Bayram çıkar mertçe "sağlam olan binaları da yıkacağız ve beş kuruş almadan aynılarını yapacağız " dese sağlam binanın sahibi haksız! Ama bayram mala çökmeye geldiğini soyluyor zaten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Burada asıl konuşulması gereken afet den sonra artan şikayetler çözülmeyen sorunlar var ama bu şehirde buna rağmen bazıları tekrar seçileceği biliyor ve ona göre yorum yapıyor.Bu çok ilginç!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Pırasa (1 ay önce)
    Adı belediye için geçen herkes Adalet bakanı çevre ve şehircilik bakanı İçişleri bakanı yetkisi ve ağzı alabiliyorMuş. Siz ne ara bu işleri öğrendiniz hayretle okuyorum. Allah seçimden sonra hemşehrilerimizin yardımcısı olsun. Daha büyük sosyal bir deprem gerçekleşmesin. Amin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • erol (1 ay önce)
    Sayın başkan adayının söyledikleri ; afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi ve rezerv yapı alanları ile ilgili kanunlarla yasallaştı. Vatandaş ne yaparsa yapsın, ağalar istedikleri yerleri riskli alan ilan edip yıkacaklar, istedikleri yeri rezerv alan ilan edip toplu yerleşime uygun hale getirmek için boşaltacaklar, Kişinin Anayasadaki mülkiyet hakkı saklı kalacakmış bilinmiyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gerçek (1 ay önce)
    Kim ne derse desin Malatya'nın en önemli sorunu yapılan HASAR TESPİTLERİDİR. Eğri oturalım doğru konuşalım bu raporlara güvenen var mı? İçim, % 100 rahat diyen var mı? Üstüne üstlük yöneticilerimizin niyetlerimden emin değiliz. Burada sonuç olarak yapılacak tek şey: binalarımızın hepsinin bilimsel olarak Çevre Şehircilik gibi güvenirliğini tamamen kaybetmiş kurumlardan bağımsız olarak CİDDİ bir şekilde kontrol edilip adam gibi dürüstçe incelenmesidir. (Örnek Elbistan. Demek ki yapılabiliyomuş.) Bütün bir şehirin insanları risk içinde. Bundan daha ağır, daha kötü bir şey var mı?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Başkanım tebrik ederim sizlere koşulsuz destek veren Malatya halkı için ne gerekiyorsa yapın. Tabi ki herşeyin en iyisini reis bilir. Ne yani biz yerimizden olmayalım diye belediye kadrolarını chpkk kılar mı doldursun? Gerekirse on sene daha çadırda kalırız ama reisi yedirmeyiz
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Sen konteynerda kal kardeş biz kalmak istemiyoruz ...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kardeşim benim ironi yaptım anlayana
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Yıkılani yaptilarlada sağlam binalarami sıra geldi şimdi madem tespitler doğru değil tüm şehirden karot testleri yapın dayanıksız olanları yıkın bakanlık kendisi ile çelişiyor madem az veya hasarsız binalar ise ne diye karot testi yapiyorsunuz rezerv alanda yeni bina yapılacaksa parsel bazlı yapılsın alan bazlı değil
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cemil (1 ay önce)
    Niyazi Mahallesi'nde 2 evi yıkılan bir vatandaş olarak Bayram başkana her türlü desteği vereceğiz. burada bazıları bekar bekar yorumlar yazıyor.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Ya adam burada partiyi adayı eleştiriyor iyi güzel ama o eleştirenler ağırdan aza yada ortaya çevirirken vicdan ya da hukuktan hiç bahsetmiyorlar. Kiraları 3'ten 13 yaparken parti ses etmiyorlar. Esnaf biri beşe satarken hukuk vicdan olmuyor. 53 bin kişiyi toprağa verdik zerre iyileşme yok. İnsanoğlu olarak bizler önce kendimize bakacağız. İşine gelince devletin kanunu oluyor işine gelmeyince malıma çöktüler oluyor. Herkes önce kapısının önünü bir süpürsün. Biz birey olarak çok doğruyuz ya toplumdan ve devletin organlarından da aynı doğruluğu bekliyoruz. Devlette biziz halkta biziz. Adam evini rezerv alanda kiraya vermiş konteynerda kalıyor. Allah aşkına gidin bakın kaç ışık yanıyor bazı konteyner kentlerde. Üniversitede konteyner dağıtımı yapıldı kime nasıl verildi bilinmiyor bir çoğunun ışığı yanmıyor ama hepsi dolu ve sıra varmış. Ülkede kanun menfaate göre yorumlanıyor halbuki hukukta kişi mevki makam ayırımı yoktur. Sonuç olarak özelde Malatya genelde Türkiye olarak kendimizi düzeltmediğimiz sürece biz düzelmeyiz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Erkan (1 ay önce)
    Hem devlet yapsın yollar düzgün ve geniş olsun diyorsunuz.Daha sonrada buna rant diye itiraz ediyorsunuz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Milletin malına çökmeye çalışın siz... Hele bi konteynerde yaşayan mağdutların konutlarını tamamlayın, yerinde dönüşüme bir netlik getirin... İçinde yaşanılan hasarsız ve az hasarlı konutlara çöküp milleti mağdur etmeye kalkmayın. Sonra mağdur olursunuz !
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Gürbüz (1 ay önce)
    Depremzede olan insanları ALLAH sizin gibi zihniyetlerden korusun.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Abidin (1 ay önce)
    Rezerv alan seçilen yerlerin bakanlıkla bir ilgisi bulunmayıp Malatya’da yerel yöneticilerin seçtiği yerleridir.Rezerv alan konusu ve yapılan uygulamalarda sıkıştıkları zaman topu bakanlığın üstüne atıyorlar. Sağlam binaları yıkacaklar yazıklar olsun karot alınıpta sağlam çıkan bina varmı çıkın açıklayın.Kul hakkına giriyorsunuz ALLAH bunun hesabını sorar elbet.Bu yöntemle sağlam binaları yıkıp kimsenin hakkını vermemek için bunu yapıyorlar.İşinize gelen kişilerin binalarını koruyup rezerv alan dışına çıkarmayı biliyorsunuz.Malatya da çok yol varmış gibi FUZULİ caddesini kapatıyorsunuz.Araç trafik akışını nasıl yapacaksınız.Kimsenin derdi BU ŞEHİR DEĞİL ASLINDA!
    %76
    %24
    Yanıtla
  • seçim (1 ay önce)
    seçim bitsin oy veren ve verecekler düşünsün. asıl seçim sonrası malatya'da başlıyor herşey. Haa iyi birşey başlamıyor. amaç yıkmak adam akıllı yapmak değil. para rant gelsinde. ama benana :D:D
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Kürşat (1 ay önce)
    Bayram beyi yıllardır tanırım kendisini rahmetli Muhsin başkana benzetmişliğim bile olmuştur dürüst ve sözünün eğri bi adamdır, yalnız bu paylaşımlar kelimeler sözler olmuyor çözüm yolunuz bu olmamalı emrederek zorlayarak mecbur bırakarak insanları uzaklaştırmayın kendinizden
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Asım (1 ay önce)
    Adam doğru söylemiş görsel incelemesi yapılan bjnaların beton kalitesi belli değil demir durumu bdlli değil orta hasarlı olan binalar mecburen labaratuar ortamında incelendiğinden dolayı çok daha güvenli hasarsız ve az hasarlı binalar üstün körü incelendiğinden dolayı ciddi boyutta tehlike arz ediyor o yüzden rezv alandaki sadece değil ildeki bütün binalar çevre şehircilik tarafında zorunlu incelemeye alınmalı.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Dediklerinize harfiyen katılıyorum başharık mahallesindeki evimiz çevre ve şehircilik ekiplerince incelendiğinde az hasarlı çıkti içimiz rahat etmedi detaylı inceleme yaptırdiğımızda ise beton kalitesi C9 çıktı depremde hasar olmadığından dolayı hak sahibide olamadık.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bostanbaşı ve fahri kayhan bölgesinde görsel incelemeyle detaylı inceleme yapılmadan ağır hasar raporu verildiği için çoğu binayi yikabilmek için standardın üzerinde dinamit kullanarak yıktılar. Keşke detaylı inceleme yapılıpda o şekilde yıkılsaydı yıkılan sadece o bölgedeki oturanların evi değil aynı zamanda milli servetti. Şunu da belirteyim benim o bölgelerde evim yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (1 ay önce)
    Haaahhh işte beklenen açıklama geldi. Ama tam ifade edememiş sayın aday. Daha doğrusu yumuşak ifade etmiş. Rezerv alan ilan edilen yeri her şekilde alacaz hiç kimse kusura bakmasın anlamı çıkıyor. Aldıktan sonra da ne verilecek orası da muamma. Sağlam evi alınan sağlam işyeri alınana kaça ne kadar nerede yer verilecek bunlar hep soru işareti.... Lafın özü çok kişi mağdur olacak çookkk..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Selahattin (1 ay önce)
    Depremden sonra ilçelerde köylerde imarsız projesiz binlerce ev yapıldı ve yapılıyor bunları denetleyin yıkım kararı çıksın.Ben ev yapacaktım projem onaylanmadı yapamadım enayi miyim bu durumda ?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Evet
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Müslüman duyarlılığı bu olsa gerek. Adalet. Kul hakkı. Bu adamı seçecekler düşünsün. Geçmişte Çakır'ı. Akıni secenler
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyalı 00 (1 ay önce)
    Oy verin oy tam size göre biri ihmal etmeyin oyunuzu hahaha
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Akp de bu gelenek oldu adayları nasıl olsa ben seçileceğim havasında ahkam kesiyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Bunlardan olmaz diyorum. Sağlam binayı dahi yikariz diyor kısaca. Milletin malına çökeriz diyor. Yazıklar olsun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Alp (1 ay önce)
    Hukucu değil kabzımal tarzı konuşan başkan adayı binaları kontrol ettirin. Vatandaş ekonomik zorluk çekiyor. Babasından sanki miras kalmış her yeri yıkacakmış kimin malını yıkıyorsun muz cumhuriyeti ya burası
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Aynen. Bi de hukukçu olacak. bundan daha kötü bir aday koyulamazdı.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Zeki (1 ay önce)
    Dusundunuz mu akpartinin adayları neden seçilmis gibi konuṣuyorlar. Seçilmişseniz daha niye bizi yorup oylama yaptırıyorsunuz. Bizim millet koltuğu çantada keklik gosterdikçe bu olur bizim memlekete liyakatli başkan gelmez. Bu da bizim ayıbımız. Bide bu beyefendi yesilyurt ilce başkanıyken son sırada milletvekili gösterildi diye küsmedi mi tekrarlanan seçimde aday olmam il başkanı olmam deyip partinin altına üstüne önüne gelenin arkasından konuşmadımi. Ne oldu ne değişti. Partil iyakat aramaz bu durumu bile unutup aday yapar seçmen de zaten kimi koysan bakmadan seçer valla yazık güzel memleketimize.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Aday Adayı (1 ay önce)
    Kazanmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz ama halk görmüyor ve duymuyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 ay önce)Aday Adayı isimli kullanıcı yorumuna
    O da biliyor 100 de yetmiş olmaz 60 olur yine kazanacak, çünkü burası çanta da keklik, bunu da kendi kendimize sormamız lazım.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Şu deprem dönemi avukattan başka aday bulamadılar,daha önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan avukatların şehre ne kattıklarını gördük yazık oldu Malatya'ya üroloji uzmanı avukat ne katacak acaba bu virane olmuş şehire
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Evinin yikilmamasini isteyen olursa menfaat için, yıkmayın bırakın kalsın.. ama ilerde ki bir afet durumunda yıkılırsa ki zaten öyle olacak bırakın icindekiler ölsün... bir daha da oraya ruhsat vermeyin cocuk parkı yapın... ruhları parkta oynar
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Mehmet vatandaş, ya tuzun kuru ya yazılanları şikayet konusu olan şeyleri anlamıyorsun.Bunlar kafalarına göre rezerv alanı belirliyor kendi adamlarının yerlerini rezerv dışında bırakıyor daha önce sağlam raporu ya az hasarlı diye rapor verilmiş binalara çürük raporu verip haklarını elden almak için karot almaya çalışıyorlar.Haberlerde şikayetlerde bütün bunlar var ama senin gibiler anlayamıyor.Anlaşılan evin var rahatsın, onun bunun atadan babadan kalan malına çökülmesi için yapılmakta olanlar seni ilgilendirmiyor. Böyle bol keseden ahkam kesenlerin hiçbirinin bu tartışma konusu olan bölgelerle ilgileri yok. Oturdukları yerden başkasının malı için ahkam kesiyorlar.Şu şehrin göbeğinde kimsenin kaldırmaya gücünün yetmediği kuyumcular bölgesiyle ilgili torpilli işlemi yazsana.Bunun için koca söğütlü camiyi bile yürüttüler bu süslümanlar.İki laf etsene.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Hakimbey apartmanin da gördük neler olduğunu... senin paran yerin dibine batsın.. ben sehrimin kayseri gibi olmasını istiyorum.. 3x3 yolları otoparkları raylı sistemleri olmasını istiyorum. Yıkılsın yol genisletilsin
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Vatandaş eski binasını yıktırmıyor tehlike oluşuyor. Devletin buna el atarak insanların can güvenliğini sağlaması doğru olandır. Örnek Hakimbey apartmanı
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Adem (1 ay önce)
    Tam bir şecaat tam bir dediğim dedik çaldığım zurna düdük bakışı.hukukçu değil tam despotluğa örnek figür.bir hukukçu çıkmış ahkamın büyüğünü kesiyor hemde despot bir halde.niye yarısı bizden yarısı sizden yerinde dönüşüm devletin sosyal projesi değil mi.bu zevatların belediye başkanı olduğu ülkeden hiç bir hayır gelmez.despotmusunuz ali kıran baş kesen mi.yerinde dönüşümü kendisi yapmak isteyene,sağlam evini yıkmak istemeyene,200 m2 evini bilimsel olarak evini güçlendirmek isteyene zalimce bir bakış ve model uygulaması tam bir Türkiye kılasiği.senin konut rezerv alanı adı altında dayatacağın 80-90 m2 eve zalimce milyonlarca lira satın aldırma ve dayatma modeli..sizler konut rezerv alanı adı altında milleti kuraya sokarak yerinden dönüşüm modeli adı altında rezil bir çalışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyorsunuz. sen kalk konut rezerv alanı adı altında devasa rantların derdine düş sonra çık ahkam kes.lanet olsun böylesi ülke siyasetine.böylesi liyakatsizlerin yönettiği yöneteceği ülke sistemine.kimsenin yerini konut rezerv alanı adı altında zalimce bir uygulamayla hizmet yapmaya çalıştığınızı ikna edemezsiniz.sizler de hesabın görüleceği günü unutup hizmeti ranta çevirme derdine düşün.elbet gebermemek mümkün değil.hizmet hizmet için yapılıyor olsaydı konut rezev alanların içeriğini açıklardınız.millletin yeri konumu belliyken kurayla mı yer tahsisi olacağını,kaç m2 olacağını, kaç m2 lik eve fiyatın ne olduğunu izah ve beyan ederdiniz.kısacası projenin önce kendisini sevdirirdiniz.zorlamayla ancak mahkemelerin yolunu bizlere reva görüyorsunuz.sizler büyük bir hazine bulmuşçasına konut rezerv adı altında çok büyük emelleriniz var olduğunu üst perdeden zalimane bir bakış açısıyla ifşaya yeltenmezdiniz.zorlamayla mahkemelerin yolu tutmaktan ve ülke yargı sistemi eksik kalırsa,Avrupa insan hakları mahkemesine varacaksa da vardıracağımıza mecbur bırakılan bir toplum olduğumuz için ancak utanıyorum.Allah tan gelen deprem değil İnsanların zalimliği insana kor ama onlara da bir gün gerçek bir güç koyacaktır ama burda ama ötelerde.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Tmm yıkılmasın binaniz.. 200 mt evinde rahat rahat otur.. ben de devletin yerinde olsam yıkmam.. kanun çıkarırım.. riskli binadir.. kiraya verilemez satisi yapilamaz bir afet durumunda mülk sahibine hak verilemez arsasi cocuk parkı olarak kamuya bağlanır.. diye... hadi menfaat peşinde koşma gorelim..
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Sadece bunu mu anladın.sadece bunu mu demek istedim.çok yazık çok.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Sende şunu anlamiyorsun.. ben malatya mi seviyorum kayseri gibi duzenli şehir olmasını istiyorum.. gerekirse yıkılsın binaniz.. yeter ki geniş yolları olsun raylı sistem leri olsun bu şehrin artık..
    %50
    %50
    Yanıtla