SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah'ın İzniyle Gözlerini Oyarız"

0
Güncellendi - 2018-01-21 00:00:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Afrin tartışmalarına vurgu yaparak, “Bizim Türkiye olarak hiç kimsenin toprağında, toprak bütünlüğünden gözümüz yok. Ama bizim ülkemizde gözü olanların da Allah'ın izniyle gözlerini oyarız.” dedi.

Bakan Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda 15 Temmuz Milli İrade Ocakları tarafından gerçekleştirilen “Ülkem İçin Birlik Gecesi, 100 Anne, 100 Asker” adlı programa katıldı. Programa Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, buradaki konuşmasında, “Bu darbe girişiminin hedeflerinden biriside ekonomiydi. Darbe girişimi başarısız olsa da Türkiye ekonomisini sarmaya niyetli güçler hatırlayın, hemen harekete geçtiler. 15 Temmuz darbe gecesinde uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına ölüm kusan silahlarına eyvallah etmeyen Türk milleti, yine ekonomik saldırılar karşısında da dimdik ayakta durdu. Vatandaşlarımız darbe gecesinden sonraki 2 hafta içinde 7 milyar dolar dövizi bozdurup Türk ekonomisine enjekte ettiler. Bütün bu saldırılara rağmen biz 2016’da 3.7 gibi bir büyüme oranını yakaladık.  Allah’a hamdolsun 2017 yılında da çok daha istikrarlı bir ekonomi yönetimiyle biz üçüncü çeyrekte 11.1 gibi bir büyümeyi dünyayı kıskandıracak şekilde gerçekleştirdik. 2018 hiç şüpheniz olmasın, 2017 yılından ekonomik olarak İnşallah daha iyi geçecek.” ifadelerini kaydetti.

Tüfenkci şunları söyledi:

“Şunu unutmayın biz Türkiye olarak her daim uyanık olmak zorundayız. Her daim zihnimizi açık ve berrak tutmak zorundayız. Bakınız oynanan oyunları, sınırlarımızda neler yaşatılmak istendiğini görüyoruz. Daha önceleri Kuzey Irak’ta başlayan referandum süreci ve akabinde Türkiye’nin kararlı tutumu ile atılan geri adım. Yine bakın, sınırlarımızda sözde müttefikimiz olan Amerika Birleşik Devletlerinin desteği ile 30 bin kişilik terör, sözde sınır güvenliğini koruyacak ordu, ama esasında terör devletini koruyacak bir ordu oluşumu noktasında gayretler olduğunu gördük. Ama inanın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin başından itibaren kararlı duruşuyla bugün geri adım atıldığını görüyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz sınırlarımızı Allah'a hamd olsun koruyacak gücümüz ve irademiz de var.”

Türkiye’nin Afrin konusundaki politikasından taviz vermeyeceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Nerede terör örgütü varsa, ister yurt içinde, ister yurtdışında, 15 Temmuz’dan sonra ne dedik, dedik ki, ‘Biz onların inlerine gireceğiz.’ ‘Yurtiçinden de gireceğiz, yurtdışında da gireceğiz’ dedik. Ve inlerine de giriyoruz, girmeye de devam edeceğiz. Hareket kabiliyetlerini ortadan kaldırdık, kaldırmaya devam edeceğiz ve Allah’ın izniyle de yok edeceğiz. Eğer sınırlarımızın dibinde Türkiye’ye karşı terör  yuvaları varsa, şunu bunu hesaplamadan, kim ne derse desin diyerek, kim ne diyeceğine bakmadan biz ülkemizin sınırlarını koruma adına gereğini de hiç şüpheniz olmasın Allah'ın izniyle yapacağız. Oraları da terör örgütlerinden yuvalanmalarından temizleyeceğiz. Bizim Türkiye olarak hiç kimsenin toprağında, toprak bütünlüğünden gözümüz yok. Ama bizim ülkemizde gözü olanların da Allah'ın izniyle gözlerini oyarız.” diye konuştu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • cafer canbay (6 yıl önce)
    Sayın Bakanım Allah Aşkına Suriyeyi Türkiye 'nin başına Kim mussalat etti.İktidar olarak hiçmi bir suçunuz yok bir kendinizi yoklayın allah aşkına.
    0
    0
    Yanıtla