SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya Federal Meclisi'ne Malatyalı Vekil

0
Güncellendi - 2017-09-27 05:44:34
Almanya Federal Meclisi'ne Malatyalı Vekil
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'da geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde, federal meclise (Member Of The Bundestag) girmeyi başaran Türkiye kökenli 14 milletvekili arasında, Malatya doğumlu Avukat Canan Bayram da bulunuyor.

Friedrichshain-Kreuzberg seçim bölgesinde Yeşiller Partisi adayı olarak seçime katılan 1 çocuk annesi Avukat Canan Bayram, 2005 yılından beri de Berlin Eyalet Meclisi'nde milletvekili olarak görev yapıyordu. Berlin seçimlerinde Yeşiller oy kaybederken, Canan Bayram bölgesinde partisinden daha çok tercihli oy aldı.

Federal Meclise Türkiye kökenlilerden Cem Özdemir, Ekin Deligöz, Canan Bayram, Filiz Polat ve Danyal Bayaz Yeşiller'den, Sevim Dağdelen, Evrim Sommer ve Gökay Akbulut Sol Parti'den, Aydan Özoğuz, Cansel Kızıltepe, Metin Hakverdi, Gülistan Yüksel, Elvan Korkmaz ve Mahmut Özdemir Sosyal Demokratlardan (SPD) girdi. Elvan Korkmaz, Canan Bayram, Evrim Sommer, Filiz Polat, Danyal Bayaz ve Gökay Akbulut ilk kez Federal Meclis milletvekili oldular.

Yapılan seçimin sonuçlarına göre yeni koalisyon hükümetinin büyük olasılıkla SPD, Sol Parti ve Yeşiller’den oluşan üçlü koalisyon olması bekleniyor. SPD-Sol Parti-Yeşiller koalisyonu kurulması durumunda hükümette yer alacak Yeşillerli senatörler arasında Canan Bayram’ın adı da geçiyor. Seçimlerde büyük oy oranı alması Bayram’ın senatörlük için elini güçlendiriyor. Seçim sonuçlarıyla ilgili konuşan Bayram “SPD/CDU hükümetine seçmenler kırmızı kart gösterdi. Yeşiller olarak SPD-CDU hükümetine son vermeyi hedeflemiştik. Bunu da başardık. Seçmenin sandıkta bana oy vermesi tabi ki beni sevindirdi. Partimin oy kaybı üzdü. Seçim kampanyasında yüksek oy alacağımı bekliyordum. Başarılı bir kampanya yürüttüm. Bölgemde verilen oylar da bunu gösteriyor” dedi.

1966 yılında Malatya'da doğan Canan Bayram'ın, 2003 yılından beri Berlin'de yaşadığı bildirildi.

Hürriyet Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Öz Malatyalı (6 yıl önce)
    her Malatyada veya Türkiyede doğan Malatyanın veya Türkiyenin değerlerine saygılıdır diye birşey yok hergün değlerimize küfür edenler malatyalı da türyelide olamaz bir malatyalı olarak almanyada yaşayan biri olarak bu hayinlerle gurur duymuyurum biraz alman medyasını takip etmiş olsanız bilirdiniz bunların ney olduğunu ya pkk. yada devsolcu veya tiko. cular bunlarıın hepisi ikincisi spd.geşiler .sol.parti almanyada hükümet olma şansı yok üçünün oy oranı yüzde 40. altında
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (6 yıl önce)
    Ermeni tasarısını destekleyen meşrebi muğlak mahlukat vekil olmuş bizim aklı evveller gurur duyuyor ve haber yapıyor. 2003 te gidip tez zamanda orada vekil seçilmesi bile ne halt olduğunu aşikar ediyor.İçimizdeki vatan hainleri oralarda kahraman oluyorlar,bu haberi yapan sizlerde değirmenlerine su taşımaya devam ede durun Allah Kerimdir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Cem özdemirde Türk lakin rumlardan daha beter doğduğu topraklara kin güden biridir.Bunlarında aynı tarak olmadığı ne malum..Almanya bu .Türkiyeyi seven,çıkarlarını kollayan Türk kökenli kişleri asla vekil yapmaz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya vatandasi (6 yıl önce)Alican isimli kullanıcı yorumuna
    Kadini nerden taniyosun iste halimiz bu ?!
    0
    0
    Yanıtla
  • İstersen ne olduğuna dair Türkiye ye karşı tutumuna dair bi google araştırması yap ne olduğunu gör...
    0
    0
    Yanıtla
  • SAĞLIKCI (6 yıl önce)
    Arguvan a hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    hayırlı olsun hemşerimize başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla