SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatör Maçın Sonunda Hakeme Saldırı İddiası

0
Güncellendi - 2020-02-03 18:33:18
Amatör Maçın Sonunda Hakeme Saldırı İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde sekizinci haftada Yeşiltepe Spor Kompleksi 3 nolu sahada Hekimhan Girmana ile Malatyaspor arasında oynanan, Malatyaspor'un 3-2 galip geldiği  karşılaşmanın bitiminin ardından olay çıktı. 

Karşılaşma sonrası Hekimhan Girmana’nın yöneticileri ile maçın hakemi arasında yaşanan tartışma karakolda bitti. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şubesi, “İlimizde 02.02.2020 tarihinde saat 12:00 da Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan Malatyaspor-Hekimhan Girmanaspor 1. Amatör Küme futbol müsabakasının bitiminde, sahada başlayan ve soyunma odası koridorlarında devam ederek; Hekimhan Girmanaspor takımının 2 futbolcusu ve 1 yöneticisi müsabakanın hakemi İlker Ayten’ e küfürler savurarak, darp ve fiziksel temas ile hakem arkadaşımıza saldırıda bulunmuştur. Hakem arkadaşımız; yapılan bu saldırı ve darp girişiminin ardından hastaneye giderek gerekli sağlık kontrolünden geçmiş ve darp raporu alarak akabinde yapılan bu çağ dışı eylemi gerçekleştiren kişi ve kişiler hakkında emniyette şikayetçi olmuştur. Hekimhan Girmanaspor futbolcularının ve yöneticisinin, sporun fair-play ruhuna ve onuruna yakışmayan eylem ve söylemleri futbol ailesinin bir parçası olan hakem camiamızı üzerek derinden sarsmıştır. Saha içinde bekledikleri sonucu alamayan, fanatik ruhlu, sporun asıl amacının dostluk, centilmenlik ve fair-play olduğunu göz ardı eden bu ve benzeri kişilerin tutum ve eylemleri bundan önce olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da hem Türk Futbolunda hem de Malatya Futbolunda derin yaralar açmaya ve büyük zararlar vermeye devam edecektir. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi olarak; hakem arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, bu fütursuzca ve seviyesizce gerçekleşen olayı şiddetle kınıyor ve başlamış olan hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızın Kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde mücadele eden Hekimhan Girmanaspor Kulübü de yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

Kulüp Basın Sözcüsü Ali Rıza Özer, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Hekimhan Belediyesi Girmanaspor-Malatyaspor maçına orta hakem İlker Ayten damgasını vurmuştur. Maçın geneline bakılırsa kartlarını tümünü oyuncularımıza göstermesi, oyuncuların gardını düşürmesi, iki penaltı verilmemesi bir faciadır. Maç bitiminde kalecimiz, ‘hocam takır takır oyunculara kart çıkardın’ demesi, ardından sarı kartını çıkartıp kırmızı kart göstermesi olaylara neden oldu. Soyunma odası koridorunda bir hakeme yakışmayacak şekilde kulübümüze küfür etmesi etik midir? Bu olayı Malatya futbol severlere bırakıyoruz. Eğer birileri önümüzü kesecekse; aslanlar gibi çıksın desin, ‘biz sizleri şampiyon yapmayacağız.’ Taktiri Malatya futboluna bırakır, saygılarımızı sunarız.”

Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Maçtan bir enstantene

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ERKAN (4 yıl önce)
    Birinci yarı yedi maçta 19 puan toplamış.Bir beraberliği var.Maçları başka hakemler mi yönetti.Yine MALATYA hakemleri görevdeydi..Hekimhan Belediye Başkanı bu işe el koymalı.Başına Belediye Başkan Yardımcılarından birini getirmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Geçen senede Darende Kemal dizidarın maçında aynısı oldu çocuk iyi maç yönetiyordu penaltı verdi canlı yayında izledim doğruydu saldırdılar yine aynı şeyler bu maçta bişe yoktu yine hakeme bu şekilde futbol gelişmez bu insanların elinin çektirilmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    maçı izledim.hakemin hiç bir suçu yok.ayrıca maçı da ıyı yönetti.mağlubıyetı kabul edemıyorsunuz.Geçen senede aynısı oldu.bence bu takıma ligden ihraç kararı verilmeli.((hekımhanlıyım.hakemi hiç tanımıyorum))
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (4 yıl önce)
    Kemal dizdar furkan bakan gelecegi parlak hakemlerdi hepsini harcadilar
    0
    0
    Yanıtla
  • avni (4 yıl önce)
    Tüm eski kaliteli hakemleri düşürdüler . Mutlu hoca öner hoca semih hoca ve daha niceleri. hepsi bir şekilde engellendi . bu isimler süper lig maçı yönetecek seviyede hakemlerdi ama malatyada hakemliği yönetenler arkalarında durmadı . hatta engel bile oldular . ancak kendi klasman gözlemciliklerini garanti altına almakla uğraşıp hakemlerle ilgili dik duruş sergileyip onların arkalarında durmayanlar malatya hakemliğini bitirdi . bölgesel hakem atama sorumlusu olmak sadece maç ataması yapmak değildir. hakemlerin bilgisine, entellektüel bakış açılarına ve problem çözme becerilerine katkı sunacak mentörlük faaliyetleri hiç yok. yazık malatya için .
    0
    0
    Yanıtla