SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır'dan da ABD'ye Kaçmışlar

Mısır'dan da ABD'ye Kaçmışlar
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Tunç, "Mısır'a gittikleri tespit edilen 17 yaşındaki T.C. ve  annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından yurt dışına çıktıkları belirlenen sürücü ile annesinin Türkiye'ye iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakının ABD makamlarına iletildiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturmanın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Kazanın ardından 18 yaşından küçük olan T.C. hakkında "taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan ve annesi şüpheli Eylem T. hakkında ise "suçluyu kayırma" suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildiğini kaydeden Bakan Tunç, şu bilgiyi paylaştı:

"2 Mart 2024'te saat 03.50'de uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir.

Mısır Interpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de Interpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir."

İade süreci ve adli soruşturmanın titizlikle takip edildiğini bildiren Tunç, kazada hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Yazar Eylem Tok ile ABD'de dünyaya geldiği için bu ülkenin vatandaşlığı da bulunan 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin, kazadan birkaç saat sonra uçakla Mısır'a kaçtıkları belirlenmişti.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız