SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anayasa Değişikliği Paketine Yaşar'dan Eleştiri

0
Güncellendi - 2016-12-23 20:57:28
Anayasa Değişikliği Paketine Yaşar'dan Eleştiri
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanının yürütmenin başı olması, Başbakanlık kurumunun kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliğine ilişkin tartışmalar devam ederken, değişiklik teklifinin bazı maddelerine AKP'li milletvekillerinden de eleştirilerin geldiği bildiriliyor. AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın da, değişikliğin egemenliğin TBMM eliyle değil, tamamen Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmasını getirdiği yolunda eleştiride bulunduğu belirtildi.

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya, Anayasa değişikliği paketiyle ilgili eleştirileri değerlendirdiği "Yedek ve 18 Yaş" başlıklı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, bu konuyla ilgili görüşlerini almak için partili milletvekillerine verdiği kahvaltıda sözalan, aralarında Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın da bulunduğu vekillerin, değişikliğe ilişkin eleştiriler yönelttiğini ifade etti.

Sarıkaya'nın yazısının, ilgili bölümü şöyle:

"..AK Parti içinde de Anayasa paketine sıcak bakmayanlar bu düşüncelerini açıktan söylemekten kaçınmıyor.

Nitekim dün Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım’ın Anayasa paketi üzerine AK Parti’de verdiği kahvaltıda söz alan bazı milletvekilleri de eleştirilerini açıktan dile getirmekten kaçınmamış.

İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, eleştirisini sert ve bir o kadar da açık dille söylemiş, “Yasama ile yürütme arasında kriz çözücü değil, krizi alevlendiren sorun doğurur” demiş.

Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise çok kısa ama bir o denli ağır eleştiri getirmiş.

"Bu paket, egemenliğin halk adına TBMM eliyle değil, tamamen Cumhurbaşkanı eliyle kullanılmasını getiriyor” demiş.

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın seçilmeden atamayla gelmesine dikkat çekip eklemiş:

“Seçilmeyen bir kişi, seçilmiş Cumhurbaşkanı’na nasıl vekâlet edecek?”

Başkanlık sisteminin anayasal meşruiyetinin sağlanabilmesi için başkana vekâlet edecek kişinin de seçilerek gelmesi gerektiğine işaret etmiş.

Başbakan ise “Bu paketi MHP ile uzlaşarak yapmak zorunda kaldık, MHP olmasaydı farklı olurdu” demiş, 330’un üzerinde oyun sağlanması için çaba istemiş..."

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamını, aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/1339496-yedek-ve-18-yas

haberturk.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • birisi (7 yıl önce)
    Malatya 'da Ak Parti siyasetininin iyi bir analizcisi olarak diyebilrim ki itiraz eden Sayın Nurettin YAŞAR artık siyasette geleceği unutsun...Bu saattsn sonra Nurettin YAŞAMAZ dır...
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer (7 yıl önce)
    Anayasa değişikliğinde elbette bazı yoruma açık eleştiriler olabilir mesela seçilme yaşının 18 olması Türkiyede neyi değiştirecek daha üniversite bile okumamış tecrübesiz vekil neyi halledecek milletin dertleriyle nasıl bilgisi olacak.....
    0
    0
    Yanıtla
  • A.K. (7 yıl önce)
    ...taktir ettim Sayın Nurettin YAŞAR I...Yorumcu bazı bey ler asıl resmin tümünü görmeden,lokal ı görüyorlar...Nurettin bey de başka BEŞ taneye neden kınamıyorsunuz onlar keyif çatarken,bir dönem daha kalırım hesabını yapadursunlar ...bu adam iki yılda bir de olsa doğru bir çıkış yapmış...neresi kötu,..ağzını açmayana hiç laf yok...haksızlık etmiyormuyuz... Bu vekili asla ve kata tanımam,bilmem asla bir çıkar ve akrabalığım da yoktur...ama diğer yönlerinden haberim yok.. doğruya doğru demek güzel ahlak değil mi?????
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇÖPÇÜ (7 yıl önce)
    Biraz önce malatya Vuslat Tv de Nurettin Yaşar ı dinledim.Yazılanlar la ,söylenenler arasında hiç alaka olmadığı gibi muhteşem yorumlar kattı.Galiba Muharrem Sarıkayanın güvercinleri kulaktan kulağa oyunu oynamış.Yazık Malatya başarılı siyasileri yıpratmak,küstürmek için bazıları maşa tezgah kuruyor ve böylelikle güçlerini kaybetmek istemiyor.Ben Nurettin Yaşar ın Entelektüel kimliği yanında kişi siyaseti yerine,toplum siyasetini ön plana alan,kişilerin menfaati değil, toplumun menfaatini düşünerek hareket eden kişilerden olduğuna inanıyorum.Malatya siyasetin de saygı duyduğum,kendi menfaat lerini gözetmeyen bir kişi olduğunu düşünüyorum.Seçim döneminde soru işaretiyle baktığım bir kişiye,şimdi çok saygı duyduğumu söylemek isterim.Nurettin YAŞAR ın adamlığı, yalan olmuyan reel Siyasetine hayranım.İnsanlara Müşteri gözüyle bakmıyan Gerçek manada bir AK siyasetçi olduğunu düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • sibel (7 yıl önce)
    Bir kişinin ,55 milyon seçmenin oyuyla seçilmiş 550 kişilik meclisi feshetmesi 180 ülkenin hangisinde var acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip (7 yıl önce)
    hangi rüzgar attı demeden geçemiyor insan?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (7 yıl önce)
    Kuvvetler ayriligi olmadigi surece oyum hayır. Ayrica. Baskana khk cikarma yetkisi verilmesi bence yanlis.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    Basında yar almadığından vekil olduğunu yeni duydum.Bu konuşma cesaretini neden dolayı kimden almış.şaşırdım.Tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    nurettin yaşara bi sorsaydınız keşke yenimi vekilliği aklına gelmiş.nerdeymiş şimdiye kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (7 yıl önce)
    Şimdi çürük elmalar dalında düşecek keşkem yiğit olaydında millet vekili olmadan böyle konuşsaydın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (7 yıl önce)
    AKP 2003 yılında parti deklarasyonunda parlementer rejimin en iyi rejim olduğunu beyan etmiştir.Bugün ise tam tersini yapıyor.Bu başkanlığın ABD ile alakası hiç yok.ABD'de başkanların yaptıkları her şeyden kongre hesap sorar.Yargı tamamen bağımsızdır.Burada istenen ise meclis ve yargı tamamen TEK ADAMA bağlanıyor...Cumhurbaşkanı(Başkan) herşeyi yapacak ama hiç sorumluluğu olmayacak.Kendisinin seçtiği meclis 400 milletvekili bulursa yargılanabilecek...Zaman ilerledikçe bu düzenin ülkeyi adım adım felakete götürdüğü görülecektir....bu ülkeye yazık etmeyin....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    malatya millet vekiliymiş ben yeni gördüm bu dönem malatya millet vekillerinin varlıklarıyla yoklukları belli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • resul (7 yıl önce)
    Varmıydı bu vekil unutmuştuk...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (7 yıl önce)
    :Sayın yaşar önce kayısı ile uğraşsın. O kayısıyı coşturacağım planlarım var sitem var açın bakın. sistem var dedi. Neden girdi nelerle uğraşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu kadar önemli bir değişiklik aceleye getirilmemeli. İki parti değil, tüm partilerin katılımı sağlanmalı. Yoksa bir problemi çözeceğim derken önümüzde çok daha zorlu süreçler Türkiye yi bekler. Geri dönülmesi imkansız sonuçlar doğurabilir. Ben yaptım oldu mantığı ile yaklaşılamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (7 yıl önce)
    Daha önce cumuhurbaşkanlığı seçimde 367 garebeti var diye yıllarca millete nutuk çekenler Yeni anayasada Cumhurbaşkanlığının yüce divanda yargılanabilmesi için 367 garebetini şart koşuyor.Bu nasıl bir anlayış. Seçilirken olmasın yargılanacağı zaman olsun benden de size yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (7 yıl önce)
    Yeni Anayasayla mevcut Anayasının 123 ve 126 maddelerinde yapılan değişiklikler Cumhurbaşkanına kararname ile Türkiyeyi federasyonlardan oluşan bölgelere ayırma yetkisi veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (7 yıl önce)
    Bu ülkede konusmak yurek ister istedigi adami istedikleri gibi kodese tikarlar onun icin konusmuyorum konussam ne fark ederki anlayacak insan cok az eskiden beyinler feto ya ipotekti simdi ne desek boş nurettin yasar ın sozunun arkasinda durcak yeterlilikte olmasini umarım anayasa paketi bende akîl tutulmasina neden oldu yeni bir anayasadan çok tek adamlik rejimi basta kim olursa ne yaparsa yapsin yargilanmiyıcak sultanlik geliyor
    0
    0
    Yanıtla