SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Andımızın Neyinden Rahatsız Oluyorlar?!."

0
Güncellendi - 2018-10-22 05:47:08
A- A+ PAYLAŞ

CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Batı Bölge Toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Spor kardeşliğimize köprü olsun diye; Bingöl, Elazığ, Erzincan Erzurum, Tunceli, "CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Batı Bölge Toplantısı"nı Malatya'da gerçekleştirdik" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından hayata geçirilen ve gerek bölge gerekse de illerde gerçekleştirilen toplantılarla sporun geçmişi, geleceği, sorunlar, çözüm önerilerinin konuşulduğu Spor Üst Kurulu Doğu Anadolu Batı Bölge Toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Spor Üst Kurulu heyeti, Malatya amatör spor taban birliklerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sporun toplumun bütün kesimlerini ilgilendirdiğini ifade ederek, "Doğru tekniklerle yapıldığında sağlığımız ve yaşamımızın daha kaliteli olması açısından sporun büyük önemi var" dedi.

Kiraz, sporda amatör ve profesyonelde farklı dallarda mücadelelerin yapıldığını anımsatarak, "Sporla siyaset arasındaki ilişkiye baktığımızda; sporda doğru teknik ve tercihlerle, doğru etkinlikleri gerçekleştirdiğimizde hayatımızı doğru yönlendirebildiğimizi gördüm. Siyasette de bizi yönetme anlamında değerlendirdiğimizde doğru tespit ve tercihleri yaptığımızda daha huzurlu ve mutlu bir yaşama, geleceğe sahip olma noktasında ortaklaştığını görebiliyoruz. Spor farklı dil, din, mezhep anlayışı içerisinde olan kişilerin bir arada ortak bir mücadele vermesi; ülkemizin ve dünyanın barışına, kardeşliğine, dayanışmasına önemli bir katkı sunan yönü olan durum."

"BİZİM RUHUMUZ, SPOR RUHUDUR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise spor kurulunun son organizasyonu olan 12. bölge toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Edirne'den Malatya'ya, Diyarbakır'dan Tekirdağ'dan uzanan hatlarda sporu adım adım örerek ülkede barışı, kardeşliği egemen kılmak istediklerini kaydeden Kaya, sporun her kademesine destek olmak istediklerini ifade etti.

Ülkedeki tüm sorunları kucaklayacaklarını dile getiren Kaya, "Dilimizi de dinimizi de inancımızı da yaşayacağız ve yaşatacağız. Hiç bir kuvvet bizi bu Anadolu topraklarından bu duygu ve düşüncelerden alıkoyamaz. Bizim ruhumuz spor ruhudur. Bizim ruhumuzda barış, spor ve kardeşlik vardır" diye konuştu.

"29 EKİM'İ ANKARA'DA KUTLAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise son yaşanan gelişmelerde sporun ne duruma geldiğinin görüldüğünü belirtti.

Eskiden sporcuların örnek alındığını ifade eden Ağbaba, "Şimdi farklı durumlarla hatırlanıyor. Metin Oktay'dan Arda Turan'a geldik. Sporun gelmiş olduğu nokta bununla ölçülebilir. Sporcu ya bir siyasiye ya bir tarikata ya da mafyaya sırtını dayamak zorunda kalıyor. Türkiye'de sporun gelmiş olduğu nokta budur. Bu sporun sadece kişisel olarak durumundan kaynaklı değildir AKP'nin yaratmış olduğu kültürün sorunudur. Bakın federasyon başkanlarına bir başarısı yok." değerlendirmelerinde bulundu.

Ağbaba, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının başkent Ankara'da yapıldığını ancak bu yıl ise İstanbul'da yapılmasının planlandığını söyledi.

Bu tür kutlamaların tüm dünyada başkentlerde düzenlendiğini dile getiren Ağbaba, şunları söyledi:

"Havalimanı açılışı bahane edilerek 29 Ekim'in İstanbul'a götürülmesini, Dolmabahçe'de kutlanmasını asla kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu aslında cumhuriyetin kendisiyle hesaplaşmasını bir başka adıdır. Cumhuriyetin kutlamalarını yapmak istemeyen bir anlayış var. Onu gölgede bırakmak için Cumhuriyet kutlamalarını Ankara'da yapmıyor. Biz buradan söylüyoruz o kutlamaları halkımızla beraber Ankara'da yapacağımızı duyurmak isteriz."

Ağbaba, Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararıyla ilgili ise "Bunun neyinden rahatsız oluyorlar anlamak mümkün değil. Ne diyor andımızda 'Türküm, doğruyum, çalışkanım.' Bu kültürün yok edilmesi isteniyor. Bu konuda hem Malatya hem de Türkiye'deki milliyetçilerin duyarlı olması lazım. Milliyetçi geçinen arkadaşların da bir açıklama yapması lazım." ifadelerini kullandı.

MEZAR ZİYARETLERİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya İl Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz ve bir heyet ile birlikte Malatyaspor'un efsane başkanı Nurettin Soykan, Malatyaspor'un kurucularından Osman Çağlı (Mıh Osman) ile 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde meydana gelen patlamada ölen CHP'li gençlerin mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

Kaya, rahmetli Nurettin Soykan ve Osman Çağlı'nın Malatya sporuna büyük emeklerinin olduğunu ifade etti.

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde meydana gelen patlamada ölenlerin mezarlarını ziyaret eden Kaya, "Söylenecek söz yok ama onlar için yürünecek yol çok. Onlar barış için yürüdüler ve barış için hayata gözlerini yumdular. Bizde bu ülkeye barış gelinceye kadar bu yolu yürümeye devam edeceğiz. İşte o zaman Gözde mezarında rahat uyuyacak" dedi.

Mezarlık ziyareti sonrası amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelinerek istişarede bulunuldu.

İstişarenin ardından CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Batı Bölge Toplantısı gerçekleştirildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Ankara Gar saldırısında katledilen CHP'li gençlerin mezarlarını ziyaret

Malatyaspor eski başkanı Nurettin Soykan ve kuruculardan Osman Çağlı'nın mezarlarını ziyaret

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • mustafa (5 yıl önce)
    "istiklal marşından başka and tanımıyoruz tanımıyacağız" sn cumhurbaşkanı. nokta.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (5 yıl önce)
    Arkadaşlar dikkat edin yine dini kullan kişiler var bunlar dini kullanip milletin kafasini karistiriyor.Din sizlere değil herkese gönderildi.Andimizla dinin ne ilgisi var.Andimiz kalmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    yorumlara bakıyorum ve diyorumki yazık bizlere neden böyle olduk.türk demek bir ırkın adı değil bir milletin adıdır.o milletin adıda türk milletidir.andımız ulu önder Atatürkün talimatı ile reşit galibin eseridir.türk kelimesinden hazımsızlık duyan insanların kendisine bir vatan bir ülke araması lazım.kurtuluş savaşını türk milleti kanı ile canı ile yokdan lail çağdaş cumhuriyeti kurmuşlardır.Atatürkün kurmuş olduğu bir partide andımıza karşı çıkan her kim varsa lütfen o partiyi terk etsin.andımıza her kim karşı çıkarsa.ATATÜRKÜ CUMHURİYETİ ÜLKEYİ VE DEVRİMLERİ SEVMİYOR DEMEKTİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (5 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    bu ülkeyi sadece türkler değil türk kürt laz çekez... den oluşan islam ordusu savunmuştur, fethetmiştir. ülke bir kesmin malı değil bu saydığım kesimlerin ortak malıdır. kimsenin haddi değil diğer kesimlere ülke arayın demek. bu ülke burda yaşayan herkesin vatanıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anayasanın 66. Maddesine göre Türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür.laz da çerkezde türktür.Ülkenin adı da boşuna TÜRKiye değil
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Ne mutlum.turkum.diyen.sozlerden.ataturkun Sozlerinden.rahatsiz.olanlar.t.c.kimligi.tasimasin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ülkeyi kendi malın sanıyon heralde. bu ülke bu ülkede yaşayan herkesin sadece birilerinin değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    türküm tamam doğruyum doğru insan arıyorsanız meclise bakın çalışkanım derseniz yine meclise bakın küçüklerimizi korumak türkiyeye bakın yüzde 99 müslüman olan ülkede küçük yaştaki kız ve erkek çocuklarına tecavüzler öldürmeler devlet malını çalmalar hani biz türk tük hani biz doğruyduk deve misali olduk neremiz doğru neremiz yanlış adam hırsızın uğursuzun teki sonra kalkıp ben türküm lan sen türk olsan nolur türklerin yüz karası önce insanlık olsun türk dediğin özüde sözüde bir olur başı dik olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    ÇÖZÜM SÜRECİ AĞZIYLA KONUŞANLARA, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...............
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    bir kürt bir laz bir çerkez çocuğu olduğunuzu düşünün ve zorla türküm dediğinizi düşünün. o yavrunun iç dünyasında nasıl bir travma aşağılanma hissi oluşturacaksınız biliyor musunuz. batsın sizin ırkçı zihniyetiniz."ırkçılık yapan bizden değildir." demiş Peygamber efendimiz. hepimiz ademin havvanın çocuklarıyız evrensel değerleri öğreteceğinize şeytani yerel değerleri aşılayıp çocukların zihnini kirletmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Aslanlar gibi türkiye vatandaşı olmuşsunuz. Daha ne etnik unsurundan bahsediyosunuz. Amerika'dakiler neden ben amerikalıyım, amerikanım diyor göğüs gere gere. Kimse şuyum buyum demiyor. Anca ayrıştırıcı olun adınıda ırkçılık koyun.dış güçlerin maşası olun
    0
    0
    Yanıtla
  • sen de mi siyaseten beslenenlerden sin bu davadan. dış güçler tam da böyle ayrışmamızı istiyor. onların değirmenine su taşıyın bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (5 yıl önce)
    Bu yıl bütün kitapların 1.sayfadına bir bakın.Andımız ve İstiklal marşı en başta.En fazla rahatsız olanlar haksızlık yolsuzluk yapanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    türk olmayan birine türküm dedirtecen hemen sonra doğruyum dedirtecen daha o yaşlarda yalan söylemeyi bireylere öğreteceksiniz. zorla kimse türk olmaz .birlik beraberlik kardeşlik teşvik edileceğine ırkçılık pompalanıyor. kürt ırkçıları nasıl tehlikeliyse türk ırkçıları da aynı oranda tehlikeli. bu ülke herkesin sadece bir ırkın değil. ülkenin ismi bir şekilde türkiye konmuş olabilir ama bu demek değil ki herkes türk olacak. bu devirde bu kafa ülkem adına yazık. dünya nereye gidiyor biz nereye. her yerde ırkçılığa hayır kampanyaları varken bizdeki çürük zihniyet son çırpınışarını yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen..çok güzel tespitler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yuh yoruma bak. Türkiye deki milletin adını koy o zaman. Hadi hemen yaz buraya. Bu ülkede yaşayan insanları bir ve beraber yapmak ilk önce ismini koymakla olur. Öyleyse hadi istediğin ismi yaz buraya. Zangoç lar da hemen alkislamiş seni. Senin kafandakiler şimdi yakalarinda ABD bayrağı taşıyor. Munbic de ABD ye asker oldular.Hiç de Gocunmuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • osmanlı (5 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi ordan biz ırkçı degiliz ülkemizi vatanımızı seviyoruz.sevmeyende bu ülkede olmasın.gidin Almanya ya Abd ye orda bakiyorlar.Allah ülkemi düşmanlardan korusun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkenin ismi birşekilde türkiye olmamış savaşılarak canlar verilerek olmuş oldu olacak istiklal marşınıda kaldıralım çocuklarımıza 10 kıta şiiri niye ezberletelim sonuçdA 97 sene geçmiş üstünden olmuş bitmiş zaten güzelim ülkemde sizin gibiler yüzünden milli deger diye birşey kalmadı askerliğe peygamber ocagı dediniz ocagı paraya çevirdiniz bedelli yaptınız paşaları içeri tıkıp silahlı kuvvetleri ayak altı ettiniz amann ne söylesek boş yaşasın REİSİMİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Yıllarca okutuldu..allah aşkına bu memlekette kim doğru kim çalışkan kim sevgili ve saygılı
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed Furkan (5 yıl önce)
    Siz neyden dolayı dayatıyorsanız onlarda ondan dolayı rahatsız oluyorlar. bu çok normal birşey. Aslında anlıyorsunuzda işinize gelmiyor. şimdi dua ediyorum Ey Büyük Allah ım Yarattığın bu dünyada senden başka herşeyin peşinden gittik bi tek senin yolundan gitmeyi istemedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram 1453 (5 yıl önce)
    Elhamdülillah muslamanim o bir tarafda en büyük atatürk sormayacaklar.allah a şükür hz muhammed s.av yolunda gideceğiz h.z omerin adaleti yeryüzüne geçecek.neden sıraya gecdigimizde bismillahirrahmanirrahim demiyelim.neslimiz islamin şartlarını bilmiyor.96 yıldır atatürk de atatürk yeter ya müslümanlar bir yere gelsin daha iyi yerlere gelsin bizler mehmet fatih sultanların izinde gidelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak inan (5 yıl önce)
    gerçekten bir insan neden doğruyum çalışkanım türküm kelimesinden rahatsız olur ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban Serezli (5 yıl önce)
    Varlığım neden Türk varlığına armağan oluyor? Varlığım biricik Allah'ıma armağan olsun.. Varlığım çileli anama babama armağan olsun.. Varlığım masum yavrularıma armağan olsun.. Varlığım vefakar eşime armağan olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • bende Ramazan (5 yıl önce)Şaban Serezli isimli kullanıcı yorumuna
    Bencede senin varlığını istemiyoruz kalsin :)) şaban cok güldüm..iyi ki varsin
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANIN OLMAZSA NE ANAN NE BABAN NE KARIN NE ÇOCUGUNUN ANLAMI OLUR KISACASI ORTADA OLURSUN SENİN GİBİLERİN VARLIĞI KENDİSİNDE KALSIN BU VATANA VARLIĞINI VERECEK ÇOK İNSAN VAR SEN ÇOCUKLARININ GELECEGİNDEN ENDİŞE ET ARTIK
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (5 yıl önce)
    ne mutlu türküm diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (5 yıl önce)
    Bu yılki tüm kitaplarda andımız vardır.Söylenmemesi için bir neden yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Apollo (5 yıl önce)
    Papazı bırakan tarafsız yargı andımız kararını veren tarafsız yargı papazı değilde andımızi niye bu kadar konuşuyoruz anlamadım gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Andimiz olmalı (5 yıl önce)
    Caliskanim ,doğruyum, var. bu kelimeler bide ne mutlu Türküm diyene den rahatlisizlik var galiba...
    0
    0
    Yanıtla