SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara- Sivas Hızlı Treni Mayıs Sonuna Kadar Ücretsiz

Ankara- Sivas Hızlı Treni Mayıs Sonuna Kadar Ücretsiz
A- A+ PAYLAŞ

Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin bugün gerçekleştirilen ilk seferine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı. Başkentten yola çıkan tren, Kırıkkale ve Yozgat istasyonlarında durdu.

Bakan Karaismailoğlu, sefere ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Hızlı trenle yola çıktık. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta milletimizle buluşmaya geliyoruz." ifadesini kullandı.

405 kilometre uzunluğundaki hatta, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor. Hat ile Ankara-Sivas kesimindeki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düştü. 12 saat olan demir yoluyla seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat kesiminde 1 saate indi.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 27 kilometre uzunluğunda 49 viyadük bulunuyor. Projenin en uzun tüneli 5 bin 125 metre ile Akdağmadeni bölgesinde, en uzun demir yolu viyadüğü de 2 bin 220 metre ile Çerikli-Kırıkkale'de inşa edildi.

Hızlı tren hattında ilk yerli ray kullanıldı
Türkiye'nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğü 89 metre yükseklikle Elmadağ'da yapıldı. Hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldı. 138 kilometre beton yol ile tünellerde ilk balastsız yol, yani beton yol uygulaması gerçekleştirildi.

Ayrıca, proje kapsamında Sivas'ta yerli ve milli buz önleme ve buz çözme tesisi yapıldı.

Mayıs sonuna kadar ücretsiz
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'mız mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasını yaptı.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Sivas a kadar gelen tren Malatya ya da geledi yaa güzergah düz müşteri bol çok şükür
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Türkiye Yüzyılı olacak diyen arkadaşın ülkeden haberi yok sanırsam.. Memlekette satılmadık fabrika-kurum koymadılar. Ülkeye 2011 yılından beri ipi sapı belli olmayan mülteci-kaçak sokuldu ve sokulmaya devam ediyor. Bunların içinde Taliban üyesi olup İnönü Üni'ye kaydı olanları da gördük, çocuklarımızı öldürenini de gördük. Sınırlarımızla dalga geçenleri de gördük. Ama bizim çok zeki halkımız daha masallarda kalmış. IMF'ye mahkumduk diyen o sayın yöneticiler ülkeye cumhuriyet tarihinin en fazla dış borcunu yaptı. Ekonomi desek zaten ortada.. Sebze-Meyve-Gıda fiyatlarına bakan anlar yani.. Elde kalan kurumların içi bile torpil yuvasına dönmüş durumda, liyakat kelimesinin ne olduğunu unuttuk.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • aslan44 (1 yıl önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    O satıldı dediğin fabrikaların hepsini topla 100 ile çarp bir tane AKKUYU nükleer santrali yapmaz. Birçoğu zarar eden fabrikalardı. Bir kişinin yapacağı işi on kişi yapıyordu. Asıl torpil o dönemde yapılıyordu. Torpilini bulan fabrikada iş başı! yapıyordu. Bazen işyerlerine ugruyorlardı. Maaşları mı? İyiydi iyiydi. Bende öyle bir fabrikada çalışsam kapanmasını istemezdim.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Birçoğu zarar eden değil "YALANDAN ZARAR ETTİ" diye gösterilen fabrikalardı. Örnek vermek gerekirse İskenderun Demir-Çelik'e bundan yıllar önce Holllanda'lılar talip oldu. O dönem değeri 1.5 Milyar Dolardı. Ne yaptık satmadık, niye? Çünkü oradan kâr ediyorduk, üretiyorduk, satıyorduk, istihdam açıyorduk. Sonra ne hikmetse her dönem kâr açıklayan o fabrika bu iktidar döneminde bir şekilde zarar ettirilmiş gibi gösterildi halbuki hiç zarar etmiyordu. Daha sonra yıllar önce 1.5 Milyara Hollandalılara 1.5 Milyar Dolar'a satmadığımız o fabrikayı aynı adamlara sırf üç kuruş para uğruna 50 Milyon Dolara sattık. Biraz araştırın bunları, nelerimiz satılmış diye.. Akkuyu konusuna gelirsek eğer o da yine önceki "HİZMET" adı verip milleti borçlandırdıkları ayrı bir proje.. Kısacası “yap işlet” projesi. Santralin sahibi Rus şirket, her halükarda şirketin yüzde 51’inin sahibi olmayı sürdürecek ve santralin 20 yıllık öngörülen ömrü doluncaya kadar sahibi kalacak. Akkuyu ile Türkiye nükleer güç olmadı, nükleer yakıt rusya’dan gelecek, kullanılmış yakıt rusya’ya geri gidecek. Rusya’ya geri giden yakıt orada yeniden zenginleştirilip, tekrar yakıt olarak kullanılabilecek. Üstüne üstlük bir de adamlara devlet arazisi ve liman yapma hakkını bedava veriyoruz. bizim en ufak bir katkımız yok, ucuz inşaat işçiliği dışında. işleten de onlar, teknoloji de onlar da, tasarım da. Kısacası bir iş yapılırken nasıl yapıldığı, ne kadara yapıldığı, ne durumda yapıldığına bakın. Sırf yapmak için yapılanlara bakmayın
    %54
    %46
    Yanıtla
  • aslan44 (1 yıl önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    Nükleer santrali kendimiz yapabilsek zaten Rusyayla işimiz olmazdı. Mecburen birilerinin desteğiyle yapacaksın. Kimse babasının hayrına gelip sana iş yapmaz. Sen de bazı şeylerden ödün vermek zorundasın. Senin gibilere kalsa doğalgaz arama, petrol arama; iha, siha, uçak, tank, helikopter, yerli araba... yapma; yol, köprü, tünel, hastane, havaalanı... yapma. Çekirdek çitleyen eşşek heykeli yap.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahahaha yemin ederim şaka gibisiniz daha okuduğunuz cümleyi anlayamıyorsunuz. Biz diyoruz ki mevzu yapılması değil. O konuda hemfikiriz. Ancak bir şey yapılıyorsa; nasıl yapıldığı, maliyetinin ne olduğu, hangi firmaya verildiği bunları bilmek zorundayım. Bunlar senin benim paramla yapılıyor. Gidip maliyeti 10 Milyon Dolar olan hizmeti 100 milyona yapıyorsa, hissenin çoğunu, yazılımı, teknoloji, liman hakkını elin Rus'una verdikten sonra ne anladım ben bu işten. Böyle ödün vermek mi olur?? Ödün verilirse bile biraz daha masada etkin olur. Senin gibilere kalsa diye başladığın cümlene zaten bir şey demiyorum. Siz sanıyorsunuz ki sadece vatansever sizsiniz. Emin ol İHA-SİHA-Yapay Zeka-Machine Learning-Meta dünyasında attığımız her adım bizim için çok değerli ama dediğim gibi sen anlatmak istediğimi anlamayıp lafı başka yerlere çekiyorsun. Bu ülkeyi düşünmek öyle olmuyor işte. Bu memleketin her kuruş kaynağının nereye harcandığını sorgularım ben. Maliyetinden fazla para bağlanan işi niye destekleyeyim. Daha az bütçeyle aynı kalitede yapılabilirken buna neden göz yumayım? Neden o işe o kadar para bağlanıyor neden rant kapıları bu kadar açılıyor? Ama siz işinize gelmediği için hemen yaftalama yapıyorsunuz. O zaman sana sorarım madem çok yerli milliler Çanakkale Köprüsü'nden neden Euro ile geçiş veriliyor bunu de bakalım. Neden o yapılan köprüler, hastaneler, havalimanları "Yap-İşlet-Devret" ile yapılıp 30-40 yıllık hazine garantili veriliyor. Olası durumda neden Türk Mahkemeleri değil de İngiliz Mahkemeleri sözleşmeye ekleniyor. Siz de bir şeyleri biraz sorgularsanız iyi olur.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • aslan44 (1 yıl önce)
    Bu yüzyıl gerçekten de Türkiye yüzyılı olacağa benziyor. İçimizdeki vatan hainleri de defolup giderse daha kolay olacak...
    %42
    %58
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Malatya hızlı tren için kaç yıl daha bekleyecek. Büyükşehir olmayan illere hızlı tren götürdüler. Malatya yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    böyle bir dünya yok arkadaş yaa.. malatyada iki tane üniversite var.. dünya kayısı başkenti.. dünyanın en iyi karaciğer nakli malatyada yapılıyor ve yurt dışında bile hasta geliyor.. üç tane organize sanayin var.. hızlı tren sivasa geliyor ordan erzincan.. kars ve erzuruma gidiyor eeeeee malatyaya yokkkkkk ne ilginç bee.. aynı şekilde şehir hastaneside öyle. herkese şehir hastanesi var malatyaya yokkkk. turgut özal hastanen olabilir ona bakarsanız tüm şehirlerde üniversite varrr.. tek kelimeyle malatya sahipsizzzzz
    %100
    %0
    Yanıtla