SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anneler Hürmete Layık En Yüce Varlıklardır"

0
Güncellendi - 2018-05-14 21:14:45
A- A+ PAYLAŞ

Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü dolayısıyla siyasiler ve il yöneticileri mesaj yayınladılar.

Anneler Günü kavramı, yakın çağımızda ABD'de yaşayan Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü ile başlamıştır. Anna Jarvis asıl mesleği öğretmenlik olan 1864 doğumlu ABD’li sıradan bir vatandaştır. Jarvis 1902 yılında babası ölünce annesi ile beraber ABD'nin Philadelphia eyaletinde yaşamaya ve çalışmaya başlamıştır. Jarvis, yaklaşık üç yıl sonra da 9 Mayıs 1905'de de annesini kaybetmiştir. Babası öldükten sonra sürekli annesi ile beraber yaşamasına rağmen annesi öldükten sonra ona hayatta iken gerekli ilgiyi gösteremediğine inanmış ve bunun eksikliğini çok duymuştur. Bayan Jarvis, annesinin cenazesinden iki sene sonra Mayıs'ın ikinci pazarında yani annesinin ölüm yıldönümünde arkadaşlarını evine çağırmıştır. Bu davette arkadaşlarına bu günün anneler günü olarak ülke çapında kutlanması fikrini öne sürmüş ve anneler günü ritüeli ilk olarak bu şekilde ortaya çıkmıştır.

Türkiye’de ilk Anneler Günü 5 Mayıs 1955’tе, Türk Kadınlar Birliği’nin girişimiyle kutlandı ve bundan sonra her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Ali Kaban

"Dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden merhameti, şefkati ve tüm sıcaklığıyla bizleri saran, karşılıksız sevgisiyle yediren, içiren, giydiren elleri öpülesi annelerimize ithaf edilen bir Anneler Günü'nü daha hep birlikte kutlamaktayız.

Ne yaparsak yapalım haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz, sığınacak limanımız, evlerimizin bereketi, hayatın bütün güzelliklerine layık olan, annelik payesini gurur ve şerefle taşıyan başta Şehit Anneleri'miz olmak üzere bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum.

Annelik tacı ile onurlanmış bütün hanımefendilerin daha nice Anneler Günü'ne sağlık ve huzur içerisinde kavuşmalarını diliyor, ebediyete intikal etmiş bulunan annelerimize rahmet niyaz ediyor, bu müstesna günlerinde tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Sevginin, merhametin ve fedakârlığın vücut bulmuş hali olan anneler, toplumları geleceğe hazırlayan, onlara yön veren yegâne varlıklardan biridir.

Bizi biz yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, aile birliğinin kurulmasında ve yaşatılmasında en çok annelerimizin payının olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Öyle ki “annelik” kutsiyetinin idrakı içinde olan bir milletin mensubu olan bizler, evlat yetiştirmenin, onları hayata hazırlamanın ulvi bir görev olduğunun bilincindeyiz. Anne demenin sığınacak liman olduğunu, anne olmanın sımsıkı kucaklamak olduğunu biliyoruz. Onlara saygıda kusur etmemenin, her zaman hürmet etmenin ve sevgiyle yaklaşmanın vicdani bir görev olduğunu da özellikle vurgulamak istiyorum.

Onların mutlu olması, yüzlerinin daima gülmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesi için önümüzdeki süreçte titiz, kararlı ve azimli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz!

Bu duygu ve düşüncelerimle, anne özlemini her vesileyle dile getiren bir kişi olarak; şefkatin timsali olan, hayatını evlatlarına adayan tüm annelerimizin anneler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi de rahmetle yad ediyor, tüm vatandaşlarıma sevgi ve saygılarımı iletiyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Polat, “Dünyada karşılıksız sevginin, merhametin ve fedakârlığın timsali annelerdir.” dedi.

Başkan Polat, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Anneler yaşam boyu sevgiye, saygıya ve hürmete lâyık en yüce varlıklardır. Bir insan için hayat anne ile başlar. Sağlıklı bir toplumun yapı taşı annelerimizdir. Anne şefkat, sevgi, yaşam ve huzur kaynağıdır. Sağlıklı bir toplumun, sağlıklı çocuk ve gençliğin yetişmesi anne ve aile ortamına bağlıdır. Aileyi tek bir çatı altında tutan en önemli unsur annedir. Huzur, güven ve barış dolu bir dünyanın temelleri annelerimizin yetiştireceği dürüst, sağlıklı imanlı ve eğitimli bireylerle mümkündür.

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) övgülerine mazhar olan ‘Cenneti annelerin ayaklarının altında gören’ bir medeniyetin fertleri olarak annelerimize layık oldukları sevgi ve saygıyı göstermek en temel görevlerimizden biridir. Annelerimizi sadece bir gün değil hayatımızın her anında hatırlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, sevginin ve iyiliğin kaynağı annelerimize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, başta şehit anneler olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, “Anne sevgisi, sevgilerin en güzelidir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “İnsanlığın hoşgörü, fedakarlık ve dayanışma duygularını güçlendirmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, sevginin, sabrın ve merhametin kaynağı olan annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Anne sevgisi, sevgilerin en güzelidir. Anne, bağlılığın fedakarlığın, cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sevmenin sembolüdür. Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, 'Cennet, annelerin ayakların altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bu bakımdan, bu anlamlı günü vesile bilerek annelerimizi mutlu etmek, onların yüreklerini sevgiyle doyurmak, onlara layık olmak için daha fazla çaba göstermek en önemli görevimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta evlatlarını vatan toprağı için feda eden şehit annelerimiz olmak üzere, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız