SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aralarında Tek Malatyalı Yok!. İşte Yeşilyurt Belediyesinin Gönderdikleri..

Aralarında Tek Malatyalı Yok!. İşte Yeşilyurt Belediyesinin Gönderdikleri..
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin, bazı yönetici ve çalışanlarının dahil olmasıyla karıştırıldığı skandal olayda, gri pasaport (hizmet pasaportu) çıkarılarak Almanya'ya düzenlenen resmi geziden geri dönmeyen ve çoğunluğu iltica edenlerden 45 kişinin isimleri ortaya çıktı..İki ayrı grup halinde toplam 90 kişinin yurt dışına 'kaçırılması' olayında, ilk grupta para karşılığı yurt dışına götürülenlerin kimler olduğuna ilişkin liste ortaya çıkarken, aralarında bir tek Malatyalı'nın bulunmaması dikkat çekti.

45 KİŞİ ARASINDA TEK MALATYALI YOK!.

Yeşilyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla Almanya’ya giden ve geri dönmeyenlerin büyük bir bölümünü Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı isimler oluşturuyor.

Almanya’ya toplu ilticada dikkat çeken bir diğer detay ise geziye katılanların birçoğunun 90 doğumlu olması. İltica edenlerin 10’unun 2000 doğumlu olduğu kaydedilirken, gurubun en yaşlı üyesinin 1973, en genç üyelerinin ise 2002 doğumlu olduğu öğrenilmişti.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya düzenlenen gezi kapsamında götürülen ve geri dönmeyenlerin nüfusa kayıtlı oldukları iller şöyle:

“Maruf O.-Bingöl, 
Emin K.-İstanbul, 
Emrah P.-Diyarbakır, 
Leyla S.-Muş, 
Nevzat K.-Şanlıurfa, 
Sinan A.-Diyarbakır, 
Ümit K.-Mersin, 
Yılmaz P.-Diyarbakır, 
Zeynep A.-Mersin, 
Özkan Y.-Şanlıurfa,

Harun A.-Şanlıurfa, 
Mizgin A.-Şanlıurfa, 
Yakup D.-Diyarbakır, 
Mehmet B.-Şanlıurfa, 
Mürsel Y.-Şanlıurfa, 
Zühal E.-Mardin, 
Mustafa Y.-Şanlıurfa, 
Ebru K.-Bingöl, 
Mehmet A.-Şanlıurfa, 
Naile Ç.-Şanlıurfa,

Veysel K.-Elazığ, 
Saniye Ö.-Bingöl, 
İhsan K.-Bingöl, 
İbrahim Ö.-Elazığ, 
Muharrem A.-İstanbul, 
Ramazan E.-Elazığ, 
Zeki K.-Elazığ, 
Musa Y.-Elazığ, 
Pervin S.-Şırnak, 
Evin Y.-Mardin,

Zehra Y.-Şanlıurfa, 
Bilal D.-Bingöl, 
Aydın G.-Bingöl, 
İsmet P.-Gaziantep, 
İbrahim K.-Muş, 
Şahin P.-Diyarbakır, 
Burhan A.-İstanbul, 
Mehmet T.-Şanlıurfa, 
Yıldız A.-Bingöl, 
Barış P.-Diyarbakır,

Çetin D.-Tekirdağ, 
Bilal Ö.-Şanlıurfa, 
Hakan P.-Diyarbakır, 
İsmet P.-Diyarbakır, 
Esra D.-Diyarbakır.”

İkinci grup olarak gönderilen diğer 45 kişinin listesi ise henüz ortaya çıkmadı.

YALNIZCA 3 SANIĞA DAVA!..

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yeşilyurt Belediyesi’nin aracı kılınarak sözde çevre projesine dahil edilerek, gri pasaport düzenletip Almanya’ya götürülen ve hiçbiri Malatyalı olmayan, Malatya’da yaşamayan 90 kişinin Türkiye’ye dönmemesi üzerine başlatılan “Göçmen Kaçakçılığı Soruşturması” geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.  

Cumhuriyet Savcısı Fahri Ersoy tarafından hazırlanan iddianamede Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl-Servi eski belediye başkanı Ali Ayrancı ve olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen Ersin Kilit hakkında “Göçmen Kaçakçılığı Yapma” suçundan Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Bu 3 sanık hakkında “Doğrudan doğruya veya dolaylı olarak maddi menfaat elde etmek maksadıyla, yasal olmayan yollardan Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkan sağlamak” iddiasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.  

İddianamede Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile ilgili olarak, “Hakkında Ön İnceleme Talebinde Bulunulan” ifadesine yer verildi. İddianamede Mehmet Çınar'ın tanık olarak ifadesi yer almıştı.

Davanın açıldığı Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi, Yeşilyurt Belediyesinin sözde çevre projesiyle, kişi başı para alınarak yurt dışına kaçırılanların Edirne’deki sınır kapısını kullanmaları nedeniyle, suç yerinin Edirne olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı vererek, dosyanın Edirne Adliyesine gönderilmesine hükmetmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Oylarınızla bu durumu siz yarattınız. Alın işte son durum. Hayırlı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Memlektte hicmi Malatya'nın has evladı yok geldiğimiz durum düşündürücü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mümtaz (1 yıl önce)
    Malatyalı olmayan, malatyalıyı sevmeyenlerin, yönettiği şehre az bile yapmışlar. biraz da malatyalılar kendini sorgulasın. Askerlikte, kendisi bile intihar eden askerin; amir subaylarının rütbesi sökülüp yargılanır. Bunların imzası da olsa hiç suçu yok mübarek.. kandırılmışlar.. Sanki belediyenin başında CHP var..:))))
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)
    Belediyeninki gaflet değilse büyük bir ihanettir. Burada bir pkk oyunu hissediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Paranın memleketi olmaz Sayın Mehmet Çınar!!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yazıklar olsun demek ki Malatya'ya hizmet etmiyor kendi hemşerilerine hizmet ediyorlar.Malatya yı ele geçirmiş, Adıyaman Elazığ, Diyarbakır ve Bingöl lüler.Bir tane Malatyalı yok böyle bir şey olabilir mi.Malatyalılar hepimiz uyuyoruz kendi şehrimizde başka şehrin adamlarının borusu ötüyor maalesef
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Çınara zaten soruşturma izni yoktur diye Danıştay karar verdi.Suçu olsaydı dava açılırdı günahına girmeyin hepimiz müslümanız
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Tek müslüman sensin. Ben de müslümanım elhamdülililah ama herseyi müslümanlık adı altında yapanlardan degiliz çok şükür...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hadi oradan sen şoför Olcan arabanda kim var kim yok bilmeyecen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    bunu bi fukara yapsa yakasını bırakmazlardı...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Qariban (1 yıl önce)
    Şehri yönetenler Malatyali olmayınca hali ile kaçanlar da Malatyalı olmuyor
    %98
    %2
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Peki aralarinda Malatyali yoktur diye Malatyanin itibarimi korundu Gri pasaportlari cikartan belediyenin adini kullanarak para karsiligi yapanlar kim baskan ve idareciler gidenlerin sucu yoktur asil suclu imzalari olanlar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ONAT KILIÇ (1 yıl önce)
    İt izi At izine karıştı Devletin her damarı şahısların şirketlerine ceplerine bağlandı yazıklar olsun iç işleri Pazar oldu .
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Hamdi nin yorumuna artı tıkladım % 98 den 97 ye düştü. Yanlış tanımışsın demeyin eminim..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • oktay (1 yıl önce)
    ne kadar pkk fetöcü varsa kaçmıştır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Gönderilenlerden kaç bin lira alındı acaba. Bedava olacağını tahmin etmiyorum. Eğer para alınmadıysa o zaman başka niyetler var demek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Malatyalı olmayanlar Malatya'yı yönetirse olacağı budur. Tek Malatyalı yok ama dünyaya ve Türkiye'ye rezil olan Malatya ve Malatyalılar oldu. Yerel ve genel seçimlerde Malatyalı olmayan adaylar dayatılırsa oyumuz Malatyalı aday çıkaran partiye olacaktır. Komşu illerden Malatyalı bir aday koyun bakalım neler oluyor?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Celal (1 yıl önce)
    Bunları cimere neden şikayet etmiyorsunuz sayın malatyalılar..turgut özal üniverstesi eski rektörü aysun bay karabulutu el birligi ile gönderdiniz ve hak adalet yerini buldu..neden mehmet çınar ı şikayet etmiyorsunuz..100 kişi yazsa bile soruştrma açılır tekrar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Fransa'nın başkenti Paris'te UNESCO binasında düzenlenen törene verilen teneke plaket için "UNESCO Ödülü" diye Malatyalılara yutturmaya çalışan ve rezalet ortaya çıkınca da havalimanında hacı karşılar gibi Mehmet Çınar'ı karşılayan ekipten ve bu ekibin başı Mehmet Çınar'dan her şey beklenir. Sözde çevre projesi düzenlemiş ama ortada Yeşilyurtta yaşayanların yararlandığı bir proje olmamış.... Sıkılmadan halen memlekette geziyorlar.
    %98
    %2
    Yanıtla