SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Arama Kurtarma Birimi'ni Kapatan Rektör Depremi Anlattı!

'Arama Kurtarma Birimi'ni Kapatan Rektör Depremi Anlattı!
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi olan Malatya'da üniversite bünyesindeki arama- kurtarma birimini, 6 Şubat depremlerinden önce ‘gereksiz’ bularak kapatan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, katıldığı bir programda, Malatya'nın depremselliğini ve depremle ilgili kendi çalışmalarını anlattı. 6 Şubat depremlerindeki büyük yıkım sonucu en çok ihtiyaç duyulan arama- kurtarma birimini öngörü sorunu nedeniyle kapatmış olan rektör, Türkiye’de iki büyük fay hattının geçtiğini belirterek, “Biz deprem ülkesiyiz. Bütün şehirler, bütün kurumlar deprem bilincinde olmalıdır. Depreme dirençli binalar yapılması gereklidir. Bu büyük afeti iyi değerlendirmek gerek” sözleri dikkat çekti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Radyo Kampüs’te ‘Deprem Özel’ programına konuk oldu. Prof. Dr. Ahmet Kızılay, program öncesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mevlüt Akyol ve Doç. Dr. Sadık Çalışkan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eylem Şentürk Kara, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Aycan, Radyo Kampüs Genel Koordinatörü Doç. Dr. Bahar Öztürk, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi ve İNÜHABER Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Doç. Dr. Fatma Nisan ile Fakülte Sekreteri İrfan Çolak da hazır bulundu. Ziyaretin ardından radyo programında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay deprem sonrası yapılan çalışmalar ve yeni eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnönü Üniversitesi’nin tüm imkanları ile depremde seferber olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitenin Malatya için bir sığınma alanı vazifesi gördüğünü de söyledi. 6 Şubat depremlerinin önemli bir afet olduğunu söyleyen Kızılay, “Depremde Turgut Özal Tıp Merkezi ve İnönü Üniversitesi kampüsünün yüzünün akıyla çıktığını düşünüyorum. Bu afet bizim için bir testti. Acı bir test oldu. Hem üniversitemizin çalışanlarına hem de bu afetten etkilenen vatandaşlarımıza kucak açtık. Üniversitenin her alanında misafir ettik. Kızılay ile birlikte her gün 100 bin öğün yemek verdik. Bu 1 Temmuz’a kadar devam etti. Üniversitemiz bütün uygulamalarıyla hazır olduğunu gösterdi. Bundan sonraki krizlere de hazırlıklı olacağız. Pandemiden sonra antrenmanlıydık’’ dedi.

“20 binamız ağır hasarlı grupta değerlendirildi”
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu kaydeden Rektör Kızılay, bu nedenle depremlere karşı bilinçli olmanın önemine dikkat çekti. Türkiye’de iki büyük fay hattının geçtiğini hatırlatan Kızılay, “Dolayısıyla biz deprem ülkesiyiz. Bütün şehirler, bütün kurumlar deprem bilincinde olmalıdır. Depreme dirençli binalar yapılması gereklidir. Bu büyük afeti iyi değerlendirmek gerek. Üniversitemizde tüm binalarda gözlemsel incelemeler yapıldı. Hem kendi hocalarımız hem de başka üniversiteden davet ettiğimiz hocalar tarafından incelenerek 20 binamız ağır hasarlı grupta değerlendirildi. Bunlar 35 yaş üstü binalardı. 50 binamız az hasarlı olarak değerlendirildi. Hastanemiz hasarsızdı. Lojmanlarımız hasarsızdı. Biz az hasarlı binalarımızı Mayıs’tan sonra tadilata başladık. Ağır hasarlı binaların da bir kısmını yıktık bir kısmı da yıkmaya devam ediyoruz. Bir kısmında da laboratuvar gibi hassas malzemeleri taşıdıktan sonra yıkacağız” ifadelerine yer verdi.

“Yüz yüze eğitimi başarılı şekilde sürdürüyoruz”
Deprem sonrası eğitim ve öğretimin uzaktan eğitim yoluyla tamamlandığını, bu yıl ise 16 Ekim’de yüz yüze olarak eğitimin başladığını kaydeden Rektör Kızılay, deprem sonrası hayatın normale dönmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirtti. Yüz yüze eğitimin gerekliliğine vurgu yapan Rektör Kızılay, “Hayatı normal akışına döndürmek için uğraşıyoruz. Yüz yüze eğitime başlamamızın amacı da budur. Öğrencilerimize barınma imkânı sağladıktan sonra yüz yüze eğitime karar verdik. Bunu da en güzel şekilde sürdürüyoruz. Ben buradan gerek öğrencilerimize gerekse de şehrimizde bizi dinleyen bütün dinleyicilerimize şunu vurgulamak istiyorum. Büyük depremler yaşadık. Bundan sonra hayatın normal akışına dönmeye her alanda ihtiyacımız var. Şehrimiz, kurumlarımız, birimlerimiz ve bunların en başında da eğitim geliyor. Yüz yüze eğitime dönmemiz gerekiyordu. Şimdi o aşamadayız ve başarılı da gidiyoruz. Depremi unutmuş değiliz; unutmamız gerekiyor aklımız da olması gerekiyor. Esnaf ve zanaatkârlarımızın normal akışına dönmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor. Pozitif bir enerjiyi oluşturması gerekiyor. Buna şehrimizin ihtiyacı var. Biz de üniversite olarak 9 aydır bunu yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Arkadaşlarımız fedakarca çalıştı”
Deprem sonrası İnönü Üniversitesi personelinin büyük bir özveriyle vatandaşlara hizmet ettiğini anlatan Rektör Kızılay, personelin ciddiyetle görev yaptığına değindi. Gayretlerinden dolayı üniversite personeli ile gurur duyduğunu söyleyen Rektör Kızılay, “Başta sağlık çalışanlarımız ve yöneticilerimiz olmak üzere üniversite personelimizin depremin ilk anından itibaren bugüne kadar fedakârca, cefakârca çalışan arkadaşlarımın hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız gerçekten kendini bu işe adayarak sahada çalıştı. Doktor, hemşire hastanedeki farklı branşlarda iş yapan personelimiz, üniversitedeki yöneticilerimiz hepsi burada işine kendini vererek çalıştı. Bütün çalışma arkadaşlarımla hem gurur duyuyorum hem onların her birine ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyorum. Gönül istiyor ki her birine bir takdirname imzalayıp vereyim ama o kadar çok arkadaşımız var ki Binlerce çalışanımız bu takdirnameyi hak etti. Böyle güzel cümlelerle her platformda onlara teşekkürlerimi ifade ediyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, son olarak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak sunucu Sevgi Yılmaz’a teşekkür etti.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • kral (5 ay önce)
    Adamın önüne kuru pasta koymuşlar... ha ha ha... ne komik durumlar... Kızmayın, fotoğraflarda güleceğiniz mizansel görünümler arayın... Kesin o kuru pastadan bir tane bile yememiştir, kral hazretleri...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ercan bey (5 ay önce)kral isimli kullanıcı yorumuna
    esenlik'ten kuru pasta ya da şekerpare :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ha ha ha (5 ay önce)
    Güldürmeyin. bunları başımıza getirenler kim. kim olursa olsun yine gelecek. yine seçeceksiniz. yine onlar da kendi adamlarını bürokrasi vs heryere yerleştirecek. Malatya'dan bir cacık olmayacağı yine Mart 2024'te açık....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cem (5 ay önce)
    Ah Ahmet hocam ah... Sen bu hallere düşecek adam mıydın !!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • maaş (5 ay önce)
    Adam altı yıl rüya gibi bir hayat yaşadı... ekmek elden su gölden... gel keyfim gel... ve nihayet geride enkaz yığını bir kamu kurumu... inönü üniversitesinin tıp hariç tüm blümleri yakında kapatılırsa şaşımayın... hiç bir devlet bu enkaz kurumların maddi yükünü taşımaz... bu kadar personele maaş ödeyemex..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (5 ay önce)
    Kızılayı şöyle tanımlayabilirim tek kelimeyle başarısızlığın malatyaya reva görmesi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sezgin (5 ay önce)
    Hiç bir dönemde bu kadar kul hakkına giren idareciler olmadı. Kul hakkına girenlerin tamamı suyu üfleyerek içen güruh. Sahi nasıl can vereceksiniz.?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (5 ay önce)
    Ahmet Kızılay ve yardımcısı Nusret Akpolattan şikayetçiyim. Hem bu dünya da hem mahşer gününde. İki elim yakalarinda olacak... Allah'a havale ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Kızılay Mağduru (5 ay önce)
    Ahmet Kızılay'dan ne talep etseniz A. Baharçiçek çıkıyor karşınıza. Mükemmel bir düzen kurmuşlar, o ona, o da öbürüne paslıyor. Kendilerine emir verilmediği sürece hiç kimseyi kadroya almıyorlar ve asla kendinizi anlatamıyorsunuz. Asla sizi dinlemiyorlar. Randevu talep ediyorsunuz, kendi üniversitenizin bir akademisyeni olarak size randevu verilmiyor. Verildiğinde aylar yıllar geçmiş oluyor. Size bir böcek muamelesi yaparak insanlık onurunuzu ayaklar altına alıyorlar. Ben hayatımda bu iki şahsın müstehzi, insanı çiğneyen tutumlarından dolayı yaralandığım kadar yaralandığımı, kendimi değersiz hissettiğimi hatırlamıyorum. Allah sizi, size destek vereni, sizin yanlışlarınızı görmesine rağmen ses çıkarmayanı, genel sekreterinizi, personel daire başkanınızı ve bilhassa o başkanın kibirden taviz vermeyen tavrını kabul eden herkesi ama herkesi Allah'a havale ediyorum. Çünkü belli ki bu dünyada sizin yanlışınızı size haykıracak hiçbir merci yok. Büyük çaresizlik çok büyük.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • aşkım_44 (5 ay önce)
    ben sol görüşlü değilim ama yöneticilik solculara verilmiş bizler yöneticiliğe geldiğimizde başka işlerle uğraşıyoruz hizmet planda olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhacir (5 ay önce)
    Bunlar Ahmet Kızılay'ın iyi günleri. Görev süresinin bitimine 1 - 2 ay kala seyrediniz gümbürtüyü.. İlk önce en yakındakiler satışa çıkaracaktır... Öküz öldü ortaklık bitti...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • acun (5 ay önce)
    ya hoca; işte hayat böyle almışsın mazlumun ahını...ver yetkini mustafa ya rahat et. oda sefa sürsün...hayat sadece kampüs içi değil. dışarda olan biri gibi hatta orda iş yapan esnafın yerine koy kendini. Bak bakalım ekmek nasıl kazanılıyor. üstten gelen telefonlara değil ama hassaten arkasında siyasi dayısı olan esnafa değil diğerlerine kapını kapama bir daha helalleş bence...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tespih (5 ay önce)
    Kızılay hem akademisyenlikte hem de kendisine tevdi edilen rektörlük görevinde başarısız olmuştur. Görev süresi bittikten sonra, tespihini eline alıp kalan ömrünü camilerde tövbe istiğfar çekerek geçirmesi tavsiye edilir.. Umulur ki Allah tarafından affedile ama sırf herkes bana iyi desin de level atlayayım zihniyetiyle görevini yapmayarak 80 milyon kulun hakkını yemiştir..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Batu (5 ay önce)
    Gerçekten kampüse sığınan insanları aç açıkta bırakmadılar.çalışaları inanılmaz bir performans sergilediler,şehirde bir ekmek bulamazken orada kimse aç kalmadı çorba sürekli vardı ve öğlen ve akşam o kadar insan yemek çıkardılar.tabi ilk yemek Elazığdan geldi Allah razı olsun ,bizlere sıcak mekan ve yemek sağladılar.camide kalanlar tabandan ısıtmalı sistem sayesinde yerlere yatıp üşümeden uyuyabildilerBen o zor günlerde bize yapılan hizmeti asla unutamam.Allah razı olsun haklarını ödeyemeyiz.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Yusuf Tekin (5 ay önce)
    Bazı insanları tanımak çok zordur.Dua alan taraftayken beddua alabilecekleri tarafa geçerler.Rektor beyde onlardan biri Türkiye'nin sayılı KBB uzmanlarından biri iken hastalarının duasını alırken rektörlüğü seçerek aldığı dualardan vazgeçmeyi tercih etmiştir.rektorlugunun son döneminde yetkisini başkalarına kullandirarak iyice değer kaybetmiş yanlış işler yapmıştır.İNOSAR'ın kapatılmasıda bu nedenle olmuştur.hocayi yanlış yönlendirmişlerdir. 44 yıl devletin hizmetinde bulundum.33 yıl üniversitemizin çeşitli birimlerinde son olarak İlahiyat fakültesi sekreteri olarak görev yaparken deprem nedeniyle emekli oldum.Emekli olurken yıllık iznimi alarak emekli dilekçemi verdim.Ancak sayın rektörümüz iznimi kullanmama müsade etmeyerek yerime acilen atama yapacağını dekanıma ileterek iznimi iptal ettirerek yerime vekaleten bir personel fakülte sekreteri kadrosuna da başka bir personel ataması yapıyor.yani aciliyeti kendine yakın olan birini sekreter kadrosuna atayıp ordanda şube müdürlüğü kadrosuna gecirmesiymiş.depremde bile birilerine nasıl kadro veririz onun derdine sonuç olarak kendisine çok üzülüyorum.keşke yanlış işlere müsade etmese dua almayı tercih etse.saygılarimla
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (5 ay önce)Yusuf Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Yazdığınız hersek doğru fakat yapılan atamaya niye itiraz ediyorsunuz anlamadım. Fatih Hilmioğlu'nun gider ayak bir gecede sizi de İlahiyat Fakültesi sekreterliği'ne atadigini unuttunuz herhalde.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Doğru ben önce Şarlak paşa döneminde şef Yücesoy döneminde sayman sonra bir gecede sayman kadrosundan sekreter kadrosuna atandım.sizin gibi sekreterlik ten müdürlüğe hülle ile atanmadim.benim yerime altı ayda üç kişi sekreter olarak atanıp oradan müdürlüğe atanıyor.keşke yerime vekaleten atadıkları arkadaşa sekreterlik kadrosu verseler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğru söyle, rektöre ve etrafındaki biçare fanilerine hiç yalakalık yaptın mı?
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Yusuf Tekin (5 ay önce)yalaka isimli kullanıcı yorumuna
    Rektor beyin naifliği ne ve zerafetine kimse laf edemez.kimler yalaka bütün Malatya ve Üniversite görüyor.etrafiniza dikkatli bakın olurmu.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • malatya sevdalisi (5 ay önce)Yusuf Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Yazdıklarınızın her satırı doğru ama yerinize yapılan atamaya niye itiraz ediyorsunuz anlamadım. Sizde Fatih Hilmioğlu tarafından gider ayak bir gecede İlahiyat Fakültesine aynı şekilde atanmıştınız. ( Fatih Hilmioğlu ve ekibine Hastane deposunda yoğurup yedirdiğiniz cevizli çiğköfteler sayesinde herhalde?)
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kıskandınızmı Fatih Hilmioğlu herkesin ekmeğini yemezdi.Fatih Hilmioğlu kimin ne olduğunu çok iyi biliyordu iyiki öyle bir insanla çalışmışım keşke siyasiler onu ikna edip Malatya Belediye Başkanlığına aday gösterseler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya sevdalisi (5 ay önce)Yusuf Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Fatih Hilmioğlu için söyledikleriniz doğru hepsine katılıyorum. Evet sizi kiskandim. Keske benimde sizin gibi lezzetli ve verimli cigkofte yuğurma yetenegim olsaydi. İtirafiniz icin tesekkurler. Yedirdiğiniz ciğkofteler için sizinde elinize sağlık. Ünlü cigkofteci Adıyamanli Yusuf Usta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf bey açıkça kim olduğunu söyleyerek eleştirirken sen isim bile kullanmadan şahsi iftirada bulunmuşsun. İftira diyorum Çünkü söylediklerine güvensen sen de Yusuf bey gibi kimliğini belli ederdin. Kimbilir hangi istediğini yapmadılar da sen eleştiriyorsun. Bu da seni onlarla aynı yapıyor.. Selam olsun Yusuf bey gibi dik duran insanlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Rektör (5 ay önce)
    Demek ki her iyi KBB uzmanından iyi rektör olmuyormuş. 9 aydır dekanlara söz geçirip personeline oturacak ofis bile bulamayan, eğitimi yüz yüze açıp doğru düzgün lab, sınıf veremeyen bir rektörden söz ediyoruz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (5 ay önce)
    İnönü Üniversitesi eğer 15 sene önce kurulmuş olsaydı ve gördüğü iki yönetim Cemil Çelik ve mevcut yönetim olsaydı muhtemelen şuan Türkiye nin en kötü 3-5 Üniversitesi'nden birisi olurdu. Zamanında temelleri o kadar sağlam atılmış olmasa şimdiye çoktan tükenmişti. Ama Malatyalı hemşehrilerim kusura bakmayın bunu siz istediniz. Üniversite olduğu şehrin en aydınlık, en ilerici kurumudur ama siz öyle olmasın, bize bağlı olsun, siyasi parti(ler) ve cemaat grupları istediğini yaptırabilsin ki onlar vasıtasıyla biz de çoluk çocuğumuzu işe sokturalım derdine düştünüz. Sonuç olarak, herkesin birbiri ile bir şekilde akraba aile dostu vs olduğu bir kurum(!) ortaya çıktı. Geldiğimiz nokta net olarak söylüyorum ki içler acısı ve deprem ile hiç alakası yok... Kısa vadeli bir çözüm ise ne yazık ki yok!!! Hatta bu kafayla uzun vadeli bir çözüm bile imkansız. Zaten iyi hocalar birer birer gittiler, kalan 3-5 hoca da yakında kaçar, istediğiniz ortam tamamen oluşmuş olur...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Salih (5 ay önce)
    1975 yılından kurulan üniversitenin gelmiş geçmiş en çapsız ve vizyonsuz rektörü.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Doktora Vagon, İşçiye Lojman Veren Üniversite (5 ay önce)
    Bir akademisyen olarak lütfen lojmanları araştırın derim. Evini 10-15 bin tl arası kiraya verip lojmanda oturan mı dersiniz, ağır hasarlı evi olmayıp lojmanda oturanı mı dersiniz, Can Koç da villası olup lojmanda oturan mı dersiniz. Sürekli İşçi kadrosunda çalışıp sırf torpilli diye lojmanda oturan artist mi dersiniz. Ne ararsanız var. Gel de bur da bilim üret. Şuan lojmanlarda kalanların tamamına yakını lojmanları kar haline dönüştürmüş. Araştırılsın devletin lojmanında oturup evini kiraya veren lojmandan çıkarılsın. Haydi Rektör bey haydi yap bunu görelim ama nerdeeee. Devletimiz umarım konuya el atar. Bizi vagona reva gören bir gün vagona biner. Abi kardeş akraba üniversiteleri artık düzeltilmeli.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Liyakatsizi Bir Yerlere Getirdi İNOSAR mı bırakır (5 ay önce)
    Onun adamı bunun adamı derken üniversiteyi berbat ettiler. Şımarık idareciler ne yaptı. Torpilli sınavsızlar. Hepiniz yargılanacaksınız. Rektör bey sana tavsiye geç olmadan İdarinin başında kim varsa daire başkanlarından, genel sekreterine kadar hepsini görevden al. Bari son döneminde itibar kazan. Bir saniye bile bekleme. Ama nerde sende o cesaret. Ankara'dan bile bu kadar kötü yönetimi çok değerli malatya haber olmasa öğrenemeyeceğiz mi sandınız. Teşekkürler Malatya Haber. Sizden ricam. Rektör hoca dışında İdarinin başlarını bir araştırın derim. Ankara'dan kucak dolusu sevgilerle.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • SON 4 YIL BOŞA GİTTİ (5 ay önce)
    Özellikle Genel Sekreter değişimi ile son 4 yılı heba olan üniversite. Adamcılık akçadağcılık almış başını gitmiş. Yazık. Ahmet hocada artık görmezden geliyor İzmirden selamlar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Laf-ü Güzaf (5 ay önce)
    Sayın Rektör ve yönetimi son zamanları olduğu için hiç bir şeyi umursamaz bir tavırda. Gider ayak neler yaptıkları, nasıl gayretle avenelerine çalıştıkları biliniyor. Keşke rektör beye depremler 6 Şubatta meydana geldi, Ekim ortasında eğitim başladı arada 8 aydan fazla zaman var bu zaman zarfında yıkımlar ivedi bir şekilde yapılsaydı. Öğrenciler yıkım tozlarına, asbeste maruz kalmasa iyi olmazmıydı? Arama kurtarmayı kapatmasaydı. Belki 1 kişinin hayatta kalmasına katkı sağlamazmıydı? Diye sorulsaydı. Keşke sizde fedakarca ve cefakarca çalışan personelleriniz gibi olsaydınız. Üniversiteden kalbur üstü hocalar gitmezdi. Elde Sezai YILMAZ hoca kaldı oda giderse TÖTM sağlık ocağına döner. O yüzde Malatyanin talihsizliği bütün kurumlarda böyle becerisi olmayan yönetimlerin olması. Yazık sana MALATYA' m.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    İnönü üniversitesi ne yazık ki en kötü dönemini yaşıyor. Rektör iyi niyetli olabilir, ancak daha liyakatli, vizyonu olan işinin ehli insanlar bu göreve getirilmeli.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • aynen katılıyorum. cemil çelik'e rahmet okuttular.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (5 ay önce)
    Ağzı olan konuşuyor. Doğru mu yalan mı soran yok. Depremden yüz akı ile çıkmış. Gelen deprem yardımlarının en az yarısını çaldırdın. Muhtaç insanlara dağıtmadan kongre merkezindeki giyim ve ihtiyaç malzemelerini en sonunda ortadan kalsınlar diye personele araba araba dağıttın. Kokmuş ve bozulmuş peynirler yağları ortadan kaldirasin diye poşet poşet personele dağıttın alıp evine götürenler geçmişlerinize rahmet okudu. Şükürler olsun ki ahiret var hesap günü var. Oradan nasıl yüzünüzün akı ile çıkacaksınız. Hepinizi Allah'a havale ediyorum. Rabbim hesabını soracak.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kürşat (5 ay önce)
    Ahmet hocanında dönemi bitti ama üniversiteye çok katkısı olmadı eski rektörün yaptığı icraatlarının gölgesinde geçirdi şu anda oturduğu radyo bile onun döneminde kuruldu İNOSARIN BÜTÜN MALZEMELERİNİ dağıtıp deposunda trilyonluk alet edevatı kim nerelere götürdü bot tan atv ye kadar özel elbiselere kadar 4x4aracına kadar ilk inosar kurulduğunda Malatya haber bunları resimlemişti şimdi bu malzemeler kime peşkeş çekildi güvenliğin yanındaki depolarında malzeme varmı içi boşmu
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Oktay (5 ay önce)
    Daha acı olanı söyleyeyim çevre şehircilik il müdürü İnönü ye kendi binalarınizi kendi hocalarıniz kontrol etsin diyor onu bile yapmıyor lar hocaları sağda solda milletten para alarak bina kontrolü yaptılar yazık senin gibi rektöre yazık ki senin gibi bir insanı rektör olarak başımıza gönderenlere
    %88
    %12
    Yanıtla
  • yıldırım (5 ay önce)
    üniversinin on yılı boşuna gitti ne yardımcılarında vizyon var nede genelsekreterlerinde tek becerdikleri iş yandaşlarına kadro dağıtmak başka bi işe yaramadılar. üniversitenin gelişmesi için ilime bilime hizmetleri olmadı öğrencinin sosyal aktivitelerine önem vermediler.. ne spor faliyetleri var ne sanat ve kültürel faliyetleri olmadı. van ve erciş depremlerinde üniversienin kurtarma ekibi onlarca can kurtardı bu faliyeti yok eden rektörmü yardımcılarımı genel sekretermi... üniversite fatih hilmioğlu döneminde türkiyede onuncu sıradaydı şimdi 50 lerde ne hikmetse vizyonu ve sosyal aktivitesi olmayan kişileri başa getiriyorlar yazıklar olsun
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Burak (5 ay önce)
    İşe yaramazın teki.siyasilere yaranmaktan başka yaptığı birşey yok.depremden sonra fay hatları ve Malatya zeminiyle ilgili üniversitenin bir tane bile çalışması yok.liyakatsizlik diz boyu
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Cahil (5 ay önce)
    Malatyam ve üniversitemiz bunları hak etmiyor ama doğruları ve yalanları bilip konuşmayanlara ne demeli. Hasarlı dediği binaların hepsi sağlam. Amaç üniversiteyi bitirmek. Birilerinin çıkıp acil üniversiteye müdahale etmesi gerekiyor. TÖTM bir kaç birim dışında bitmiş durumda. Aylar sonra rapor yazılıyor. Böyle bir sağlık kurumu olurmu. Aktif çalışan doktorların hepsi hastahanedemi acaba. Üniversitede mesaiye doğru dürüst gelme oranı nedir. Aslında üniversitemiz şu anda tam bir klinik vaka. Durum vahim. Arama kurtarmayı kapatmanın kaç cana mal olduğunu Sayın editör açıklamış. Neden bedel ödetilmez. Yazılar olsun. Yanlışı alışkanlık haline getirenler RABBİME havale. Allah selamet versin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    İyi bir insan olmak yeterli değil liyakat sahibi insanlardan iyileri seçip yönetici yapmalıyız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    İyi bir insan olmak yeterli değil liyakat sahibi insanlardan iyileri seçip yönetici yapmalıyız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)
    Depremde valilik üniversite yemekhanesini Türk Kızılay ının emrine vermiş, Orda sürekli binlerce kişi için sabah öyle akşam yemek pişirilmesi için gönüllü üniversite işçileri, memurları ve bildiğim kadarı ile birkaç akademisyen çalışmış, hatta İzmir'den bir otobüs dolusu izci ekibi gelmiş ve tırlardan yardım malzemesi yiyecek giyecekleri indirilmesine destek olmuş bu arkadaşlar gibi dünyalık hiçbir paye beklemeden emeği geçen tüm isimsiz kahramanlardan Allah razı olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hülagü (5 ay önce)
    Tam bir komedi ülkesiyiz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • oktay (5 ay önce)
    İnönü üniversitesi gelmiş geçmiş en kötü dönemlerini Ahmet hoca döneminde geçirdi. Derdi milletvekili olmak olan ve yardımcıları ile sekreterlerine söz geçirmedigi söylenen bir rektör yazık Malatya ya sizin gibi bir rektörü var.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • kadir (5 ay önce)
    doğru ya o birim olsaydı malatya böyle olmazdı basınımız sağolsun ne derse o
    Editörün Notu: O birim faaliyette olsaydı, günlerce enkaz altında çığlık çığlığa yardım isteyenlerden bir kişiyi, evet tek bir kişiyi bile çıkarmış olsaydı çok büyük bir iş yapmış olurdu. O ilk günlerde olanlardan, yaşananlardan, enkaz altından gelen o çığlıklardan, kurtarma ekiplerinin yetersizliğinin çın çın çınladığı polis telsizlerinden haberdar olsaydınız, bu yazdığınızı kesinlikle yazmazdınız, yazamazdınız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Dünyayı gezip nerede gereksiz birisi varsa getirelim Malatya'da makam sahibi yapalim desen anca bu kadari olur valla. Buna il müdürleri, milletvekilleri, siyasetcileri, hepsi dahil. Bu kadar beceriksiz, bulunduğu makamin hakkini veremeyen insan nasil olur da hep bizim memleketten çıkar. Valla araştırılmalı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Nasip (5 ay önce)
    Ahmet Kızılay.... milletvekiliğine ağzı çok sulanmıştı ama olmadı...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    İnşaat Mühendisliği bölümün var. Depremden önce binalarını neden kontrol ettirmedin? Çok iyi eğitilmiş arama kurtarma birimini neden kapattın? Malatya'da iki fay değil üç fay var.
    %83
    %17
    Yanıtla