SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arıza Kazısında Göçük.. 1 İşçi Öldü

0
Güncellendi - 2017-12-03 05:55:36
Arıza Kazısında Göçük.. 1 İşçi Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da trambüsün yeraltı hat arızasını giderme çalışması sırasında, kazılan kanalda meydana gelen toprak kayması sonucu 1 işçi yaşamını yitirdi.

Olay, gece yarısından sonra 01.00 sıralarında Malatya-Elazığ Karayolu üzeri Yeni Stadyumun yanındaki stat üst geçidinin bulunduğu bölgede meydana geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ şirketinin Katner Bakım Ekibi, trambüs hattındaki arızadan olayı üst geçidin altında geçmekte olan kabloyu değiştirme çalışması için bölgede kazı yaptı. Yaklaşık 4 metre derinliğinde yapılan kazı sırasında, göçük oluştu ve 31 yaşındaki Atilla Katırcı toprak altında kaldı.

Olay üzerine bölgeye İtfaiye, ambulans, AFAD ve polis ekipleri sevkedildi. Malatya-Elazığ Karayolu’nda trafik kontrollü olarak verilirken, ekipler göçüğün oluştuğu yerde iş makinesinin de yardımı ile Atilla Katırcı’ya ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonucunda 04.00 sıralarında Atilla Katırcı’ya ulaşıldı. Ancak olay yerindeki 112 acil servis ekibinin yaptığı kontrolde Atilla Katırcı’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

Atilla Katırcı’nın cenazesi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • İmran ersoy (6 yıl önce)
    Atilam mekanın cenet olsun bunun hesabını kim verecek belediye başkanına soruyorum canımız yandı kül oldu ananı babanı yavrularını yetim kaldı yetim bırakanara sebep olana soruyoruz bir can gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Online (6 yıl önce)
    Nasil bir vicdan bu belediye nasil bir duygusuzluk ... Babayidi gomdun topraga... Anasini babasini karisini cocuklarini yasta biraktin... Nasil odeyeceksin sen bu hesabi... Nasil hakki oduyecen....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Bunun adı TEDBİRSİZLİK CİNAYETİdir. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirler alinsa Kader bu şekilde tecelli etmeyebilirdi. Kazıdan sonra işçi inmeden göçük için güvenlik alınması gerekiyordu ki anlaşılan alınmamış. Ayrıca 4 metreden 4 saatlik çalışma ile işçiye ulaşılmasını da sadece heyecan ile ne yapılacağını bilmemek olarak değil ihmaller zincirinin devamı olarak görmek gerekir. Yasa ile belirlenen iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınıp alınmadığı objektif olarak değerlendirilir ve ihmal varsa planlayarak öldürme suçu işlenmiş gibi cezalandırma gereklidir. Hesabının sorulup adaletin tecelli etmesini dilerken, başta ailesi ve sevenleri, dostları ve çalışma arkadaşlarının acısını paylaşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Hey beledıye başkanı su elektrıkli otobüsü kaldır kardeşim yeter bıktık senşn direklerinden... raylı sısteme geç...yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt (6 yıl önce)
    3 saatlik çalışmaymış,yeri belli olmasına rağmen .allah rahmet eylesin ölen kardeşimize.Allah korusun bir deprem olsa bina çökse bunlar 1 senede kimseyi çıkaramaz.Afat aşı var kendi yok,iş güvenliği adı var kendi yok ......yeter artık
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa (6 yıl önce)
    Bu olayda o arkadaşımı oraya o saatte gönderen amiri o amiri oraya koyan müdürü o müdürün oraya koyan belediye başkanı hepsi bu ölümden sorumlu nabalları boyunlarına
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan Ceyhan (6 yıl önce)
    Ölen iscimize allahda rahmet ailesine başsağlığı diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünal DOĞAN (6 yıl önce)
    Hepimiz topraktan geIdik toprağa gideceğiz, Acınızı yürekten payIaşıyoruz, DuaIarımızı kaIpten ediyoruz, başınız sağoIsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (6 yıl önce)
    o kadar araç, makine ve insanların arasında bir adama 4 saatde nasıl ulaşılır anlamış değilim göz göre göre adam ölmüş. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaSevdalisi (6 yıl önce)
    allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Baki kurtulus (6 yıl önce)
    Gece calismalarina kim izin vermis.
    0
    0
    Yanıtla