SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arzu Ediyoruz ki Malatya Lojistik Merkezlerinden Biri Olsun"

A- A+ PAYLAŞ

Üniversite Sanayi işbirliği programı çerçevesinde “Bir Kuşak Bir Yol Projesi çerçevesinde Malatya’nın Lojistik Merkezi Olma Potansiyeli” konulu panel düzenlendi.

Malatya İnönü Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen panelin açılışında konuşan Vali Aydın Baruş, Lojistik Merkez konusunun Malatya'nın geleceğe yönelik vizyonunda çok önemli bir pay sahibi olacağına inandığına dikkat çekti. Vali Baruş, lojistiğin tanımını yaparak, “Lojistik bildiğiniz gibi ürettiğiniz malların dünyaya sunulması açısından son derece önemli bir konu. Malatya’da Türkiye'nin iç bölgesinde yer alan bir il olması itibariyle sanayisinde üretmiş olduğu malları dünya pazarında sunabilmek için sağlıklı bir nakil ve iletişim olanağına ihtiyacı var. O anlamda “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” dünyanın gündeminde yer alan bir konu. Yani eskiden İpek Yolu olarak tabir edilen ve şu anda da dünyanın gündeminde olan ana yollar üzerinde bulunan şehirlerde hatta bölgede üretilen malların limanlara ulaştırılması ve limanlar vasıtasıyla da ihracat yapılacak ülkelere ulaştırılması, aynı zamanda üretim için gerekli mallarında bu yollardan üretim yerlerine ulaştırılması bakımından çok çok önemli bir konu. Biz arzu ediyoruz ki Malatya bu önemli Lojistik Merkezlerinden biri olsun” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay da, Malatya’nın lojistik merkez olma potansiyelini tartışacaklarını belirterek, Malatya’nın lojistik üstü olması konusunu önemsediklerini anlattı. Açılış konuşmalarından sonra düzenlenen panel Orhan Çekin Moderatörlüğünde, İnönü Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit, İnönü Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uğur, Yalın Üretim ve Lojistik Derneği Başkanı Doç. Dr. M. Mustafa Yücel’in sunumlarıyla devam etti. “Bir Kuşak Bir Yol Projesi çerçevesinde Malatya’nın Lojistik Merkezi Olma Potansiyeli” konulu panele, Vali Aydın Baruş, 24. Dönem Malatya AKP Milletvekili Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, OSB Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Cemal Koyunoğlu, sanayici iş insanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Akif bozdoğan (2 yıl önce)
    Malatyanın bütün kazanımları (bütün kurumların bölge müdürlükleri)başka illere gitti bu süreçte malatyanın aynı siyasileri vardı çıt yoktu.şimdi mi şahlanıyorsunuz bırakın kafa ütülemeyide açlıkla cebelleşen millet artık inanmıyor.siz sadece kendinize eğlenceler düzenliyorsunuz.hadi güle güle size
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cenk (2 yıl önce)
    Malatya bürokrasisinin ne zaman değişik bir açıklamaya ihtiyacı olsa ya kayısı ya turizm ya da lojistik merkezi... icraat peki? O da başka zamana
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (2 yıl önce)
    Günümüz dünyasının ham ve mamul madde aktarımının vazgeçilmez unsuru olan nakliye hizmetleri organizasyonunda; üretici sanayici ile tüketici arasındaki yegane köprü olacak olan lojistik merkez kurulumu memleketimiz için yapımı çok gecikmiş olmakla beraber; ivedilikle yapılması gereken vazgeçilmez unsurdur. Özellikle ilimiz dahilinde ve organize sanayi bölgelerimizde ki hammadde ve ürün sevkinde yaşanan sorunların çözümü ve nakliyeye dayalı fiyat rekabetinde ilimizin daha avantajlı konuma geçerek yeni yatırımlar kazanılması açısından, tüm şehir yöneticilerimizin ve yetkililerin bu oluşumu benimsemesi, sahiplenilmesi yegane arzumuzdur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Serda (2 yıl önce)
    Vali maskeli belediye başkanı maskeli vekil maskeli sağlıkçı olan rektör de ve danışmaninda maske yok virüs bunalara bulasmiyor galiba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (2 yıl önce)
    Sayın valinin lojistik tanımını yapması gerçekten çok önemli buna ihtiyacımız vardı.TSO başkanı niye cagrilmamis OSB içindeki bir konferansa oda ayrı bir sorun.OSB meslek yüksekokuluna ne kattı şimdi bu toplantı OSB müdürünün öğrenciler ile ilgilenecegine boy göstermesi başka birşey değil.
    %100
    %0
    Yanıtla