SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslında Malatya Ölmüş de Ağlayanı Bile Yok!

Aslında Malatya Ölmüş de Ağlayanı Bile Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın siyasileri ve yerel yöneticilerinin, kentin ve ilin sorunlarına karşı duyarsızlığı, özellikle de 6 Şubat depremlerinden sonra yaşananlarla en çok dile getirilen konulardan biri olmasına karşın, Malatya halkının da yaşadığı kent ve sorunlarına karşı ne kadar duyarlı olduğu ya da duyarsız kaldığı da tartışılıyor.

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma ve kayba uğrayan Malatya'da, onbinlerce insan kenti terkederken, yıkılan onbinlerce konut ve işyeri nedeniyle günlük yaşamda da büyük zorluklar yaşandı. Deprem felaketinden kısa bir süre sonra, 14 Mayıs'ta yapılan Milletvekili ve 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, AKP'nın birinci, Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle, depremde yaşanan onca acıya rağmen davullu- zurnalı, halaylı kutlama yapılmasıyla ülkenin gündemine gelen Malatya'da, vatandaşların yaşadığı sorunlara karşı ön planda tepkisiz kalması, buna karşın geri planda kalıp basın, sosyal medya, haberlere yorum yapma gibi daha çok 'naylon kimliklerle' tepki koyma yoluna gitmesi, Malatyalı'nın geçmişte bilinen lider vasıfları ve muhalif duruşuyla öne çıkma özelliğini büyük çapta yitirdiğini ortaya koyuyor.

Malatya'da, 6 Şubat depremleriyle birlikte büyük sıkıntılar yaşayan insanların, sorunlarını en üst perdeden ve her platformda dile getirmek yerine, bunu iktidar partisinin ya da muhalefetin temsilcilerinin yanı sıra basından beklemesi, sosyal medyada çıkardığı ses ile yetinmesi, sorunların çözümü ve kamuoyu oluşturma konusunda çok yetersiz kalmasına yol açıyor.

Malatya halkının, kendi içerisinde bulunduğu koşullar ve karşılaştığı zorluklara karşın tepkisizliği ve duyarsızlığına son çarpıcı örnek, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaşanmıştı. Depremin meydana geldiği başta Hatay olmak üzere diğer illerde halk tepkisi, basın aracılığıyla kamuoyuna yansırken, 6 Şubat'ın yıl dönümünde Hükümet Meydanı'ndan 12 saat canlı yayın yapan ER TV'nin yayınına sadece 3 vatandaş gelerek katıldı. Programın sunucusu Hülya Kaya'nın, evlerinde kalmayı ve deprem programlarını öylece izlemeyi yeğ tutan duyarsızlığa tepki gösterdiği yayına gelme gereği duyan vatandaşlardan Mustafa Saydan ve iki yakını, depremde enkaz altından çıkardıkları bir Türk bayrağıyla birlikte katıldıkları yayında depremde yaşadıklarını anlattılar.

Mustafa Saydan, yayında o kara günde yaşadıklarını, gözyaşları ile “Bu Türk bayrağını enkazın altında çıkartmıştım.  Ayşegül, Mehmet, Irmak,  Elif Yaren ve Mert Halil Dönmez’in enkazın altında bizzat ben çıkarttım ceset torbalarına koydum. Orada Türk Bayrağını da gördüm. Bunlar bizim yeğenlerimiz, bir aile 5 kişi. Şuanda halen yatarken onların gözleri gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Son çağrınızdan sonra koşarak geldim, Geldim, ama Malatyalılar burada yoktur. Hatay’da şuanda yürüyüş var, Adıyaman’da dükkanlar kapanmış, bizim Malatyalımız yok, Malatya’nın hepsini burada olması lazım. Ben size sadece bir aileden 5 kişinin ismini saydım" diye konuşurken, Malatya halkının tepkisizliğinı, depremle ilgili kentin meydanında yapılan canlı yayına katılma gereği dahi duymamasını eleştirmişti.

Program sunucusu Hülya Kaya da, Malatya halkının duyarsızlığına tepki göstermiş ve  "Sesimizi çıkartmadığımız müddetçe mümkün değil kimse sesimizi duymaz." demişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • demir (2 ay önce)
    Neden milletvekilleri ve belediye baskanlari ezici cogunlukla zengin ve nufuslu ailelerden aday olur veya secilir? yanlislik burada basliyor zaten.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert 44 (2 ay önce)
    Bakiyorum yorumlara hep yoneticiler suçlu malatyalilar sucsuz o vekilleri sizler gonderdiniz hesap soracaksaniz ili yonetenlerden degil gordugunuzde elpence divan durdugunuz vekillerden soracaksiniz diyeceksinizki sen benim vekilimsin aslı benim gel buraya hesap ver diyeceksiniz tam tersi oluyor senin vekilin aslinin onunde onunu dugmelemesi lazimken asli vekilin onunde iki buklum oluyor nezamanki vekil gelip aslina hesap verirse iste ozaman Türkiye duzelir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kazım (2 ay önce)
    Elazığ da ve Bingöl’de de “yöneticilerimiz niye başka memleketten olur “diye hep aynı muhabbet olur. Bırakmak lazım bu işleri. Bingölde uzun süre kaldım ve bu muhabbetler hep oldu. Sanki bir tek Malatya ya farklı illerden yönetici geliyormuş gibi yapmayın. İşini düzgün yapan veya yapmayan vardır. Bir de bu Malatya sahipsiz edebiyatı oldu bitti vardır. Tıpkı diğer illerde de olduğu gibi. Burası da 81 ilden birisi ve aşağı yukarı devlet hizmetlerinden payını alır. Deprem sonrasında da Hatay, Maraş gibi illerde de hep ihmal edildiklerini söyleyenler var. Açın bakın yerel tv ve gazetelerine. Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum, bende Malatya lıyım. Bu muhabbetleri rağbet görüyor diye yapıyorsanız devam edin.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • mlty44mlty (2 ay önce)Kazım isimli kullanıcı yorumuna
    sahipsiz edebiyatı yapmak için şu verileri incelemek lazım : 1-çevre illerin nufusu kaç- vekil sayısı kaç 2-iktidara verdikleri oy aranı kaç 3-illerin gayrisafi mili hasılata kattıları ne kadar 4-siyasi ve bürokratlarının sayısı kaç? kaç tanesi kritik konumlarda ve memleketlerine hizmet noktasında ne yapmışlar? 5-ulusal ve uluslar arası anlamda ticaret yapan özel girişimcileri kimler? memleketlerine ne katkı sağlamışlar? bu maddeleri daha çok arttırırsın ama sahipsizlik Malatya halkı için bir edebiyat değil gerçeğin ta kendisidir. Ha Malatya halkı içinde söylenecek çok şey var ama it yesin ciğer...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ALİ (2 ay önce)
    Yerel tv kanalının yaptığı programa Malatya lılar ilgi göstermiyor diye Malatyalıları suçlamakta neyin nesi.Belki de yerel basın Malatyalıların çok ilgisini çekmiyor.Yerel basının kendisini yoklamasında fayda var.Yapılan haberlere bakıyorum,altı doldurulamamış,duyumlara dayalı,haber kaynağı belli olmayan haberler yapılıyor.Neymiş efendim Malatyanın bir çok sorunu varmış ta Malatya lı ilgilenmiyormuş.Belki de Malatyalı halinden memnun.Konulara siyasi gözle bakıldığı için bunu bile analiz edemeyen bir basınımız var..Basın tarafsız olur diye biliyoruz ama yapılan haberlerden çok rahatlıkla anlıyoruz ki yerel basın bir taraflara angaje olarak haber yapıyor.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyam (2 ay önce)
    Ekepe kartisi kurtarır hadi halaycilar çıkın sahne sizin
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Coco Star (2 ay önce)
    Malatya medeniyet şehridir, İstanbul gibi, Elazığ, Adıyaman, Bingöl, Suriye'den rençber olarak göç almıştır, ama onları içinde asimile etmiştir. Tutunamayanlar da 'çamur at'mıştır. Şehri küçük düşürmek için kendi bilinç altındaki varoş kültürü yansıtan videolar servis etmiştir. Dikkat ederseniz göçmen kökenli belediye başkanları da işgalci vurgunlarıyla deşifre olmuş, barınamamıştır. Deprem sonrası mekanın sahibi, kentin köklü aileleri şehre sahip çıkacak umarım.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Sayın Sami er ne zaman Malatya ya geldi 6 Şubat dan sonraki o sancılı soğuk kimsesiz dönemde Malatya'ya bir kibrit çöpü dahi faydasi olmadı adamı kurtarıcı diye getirdiler yazık ki çok yazık Malatya bu adama ve çevresindekilere heba edilmemelidir belediye cilik işi siyaset işi değildir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Cesur yürekli Hülya hanım siyaset yapmadan sadece gerçekleri Malatyanın sorunlarını dile getiriyorsunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Emre (2 ay önce)
    Siz halayınıza devam edin. Adıyamanlısı ve Elazığlısı Malatyaya sahip çıkıyor. Yöneticiler tabiki çıkacak. Itibar bırakmadınız Malatyalida. Yakinda Suriyeliler belediye baskani olmazsa şaşırmam. Şimdi çıkıp yok Adıyamanlı yok Elazığlı falan filan kardeşim yönetici dediğin ağır başlı olur dik durur .Biz Malatyalılar halay çekerken Adiyamanlida başkan olur Elaziglisida olur neden elestiriyisunuz anlamıyorum.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Faruk (2 ay önce)
    Davul zurna olsaydı koşa koşa gelirlerdi Hülya abla... Malatyalı Siyasetçilerin bir tanesi Hülya abla gibi mücadele etse sırtımız yere gelmez ama görüyoruz ki hülya abladan başka konuşan yok
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 ay önce)
    Halay ekibi Malatyadan dışlamalıdır. Bir milyon malatyalıyı Türkiyeye rezil ettiler. Cenazeleri olan ailelerin yüzüne nasil bakıyorsunuz. Kim kazanırsa kazansın isterse Malatyayi Altin yapsın ama o cenazeleri olan ailelere saygılı olaydınız. Utanıyor insan dışarı çıkıp malatyaliyim deyince halayı soruyorlar bize depremzedeyiz diyoruz kimse inanmıyor çünkü o cahil halay ekibinin yüzünden malatya disarda güllük gülistanlık görünüyor. Disarda mert bilinirdi malatyalı şimdi halayci bir sehir olup çıktık.itibarı bile kalmadi Malatyanin.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sanki belediye başkanınız sürekli bağırıyordu, çırpınıyordu Malatya da bir sıkıntı yok her şey yolunda diyordu. Olayı sadece halaycılara indirgiyorsunuz. o belediye başkanınıda eminim uzaylılar seçmiştir. Malatyalı kafası böyle çalışıyor çünkü. Herşeyde kendisini temize çıkarmaya endeksli. Yok Malatya şöyleydi böyleydi. Malatya’nın ve Malatyalının ne olduğunu gördük zor zamanlarda. Anlatmaya gerek yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Ne muhalifi kardeşim Malatya her zaman güçten ve iktidardan yana olmuştur. Hikaye anlatmayın insanlara açın son 50 yılın seçim sonuçlarına bakın her zaman iktidar partisi kazanır Malatya’da. Biz böyleyiz böyle de idare ediliyoruz yapacak bişey yok. Bu Adıyaman Elazığlı muhabbeti de baydı artık. Ne diye memleket ayırt ediyorsunuz ki ne farkı var bir Malatyalının Adıyamanlıdan veya Elazığlıdan ne gibi üstün meziyetlerimiz var bizim ? Malatya üstün ırk mı? Kureyş dönemi cahiliye adetleri edindik iyice.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Sevgili Ali kardeş belliki sen Adıyaman yada Elazığlı bir arkadaşsın. Malatyanın muhalif duruşundan geçmişinden hiç haberin olmamış.1950'den 1978'e kadar silme muhalefetten yana olduğu için Malatya her türlü haktan mahrum edilmiş, Malatyalı İsmet Paşaya sahip çıkma adına, iktidardaki sağ partilerin tüm baskılarına karşılık dimdik durmuştur. Ama 1978 yılında Hamidonun katledilmesiyle birlikte Malatyanın nüfus yapısı değişmeye başlamış göçler olmuştur.12 Eylül sonra Özal faktörü, o yıllarnda Malatyaya başta Elazığ ve Adıyamandan olmak üzere doğu illerinden akan göç, onların da iktidardan yana destek koymaları yüzünden Malatya senin dediğin duruma yani iktidar partisi kimse ondan yana olmaya başlamıştır.O tavrı koyan siyasi kadrolara bakarsan büyük çoğunluğunun göçle Malatyaya gelenler olduğunu Malatyanın yerlisinin ise şehri terketmeye başladığı dönemdedir.Dün anapa, sonra refah partisine, sonra akp'ye destek verenlere bakarsan hepsinin birbirinin devamı olduğunu,. hep iktidardan yana olup pay koparmaya çalışan bir siyasi hareketin ortaya çıktığını bunlarda da başı Adıyaman ve Elazığ en son da Bingöl göçüyle gelenlerin olduğunu görürsün.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Sevgili Aziz kardeşim hiç bir önemi yok bence ama sen yazdın diye yazıyorum Ben ve 7 ceddim Malatyalıyız. Yazımda son 50 yıla bakın dememde ki kasıt hamido olayı sonrası iktidarlar ve Malatyanın tavrı zaten. 1950lerde Demokrat partinin kurulduğu en güçlü olduğu dönemde bile Malatya hemşehrisi İnönü’yü desteklemiş. Mesele muhalif olmak falan değil yani hemşehricilik! Bu Adıyamanlı ve Elazığlı meselesi tamamen kör bir hamasetten başka bişey değil. Biz Malatyalılar aslında çok iyiyiz de bunlar geldi bozdu bizi safsatası. Haritalarda çizilen çizgilerin zihinlerimizi de bölmesine izin vermeyelim bir birimizden farkımız yok. Adıyaman dediğin çok değil 70 yıl önce Malatyanın ilçesi. Adıyaman il yapılmamış olsa ne bahane üretecektik?
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (2 ay önce)
    Ne zamanki Malatya siyasetinde Adıyamanlılar söz sahibi oldu işte o gün bugündür Malatya hep sınıfta kaldı…kabileci,dinci,mezhepçi, adamlar sizi böyle eder işte…bu dindar takılanlar kızlarına miras vermez,kızları okutmaz,erken evlendirir.çocuklarını torpille işe koyup hak yer .böyle adamlar sizin hakkınızı yiyip sizde sustukça size müstehaktır müstahak Malatyalılar
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Bu sözlerime gerici Malatyalılar da dahildir.En çok da onlar suçlu hiç bir şey bilmeden profesör takılırlar ama tek bildikleri halay çekmek…
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Eski tüfek CeHaPe li (2 ay önce)Murat Akdağ isimli kullanıcı yorumuna
    1940 lardan 1980 lere kadar geçen sürede Ce.Ha.Pe hüküm sürdü. 1980 den sonra oylarımız yüzde 20-30 ları geçemedi neden senin gibi sığ fikirli boş boş konuşanlar olduğu için
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Sen bu sözlerimden dolayı beni CHP’li zannederek zaten ne kadar sığ bir insan olduğunu belli ettin eski tüfek…senin ve Malatya’daki chp’lilerinde ne kadar mezhepçi ,ilerici çağdaş görünümlü Atatürk sömürücüsü olduğunu biliyoruz (herhangi bir partili değilim,oy bile kullanmıyorum)
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Bu halay muhabbeti artık sıkmadı mı? Başka bir malzeme bulsanız!
    %25
    %75
    Yanıtla
  • kerem (2 ay önce)
    Malatya'nın toprakları sıcak bir sevda, Yeşilliğin kucağında hayatın özü. Kayısı bahçelerinde melodisi rüzgarın, Güneşin kucakladığı bir şehir, Malatya.
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Kirve (2 ay önce)
    10 sene geriye gitti malatya
    %88
    %12
    Yanıtla
  • aşkım_44 (2 ay önce)
    yapılacak bir şey yok biz herşeyi hak ediyoruz iktidar partisinde dört vekil meclise gönderirsen olacağı bu olumsuzluğa da katlanacaksın.. hani sami er toki başkan yardımcısıydı. biz bu kafayla gittikçe bizden hiç bişe olmaz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Sami er ne yapsın daha seçim bile olmadı
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Ömer (2 ay önce)
    Nerde yıllardır Malatya'nın ekmeğini yiyen,kendine malının üstüne mal sahibi yapan ve istedikleri olmayınca kaçan ve görünmeyen,Depremin yıldönümünde bile ortaya çıkmayan,Ablaları nerde.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    En başından beri halimiz haraptı ancak haberimiz bile olmadan yazılan destanların haberi daha çok yapıldı, kalem kırılınca geçte olsa ahvalimiz dile getirilmeye başlandı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kuto44 (2 ay önce)
    İnşallah Sami Er gelecek, Malatyamizin çilesi bitecek.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • hâlâ kurtulusu adelette , hesap sormada degil de insanlarda , kurtaricilarda (!) kahramanlarda (!) arayan bu dusunce var oldukca ayni tas ayni hamam devam eder.her bes yilda bir degisen tek sey kurtaricilarin isimleri olur. giden eski kurtaricilar (!) da beddualarla ugurlanmaya devam eder
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Adaletide kurtuluşuda düzeni de sağlayacak yine insanlar. İnsan değil de kim yapacak? Gökten zembille mi inecek
    %19
    %81
    Yanıtla
  • İnsanlar yaslanir hastalanir ve on yillar sonra olurler. insanlar hata yapmaya yanlis yapmaya nefse uymaya meyillidirler. kurulan adaletli sistemler ise yuzyillarca yasar. hesap sorma , hesap verme , adaletli ceza ve odul verme olduktan sonra , o sistemleri yoneten insanlara bagimlilik ortadan kalkar. Adalet olarak bizden ileride olan ulkelerde bizdeki gibi fanatik ve bireye indirgenmis secimler gorulmez. cunku orada bireyler tabu degildir sadece maasli calisan kisilerdir.Bizden, ekonomik olarak daha iyi durumda olmalarina ragmen,secim masraflari bizdekinden daha dusuktur . Gelismis toplumlarda halk bir partiyi sectigi zaman aslinda bir sirkete sozlesme ile ihale vermis gibidir. o donemin sonunda degil icinde bile hesap sorar. sirket halki zarar ugratirsa yetkilerini alabilir,sozlesmeyi tek tarfli feshedebilir , ceza kesebilir. bunun icin diger secim donemini bile beklemez. Sectigi kisi halktan izinsiz kahvalti masrafini bile devlete odetemez,hatta kimileri isine bisikletle gider gelir.cunku o da bilir ki kendisi de maaşlı bir çalisandir, Gökten zembille inmiş bir efendi değildir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AYVAZ (2 ay önce)
    Niye yok? anamız ağlıyor ya.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • halay (2 ay önce)
    halay çekiyoz ya. daha ne tepki gösterek:D:D:D:D:D
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Bu haberi yazan saygıdeğer editör, Malatyalilarin rontgenini Mr ni çekmiş ve ustunede tahlil ederek sorunu tam teşhis etmiş,tedavi noktasında haberin başlığı ve içindeki analiz umutsuz vaka olduğumuzu, lafa gelince kahraman icraate gelince hicbirsey olduğumuzu ve aslında bizden bu kafayla birsey olmayacağını resmen izah ve itiraf etmiş.Allah u Teala da şuurumuzu artırsın, hayırlı cumalar
    %59
    %41
    Yanıtla
  • osman bey (2 ay önce)
    Asıl Malatyalılar konunun farkında yalnız etrafından göçle gelen, okuma seviyesi düşük, cahil dediğimiz kesim aşırı derecede Malatyamıza yerleşmiş durumda. Halay çekiyorlar, 06.02.2023 tarihinde ki depremde günlerce gelmeyen kişilerin arkasında koşan cahiller sürüsü ne yazık ki çok fazla. Dolar şu an ne kadar? peki markette süt ve süt ürünleri ne kadar? et ne kadar? yumurta ne kadar? Ya emekliler sizin maaşınız ne kadar? Bu ülkede cahiller sürüsü olduktan sonra adalet, hak, hukuk beklemeyin. Adam belediyede yapmadığı yolsuzluk kalmadı hallen yüzü kızarmadan gezebiliyor ve bu seçmen gidip oy veriyor. Artık uyanın mühür sizin elinizde sizin oylarıızla saltanat sürenler sizi düşünüyor mu? Bakın deprem konutlarına kimlere çıkıyor , eski milletvekillerine , şu an mecliste olan vekillere, şıhlara hacılara hocalara :)))) Hani torpil yoktu, hani adalet vardı? Sizi kandırıyorlar, aklınızla alay ediyorlar ama hala arkalarından gidiyorsunuz! Eğer biraz gurur, haysiyet, vicdanınız varsa sandıkta verin cezalarını , yolda yürürken selamlarını almayın, tepkinizi gösterin. Ama dediğim gibi cahiller sürüsü olduktan sonra o cahiller sürüsünün yüzünden bizlerde sıkıntı yaşıyoruz. Ben bu ülkede enaz lise mezunu olmayanın oy kullanmasının yasaklanmasını istiyorum. O cahillerin attıkları oy benim kaderim olamaz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (2 ay önce)
    Malatya'da, Malatya'lı mı kaldı. Yerel yöneticiler bile oy potansiyeli olan yörelerden seçildi. Adıyaman, Elazığ gibi. Şehir şu an dışarıdan gelen yabancıların elinde.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Elimizde Malatyalı olup işe yarayan adam varsa çıkarın, piyasayi yabancılara bırakmayın.adam yok ki
    %40
    %60
    Yanıtla
  • ÇİMEN (2 ay önce)
    Çok doğru anlatılmış, halkın tepkisizliği olayları normalmiş gibi algılanmasına neden oluyor. 6 şubat 2024 tarihinde haber kanallarında Malatya ile ilgili tek bir haber yoktu. Bu duruma ben de çok şaşırmış ve üzülmüştüm.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • vatandaş (2 ay önce)
    Malatya ile tepki, duyar, eylem gibi kelimeler bile yan yana gelemez bırakın aktif hareketi. Hemen terörist, vatan haini ilan edilirsiniz. Biat kültürünün en üst seviyede görüldüğü bir sürü topluluğu sadece. Nerelisin sorusuna geçmişte övünerek Malatya diyen , ama artık söylemekten kaçınan biri olarak söylüyorum.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • OKTAY (2 ay önce)
    unuttuk o yaşadığımız depremi soğukta kalmamızı ekmek bulamadığmızı canlarımızın enkaz altında kurtarmaya çalıştığımızı yine yine dünya meşakatlerine daldık nasıl kandırırırzın derdine düştük.ah malatya ah az kaldı insanlığı unuttuğumuz için gidecem bu şehirden
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burki (2 ay önce)
    Ben ertv er meydanını izliyorum güzel konulara giriyorlar söylenmesi gerekeni açık yüreklilikle söylüyorlar. Keşke malatyalikarin hepside sorgulayici olsa şehri hep beraber inşa etsek
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Merihh (2 ay önce)
    Türkiye nin en sahipsiz,en gariban şehri Malatya.bu öylesine söylenen bir deyim değil bu bir gerçek.Bu şehire şöyle bir bakın kaderine terk edilmiş.inanın hiçbirşey yapılmıyor.Bu şehir hiçbir zaman eskisi olmayacak.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mahmut (2 ay önce)
    Bu şehir insan kaynağını iyi yönetmediğinden bu hale geldi ve dahada kötü bir seyir alacak gibi şehrin ruhu yok bürokratik olarak ülke genelinde etkisi yok şehir çevresinde yer alan küçük illerin yönetimi altında
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 ay önce)
    Oy vermeden önce düşünecektiniz. Akılsız başın cezasını çekiyoruz. Bu 4 milletvekilini boşa seçtiniz. Onlar maaşını alıp yan gelip yatan tipler. Yalandan kameralarla çıkıp çalışıyor pozu veren kişiler. İnanç hanım sosyal medyanı niye yorumlara kapatıyorsun? Neden korkuyorsun? Babacan yurtdışı seyahatini bırakta milletin sorunlarına çözüm bul. Çok çömez candan davranıp iş yapmaz. Bülent her yere adam atamaktan iş yapamıyor. İki üniversiteyi Kahtalı ile beraber batırdılar. Çalık'ın şuan ki versiyonu. Koca seni Malatyalı nasıl seçti anlamıyorum. Çok zararlısın. Zengin olmaya geldiğin çok belli. Boyundan da anlaşıyor. Geçmiş olsun kardeşlerim. Aklınızı başınıza alın ve gerçek karşısındaki partiye oy verin. Herkes akıllanır aklını başına alır. Adıyamanlıyı Elazığlıyı şehrimize doldurmaz ve yönetmez. Şehri tanımayan bilmeyen adamlarda bir daha aday olmaz. Erbakandan da uzak durun. İranada dönmeyelim.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (2 ay önce)
    Öğrenilmiş çaresizlik dedikleri bu olsa gerek. Özünde de neden insanlarımız bu kadar tepkisiz oldu sorusunda aramak lazım. Artık geriden gelen gençlerin orta yaş grubu ve yaşlıca insanlarımızın bölüm bölüm topluma demokrasiye yönetime ve dahi geleceğe yönelik beklentilerinin vardığı sonuç irdelense geleceğe dair umudun inancın kaybolduğu görülecektir. Şu seçim arefesinde harap viran yurdumuzda gerek muhalefet ve ortakları gerekse iktidar ve ortaklarının dahi acaba adaylarının toplum gönlündeki karşılığı ne kadar ki onlara sarılıp ümitvar olsunlar. Teselli bulsunlar. Allah yardımcımız olsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    Halay çekmeye gitmişlerdir
    %85
    %15
    Yanıtla
  • sen nerdeydin furkan
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Sende halay çekiyordun galiba Özkan hemen yoruma muhalefet olduğuna göre
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haberlerde sanırım sizin de içinde olduğunuz halay ekibini seyrediyordum
    %75
    %25
    Yanıtla