SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fesli Kadir'den Etkilenmişler.. Atatürk Büstüne Saldırıya 2 Tutuklama

'Fesli Kadir'den Etkilenmişler.. Atatürk Büstüne Saldırıya 2 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Kernek Anadolu Lisesi'nin bahçesindeki Atatürk Büstüne yönelik saldırı olayında yaşları 18’den küçük olan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 9 Şubat günü gece Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Kernek Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yaşandı. Lisenin bahçesinde bulunan Atatürk Büstüne saldıran 2 şüpheli, Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu geniş çaplı soruşturmanın ardından yakalandı.

Okulun ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelileri tespit eden Emniyet ekipleri, Atatürk büstüne saldıran şüphelilerin 17 yaşındaki Mustafa D. ile 15 yaşındaki Emirhan D.’nin olduğunu tespit etti.

Şüphelilerin, “Keşke Yunan İşgal etseydi” diyerek Kurtuluş Savaşı'nı eleştiren, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı, ‘Fesli Kadir’ diye de bilinen Kadir Mısıroğlu'ndan etkilendikleri için saldırıyı yaptıkları öğrenildi.

Suçlarını itiraf eden 2 şüpheli Emniyetteki ifadelerinin ardından Malatya Adliyesine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüpheliler, “Kamu malına zarar verme, Atatürk’ü temsil Eden Heykel, Büst ve Abideleri veya Kabrini kırma veya Bozma”  suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Spor Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan şüpheli Mustafa D., Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesinde, “Emirhan ağabeyimin oğlu olur. Kendisi ile birlikte sürekli internetten Kadir Mısıroğlu’na ait videoları izleriz. Olaydan yaklaşık 2-3 ay önce izlemiş olduğum videolarda Kadir Mısıroğlu Atatürk’ün put olduğunu söyledi. Yine de bu videolardan şu an ismini hatırlamadığım bir Peygamber putları kırdığından bahsediyordu. Bende o gün sevap olduğunu düşünerek yeğenim olan Emirhan  ile yolda yürürken okul içerisindeki Atatürk heykelini kırmaya karar verdik. Olay tamamen aniden gelişen bir olaydır. Atatürk heykelini bulunduğu yerden elimizle kırdık ve yakında bulunan çöp konteynerinin içerisine attık. Tamamen Kadir Mısıroğlu’nun videolarından etkilendiğimiz için kendi irademizle böyle bir şey yaptık. Kamera görüntülerindeki 2 şahıs ben ve yeğenim Emirhan, ıslanmamak için yüzümüze kar maskesi takmıştık” ifadelerini iddia etti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili olarak geniş kapsamlı bir soruşturma yürüttüğü, Emniyet ekiplerinin ise çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Okulun adı ‘Kernek Anadolu Lisesi’ olmasına karşın, Ali Tatlı'nın Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde, veli ve öğrencilerin tüm tepkilerine rağmen Kernek'teki kendi binasından taşınmıştı. Okul, halen 3'üncü yeri olan Karakavak'taki eski Fen Lisesi binasında eğitim ve öğretim veriyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • 44 malatya44 (2 yıl önce)
    MISIROĞLU HİLAFET İÇİN ABD İLE ÇALIŞTIĞINI SÖYLÜYOR Kadir Mısıroğlu bir konuşmasında Atatürk heykellerini kastederek, “heykellerinin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz” derken, bir başka konuşmasında da, “Büyük Ortadoğu Projesi’ne (BOP) taraftarım. Burada Amerika bir menfaat elde edecekmiş, etmeyecekse bana niye yardım etsin zaten” ifadeleriyle BOP’a ve ABD’ye destek verirken devamında da şöyle diyor: “Amerika’nın ihtiyacı petrole, benim de ihtiyacım tarihi müesseselerime dönmeye. Bu menfaati mükavelinde bana yardımcı oluyorsa ‘Allah razı olsun’ derim. Ya Amerika’nın desteğiyle gelen, Amerika’nın kuklası bir halife gelse, gelsin de kim gelirse gelsin. Hilafeti geri getirelim. Bunun ispatı nedir, bu iş için Clinton zamanında çalışan heyetten bana da teklif geldi; ‘Bu iş nasıl gerçekleşir.’ Ben durup dururken bu raporu yazmadım ya…”
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Samsun ve edirne ki provokasyonlardan sonra iki üç ay önce izledikleri videodan etkilenen 18 yalınsa küçük iki çocuk büste saldırıyor. Çocuklar bile özel seçilmiş Neye hizmet ettiğini kimin için kullanıldığını bilmeyen iki çocuk verdikleri ifadeler ezberletilmiş çok yazık. Gençleri kendi ahlaksız emelleri için kullanıyorlar anne babalar uyanık olun lütfen.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali veli (2 yıl önce)
    Malatya haber dedende fes takardı sen sapkadan tavşan çikar bende seni tarayıcımdan çıkarıyorum ideolojik haber yapmaya devam et
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ergul44 (2 yıl önce)
    Kurucu önderimiz Herkes saygılı olmak zorunda. Cezaya gelince yaşları küçük olduğu için ceza evi değilde Atatürk'ü anlatan kitapları okuma cezası verilse yerinde olurdu. Gençleri kaybetmek yerine kazanmak ilk adım olmalı
    %71
    %29
    Yanıtla
  • ersinbaba (2 yıl önce)
    Fesli kadir demeye hakkınız yoktur . fesli kadir dediğiniz adam bir bilgi deposuydu . Atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınıyoruz elbette sonuçta gazi mustafa kemal atatürk bu ülke için ömrünü harcamış birçok emek vermiş bir başkomutandır. haber başlıklarınıza çok dikkat edin siz şahsi olarak sevmiyor olabilirsiniz ama ömrü tarihle geçmiş bir insana bu hakareti edemezsiniz, haberin başlığını KADİR MISIRLIOĞLU diye atacaksınız.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Fesli Kadir kim mi? Türk düşmanı kim varsa ona dost onlarla iş tutmuş. Al da oku: https://odatv4.com/makale/bir-gericinin-portresi-3108171200-122411
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Su almanya da sirket kurup insanlari dolandiran,mehmet akif ersoy a hakaret eden,kurtulus savasini keske yunan kazansaydi diyen ve hatta ingiliz edebiyatci Shakespeare icin gizli müslümandi,asil adida seyh pirdi diyen bilgi depousu?! Ve akil sagligi yerinde olmadigi icin resmi raporu olan zat? Eh,pudra sekeri cekince böyle düsünmeniz normal!
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Kadir Mısırlıoğlu "Kurtuluş savaşında keşke yunan kazansaydı" diyen adam. Yani Atatürk düşmanı. Aslında biliyorsunuzda anlamak istemiyorsunuz.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Akıl sağlığı yerinde olmadığı resmi raporla belgeli olan ve Keşke yunan kazansaydı diyecek kadar küçülen biri...Tarih bilgisi yoktu sadece kulaktan dolma hikayeler anlatıyordu. Haaa çocukların cezaevine gönderilmesini kesinlikle doğru bulmadım. Çocuklara ceza vermek yerine rehberlik yapılmalı...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Atatürk heykellerine saldırarak cennete gireceksiniz öylemi?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Adalet (2 yıl önce)
    Sevgili Malatyahaber editöryası; Biri 14 yaşında biri 16 yaşında olan 2 çocuk için bu haber tarzı adil ve doğru değil. Yine 14 yaşında ve 16 yaşında 2 çocuğun tutuklanması adaletli ve kanuni değil. memlekette mafya cirit atarken mafyaya karşı haber yapamayanların, hırsızlar, dolandırıcılar cirit atıp tutuklanmazken bunlara karşı haber yapamayanlar bunları içeri tıkamayanların 2 çocuğa bu muamelesi doğru değil. Malatya emniyetine sorun malatyada uyuşturucu kullanma oranını . Uyuşturucu satanlar, çeteler, silah sıkanlar, bıçaklama yapanlar ve üstelik 18 yaş üstü hiç biri tutuklu değil. Ülkeyi birlikte uçuruma götürüyoruz. Yapmayın etmeyin. Suça ilişkin de şunu söyleyeyim. Atatürk bu ülkede yaşayan herkesin kurucu lideridir. Herkes sevmek zorunda da değildir. Ama herkes Atatürk, İnönü, Bayar, Özal, Sezer,Demirel, Gül, Erdoğan ve Osmanlı, Selçuklu devlet büyüklerine saygılı olmalıdır. Lakin bunun kanunla yapılması böyle cezalar uygulanması doğru değildir. Bu gün erdoğanı eleştirenlere on binlerce dava açılmasıda doğru değil, Atatürk'ün yasa ile korunması da. Memleket suç cennetine dönmüş her gün kaç cinayet oluyor, kaç intihar oluyor, kaç taciz oluyor, kaç hırsızlık oluyor bunları bırakıp ne ile uğraşıyoruz. Din, Vatan, Atatürk, Bayrak, Millet, Devlet üzerinden ne insanları dövmenin nede bunları ayak altı etmenin anlamı yok. Lütfen vicdan. Başka Türkiye yok.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Engin (2 yıl önce)
    "Geldikleri gibi gitmediler; kimi itini bıraktı, kimi bitini. Kimi de piçini bıraktı!..
    %69
    %31
    Yanıtla
  • ARAPGİR ÜZÜMÜ (2 yıl önce)
    Dine kötü dil uzatanlara ceza niye gelmiyor bu ülkede.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    Rahmetli Alpaslan Türkeş diyorki HER KİM TÜRK VE ATATÜRK DÜŞMANI DIR , BİLİNİZ Kİ ON LAR MALAZGİRT TE, İSTANBULUN FETHİN DE ,ÇANAKKALE DE VE İSTİKLAL HARBİNDE MAĞLUP ETTİKLERİMİZİN ANADOLU DA KALMIŞ TOHUMLARIDIR UNUTMAYIN....................
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Deftersiz herifler iyi araştırılmalı yüzüne maske takarak bilinçli yapılan bir iş maske islanmamak için Takilmaz.tum aksiyon filmleri kalkmalı o zaman tiktokta herkes her videoyu paylaşıyor o zaman herkes herşeyi yapsın izlediği videoya atsın ohh ne güzel memleket
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    ATATÜRK ALEYHiNE iŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5816 Kabul Tarihi : 25/7/1951 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 31/7/1951 Sayı : 7872 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 32 Sayfa : 1842 Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır. Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır. Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır. Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Cbr (2 yıl önce)
    Fesli kadir degil fasl-ı kadir.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sevgili gençler bakınız o günleri 7 yıl cephede savaşmış bir dedenin anılarını dinleyerek büyüyen birisi olarak yazıyorum ordusu dağılmış , yurt empatyalistler tarafından edilmiş ,borç batagina batmış 0kuma oranı yüzde 7 civarında bırakın fabrikayı kefen bezi uretemeyen bir ülkeyi milletimizle birlikte bağımsızlığına kavuşturan ,hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyerek Cumhuriyeti kuran ülkeyi demiryolu karayolu fabrikalarla buluşturan bugün 57 İslam ülkesi arasında doğalgaz,petrol gibi kaynakları olmamasına rağmen parlayan bir yıldız isek işte bunu o büstünü kırdığıniz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz,o büst put değildir dini değerleri ve milli değerleri lütfen birbirine karıştırmayın o büst devlet kurucusuna bir saygı ifadesidir .
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Zaman Zaman basinda TV lerde gazi mustafa kemal ataturke t,c kuran atamizi dusman gosteren kisiler var turk milleti ataturk arkadaslari silahli kuvet komutanlari askerleri milletimiz analarimizin bacilarimizin namusunu topragini bayragini korumuslardir bakin yasadigimiz dunyaya devletler ataturkun yapmis oldugu devrimleri taktir ediyor bugun 40 yakin devletlerde atamizin aniti sozleri vardir
    %73
    %27
    Yanıtla