SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Avrupa'da Tarih Yazmak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2019-07-03 16:59:51
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un yeni transferi Adis Jahovic, "Takım zayıf olsa bile onu ciddiye almalıyız. Turu geçeceğimizden hiç şüphem yok ama biz Malatya'yla beraber Avrupa'da bir tarih yazmak istiyoruz" dedi.

Konyaspor'dan sarı kırmızılı takıma transfer olan golcü futbolcu, güzel bir transfer süreci olduğunu kaydederek, takıma kendisini iyi karşıladığından dolayı teşekkür etti.

Jahovic, takımla antrenmanlara çıktığını belirterek, "Sergen hocanın ne istediğini çok iyi biliyorum. Onun için bu transferden çok mutluyum" dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor'dan kendisine gelen teklifi hemen kabul ettiğini dile getiren Adis Jahovic, "Sergen hoca beni ilk aradığında çok memnun oldum çünkü kendisiyle Konya'da çalıştım. Sergen hocanın takım, futbol anlayışına çok iyi adapte olduğumu düşünüyorum. Onun için Malatyaspor'dan transfer haberi aldığımda çok mutlu oldum. Buraya seve seve geldim. Hemen kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Jahovic, Türkiye'deki performansıyla ilgili ise "Göztepe'de attığım gollerden sonra Konya'ya gelişim, iki hocanın değişmesi sürecindeki adaptasyon sorunu ve hocanın oyun stiline çok iyi adapte olamadım. Çünkü çok değişik bir oyun stili vardı. Ondan dolayı bir performans düşüklüğü yaşadım ama profesyonel bir futbolcuyum, çalışmaya hep devam ettim. Bu senede Malatyaspor'da iyi işler yapacağıma inanıyorum. Öncelikle UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma hedefimiz var. Tabi ki benim için gol atmak çok önemli ama takım kazandıktan sonra kimin attığı önemli değil. Ama tabi ki ben golcü olduğum için elimden gelen her şeyi yapacağım, iyi de bir sezon geçireceğimi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli santrafor, 'Evkur Yeni Malatyaspor'da kaç gol atma hedefin var?' sorusuna, "Hedefi şöyle koymak istiyorum; Göztepe'de attığım 19 golden sonraki sezonda onun üzerine geçmeye çalışacağım. Ne kadar çok olursa hem benim hem de takım için iyi olur" cevabını verdi.

Jahovic, Göztepe ve Konyaspor'da forma giydiği dönemlerde deplasman maçlarında Malatya'ya geldiğini ifade ederek, "Spor Toto 1. Lig'deyken Göztepe'yle buraya geldik. İnönü Stadı'ndaki atmosfer çok hoşuma gitmişti .Ufak bir stattı ama tıklım tıklım doluydu. Taraftarlarda futbolcuları bağırlarına basıyorlardı. Bu çok hoşuma gitmişti. Geçen sezon Konyaspor ile buraya geldiğimde de aynı şekildeydi. Stadın büyüklüğü fark ediliyor ama taraftarlar hep aynı kalmış. Bu sezon stadı biraz daha doldurmalarını isteyeceğiz. Taraftarlarımız arkamızda dursunlar, çok güzel işlere imza atacağız" diye konuştu.

Bolu'da devam eden birinci etap kamp çalışmasının iyi başladığını kaydeden Jahovic, "Takım beni çok iyi karşıladı. O adaptasyon benim için çok iyi geçti. İyi başladı ve çok sıkı çalışıyoruz. Çok ağır bir kamp olacak çünkü öyle de olması lazım, bir seviye atlamalıyız. Fizik gücü bakımından iyi duruma gelmeliyiz çünkü üç kulvarda oynayacağız" dedi.

Jahovic, Konyaspor'da forma giydiği dönemde Evkur Yeni Malatyaspor'un Benin asıllı kalecisi Fabien Ceddy Farnolle'nin kolunu ısırdığı pozisyonla ilgili şunları söyledi: "Ben Konyaspor'un futbolcusuydum ve maçı kazanmak istiyordum. Bugün nasıl ki Malatyaspor'da elimden gelen her şeyi yapacaksam, o zamanda öyleydim. Profesyonel bir futbolcuyum ve kaybetmeyi sevmiyorum. Tabi orada Malatya 1-0 öneydi bende penaltından gol atmıştım. Durum 1-1'e geldi, geriye kalan zamanda da kazanmak istiyorduk, onun için topu hemen alıp santraya götürmek istedim ama Fabien'de iki metre o topu almak sıkıntı oldu. Başka çarem yoktu ama ısırmadım, sadece ağzım eldivenine geldi."

Aleksic ve Guilherme'yi çok beğendiğini dile getiren Jahovic, Aleksic'in attığı gol ve asistlerini bildiğini, onunla aynı takımdan olmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Golcü futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplere karşı her zaman dikkatli olunması gerektiğine işaret ederek, "Takım zayıf olsa bile onu ciddiye almalıyız. Turu geçeceğimizden hiç şüphem yok ama biz Malatya'yla beraber Avrupa'da bir tarih yazmak istiyoruz. Nasıl geçen sene bir tarih yazıldıysa bu senede Avrupa'da bir tarih yazmak istiyoruz, onun için takımın seviyesini üst seviyeye çıkarmamız lazım" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • HAKAN (4 yıl önce)
    bu nasl bir rezillik arkadaş bu takımmı avrupaya gidecekk güldürmeyin beni adil bey habi 10 tane transfer 20 gün sonra maçın var delikan lı adil baskan ...
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Ya bizi eleştirdiğimiz için bize tepki gösteren değerli kardeşlerim,değerli arkadaşlarım hadi haklısınız diyelim ; Biz berbat bir tablo çiziyoruz,Olumsuz konuşuyoruz,Yönetimi eleştiriyoruz biz kötüyüz,Siz ise iyi olan tarafsınız haklısınız.İyi de arkadaşlar 3. sezonun başındayız süper ligde ve yönetim hep transferde geç kalıyor örnek geçen sezon ortası kamara'yı aldın neredeyse son günde geldi kamara ve son haftalarda anca kendine gelebildi adam ve keyifle izleyebildik neyse ki, hadi o kamara'yı yeni sezona kadroda tutmak istedin ve sen sezon bitti kongreyi sezon sonrasına bıraktın kamara'nın kulubü ile ise neredeyse sezon bittikten 1 ay sonra kulubü ile görüşmelere başladın guilherme yine öyle..En azından sezon bitmeden pazarlık aşamalarına başlayamazmıydınız bak büyük olasılıkla 2'side olmayacak.! Sergen hoca sabır gösteriyor ama şunu bilelim kendimizi dev aynasında görmeyelim çünkü diğer takımların taraftarıda her şeyin fakında dilerim adil başkanın rahatlığı bu sezon pahalıya mal olmaz ve yeni sezona iyi başlar iyi bitiririz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (4 yıl önce)
    Bakıyorumda hasütler yine yorumlara başlamış olumlu yorum yok. Her sezona böyle başlıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat ÖRS (4 yıl önce)
    Erol hoca bu belirsizlik ten kaçtı Şimdi Sergen hocada Sergen hoca Erol hoca gibi sabretmez başladık yine nokta da nokta transfer alınacak oyuncu kalmadı biz hala nokta transfer yapacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Sakami yapiyo Adil her yil aynisini yapiyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (4 yıl önce)
    Bu kadro ile çok zor başkan. Transferler yapılması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    3 kulvarda mücadele edecek takımın kadrosunda su an 10 profesyonel futbolcu var adil başkan sanada lisans çıkaralım sen 11. Oyuncumuz ol
    0
    0
    Yanıtla