SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayasofya İçin Şükür Namazı

0
Güncellendi - 2020-07-11 16:40:43
Ayasofya İçin Şükür Namazı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasını değerlendirerek, "Tekrar tekrar şükürler olsun” dedi.

Danıştay’ın aldığı Ayasofya’nın müze olmaktan çıkarılıp camii olarak kullanılmasının yolunu açan kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapının Diyanet İşleri Başkanlığı’na devrini içeren kararnameyi imzalaması sevincine Başkan Gürkan da ortak oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Tekrar tekrar şükürler olsun. Ayasofya Camii’nin şükrünü, Eyüp Sultan Camiinde (Malatya'daki) sabah namazı sonrası dualarla eda etmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Black (3 yıl önce)
    Bakalım avrupa da osmanlı nın yaptığı camiler kiliseye çevrilmeye başlanınca ne yapacaksınız. Ülkenin o kadar derdi varken bu nerden çıktı. Kesin koti birşeyler var ve milleti uyutmak için gundem değiştiriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Zaten ülkenin en büyük sorunuydu..çözdüğünüz için teşekkürler..ohhhh başka bi problem kalmadı ülkede
    0
    0
    Yanıtla
  • beydağı (3 yıl önce)
    Ayasofya cami müze statüsüne alınınca dünya devi olmadığımız gibi cami statüsüne alınınca da diğer mevcut diğer sorunlara tabiki bir faydası olmaz, her konu kendi mecrasında tartışılır, orası Müslüman Türk milletine Fatih Sultan Mehmet Han tarafından emanet edilen bir camidir ve tekrar eski haline döndürülmüştür ve iyi de olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Insanlarin.dini.dugulari.ile.kimse.ugrasmasin. Dunyada.ne.kadar.ibadet.yerleri.varsa.acik.olsun. Camiler.cem.evleri.kiliseler.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    önemli olan namaz kılmak mı yoksa nerede kılındığı mı? kişisel olarak ben gidip orada namaz kılmam, her tarafı resim ve hristiyanlık sembolleri ile doluyken asla namaz kılınmaz. ancak Fatih zamanındaki gibi sıva yapıp kapatmaları lazım ki islama uygun hale gelsin. ama dünya ya güzel bir ders verdik mi verdik. cumhurbaşkanının dediği gibi "artık eski türkiye yok" tabi bunu bize ekonomik anlamda ödetirler. askeri olarak dünya ya kafa tutabilecek düzeye yaklaştık ama ekonomimiz halen çok kırılgan ve zayıf. askeri teknolojimiz ve ekonomimiz halen yetersiz. kendi hava savunma sistemimizi, uzun menzilli füzemizi, savaş uçağımızı ve uçak gemimizi yapmamız lazım. ayrıca kendi uydumuzu kendimiz yapıp fırlatmalıyız uzaya. amerika ve rusyadan başka bunları yapanda yok. inşallah bizde üçüncü oluruz. kapitalist ve sömürgeci bir dünyada ayakta kalmak kolay değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti, erken yıllarında Batı dünyasına bir iyi niyet göstergesi olarak Ayasofya gibi önemli bir tarihî eseri cami vasfından çıkartarak uygar dünyada din üzerinden yapılan provokatif ayrıştırmaların gereksizliğini göstermiş, bu hamlesiyle ayrıca Müslüman Türklerin yaşadığı dış ülkelere karşıda büyük bir koz elde edip bunu değerlendirmiştir. Ayrıca, Ayasofya Müzesi, ülkemizin en çok kazandıran müzesidir ve her yıl yüz milyonlarca liralık döviz girişi sağlamaktadır. Şimdi, Batı dünyasına köktendinci mesajı verdiğimiz yetmiyormuş gibi, üstüne bir de tonla döviz gelirinden olduk. Bu kaybedilen gelir de bizlerin vergileriyle telafi edilmeye çalışılacak. Olan yine bize oldu yani. Ayasofya kilisesinin İslamiyet'ten bile daha eski olan serüveninde bu yeni sayfaya hiç gerek yoktu, müze olarak kalması en uygunuydu. AKP iktidarı, oy için bunu yaptı ama bunca işsizin olduğu, enflasyonun alıp başını gittiği bu ülkede Ayasofya şovuna papuç bırakıp oyunu vereccek kişiler zaten AKP'ye her durumda oy verecek kişilerdi. Yani, siyasi olarak da boşuna yapılmış bir hamle oldu. Cumhurbaşkanının, ülkesinin kurucusunu ima ederek gereksiz yere hakaretamiz konuşması da (hainlik demesi) asla unutulmayacaktır. Bazı köktendinci ve irticacılar içinse bu hamle Cumhuriyet'in yıkılıp hilafeti getirmenin ilk adımıymış sözde (internet sitelerinde bu tarz saçma yorum yapanlar var. Oysa biz Cumhuriyeti Ayasofya'yla kurmadık ki Ayasofya'yla yıkasınız, a cahiller! Sadece gülünç oluyorsunuz, biz de size gülüyoruz. Dünyanın oransal olarak en yüksek vergisini veren halkı olarak neden bu kadar sefilsiniz, keşke biraz da onu düşünseniz de mutfakta tencereniz kaynayabilse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atanızın yaptığı o muhteşem savaş ile dünya dize getirilmiş iken neden batılı ülkelere iyi niyet göstergesi olarak bir cami müzeye çevrilsin ki hadi yalakalık yapılacak neden 500 yıllık cami ayasofya biraz gerçek tarih okuyun da cahilliğiniz paçalarızdan akmasın yıllık verdiğin vergi ne kadar gerçekten çok merak ediyorum sizin o hayran olduğunuz avrupa pandemi sürecinde ne hale düştü gördük adama yapılan tedaviye 1 milyon dolar hesap çıkarıldı maske ve solunum cihazı için kapımızda sıraya girdiler şu fox tv izlemeyi ve cumhuriyet gazetesi okumaya az ara verinki beyninize oksijen gitsin sizin dininizde ayasofya gibi camilerin bir önemi olmayabilir ama bizim dinimiz olan islamda önemli bir yere sahiptir haddiniz olmayan işlere yorum yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Eski bi kilise camii oldu diye şükür namazı kılmak
    0
    0
    Yanıtla
  • bilici (3 yıl önce)
    Ayasofya zaten açıktı, ezan da okunuyordu, namaz da kılınıyordu. Sadece show kısmı eksikti o da tamam oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    show reklam ..gündem değiştirme algı operasyonu
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok Şükür Reis Şovunu Yaptı Ve Ayasofyayı Açtı..... ???? ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (3 yıl önce)
    eee ne oldu yani şimdi ibadete açılınca ekonomimi düzeldi ? işsizlik mi bitti ? virüs mü geçti ? yunanistana kaptırılan 16 adamızı gerimi aldık ? ne oldu yani ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye zorunami gitti .......
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (3 yıl önce)Cemil isimli kullanıcı yorumuna
    Senin kapasiten yetmez a anlamaya sen git çayını iç
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)İsmail isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru söylüyorsun bunu ancak sizler gibi a haber izleyen uyuşmuş tayfa anlar ??
    0
    0
    Yanıtla