SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Azmiyle Parmak Isırtıyor

0
Güncellendi - 2018-06-09 02:43:55
Azmiyle Parmak Isırtıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 12 Dev Adam Spor Okulu’nun altyapısında yetişen 18 yaşındaki basketbolcu Ayliz Kılınçer, başarı merdivenlerini tırmanmayı sürdürüyor.

  Ayliz Kılınçer, 10 yaşında başladığı basketbolda hedeflerini birer birer gerçekleştiriyor. İyi bir altyapı alan ve tecrübeli antrenörlerle çalışmalarını sürdüren genç sporcu, milli takım hedefine emin adımlarla yürüyor.

  Basketbola 10 yaşında Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu’nda başlayan Kılınçer, koç Bayram Acar nezaretinde iyi bir altyapı kazandı. 14 yaşında Malatya’da gerçekleştirilen U14 seçmelerimde Aziz Akkaya tarafından seçilen genç sporcu, milli takıma davet edildi. Başarılı bir kamp geçiren Ayliz Kılınçer, kampta ödüle layık görülmüş ve ödülünü başarılı basketbolcu Sinan Can Güler’in elinden aldı.

  Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu’nda iyi bir alt yapı kazanan Kılınçer, Kadın Milli Takımı için Avrupa Şampiyonası kapsamında hazırlanan reklamında da rol aldı. Milli oyuncu Işıl Alben ve Birsen Vardarlı Demirmen’i kendisine örnek alan başarılı sporcu, başarı merdivenlerini de tırmanmayı sürdürdü.

  15 yaşında Galatasaray Yıldız Takım Seçmelerine katılan Kılınçer, elemleri başarıyla geçti. Galatasaray’ın alt yapı seçmelerinde burada kariyerli antrenörlerden tam not alan Ayliz Kılınçer, Mersin’de özel bir kolejde basketbol bursu ile okumaya hak kazandı. Mersin’de basketbol hayatına devam eden genç sporcu, İstanbul Spor Kulübü’nün formasını giydi.

  Aynı yıl içerisinde öğrenimini gördüğü okulla Mersin birincisi olarak, Türkiye Basketbol Şampiyonasına katılan Ayliz Kılınçer, İnönü Üniversitesi’nde Emin Kafkas tarafından hazırlanan özel bir program kapsamında antrenör Ömer Karakuş ile hazırlıklarını sürdürdü. Genç sporcu, takımıyla Türkiye Yarı Finallerini ilk 8’de bitirip, Türkiye Finallerine katılma hakkını da elde etti.

  Genç sporcu, 16 yaşında 1.Lig ekibi Mersin Üniversitesi Basketbol Takımı’nda koç Mustafa Secerlioğlu tarafından kadroya dahil edildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız