SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatya 'Maske'den PFDK'ya Sevk!

A- A+ PAYLAŞ

TFF Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen kulüp, yönetici, futbolcuları açıklarken, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe kulüpleri de sevkler arasında yeraldı. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi İstanbul'da oynanan ve ev sahibi takımın 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan maçla ilgili olarak her iki kulübün koronavirüs salgını dolayısıyla zorunlu olan maske takma kuralına uymadıkları gerekçesiyle ceza kuruluna sevkedildikleri bildirildi.

HEM BYMS, HEM FENERBAHÇE..

Hukuk Müşavirliği'nin, B.Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe'ye ilişkin açıklaması şöyle:

"-BTC TURK YENİ MALATYASPOR Kulübü'nün 27.06.2020 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-BTC TURK YENİ MALATYASPOR Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile COVİD-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimatı'nın 6/12 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

-FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 27.06.2020 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-BTC TURK YENİ MALATYASPOR Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile COVİD-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimatı'nın 6/12 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

SEVK MADDELERİNİN KAPSAMI NE?

B.Yeni Malatyaspor Kulübü ile Fenerbahçe'nin ihlal ettikleri gerekçesiyle PFDK'ya sevkedildikleri talimat maddeleri ve yaptırımlar şunlar:

"-COVİD-19 SALGINI NEDENİYLE ARA VERİLEN SÜPER LİG, TFF 1. LİG VE ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARINA İLİŞKİN TALİMAT

6/12- Stadyuma girişlerde maske takılması zorunludur. Maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş yapamaz. Müsabaka esnasında; saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde bulunan sadece teknik sorumlular haricinde stadyumda bulunan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmaları zorunludur. Oyundan çıkan futbolcular da maske takmak zorundadır.

-FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI

MADDE 46 – TALİMATLARA AYKIRI HAREKET

(1) Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

(2) TFF tarafından düzenlenen liglere ya da kupalara katılmayan kulüpler aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece bir alt lige düşürme cezası ile cezalandırılır."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hüseyin büker (3 yıl önce)
    Sizdemi malatyaspor düşmanısınız yazdıklarımızı yayınlamıyorsunuz yazmadıgımızı daha önce yazdıniz diyorsunuz iki taraflı oynamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Cirmikti li (3 yıl önce)
    TFDK.nin başındaki zat.gorev yapmaya gelmemiş. Adeta Fenerbahçe.nin her türlü pisliğini kapatmak için orda.sozum ona milletin sağlığını düşünüyor.yemezler.fenerin40 yaşındaki azgının pisliğini örtmek için.spor severlerin dikkatini dağıtmaya çalışıyor.amac bu.sayin başkan.ben güzelliğe bakmasını seçerim.gozum yine de çamur ve cirkefe basmamak için etrafı kolarım.bence sizde aynısını yapın.cirkefe düşerseniz çıkamazsınız.malatya sizleri hiç unutmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdülaziz YILDIRIM (3 yıl önce)
    Y.Malatyasporun kurtuluşu için Malatya taraftarının yapabileceği iki etkili yol vardır. Bunlardan birincisi: Y. Malatyaspor - Gençlerbirliği müsabakasının oynanmasına iki saat kala on binlerce Y. Malatyaspor taraftarının maskelerini takarak ve sosyal mesafeye uymak suretiyle stadyumun önünde toplanarak, hep bir ağızdan, kirli ellerini Malatyaspor ve Malatyalılar üzerinden çekmeyip, Malatyasporu ligden düşürme gayretleri içinde bulunan, başta TFF Başkanı Nihat Özdemir ve ekibi olmak üzere MHK Başkanını ve Ali Şansalan denilen sözde hakemi protesto ederek istifaya davet etmektir.. Böylece Malatyalının kim olduğu yedi düvele gösterilmelidir. Aksi takdirde buralarda bağırıp çağırmakla, hakemlere kırmızı veya sarı kart göstermekle bir sonuç alınmaz. İkincisi ise Y. malatyaspor taraftarı, dere geçilirken at değiştirilmez deyip sabrederek sezonun sonunda Y.Malatyaspor ligde kalsın veya kalmasın yeter artık deyip Adil Gevrek ve ekibini Adıyaman veya Çelikhanspora transfer etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onlar bile bunları kabul etmezler
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (3 yıl önce)
    kafa topuna beraber çıkıyolar,omuz omuza mücadele ediyolar,gol atınca birbirlerine sarılıyolar,yedek kulübesi maske takmamış.ceza ceza ceza.tff cezadan başka ne yapıyor çok merak ediyorum.emre ceza aldımı yok,hakem ceza aldımı yok.
    0
    0
    Yanıtla