SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Kuzey Çevre Yolu İçin Talimat Verdi"

0
Güncellendi - 2020-07-17 20:30:29
A- A+ PAYLAŞ

HAVALİMANI TERMİNALİ, BEYLERDERESİ'NE ALTERNATİF KÖPRÜ, HIZLI TREN.. AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü. Görüşmede, başta Kuzey Çevre Yolu Projesi olmak üzere Malatya’nın ulaşım sorunlarının ele alındığı öğrenildi.

Ziyarette Bakanlığın yatırımları ele alınırken, Kuzey Çevre Yolu, Havaalanı Yeni Terminali, Beylerderesi Viyadüğü, Malatya Pütürge Nemrut yolu, Doğanşehir ilçe merkez yolu, yapımı devam eden ve yeni yatırım programına alınacak olan projeler konuşuldu.

Çalık, “Malatya’ya 2002 yılı sonuna kadar sadece 36 km bölünmüş yol yapıldığını hatırlatarak, ‘’2003-2019 yılları arasında ise 375 km bölünmüş yol yaptık. 2002’den önce Malatya’da toplam 714 km asfalt yol çalışması yapılmıştı, biz 15 yılda 4.561 km asfalt yol çalışması yaptık.’’ İfadelerini kullandı.

Çalık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malatya’nın dört bir tarafını bölünmüş yollarla, tünellerle, köprülerle birbirine bağladık. Güvenli ve hızlı ulaşımın önünü açtık. Karahan Tüneli, Erkenek Tüneli, Çebiş ve Sarsap tünellerini inşa ettik. Pütürge Kubbe Dağı Tünel Projemiz, Doğanşehir ve Yazıhan İlçelerimizin asfaltları, İlçe bağlantı yollarımız yapılıyor. Malatya’nın yol ağını genişletirken ulaşımda güvenlik ve kolaylık amacıyla altyapı ve iyileştirme çabalarına hız kesmeden devam ettik."

Milletvekili Çalık, yapımı devam eden kuzey çevreyolu ile alakalı olarak “Kuzey çevre yolu sadece Malatya’yı değil, çevre illeri de ilgilendiren bir konu. Uzun zamandır yolun yapımı ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere görüşmelerimizi yapıyoruz. En son AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) Sayın Cumhurbaşkanımıza Kuzey Çevre Yolu yatırımımızı bilgilerine arz etmiştik. Bugün de Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüştük. Bakanımız, Kuzey Çevre Yolu inşaatımızın zamanında bitimi ve teslimi için gerekli talimatları verdi. Şu anda üç ayrı noktadan yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bu proje 493 Milyon TL’lik dev bir proje. Yolun %20’si şu an için tamamlanmış durumda. 2022 yılında tamamen bitirilmiş olacak ve milletimizin hizmetine sunulacak” ifadelerini kullandı.

Çalık, yeni terminal binası ile ilgili olarak da “2002’de Malatya Havaalanının yolcu trafiği 87 bin iken 2018’de 872 bine yükseldi. Uçak trafiği 1.096’dan 6.645’e yükseldi. Malatya hava trafiği hızla artıyor, biz de Malatya Havaalanı için yeni pist inşa ederek havaalanımızı artan yolcu talebine cevap verebilecek hale getirdik. Şimdi de bu büyük yolcu trafiğine binaen yeni ve büyük bir terminal binası inşa ediyoruz. Yeni terminal binamızın yapımı için görüşmelerimizi yapmıştık. Terminal binasının arsası için Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait olan arsanın devredilmesi konusunu çözmüştük. Daha sonra proje çalışmalarını başlattık ve şu anda projelendirme çalışmaları tamamlandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin,Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüşmelerimiz neticesinde yeni terminal binamızı Malatyamıza kazandırıyoruz. Bu yıl içinde terminal binamızın inşaatı başlayacak” şeklinde konuştu.

Görüşmede, Beylerderesi viyadüğünün de ele alındığını belirten Çalık, “Beylerderesi viyadüğü, Malatya ile birlikte 16 ili batıya bağlayan, Türkiye’nin en stratejik bir güzergahlarından biri. Malatya için de, şehri havaalanı ve organize sanayi bölgelerine bağlayan kilit noktalardan biri. Viyadük, bakımdan dolayı veya başka bir sebeple kapanırsa geçiş için alternatif bulunmuyor. Zira DSİ tarafından Beylerderesi üzerinde inşa edilen Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı'nın su tutmasıyla, doğu- batı ulaşımını sağlayan Beylerderesi Köprüsü'ne alternatif olan eski yol sular altında kalmış durumda. Yeşilvadi üzerine, Beylerderesi viyadüğüne alternatif olacak bir köprü yapılması ile alakalı görüşmemizi yaptık. Yeşilyurt Belediyemizin de Yakınca-İkizce arasında bir köprü projesi bulunuyor. Biz de bu hususta Sayın Bakanımızdan çalışmalar için desteklerini istedik” şeklinde konuştu.

Görüşmede hızlı tren konusunun da ele alındığına dikkat çeken Çalık, “Bizim gelecek vizyonumuzda, Malatya’mızı hızlı trene kavuşturmak var. Sivas’tan Malatya’ya, Malatya’dan Elazığ’a toplamda yaklaşık 350 kilometrelik, milyarlarca liraya mal olacak dev bir hızlı tren projesinden söz ediyoruz. Ve bu hat üzerinde onlarca köprü, tünel, viyadük, alt geçit ve üst geçit yer alacak. Hatların ÇED raporları ile proje ihaleleri tamamlandı. Sivas Çetinkaya ile Malatya arasındaki kesimin proje etüt çalışmaları ve sondaj çalışmaları tamamlandı. Tünel ve sanat yapıları projelendirmeleri devam ediyor. Malatya – Elazığ etabı için de proje çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tüm bunlar tamamlandığında Hızlı Tren projesinin yatırım programına alınması teklif edilecek.” ifadelerini kullandı.

Çalık son olarak; “destekleri için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız, Kurban Bayramından sonra Malatya’mızı ziyaret edecek, kendisini ağırlayacağız. Bu ziyarette yatırımlarımızı Bakanımızla beraber yerinde inceleme fırsatı bulacağız” diye ekledi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

50 yorum yapılmış

  • Zafer Demir (3 yıl önce)
    Sivas-Malatya Hızlı Tren Hattı yapımı için Her Sene Bu Sene ihaleye çıkılacak ve yapılacak deniliyor 180 Kilometrelik Sivas Çetinkaya-Malatya Hızlı Tren Hattı bir türlü yapılmıyor. Nerdeyse Konya’nın İlçeleri Hızlı Tren Hatlarına bağlanacak Koca Malatya bağlanamıyor. Malatya-Sivas Duble Yolu ve Hasançelebi Tünelleri de artık bitsin çok gecikiyor. Hekimhan ‘dan Havalimanı’na Bir yol yapılarak bu Hekimhan’daki Vatandaşlarınızın Havalimanı bana erişimi kısaltılmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (3 yıl önce)
    Sivas-Malatya Hızlı Tren Hattı yapımı için Her Sene Bu Sene ihaleye çıkılacak ve yapılacak deniliyor 180 Kilometrelik Sivas Çetinkaya-Malatya Hızlı Tren Hattı bir türlü yapılmıyor. Nerdeyse Konya’nın İlçeleri Hızlı Tren Hatlarına bağlanacak Koca Malatya bağlanamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Sizi gidi talimatçılar sizi...?????????????☺
    0
    0
    Yanıtla
  • bedel (3 yıl önce)
    bunlar işi çözmüşler zarar ziyan batak yaz milletin sırtına milleti çöker tecekler millet bu yapılan yanlış işlerin bedelini ödeyemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Malatya’nın meşhur ablası siyasete girdiğinde ben lise öğrencisiydim. Senelerdir aynı hikaye, aynı avutma politikası, adamlar Karadeniz sahil yolunu çok kısa sürede faaliyete geçirirken , biz bi çevreyolunu şöyle oldu böyle oldu diyerek senelerce bu millete yutturduk. Adamların yoluna uçak iniş yapacak nerdeyse , biz iki tüneli marifet sayıyoruz. Sonuca gel öznür Çalık sonuca gelll
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Bu vekillerin hızlı tren yalanları bıktırdı bizi artık. her seçim dönemin de bu konuyu dilinize dolamaktan başka ne yaptınız ya yeter valla yeter insan aklı ile alay etmeyin.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (3 yıl önce)
    Malatya nın adı büyükşehir. Kendisi değil. Bu vekiller sayesinde. Selahattin Gürkan ın çılgın projesi var mı. Trambüsü malatya ya reva gördüler. Neden tramvay yapılmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (3 yıl önce)
    Şu haberi yapmayın artık gerçekten baydı. Olsun bitsin öyle haber yapın veya görelim bi çalışma varsa ona göre :))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (3 yıl önce)
    Yav he he.Yıllardır; çak, cek, çağız, ceğiz v.s. Sonuç? Nasıl olsa oylar çantada keklik.Ne demişti sayın bakanın birisi? “Aya 4 şeritli otoban yapacağız desek bu halk bize inanır” evet aynen böyle demişti. E neyi konuşuyoruz, neyi yorumluyoruz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet gül (3 yıl önce)
    Bu talimatın ilk tarihini hatırladınız mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet gürbüz (3 yıl önce)Ahmet gül isimli kullanıcı yorumuna
    Liseye gidiyordum münir erkal çevre yolu yapacağız diyordu şimdi 42 yaşındayım acaba çevre yolunu görürmüyüm merak ediyorum yılan hikayesine döndü elazığ 1 senede bitirdi biz daha yolun başındayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 yıl önce)
    Yeni bakanda göremeyecek malesef k, çevre yolunu Çantada keklik şehir malatya anca gaz alırsınız Halay çeken köprü çökecek birilerinin canına mal olacak Ozaman barajın suyunu çeker eski köprüyü açarsınız Belki bitirdiniz partiyi içimizden gelmiyo ak partiye Oy vermek
    0
    0
    Yanıtla
  • REMZİ (3 yıl önce)
    malatyaya yatırıma ne gerek var. zaten malatya her secımde rekor oy verıyo. barı millete yalan soylemeyın.günaha girmeyin rekor oy cepte ne uğraşıyorsunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Yeni cevreyolu destani Yeni terminal binasi hikayesi Hizli tren masalı Viyaduk makarası Allah sizi bildigi gibi yapsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanane (3 yıl önce)
    Hızlı trenmi asdasda gülesim yoktu hızlı tren zaten gelecekki bunun zamanı var ve erkene çekemezsin beyler deresi köprüsü her sene çökmekte havalimanı :D havalimanı gelenmı var kaç aydır yapılacak ve uçuşlarımız okadar azki ya elazığ yada adıyamana geliyorlar böyle insanları boyamayın gözlerini yapacaklar düzgünce yapsın göz boyamaya gerek yok. Yol yapıyonuz alternatif köprü oluyor 2 yıl sonra çöküyor yol tak tak hepsi artık delikli oluyor bazı yerler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (3 yıl önce)
    Talimatlar verilmiş_ verilmiştir mutlak.. Ya İcraat sıfır... Malatya Malatya bulunmaz eşin.. koyun gelir yata yata...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    ALLAH aşkına yılan hikayesi oldu şu yol ya ! YETER artık bitecekse bitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    yeni hizmet yalanları üretmeye başladılar yeni değilde yeniden yutturmaya çalışıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (3 yıl önce)
    Seçimmi var yıllardır söylediklerini tekrar ediyorlar ama bir türlü icraat yok bize çalışan genç dinamik Yıldırım gibi biri lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (3 yıl önce)
    Seçimmi var yıllardır söylediklerini tekrar ediyorlar ama bir türlü icraat yok bize çalışan genç dinamik Yıldırım gibi biri lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    beylerdesi altarnetif yol diyorlar o göleti yapan beyin özürlüler o köprüye bişey olsa batı yolu kapandı millet kanat takacak geçmek için göletin setini geride tut eski yol açık kalsın şimdide 2 köprü diyorlar gör kimi zengin edecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • öznur çalık maşallahı var siyaset yarıyor hizmet etmeyi seviyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (3 yıl önce)
    Kamulaştırma sorunu çözüldüyse çevre yolu biter. Bu kadar uzamasının sebebi yine biziz. Dönümü 20bin liralık yere 100bin lira istediler devletten. Kamulaştırma uzadı. Tabi yol da uzadı
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    ne hızlı trenmiş ne çevre yoluymuş arkadaş yalan bize organ olmuş bitmedi gitti... Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı en son geldiğinde belediye yanında mitingde demişti Eyyy Malatyalılar kuzey çevre yolunuzda bitmek üzere .... Hani biz görmedik daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)muharrem isimli kullanıcı yorumuna
    REİS nerden bilsin. REİS e kim ya da kimler bitmek üzere dediyse onlara sormak lazım. KUZEY çevreyolu artık bitsin ya !
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Gerçekleşene bak. Yıllardır konuşulup duruyor ancak ortada pek bir şey yok. Malatya lı laf değil icraat bekliyor desem de inanma. Çünkü Malatya lı icraat olmasa da zaten rekor oy desteği veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Allah rızası için bir defada doğruları söyleyin be. Kuzey çevre yolu bitmeyecek. Yalanların sonu gelmez doğrusu ne demedikçe. Reis öğrenin artık gerçekleri. Yazık Malatya'mızı kaybediyorsunuz. Başlangıcını unuttum ama 4 yılda %20 tamamı 20 yıl eder. insanları kandırmayın be. Ama hala bir şansınız var. GÜNEY çevre yolu 2023'e biter. inanınki bu halinizle bir seçim daha kazanırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Şehir hastanesi, yüksek hızlı tren, yeni hava limanı, lojistik üssünün temelleri atılmadan ve inşaatlarına başlanılmadan inanmayız. Artık yeter Ak parti bütün yatırımlarını Malatya'nın yarısı kadar oy alan elazığ'a yapıyor. bu yatırımlar yapılmazsa artık oy moy yok. 2018'de 1 vekil kaybedilmişti şimdi en az 2 vekil kaybedilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığlılar tam tersini söylüyor ama.tüm yatırımlar malatyaya yapılıyor bizim vekillerde iş yok diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığlılar bile bizimle dalga geçer oldu . Vekillerinde iş yoksa Öznur Çalık ‘ı verebiliriz. Elazığ’ı 4 yılda Venedik yapar ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)Battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyamın milliyetçisiyim. Artık yeter arkadaşa hak veriyorum.HIZLI TREN yılan hikayesi olacak eminim tarih atın bu haberleri çıktı alın bir kenarı koyun. SİVİL ve YENİ havaalanı bizimde hakkımız birçok yapılan iller gibi. Ama terminal binası her yıl neredeyse tadilat ve büyütme ile geçiştiriliyor. Malatyalılar niye EL...Ğ a gidip uçuyor. Gelelim BÜYÜKŞEHİR e planlanan ŞEHİR HASTANELERİ. MALATYAMIZ a istiyoruz. Üniversite ve Devlet hastanelerinde yer sıra bulunmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya yı çantada keklik olarak gördükleri için yapmıyorlardır belki de
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (3 yıl önce)
    Valla mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Arkadaşlar, daha evvel her seçim öncesi defalarca tarih verip sözlerini tutamadıkları hâlde yüzleri bile kızarmadan tekrar tarih verdiklerine göre gerçekten de bir erken seçim kapıda olabilir. Yoksa bayram değil seyran değil gene noldu da bu yalanlara sarıldılar, insan merak ediyorum. Hele seçim edin hele, sandıkta ne alacaksınız görek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Biz artık görüşme değil, netice istiyoruz. Bu projenin temeli 2017 yılında atılmıştı. Halen görüşüyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Secim mi. Var
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkoğlu (3 yıl önce)
    Haha artık size sadece gülüyoruz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Temelini atarken ağustos 2019 da bitecek denildi. Bu kaçıncı oyalama. Ama yeter artık diyecek bir Malatya yok nasıl olsa. Salla gitsin , yerlerrr.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (3 yıl önce)
    Yav he he sensin sensin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (3 yıl önce)
    Bircok ulastirma bakani eskitmis bu BİTMEYEN PROJENİN hali hazirda görev başindaki Ulastirma Bakani döneminde tamamlanacagina inaniyorum/inanmak istiyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Seçim mi yaklasiyot ne?hep seçime yakın duyarız Öznur vekilden ya sahi ilk vekilligini Öznur vekilin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Kesin tekrar aday he he artık gülmek gerekiyor yeni vekil olmuş sanki Öznur hanım Malatyayi büyük köye çevirdin şimdi gitte köyümüzün tadını çıkaralım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (3 yıl önce)
    Hayırdır erken seçim mi var
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (3 yıl önce)
    Beylerderesi eski yolu,köprü yapıldığında "olası kötü günler" için her an hizmete açılacak hazır şekilde kapatılmalıydı.Bunun için vizyon,ileri görüşe gerek yok.Karar vericiler bunu düşünmeliydi. Şimdi sular altında kaldı ne yapalım demek kimseyi sorumluluktan kurtarmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (3 yıl önce)
    :D :D :D
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Hızlı tren sözünü cumhurbaskani verdi..kendilerini en fazla desteği veren il e demek ki layık görmüyorlar..bizde diğer seçimde gerekeni yaparız
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Çevreyolu yılan hikayesine döndü. Yapılıp bitmeden kimse inanmasın. Hala hikaye. Bu hikaye yi 15 yıldır anlatıyor öznur Hanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya hızlı tren?Her seçim öncesi ihaleye verilen hanı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Feryat isimli kullanıcı yorumuna
    Yutturuyo ama :)
    0
    0
    Yanıtla
  • bunlar işi çözmüşler zarar ziyan batak yaz milletin sırtına milleti çöker tecekler millet bu yapılan yanlış işlerin bedelini ödeyemez.
    0
    0
    Yanıtla