SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanlar Değişiyor, Zihniyet Değişmiyor"

0
Güncellendi - 2018-10-25 19:54:37
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, aralarında seçim bölgesi Malatya’nın da olduğu pek çok şehirde 4-5 yaşındaki anaokulu öğrencilerine, nerede, kimler tarafından seçildiği belli olmayan, öğretmen olmayan kişiler tarafından eğitim verildiğini öne sürdü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanının açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonunu eleştirerek, “Müftülüğün görevlendirdiği, formasyonu olmayan kişiler 4 yaşındaki çocuklara eğitim veriyor, beyler 2023 vizyonundan bahsediyor. Vizyonları sıbyan mekteplerinin ötesine gitmiyor” dedi.

MİLLİ EĞİTİMİ, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEĞİL BAŞKA KURUM VE KİŞİLER YAPIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, aralarında seçim bölgesi Malatya’nın da olduğu pek çok şehirde 4-5 yaşındaki anaokulu öğrencilerine, nerede, kimler tarafından seçildiği belli olmayan, öğretmen olmayan kişiler tarafından haftanın 5 günü din eğitimi verildiğini öne sürerek, “Formasyon eğitimi almamış, 4—5 yaşındaki çocukların eğitiminden anlamayan bu kişiler minik bedenlere nasıl eğitim veriyorlar anlamak mümkün değil. Yapılan protokolle eğitim programının Diyanet İşleri Başkanlığı müfredatına uygun yapılacağı, kullanılacak materyal ve etkinliklerin hazırlanması, öğretim programlarının uygulanması ve ‘denetimi’nin müftülükler tarafından yapılacağı belirtiliyor. Milli Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı değil,başka kurumlar ve kişiler yapıyor.Nereden geldiği bilinmeyen, eğitimci olmayan kişiler eğitim veriyor” dedi.

KORİDORDA VEYA MUTFAKTA EĞİTİM

Malatya’da anaokullarından bazılarının kayıt yaptırırken velilere din eğitimi verileceğinin söylemediğini, okullar açıldıktan birkaç hafta geçtikten sonra velilere gönderilen yazıda bu eğitimin istenip istenmediğinin sorulduğunu kaydeden Ağbaba, “Pek çok okul din dersi verileceğini kayıt esnasında velilere söylemiyor. Veliler bir süre sonra dayatmayla karşı karşıya bırakılıyor. Bazı anaokullarında din dersi almayan öğrenciler ‘sınıflar yetersiz’ denilerek koridorda veya mutfakta kendi derslerini görmek zorunda bırakılıyor.

Her gün velilerden telefon aldığını kaydeden Ağbaba, “Pek çok veli, çocuklarının arkadaşlarından ayrıldıkları için gözyaşlarıyla eve geldiğini, öğretmenlerin baskı uygulanmasından, öğrenci arkadaşlarının dışlamasından dolayı tedirginlik duyduklarını belirtiyorlar.”ifadelerini kullandı.

BAKANLAR DEĞİŞİYOR, ZİHNİYET DEĞİŞMİYOR

Ağbaba, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda bilimsel ve Laik eğitim değil, dünyanın terk ettiği bir sistem dayatılıyor. Çeşitli dini vakıf,cemaat ve derneklerle yapmış olduğu işbirliği protokolleri imzalaması bakanların değişmesine rağmen zihniyetlerin değişmediğinin göstergesidir. Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyuna hangi vizyon belgesini açıklarsa açıklasın, o belgede ne kadar süslü cümle olursa olsun minik bedenler bilimsel ve çağdaş eğitimin çok gerisinde yetiştiriliyor” iddiasında bulundu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    din eğitiminden değil eğitimi verenlerden rahatsızlık duymak lazım. evet çocukların her yönden eğitimleri ailede başlar ve okulda devam eder. anasınıflarında 20-30 ilkokullarda 40-45 öğrenci ile eğitimin hiçbiri sağlıklı olmaz, atanamayan on binlerce öğretmen varken ulufe dağıtılır gibi ücretli öğretmenlik dağıtılması kadar anlamsız durumlar yaşanıyorken din eğitimine takılıp kalmakta anlamsızdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (atma mağdurları) (5 yıl önce)
    Sayın Ağbaba seni seven biri olarak akp li belediyelerdeki saltanatı harcamaları istisnai kadro atamalarını gündeme getirsen sevinirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt44 (5 yıl önce)
    Valla herkes uyansın yıllardır Meclis’te Malatya’dan kaç tane vekil var ama o kürsüde Malatya yı her konuda Meclis’e taşıyan bir tek sayın vekilimiz veli Ağbaba allah için başkasını gördünüz mü
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp44 (5 yıl önce)
    Kendisine oy vermedim, partiliside değilim ama Ağbabaya helal olsun, birçok olaya el atıyor, bişeyler yapmaya çalışıyor. Tükürsünler topuklarına diğer milletvekilleri
    0
    0
    Yanıtla