SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlıktan Tiyatrocu Karataş'ın Projesine Destek

Bakanlıktan Tiyatrocu Karataş'ın Projesine Destek
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından özel tiyatroların projelerine yapılan yardım kapsamında destek verilecek 441 tiyatro grubundan biri de Malatya'da Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Kukla, Hacivat- Karagöz Sanatcısı Mehmet Ali Karataş'ın projesi oldu.

2022- 2023 sezonu için yapılacak toplam 32 milyon TL'lik yardımdan yararlanmak için 476 özel tiyatronun başvuruda bulunduğu, 441'inin başvurusunun değerlendirmeye alındığı ve destek verilmesi uygun görülen tiyatro projelerinden birinin de Mehmet Ali Karataş olduğu belirtildi.

'Keloğlan Benekli ve Karagöz' oyunuyla desteğe hak kazanan Mehmet Ali Karataş, konuyla ilgili olarak “Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen anlamlı destek için çok teşekkür ediyorum. Bu tür destekler çorbada tuz misali sanatçılarımızda farkındalık oluşturmaktadır. Bakanlığımızın teşvik amacıyla sanatçılarımıza yönelik yapmış olduğu bu proje bizim açımızdan anlamlı ve kıymetlidir. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Değerlendirme Komisyonu, tüm başvuruları olumlu değerlendirerek bu zamana kadar bir sanat sezonu için dağıtılan en yüksek miktar olan toplam 32.000.000.-TL ödeneğin, toplam 441 özel tiyatro ile bu zamana kadar bir sanat sezonunda destek sağlanan en yüksek sayıda projeye dağıtılmasına karar vermiştir.

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy önderliğinde özel tiyatroların temsilcileriyle yapılan istişare görüşmeleri sonucunda ilgili yönetmeliğe eklenen değerlendirme ölçütleri çerçevesinde; kapasiteleri göz önünde bulundurularak Türk oyun yazarına ait projeyle başvuru yapan özel tiyatroların projelerine bütçe imkânları çerçevesinde ek maddî katkı sağlanmıştır.  Bu sayede özel tiyatrolara ait salonların sanat hayatımıza katkısının artması ve devamlılığı; tiyatro alanında kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve son yıllarda olduğu gibi başvurularda daha çok Türk oyun yazarlarına ait eserlerin tercih edilerek Türk tiyatrosunun gelişmesine önemli katkılar sağlanması amaçlanmıştır."dedi.

Bülten
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız