SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barınakta 498 Hayvan Sahiplendirildi

0
Güncellendi - 2019-02-06 03:26:12
Barınakta 498 Hayvan Sahiplendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Barınağında 2018 yılı içerisinde 1942 sokak hayvanının bakımı yapıldı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nca verilen bilgilere göre; 2018 yılı içerisinde Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Barınağına getirilen 1942 sokak hayvanın bakımları yapılarak bunlardan 1263’ü kısırlaştırılmış, aşı olgunluğuna erişmiş 1185 hayvanın ise kuduz ve parazit aşısı yapılmıştır. Ayrıca 498 hayvan ise sahiplendirilerek sıcak birer yuvaya kavuşturulmuştur.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Barınağına getirilen hayvanların gerekli bakımları yapıldıktan sonra küpelendiği ve kayıt altına alındığı bildirilirken, sahiplenilmeyen 1444 adet hayvanın ise bir süre müşahede altında tutulup bakımları yapıldıktan sonra, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca tekrar alındıkları ortama geri bırakıldıkları bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Barınağına, 2018 yılı içerisinde bakımları yapılan 498 sokak hayvanı sahiplendirildiği, bu sayının artırılması için hayvansever vatandaşların bu konuya biraz daha fazla duyarlılık göstermelerinin beklendiği ifade edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Barınağında yapılan bakım ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra, kaza vb. durumlarda vatandaşlardan gelen taleplere anında ve hızlı bir şekilde cevap verebilmek için hayvan ambulansı 7/24 hizmet veriyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • yavuz (5 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyeaini kutlamak gerekiyor. İnsanların barınağa herzaman gelebilmeai hayvanları görebilmesi gerekiyoŕ. Ayrıca Belediyenin internet sayfasından bu hayvanların fotoğrafları cinsleri ve yaşları paylaşılarak sahiplenilmeleri sağlanmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin KAPIDERE (5 yıl önce)
    Yukarıda çeşitli medya kuruluşlarından alınmış bir haberdir. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. 28 Ekim Pazar günü çocuklarımın ısrarı üzerine uzun aramalardan sonra yeni açılan hayvan barınağını bulduk. Tesisin kapıda bulunan görevli ziyaret günü ve saati olmadığı konusunda bizi uyardı ve tabelayı gösterdi. Tabelada şöyle diyor “TESİSİMİZ ZİYARETE MESAİ GÜNLERİ 14.00 – 16.00 ARASINDA AÇIKTIR.” İyi de bu çocukların okulu var. Hayvan barınağının kapısına kadar gidip, hayvanları göremeden dönmek zorunda kalan bu çocukları üzmeye kimsenin hakkı yoktur. • Hafta sonu hayvanları göremeyecek miyiz? • Yoksa çocuklar dersleri barınakta mı işleyecekler? • Kernek Meydanına konan “Yel Değirmeni” fikri gibi, hangi müstesna zekânın ürünü bu tabela? Biri bana bunun izahını yapsın lütfen! Tabi ki böyle tesisler yapmak takdire şayandır. Fakat bu tesislerin işletilmesi, sürekliliği ve insanların buraları ziyaret etmesi daha da önemlidir. Yapmış olmak için yapılacak her türlü tesise karşı olmak, özellikle yerel yönetimlerin bu tür yatırımlarını takip etmek ve eksikliklerini dile getirmek hepimizin görevidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Ya bizim buralarada gelin.Karakavak Şehit Ahmet Kurak Anaokulu civarı.Alın götürün şu itleri.10 12 tane bir arada görülebiliyor
    0
    0
    Yanıtla