SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başhekim Doğrudan Kusurlu Değil..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki hurdaların usulsüz satıldığı iddiasıyla ilgili soruşturmada hastane teknisyeni ve müteahhitle birlikte tutuklanıp daha sonra itiraz sonucu serbest kalan Başhekim Dr. Nail Derelioğlu (fotoğraftaki), hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'nce hazırlanan idari soruşturmada zimmet iddiasında "doğrudan kusurlu" görülmediği bildirildi.

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki kuruma ait hurdaların usulsüz bir şekilde satıldığına dair AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca tarafından polise ihbar gitmesi üzerine Asayiş Şubesi ekipleri 24 Eylül 2007 günü soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucunda hastanenin görevli teknisyeni K.H. ile hastanede iş yapan müteahhit M.S. ile Başhekim Dr. Nail Derelioğlu, zimmet iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 2 gün cezaevinde tutuklu kalan Dr. Derelioğlu, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucunda diğer 2 görevliyle birlikte serbest kalmıştı.

Olayla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan disiplin soruşturması tamamlandı. Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel'in imzası bulunan raporda şu ifadeler yer aldı:

"Dr. Nail Derelioğlu'nun hastaneye ait hurda malzemelerin sökülüp taşınması işinde normal prosedüre uyulmadığı hususunda doğrudan doğruya kusurunun olmadığı, ancak kendisinin hastane başhekimi olması sebebiyle hastane iş ve işlemlerinin yürütülmesinde denetim ve gözetim sorumluluğunun bulunduğu ve bu nedenle uyarma cezası ile tecziye edilmesine karar verilmiştir".

Dr. Derelioğlu'nun uyarma cezası için de yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye dava açacağı öğrenildi.

BAŞHEKİMLİK ÇEKİŞMESİ DAYAĞI!.
2004 yılında AKP tarafından başhekimlik görevine getirilen Dr. Nail Derelioğlu, yine aynı parti tarafından 1.5 yıl sonra görevden alınmış, yerine Bingöl'den Dr. İlhan Geçit vekaleten atanmıştı. Derelioğlu, iki kez idari yargı kararıyla başhekimlik görevine dönmüş, ikinci dönüşünden kısa bir süre sonra, eski başhekimin de "katkısı" olduğu bilinen bir suçlama sonucu tutuklanmış, Valilikçe açığa alınmıştı. İtiraz sonucu serbest bırakılan Dr. Derelioğlu, bir süre sonra Hamidiye Camii önünde aralarında eski başhekim Dr. Geçit'in de bulunduğu bir grubun saldırısına uğrayarak ağır yaralanmış, bu olayla ilgili de Dr. Geçit bir süre tutuklu kalmıştı.

Bu olaylarla ilgili idari soruşturmalar devam ederken, Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne, başhekim yardımcılarından Dr. Selim Uzunsel vekalet etmeye başlamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız