SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Gürkan'ın Makam TOGG'una Özel Plaka

Başkan Gürkan'ın Makam TOGG'una Özel Plaka
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olduğu açıklanan, Malatya'da da ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın makam aracı olarak kullanılmaya başlanan TOGG otomobiline, 'çok özel' bir plaka alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, sosyal medya hesabından "Yerli ve milli gururumuz #TOGG #Malatya Caddelerinde" yazısıyla görüntülerini paylaştığı TOGG'un plakasının harf grubu olarak Malatya'nın kısaltması olarak kullanılan MLT alındı ve araca sonu da Malatya'nın trafik plaka numarası olan  44 MLT 44 plakası takıldı.

Başkan Gürkan, geçtiğimiz günlerde TOGG'un belediyeye teslim edimesinin ardından yaptığı açıklamada, “Yerli ve Milli aracımızın olması bizi gururlandırdı, onurlandırdı. Ülkemizi gururlandırdı. Bu gelişme ile birlikte bizde bu dünyada teknolojik gelişmelerde varız dedik. Hürkuş ile başlayan Nuri Demirağ’la başlayan daha sonra inkitaya uğrayan çok partili döneme geçtikten sonra devrim arabasıyla devam eden 1960’lardan sonra bazı entrikalarla üretimine ara verilen ve üretilmeyen yerli araçlar Cumhurbaşkanımız liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın 5 şirkete talimat verip artık bu konuda yerli ve milli bir aracın yapılması noktasındaki vizyonu ve ufku ile birlikte Türk müteşebbisinin harekete geçmesini görüyoruz. 2002 yıllarından sonra başlayan bu süreç 2007 yıllarında ayrı bir ivme 2015 yılından sonra daha hızlı bir ivme yakalamış ve 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyetimize yakışan yerli ve milli bir otomobil üretilmiştir.  

Yerli ve Milli bir otomobil versiyon olarak 2035 yılının ötesi düşünülerek üretilmiş bir versiyon. Fosil yakıtların 2035 yılından sonra kullanımının yasak olması artık mazot, benzin ve benzeri yakıtları kullanan araçların daha sonraki süreçte kademeli olarak trafikten men edileceğini düşünürseniz bu versiyon 2035’in ve daha yukarı bir vizyonun üzerine hazırlanmış bir tasarımdır. Bu tasarımı yapan Türk mühendis ve teknik elemanlarımıza bu vizyonu Türk mühendis ve teknik elemanlarına gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza bu vizyonu yerine getiren müteşebbis iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yerli ve milli aracımız TOGG’a bundan sonra Türkiye’nin ve Malatya’nın yollarında kazasız belasız seyirler temenni ediyorum. Allah hayırlı etsin. Bu aracımızı Büyükşehir Belediyesi makam aracı olarak kullanacağız. Huzurlu bir şekilde Malatya’mıza ve insanımıza hizmette kullanmak nasıp olur inşallah.

İnşallah Bayraktar ile birlikte, Kızılelma ile birlikte Roketsan’ın üretmiş olduğu roketler ile birlikte SİHA-İHA ile birlikte, TCG Anadolu ile birlikte Uçak gemilerimizle birlikte Türkiye artık dünyada bende buradayım diyen piyon olarak değil oyun kuran bir ülke konumuna geldi. Bu duruma gelmesinde bu vizyonu bize gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Bakanlarımıza, müteşebbislerimize ve teknik adamlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Devletine ve Milletine hayırlı olsun. İnşallah bu yeni bir başlangıç olur uzayda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ileri hedef noktasında ‘İstikbal göklerdedir’ anlayışı içerisinde muasır medeniyetin üzerine çıkmak dileğiyle” demişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Abdulvahap (11 ay önce)
    44 GRK 44 olsaydı daha iyi olurdu. :))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (11 ay önce)
    Reis sen gerçekten büyük ADAMSIN gelişinin korkusu bile çoğunu harekete gecmeye hizmet etmeye yetiyor orası 50 yıl daha asfaltlanmazdı yoksa birde şu Pınarbaşı göletinin düğün salonlarının olduğu bölgedeki yolu kim asfalt yaptıysa ona büyük bir madalya takılsın 2 günlük asfalt hep yamulmus çukur olmuş başka bir husus Allah rızası için yeni asfaltlama yapılan yolları 3-5 metrede bir tekrar kazmayın yollar çukurdan geçilmiyor hergun sanayideyiz hergun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    İnşaallah bir sonraki dönemde belediye başkanı olamazsınız.Depremde 15 katlı tarım arazilarine yapılan binalar heder oldu nasıl oralara imar verildi açıklama yapılmıyor halen ben Malatya'da değilim ama çok üzüldüm inşaallah Malatya belediye başkanı değişir yeni gelecek belediye başkanı raylı sistem geniş caddeler alt yapı yeşil alanlar park yerleri miting alanları alt ve üst geçişler yeni yerleşim yerlerine giden yolların çevre yolu bağlantısı sıtma pınarından eski stadyuma kadar çarşı yapılıp yeniden iskanlastirimasi bu ve daha niceleri Selahattin başkanla olmaz ileriyi gören genç bir başkan adayı olur inşaallah reis Malatya'yi unutmaz çeki düzen verir Malatya'ya.TOGG da yeni gelecek başkana hayırlı olsun
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (11 ay önce)
    Öncelikle böyle bir Türk markası olduğu için gurur duyuyoruz, yalnız Malatya da trafik plakasında 3 harfli orta dan sonra diğer sayıları 3 rakam olması lazım değil mi, 044 olsa tamam ama böyle bir uygulama ben ce yok, eğer özel bir durum söz konusu ise bilmiyorum. Eğer özel verilecekse parasıyla ben de 44 MS 1966 ya da 44 MS 44 dü almaya hazırım.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Adı üstünde özel plaka
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Yakışır başkana. Cenaze işlerinde ve il disindan getireceği hocalar için güzel olur. Varol bravo alkis
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Davud (11 ay önce)
    Mesele araç montajlamakta değil arkadaşlar. İran da araç üretiyor. Sen global pazarda ne kadar söz sahibi olacaksın , vatandaşın bu araca kolay ulaşabilecek mi pek sanmıyorum. Bakın Almanyaya bir Alman vatandaşı 1.5 aylık maaşına 2. El de olsa wolkswagen e binebiliyor. Ortalama maaş alan çok rahat sıfır araçlar alabiliyor. Bizim 8500 lira ile doganslx i bırak soğan alamıyoruz. Mesele bu işte. Eğer cumhurbaslanliginda değişiklik olmazsa ekonomi 1 ayda nasıl tepetaklak gidiyor hep beraber izleyeceğiz
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Kündübekli (11 ay önce)
    Parası olan Vatandaşın yeni veya ekstra bir araç olarak togg alması anlaşılır. Ancak bir kamu kurumunun ihtiyacı yok iken sırf yağcılık olsun diye milletin parasını çarçir etmesini anlamak zor. Artık Ankara'da bir garajda saklar bir de yeni şoför bulur maaşını da kurumdan öder ve bakanlıkları dolaşır, Ankara caddelerinde hava atıp kendini gösterirsin Gürkan beg. Toplamda kaç adet alacaksınız? Bütün daire müdürlerinizin altına bir togg çekmek sizin de hakkınız. Plasman yapıldığında ortaya çımıştı kimileri 10 tane, 20 tane, 50 tane alacağım diye. Hatırlamıyorum siz kaç adet toggcuk alacağınızı açıklamıştınız? Trilyonluk 4 çekerle sağda solda ğezip kuytu yerlerde mesailerini dolduran zabıta ekiplerinin aylık maliyeti belediyeye ne kadar? Yazııık. Onlara da birer toggcuk alıver. Ticaret odasının başganı sanırsam, galiba en yüksek togg siparişi verdiklerini açıklamıştı. 50 filan mıydı? Ne noldu? Boynu bükük bırakmayın yazııık! Kovid salgınında ortalığı velveleye veren, devletten esnafa para isteyen ticaret odası ile esnaf dernekleri topladığınız aidatları ne yapıyorsunuz? Sülgın ve afet zamanları için bir fonunuz olmadığı belli. Vatandaş karnını doyuramıyor, kirasını ödeyemiyor, et alamıyor, giyinemiyor şunların yaptığına bakın... MÜSTEHAK!!!
    %63
    %37
    Yanıtla