SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Susuyor, O Yazıyor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:16
Başkan Susuyor, O Yazıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin toplu taşıma sorununa çözüm olarak lanse ettiği ve 22 Nisan’da ihalesini yaptığı trambüs araçları konusundaki tartışmaların devam ettiği süreçte, Belediye Başkanı Ahmet Çakır susmaya, mesleği mimarlık olan danışmanı Zeki Sarılar ise trambüs konusunda ilginç bilgiler aktarmaya devam ediyor. 

Daha önce, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, demode teknolojiye dayandığı ve çok yüksek maliyetli olduğu gerekçesiyle ‘Trambüs sisteminden vazgeç’ çağrısı yapan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ü twitter hesabı üzerinden ‘Başbakanı yanıltmak’la suçlayan Zeki Sarılar şimdi de trambüs ihalesinin davet usulü ile yapılmamasına karşın, yabancı firmaları davet ettiklerini, ancak bu firmaların ihaleye katılmadıklarını belirtti. 

Konuya ilişkin olarak twitter hesabında bir takipçisinin “Bozankaya’nın troleybus ya da trambusle alakalı referansı nedir dünyada Van Hool, Mercedes gibi markalar varken neden sadece bir firma teklif verdi?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Başkan Ahmet Çakır’ın danışmanı Zeki Sarılar, açık ihale usulü ile yapılan ihaleye, bazı yabancı firmaları davet ettiklerini yazdı. 

Sarılar, takipçisinin sorusunu “vanhool, (Van Hool) visin (Viseon)  solaris, hes (Hess) gibi firmaları davet ettik ama katılmadılar araç sayısının azlığı veya süre etkili olmuş olabilir” şeklinde cevapladı. 

AKP Milletvekili Öz, Muhatap Almadı 

Bu arada, aslında İstanbul’da İETT’nin de trambüs sistemine geçmek istediğini ancak aralarında AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün de bulunduğu bazı yöneticilerin Başbakan Erdoğan’ı yanılttığını ileri süren Sarılar’ın bu tutumu karşısında, Milletvekili Öz herhangi bir açıklama yapmadı. AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz’e yakın çevrelerden edinilen bilgiye göre, Öz’ün Başkan Çakır’ın danışmanı Zeki Sarılar’ı muhatap almayı düşünmediği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız