SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battalgazi Hastanesi'nin Projesi Bitti"

0
Güncellendi - 2017-06-26 20:48:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci, Pütürge Devlet Hastanesi'nin Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek ünitesine dönüştürüldüğünü de belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi ilçesine yapılacak olan hastanenin projesinin bittiğini belirterek, "Bu yıl içerisinde inşallah hastanemizin ihalesini de yapmış olacağız. Ayrıca Pütürge Devlet Hastanesi'ni, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binası haline getirdik. Böylece artık Pütürge'miz doktorsuz kalmayacak" dedi.

Battalgazi ve Yeşilyurt muhtarları ile iftar programında biraraya gelen Bakan Tüfenkci, muhtarlarla 'bayram hediyesi' niteliğinde müjdeler paylaştı. Sözlerine muhtarların bayramını tebrik ederek başlayan Bakan Tüfenkci, "Öncelikle Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Rabbim sağlık ve sıhhatle bizleri bayrama eriştirsin inşallah" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'yi kalkındırmak için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Malatya ile birlikte 81 ilimizi kalkındırmak için gece gündüz demeden koşturuyoruz. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye, ekonomik anlamda zor zamanlar geçirdi. Ekonomik terörle karşı karşıya kaldı. Ama Allah'a hamdolsun 2016 yılını en az zararla kapatarak kimsenin beklemediği bir büyüme oranını yakaladık ve Türkiye'yi 2.9 oranında büyütmüş olduk. Yine 2017 yılına güçlü bir başlangıç yaptık ve bütün tahminleri alt üst ederek yüzde 5'lik bir büyüme oranını yakaladık. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ettiğimiz takdirde Türkiye'nin refahını artırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MALATYA YATIRIMLARI

Konuşmasının devamında Malatya özelinde değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Sizler mahallenizdeki sorunları yetkililere iletiyorsunuz. Belediyelerimiz de yereldeki sorunları çözmek için gayret ve çaba sarf ediyorlar. Bu noktada AK Parti ile birlikte Malatya'nın çok farklı bir yere geldiğini hep birlikte görüyoruz. Özellikle 64. ve 65. Hükümet döneminde Malatya'nın yatırım açısından kangrene dönmüş birçok konusunu hallettik, inşallah halletmeye de devam edeceğiz. İşte çevre yolu konusunda yıllarca adım atılamıyordu. Allah'a hamdolsun bu dönem içerisinde çevre yolumuzun temellerini attık, inşallah belirlenen süre zarfında da bitireceğiz. Baktığınız zaman Akçadağ-Develi yolundan tutun da Doğanşehir'in yollarına kadar ciddi anlamda alt yapımızı tamamlıyoruz, tamamlamaya da devam edeceğiz. Yine hızlı trenin projesi bittiği anda yatırım programına alınmasına, havayolları noktasında terminalimizin yeniden yapılanmasına kadar birçok konuyu Allah'ın izniyle gündeme aldık."

BATTALGAZİ VE PÜTÜRGE MÜJDESİ

Bakan Tüfenkci, programda bayram müjdesi de verdi. Battalgazi'ye yapılacak olan hastanenin projesinin bittiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Biliyorsunuz biz ilçelerimizde de devlet hastanesi yapıyoruz. Bu doğrultuda Allah'ın izniyle Battalgazi ilçemizdeki devlet hastanemizin projesi bitti. Hastanemizin ihalesini de inşallah 2017 yılında yapmış olacağız" dedi.

Bakan Tüfenkci ayrıca Pütürge için de önemli bir bilgi paylaştı. Pütürge Devlet Hastanesi'ni, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binası haline getirdiklerinin müjdesini veren Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle noktaladı:

"Biliyorsunuz Pütürge'de müstakil bir devlet hastanemiz vardı. Ancak bu hastanemiz ek hizmetler alamıyordu, doktorlar gitmiyordu. Şimdi Pütürge Devlet Hastanesi'nin, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binası olması yönündeki kararı çıkardık. Bugün itibariyle Sağlık Bakanımız da onayladı. Bu ne demek, oraya giden doktorlarımız da artık Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin döner sermayesinden faydalanabilecek. Böylece Pütürge doktorsuz kalmayacak. Bunu da gerçekleştirmiş olduk Allah'a hamdolsun olsun."

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • haydarsessizce (6 yıl önce)
    Elazığ cumhuriyet tarihinden beri hep sağlık merkezi olmuştur: cüzzam hastanesi, ruh ve sinir hastalıkları hastanesi, Harput devlet, Elazığ devlet, Fırat unv hastanesi, medikal park, diğer özel hastaneler ve son olarak şehir hastanesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığ cumhurıyet tarıhınden beri degıl Adnan Menderes 1960 yıllardan sonra olmustur! Ayrıca eskıden yapılan hataların aynı sekılde devam edecegı anlamına da gelmez! Antalya'ya bakacak olursak 1980 yıllara kadar küçük bır sehır konumundayken şimdi yaz aylarında İzmir nüfusuna yetısıyor. Yada Mersin örnek alırsak 1980 lerden sonra sehır ucmus herşeyi ile Adana'ya bağlı olan sehır sımdı Adana'dan daha büyük ve daha gelısmıs! Malatya Elazığ arasında fark görünmüyor gıbı görünsede her yıl 10 bın nüfus artsa 10 yıl sonra malatya ya yetısebılır! Aslında yıl bazında büyük farktır! 100,150 bın nüfus az degıldır. Kaç tane 100 bın nüfuslu sehır kadar fark vardır aralarında! Tüm bölge müdürlüklerinin malatya da kurulması, buyuksehır olarak bolgesıne hıtap eden bır sehır halıne gelıp kamu yatırımınınıda alsa malatya Elazığ 2 ye katlayacaktır! Unutmayalım kayserıde ılk buyuksehır olduğunda küçük 300 bın nüfuslu sehırdi! Bız Elazığ dan bısey ıstemıyoruz sadece Elazığ dan ayrılıp yenı müdürlükler ve merkez sehır ıstıyoruz! Elazıg Tunceli ve bıngol e merkez olabılır malatya ya asla olamaz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (6 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir oldu ama gün geçtikçe küçülüyoruz Malatya'da devlet hastanesi yok eski devlet hastanesi yıkıldı ama yerine devlet hastanesi yapılmadı ve şimdi orda hapçılar tinerciler kendilerine mesken tutmuşlar orayı öznır Çalık olduğu sürece dahaaa çookkkk küçülürüz Akp seçmeni olarak oyuma açıyorum YAZIIIIKKKKK
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Burda bazı arkadaşlar gerçekleri dile getırdık dıye hemen yaftalamaya başlamışlar! 15 yıldır Akp oy veriyoruz ne sıyaseti, ne ıdeolojisi... oy verdıysem elestırmeyede hakkım vardır! Onkoloji Hastanesi , karacıger Hastanesi yada başka branş Hastanesi yapılması güzel, destekliyoruz! Fakat normal bır devlet hastanesi olmayan sehır den bahsedıyoruz! 606 bın sehır merkezi olan yere 2 tane tam donanımlı 1500 er yataklı devlet hastanesi olması lazım.. bır tanesi Güney de bır tanesıde kuzey de olmalı! Bır arkadaşımız çok doğru yazmış tüm bölge müdürlükleri Elazığ da! Sehır hastanesı orda! Bu nasıl iş arkadaş? İstanbul edırneye mı bağlı? Ankara Kırıkkale ye mı bağlı? Erzurum Kars amı bağlı? Van bıtlıs emı bağlı? Dıyarbakır Urfa yamı bağlı? Kayseri Yozgat amı bağlı ki... tabıkı hayır! Ne hıkmetse 30 buyuksehırden tek küçük sehre bağlı olan yer malatya şaka gıbı!
    0
    0
    Yanıtla
  • haydarsessizce (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kayseri Yozgat, Erzurum Kars, Van Bitlis ornekleri maalesef Malatya Elazığ arasındaki fark için örnek sayılamaz. Elazığ ile malatya arasında bahsettiğiniz kadar fark Yok. Diyarbakır ve Urfa örneği hiç olmamış, ikisi de büyük şehir. Dal hastaneleri her zaman daha kompleks hastaları kabul eder bu durum malatya için daha iyi. Malatya ya Yapılan sağlık yatırımları muazzam
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güzel ve yerınde örnekler verıldı ve yerınde bence! Çünkü bır tanesı normal beledıye dıger Büyükşehir olmuş beledıyedır! Malatya - Elazığ çok güzel ornektır. 585 bın nüfusu ıle Elazığ her yıl 10 bın kışı artsa tam 17 yıl sonra buyuksehır olabılıyor! Nasıl fark yokmuş anlamadım! 17 yıl öncesınde buyuksehrı olmuş malatya Elazığ gıbı 5 tane büyüklüğü ulaşacaktır! Bu halde hala Elazığ bağlı kalması sacmalık olacaktır! Kamu yatırımlarının sil baştan malatya ya alınması lazımdır! Elazığ dakı kalmalı bıngol Tunceli ucgenınde merkez kalmalıdır!
    0
    0
    Yanıtla
  • haydarsessizce (6 yıl önce)
    Malatya da ciddi sağlık yatırımları yapılıyor. Yeni hastane , kadın Doğum ve çocuk hastanesi, diş hastanesi, onkoloji hastanesi ek binası, Battalgazi hastanesi... Elazığ da ba vatanın güzide bir şehri. Her sağlık yatırımında da şehir hastanesini örnek göstermenin anlamı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Mehmet 1040 yataklı hastane olacağına karaciğer nakil ve temeli atılacak onkoloji Hastanesi gibi branş Hastanesi olmadı daha iyi. Bir çok şehirde şehir Hastanesi var ama branş hastaneleri sağlık turizmi demek diğer illerden hasta demek. Bu arada sayın bakan beni şaşırtıyor bence çok iyi çalışıyor bu sehir için.. ben beklemiyordum bu kadarını. İdeolojik yazmayin. Milletvekilleri değil ama Bakanım sayesinde bu sehir güzel adımlar atıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    elazıg malatya'yı solladı gıdıyor malatya'dan kucuk sehırde 1040 yataklı hastane yapılıyor kultur park yapmıslar bızım hurrıyet parkının 10 katı butun bolge mudurluklerı elazıgda Allah'tan buyuksehırız ve bakanımız var yoksa vay halımıze
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıllardır aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz.elazığ nere Malatya nere.Kayseri ile malatyayı kıyaslamak ne kadar saçmaysa Elazığla malatyayı kıyaslamak o kadar saçma oluyor.niye kimse stadı 4 tane organize sanayiyi falan yazmıyor.sanki Elazığ a yatırım yapılmasınmı.Ayrıca madem Elazığ o kadar gelişmiş ne diye onca Elazığlı malatyaya yerleşip burada ekmek yiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • KARDELEN GUL (6 yıl önce)
    Sayın bakan, 200 yataklı hastane olsa olsa bir ek bina olur. Çok övündüğünüz TÖTM!de dahi bir çocuk ve kandın doğum hastanesi yok. 3 yaşındaki çocuk ile 90'lık yatalak hasta aynı koridorda muayene oluyor. Gelin bu çocuğun ruh halini bir düşünün.. Ruhsal olarak nasıl bir çöküntü yaptığını bilemezsiniz. çünkü sizler oralarda bulunmadınız..bulunmayacaksınız artık ömür boyu bakansınız.. Üstelik TÖTM'de yer yok yatışlara gün veriliyor... EEE Ozaman 200 yataklı hastane hangi derde deva olacak.. Bu devlet için 400 - 500 yataklı hastane yapmak deve de tüy bile değilken nasıl olurda siz Malatya'ya 200 yataklı hastaneyi reva görürsünüz... yazık çok yazık güzelim memlekete..15 yıl iktidara tam destek ol bunları sana reva görsünler.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (6 yıl önce)
    Bu ne 200 yataklı komik ...... çok komik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    1040 yataklı Elazığ sehır hastanesi bıttıgınde hepınızın yüz ıfadesını görecem vekıller! Az kaldı sabırlı olun.1,2 seneye açılacak! 200 yataklı hastanemi olur sanki otel yapıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdalısı (6 yıl önce)
    Inşallah yapılır ama daha ne zaman 5 yıl oldu daha tık yokk bölge halki mağdur 305 bin nufuslu malatyanın en büyük ilçesine 200 yataklı hastane komik sayın bakanım pıroje aşamasındayken bunu göz önüne alın ilimiz git gişe büyüyor okadar özel hastane olmasına rağmen yetmiyor saygılar
    0
    0
    Yanıtla