SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Baz İstasyonu İstemiyoruz" Eylemi

0
Güncellendi - 2017-07-08 01:46:05
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Yakınca Mahallesi’nde vatandaşlar, bir GSM firması tarafından evin çatısına kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösterdi. Baz istasyonu kurulmak istenen evin önünde toplanan vatandaşlar, ‘baz istasyonu istemiyoruz’ diyerek, eylem yaptı.

Yakınca Mahallesi Oğuzkaan Sokak’ta bulunan bir evin çatısına, bir GSM firması tarafından kurulmak istenen baz istasyonuna vatandaşlar ve çevrede bulunan anaokullarında eğitim gören çocuklar tepki gösterdi. Evin önünde toplanan vatandaşlar, baz istasyonunu istemediklerini ve kaldırılmasını istediklerini ifade ettiler.

Yakınca Mahalle Muhtarı Kadir İnan, baz istasyonunu kurulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.

İnan, baz istasyonu kurulmak istenen evin etrafından okul ve kreşlerin olduğunu kaydederek, “Burada bir vatandaşın bilinçli olmayarak, kandırılıp, imza alınıp baz istasyonu kurmaya izin almışlar. Halkımız ayaklandı, bu baz istasyonunu muhtar olarak ben ve mahalle sakinlerimiz istemiyoruz. Kurulsa dahi çıkar kendim aşağıya atarım. Yan tarafta anaokulu, tam karşısında Kuran kursu ve yurdumuz, kreş, spor salonu, aşağıda okullarımız var. Çevre eğitim yuvasıyla dolu ve küçük çocuklarımız buralarda eğitim görüyor. Yarın çocuklarımız hasta oldukları zaman bunun bedelini kim ödeyecek? Yetkililerden izin aldıklarını söylüyorlarsa, belgelerini getirsinler. Valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız var ve her zaman ‘halkımız ne derse o olur’ diyorlar. Biz toplandık ve bu baz istasyonunu istemiyoruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • YUSUF (6 yıl önce)
    SİZİNDE ÇOCUKLARINIZ AYNI MAHALLEDE OLSAYDI SİZDE İSTEMEZDİNİZ OTURDUĞUNUZ YERDEN YORUM YAPMASI KOLAY UCU SİZE DOKUNMAMIŞ OLABİLİR BELKİDE BU İŞTE SİZİNDEMİ ÇIKARINIZ VAR. MAHALLEMİZDE BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ..............
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbîstanlı 46 (6 yıl önce)
    O bu değilde 5 metre yan odada ki adam ile telefon ile görüşürsünüz , internete girmekten yolda önünüze bakmadan yürürsünüz , sonra baz istasyonu istemiyoruz . Çekmeyince de niye çekmiyor diye yakınıyorsunuz , bu ne tas bu ne hamam demezler mi adama :)
    0
    0
    Yanıtla
  • murat kara (6 yıl önce)
    cep telefonu 24 saat kulagımızın dibinde zaten...bir zararı yokki bilip bilmeden cahilce cocukları topluyorsun muhtar.sana teklif etse gsm sirketi kabul edersin hemen.bu muhtarlarada üniversite şartı getirilmeli üniversite okumayanı muhtar etmemeli işte yoksa böyle atese bilip bilmeden benzin döker.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (6 yıl önce)
    İnsanları yanlış bilgilendiriyorlar o baz istasyonunun hiç bir zararı olmaz.Ona gelene kadar evlerimizde kullandığımız çoğu elektronik eşya daha fazla zararlı.Çocukların eline sussun diye cep telefonu veripte bu tür şeylere tepki göstermek büyük tezatlık
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    telefonda çekmeyince şikaatlenirsiniz ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Müstahak (6 yıl önce)
    Biz ise Hekimhan sarıkız mah bağyanı sokağında hiç bir GSM hizmeti alamıyoruz. Kimisi bulup bunar biz ise arar bulamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (6 yıl önce)
    Baz istasyonu oraya yapılır. Çünkü Malatya da Camilerin hepsi baz istasyonu ile dolu. ses çıkartan yok. Paranın dini imanı yok.
    0
    0
    Yanıtla