SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Grupları Yeniden Belirlendi

Belediye Grupları Yeniden Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

Belediye gelirleri yönünden ilçe belediyeler grupları, nüfuslarına göre yeniden belirlendi. Buna göre; Yeşilyurt ve Battalgazi 3. gruptan 1. gruba yükseltildi. Vergi ve tarifiler bundan sonra 1. gruba göre belirlenecek.  

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre belediye sınırları ile mücavir alanları içinde belediyelerce alınacak olan her türlü ilan ve reklam ve katılım payları ile diğer vergi ve harçlar, genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler, taşınır ve taşınmaz malların kira, satış ve başka suretle değerlendirilmesi, Belediye Meclisi tarafından belirlenecek tarifelere göre tahsil edilecek hizmet karşılığı ücretlerin belirlenmesine ilişkin ilçelerin nüfus yapılarına ve büyükşehir sınırlarında olup olmadıklarına göre dahil oldukları gruplar yönetmelik yeniden belirlendi.

Yönetmenliğe göre; Büyükşehir Belediyeleri ile il merkezi belediyeleri 1. grup olarak belirlendi. Sanayi veya ticaret ya da turizm yönünden önem arz eden belediyeler ile ilçe merkezi olan belediyeler, mensup oldukları gruptan bir üst gruba yükseltildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022/1 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliğine göre Büyükşehir merkezinde bulunan ve daha önce 3 grupta yer alan Battalgazi ve Yeşilyurt İlçeleri 1. gruba dahil oldu. 

Malatya belediyelerinin nüfuslarına göre grupları şöyle:

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mlx (1 yıl önce)
    Gelsin zamlar...
    %89
    %11
    Yanıtla