SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mecliste 'Beylerderesi Özel Planlama Alanı' Tartışması

Mecliste 'Beylerderesi Özel Planlama Alanı' Tartışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yeşilyurt Belediyesinin projelerinden olan ve yaklaşık 10 Km’lik Gündüzbey-Şahnahan arasını kapsayan “Beylerderesi Projesi”nin düşük yoğunluklu yapılaşmaya açılıp açılmaması, tartışmalardan sonra  ertelendi. İmar Komisyonu üyeleri “Güzergahta koruma kapsamında olan alanların dışında olan bölgeler var. Bu güzergahta kademeli (yüzde 10-15-20 oranında) düşük yoğunluklu yapılaşmaya izin verilmezse kaçak yapılaşmanın önüne geçilemez” derken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar “O güzergâhta yapılaşmaya karşıyız” diyerek yapılaşmaya karşı olduklarını  ifade etti.

ARALIK İLK TOPLANTISI..
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ek gündem maddelerinin gündeme alınmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan Expo 2028 hakkında bir konuşma yaptı. Başkan Gürkan, “Expo 2028’in Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Expo milletler camiasının sergisidir. Uluslararası şehirlerin, kültürlerinin, geleneklerinin, göreneklerinin, yaşam şekillerinin, mimari örneklerinin o bahçeler vasıtasıyla sergilenmesidir. Expo’nun kuruluş tarihi 1851 yılıdır. İlk olarak Londra’da gerçekleştirilmiştir. 6 milyon katılım olduğu söyleniyor. Daha sonra Fransa Paris’te yapılan Expo’da Eyfel Kulesi sembolü de o şekilde yapılmış. Biz Expo’nun yapılacağı 59. şehir olacağız. Bu da Malatya’nın dünya ülkeleri arasında ilk 59’da olması açısından önemli bir girişimdir. Expo’nun Malatya ve Türkiye tanıtımı anlamında önemli görev ifa edeceğine inanıyorum” diyerek, lansmana katılan bütün katılımcılara bir kez daha teşekkür etti.

Pütürge Meclis Üyesi Hasan Karakaş, Yeşilyurt Meclis Üyesi Murat Alabaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve Akçadağ Meclis üyesi İbrahim Fehmi Kutan, ilçelerine yapılan yatırımlar ve EXPO 28 organizasyonu nedeniyle Başkan Gürkan’a teşekkürlerini sundular.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bazı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

GÖRÜŞÜLEN MADDELER..
-Yeşilyurt Belediyesi tarafından Topsöğüt bölgesindeki 1000 dönümlük alanı kapsayan 1.1000’lik uygulama planının, üst ölçekli plana ve mekansal planlama ilkelerine uygun olarak hazırlandığı gerekçesiyle kabulu,

-Yeni Hükümet Konağı binası yapımı için Arapgir Belediyesi tarafından yapılan 1.5000 ölçekli nazım imarı değişikliğine yapılan itirazların reddi,

-Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan “Yeşilyurt Özel Planlama Alanı” olarak tanıtılan ve Gündüzbey Kaptaj Bölgesinden başlayarak Şahnahan Mahallesine kadar uzanan yaklaşık 10 kilometrelik güzergahta düşük yapılaşmayı da öngören maddenin görüşülmesi sırasında meclis üyeleri arasında farklı görüşler ileri sürüldü.

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar “O güzergahta kesinlikle yapılaşma olmamalı” diyerek düşük yoğunluklu yapılaşmaya da karşı çıkarken, İmar Komisyonu üyeleri “Güzergahın doğal özelliğinin bozulmaması ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla düşük yoğunluklu yapılaşmalara izin verildi.” sözleriyle düşük yoğunluklu yapılaşmayı savundular.

Genel Sekreter Latif Okyay, İmar Komisyonu üyeleri Süleyman Bayram, Vahap Erdem ile Arapgir, Akçadağ, Yeşilyurt ve Battalgazi Meclis üyeleri arasında madde üzerine karşılıklı fikirler öne sürüldü. Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar “Güzergahın üst kısmı Kaptaj Koruma, Beylerderesi Viyadüğün alt kısmı ise Büyükova Projesi kapsamında olmaları nedeniyle koruma altındalar. Konunun daha derinlemesine ve detaylıca incelenmesi için ertelenmesi gerekir” önerisinde bulundu. Madde Başkan Çınar’ın önerisi doğrultusunda ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı Meclis toplantısı ll. birleşiminin ise 16 Aralık Cuma günü saat 15.00’de yapılmasına karar verildi. 

malatyahaber.com- Bülten- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yılmaz (1 yıl önce)
    İnsanları anlamıyorum yıllardır o bina orada boş çürüyor ekonomiye kazandırmak başkan bir formül bulmuş yok rant yok belediye tadilat ne istiyorsunuz anlamak mümkün değil söyleyin bir proje yapılsın iş olsun diye muhalefet yapılmasın. O binayı tamir ve işletme işine kaç kişi talip olur (0) ki olmadılar da yıllardır hangi firma talip oldu da engel olundu. Sayın başkana bu milli serveti ayağa kaldırdığı için bir vatandaş olarak teşekkürlerimi sunuyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Önce düşük yoğunluklu diyerek yapılaşmanın önü açılır sonra rantiyecilerin farklı istekleriyle tamemen düzen bozulur.Sn Çınar haklı .Söz konusu bölgeyi Malatya'mız için önemli kılan gelecekte çocuklarımıza en iyi şekilde emanet etmemiz gereken bölge olarak sahiplenmeliyiz.
    %100
    %0
    Yanıtla