SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bir Bakan Adayı Göndermeliyiz!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, ilin 20 yıllık sanayi parselinin hazır olduğunu belirterek, Teşvik Yasası'ndaki 30 işçi şartının teşviklerden yararlanan firma sayısını yüzde 80 oranında düşürdüğünü kaydetti.

İl Genel Meclisi'nin Şubat dönemi toplantılarına İl Özel İdaresi Salonu'nda devam edildi. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıya ayın konuğu olarak TSO Başkanı Mücahit Fındıklı katıldı. İlin sanayisi ile ilgili olarak İl Genel Meclis üyelerine bilgiler aktaran Fındıklı, "2. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmaları sürüyor. Altyapı çalışmalarını kapsayan 22 milyon YTL tutarındaki ihale bu yıl yapılacak. 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki altyapı 2007 yılı sonu itibariyle bitirilecek. 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yollar da 2008'de bitirilerek altyapı tamamen bitmiş olacak" dedi.

3. Organize Sanayi Bölgesi yerine 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ek alan dahil edildiğini belirten Fındıklı, Devlet Su İşleri (DSİ) ile yaşanan sıkıntının çözümlenerek Malatya sanayisine 13 bin dönümlük alan kazandırdıklarını söyledi. Fındıklı, "1. Organize Sanayi Bölgesi 3 bin dönüm, 2. Organize Sanayi Bölgesi 5 bin dönüm ve ek alan da 13 bin dönümden oluşuyor. Böylece Malatya'nın 20 yıllık sanayi parseli ihtiyacını gidermiş olduk" ifadesini kaydetti.

Malatya'nın Akçadağ İlçesi ile Hekimhan İlçesi arasının işlenmesi durumunda 100 yıl yetecek mermer yataklarının bulunduğunu söyleyen Fındıklı, "Dünya mermer literatüründe Malatya Mermeri tescil edildi. Akçadağ İlçesi'ndeki Kağıt Fabrikası karşısındaki alana Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Darende Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak imar çalışmalarının başladığını da söyleyen Fındıklı, "Adana Organize Sanayi Bölgesi'nin yüzde 80'i Darendeli işadamları tarafından doldurulmuş. Bölgede çok sayıda Darendeli işadamı var. O nedenle Darende Organize Sanayi Bölgesi, bölge için çok önemli bir yeri bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Hasançelebi'deki demir madenlerinin ekonomiye kazandırılması için kurulması gereken Pelit tesislerinin 25-30 milyon dolarlık bir yatırımı gerektireceğini belirten Fındıklı, "Pelit tesislerinin yapılmasında hem Türkiye hem Hasançelebi hem de Malatya ekonomisine çok ciddi katkılar sağlanacak" dedi.

Teşvik Yasası'nda daha önce en az 10 işçi şartının en az 30 olarak değiştirilmesinin teşvikten yararlanan firma sayısını yüzde 80 oranında düşürdüğünü ifade eden TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Teşvik Yasası'ndaki 30 işçi şartının SSK desteğini yüzde 50, Enerji Teşviki'nin de yüzde 80 oranında azalttığını kaydetti.

TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatya'nın önümüzdeki dönemde Ankara'ya bir bakan adayı göndermesi gerektiğini belirterek, "Siyasi maksatlarla aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız