SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Bakana, Bir Malatyalıya Yakışmaz"

0
Güncellendi - 2017-07-01 17:35:38
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li  Ağbaba, Adalet Yürüyüşü’nü gerçekleştirenleri  ‘Terörist’ olarak niteleyen açıklamalara sert tepki gösterdi.  

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin  “Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değil” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,   Bakan Tüfenkçi’nin konuşmasının son derece talihsiz bir açıklama olduğunu belirterek “Dünyanın en barışçıl eylemini gerçekleştirenlere 'terörist' yaftası yapıştırmak bir siyasetçiye, bir bakana, bir Malatyalıya yakışmaz” dedi.

Dünya'nın gündemine oturan  Adalet Yürüyüşü’nün AKP’nin kimyasını bozduğunu belirten Ağbaba, “Biz adalet için, demokrasi için, bu ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşın mutluluğu  için 2 Haftadır yollardayız. Türkiye’de en az güvenilen  kurumların başına adalet gelmiş durumda. Yargı siyasetin arka bahçesi haline getirilmiş durumda. Güç sarhoşluğu ile hareket edenler, Türkiye’nin en önemli değerlerini, kurumlarını tanınmaz hale getirdiler. Bundan AKP Tabanı da oldukça rahatsız. İşte biz,  haksızlıkları, hukuksuzlukları gündeme getirmek,  adaleti tekrar herkese eşit yaklaşan,  tarafsız ve bağımsız hale getirmek için yürüyoruz. Bundan AKP’nin yöneticileri neden rahatsız oluyorlar merak ediyoruz.” dedi.

Ağbaba, "Her gün sıraya koymuşlar gibi bir kişi açıklamasını Adalet Yürüyüşü’ne ayırıyor. Tüm Dünyanın takdirle karşıladığı yürüyüşümüze çamur atmaya çalışıyor. Son açıklama aynı şehirde siyaset yaptığımız Gümrük ve Ticaret Bakanından geldi. Sayın Tüfenkçi  “Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değil”demiş. Defalarca söyledik bir kez daha söyleyelim .Yanımızda  hiçbir terörist yok. Olmadı, olamaz. Biz teröristlerin suikastından son anda kurtulan bir liderin önderliğinde hak, hukuk, adalet için yürüyoruz. Halkı provoke edenler, yaşanılacak tatsızlıkların sorumlusudur; açıkça suç işlemektedirler. Bundan sonra yapılacak açıklamalarda bu hassasiyetin dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

Bülten

FOTO: Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet' Yürüyüşü'nden (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Merhum Muhsin Yazıcıoğlu mum hayırlıdır.Seksen ihtimalinden içeri alınınca bir solcu ile aynı hücreye konur .Tabi ister istemez memleket meseleleri konuşulur.Bakarki onlarda vatan için mücadele ediyorlar.Ama biz onlara onlar bize HAİN diyordu.Ve ben anladım ki diyor sonuç olarak ki bence bu söz bilbortlara asılacak bir söz.BU ULKEDE HAİN KELİMESİNİ EN COK KİM KULLANİYORSA ASİL O HAİNDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • akif'den (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Muhteşem bir yorum tebrik ederim :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Sayın Ağbaba tüm dünyanın takdirle karşıladığı yürüyüşünüzü takder edenler: fetöyü muhafaza edip ülkemizi karıştıran Abd, Pkk yı besleyen Almanya, Fıransa, İsrail ve İngiltere, Deaşa zemin oluşturup destek veren Suriye İran ve Mısır vesaire.. Sizin yürüyüşünüzü finas bile ederler bunlar, çünkü Türkü Türke böldürmektir maksatları, Ama siz hala yolunuzdan vazgeçmiyor ve de tabanınızı yanlış yönlendirip ve onları kışkırtarak çatışma ortamı oluşturma peşine gidiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • akif'den (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    bu ülkede bir imza yetkisi dahi olmayan fetö yü, yıllardır besleyip el ele kol kola devleti kim yönettiyse yukarıda yazdıklarınızı da yapan onlardır hemşerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 yıl önce)
    Şuan ceza evleri suçsuz binlerce insanla dolu. Adam öldürenler, uyuşturucu satanlar, tacizciler elini kolunu sallaya sallaya dışarıda geziyorlar hani nerede adalet ? Ceza evlerini gazetecilerle öğrencilerle açıklama yapan protesto eden insanlarla doldurdular. Chp'nin yürüyüşünde ne var anlamıyorum adamlar kendi bedenleri ile yürüyorlar size zararı ne provokasyon yapıyorlar diyorsunuz yolda rabia işareti yapanlar yollara gübre dökenler yola kurşun bırakanlar ne yapıyor peki.
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısımnız
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Malatyali.yorumcu.fetocu.valileri.polisleri.rutbeli.subaylari.polisleri.savcilari.hakimleri.ogretmenleri. Goreve.getirmedi.pkk.ile.pazarlik.yapmadi.buna Gore.chp.degerlendirin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    chp madem adalet diyor o zaman ne diye teröristlerle kol kola yürüyor? o kadar vatan evladı şehit olurken ses yok, fetöcüler pkklı şerefsizler tutuklanınca vay nerede adalet? chp aklını başına alsın ülkesine milletine sahip çıksın. vatana millete kurşun sıkanlarla yanyana olmasın...!
    0
    0
    Yanıtla
  • Haburda pkk denilen terör örgütü üyeleri davul zurna ile karşılanırken aynı milliyetçi duygulara sahip miydin yoksa o dönem chp li miydin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Özdemir (6 yıl önce)
    Maaşallah yorumlara bakıyorumda birbirimize ağzımıza geleni söylüyoruz oysa bizi birbirimize düşürenler özellikle batı kenardan afedersiniz arkasıyla gülüyordur yazık kardeşliğimize inanın yazık ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    vatana ihanet edenlerden uymayan Gerçekleri söyleyen Bakanda niye utanıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • doğrusu vatana ihanet edenlerden utanmayanlar olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    BENCE YÜRÜYEN ADAMIN KENDİ İRADESİ YOK.BİRİLERİNİN EMRİNDE.BİR DÜDÜK YAT BİR DÜDÜK KALK.YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞINMIYOR.HÜKÜMETIN İCRATLARINI DAHA İYİ GÖRÜR.BİRİLERİ HİZMET YAPAR YOL OLUR.BİRİLERİ O YOLDA YÜRÜR. YÜRRRRÜÜÜ BEEEEE KİM TUTAR SENİ.BAKALIM KENDİSİNE HANGİ YENİ GÖREV VERECEKLER. EMİR ERİM ŞABAN
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (6 yıl önce)
    Biraz daha yürüyün de balkanlardan çıkasınız. Bizde kurtuluruz siz de. O zaman daha adil ve asil bir TÜRKİYE olur
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    Helal olsun hükümete muhalefet liderine verdiği öneme bakın bir dünya koruma var.
    0
    0
    Yanıtla
  • neden bu ülkede ki % 49,2 vergi vermiyor mu? babanızın parası mı yoksa ananızın mı, parası?
    0
    0
    Yanıtla
  • Melih (6 yıl önce)
    Adalet yuryusumu Guldurmeyin Beni Biz sizin Gezi parkinizdaki adaletinizide gorduk Tek amaciniz.provakasyon
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Ya bu adalet kendilerine dokununca mı adalet Vatana ihanet edenleri asacaksın
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (6 yıl önce)
    Anayasa referandumuna kadar yargı CHP nin emrindeydi . Yargı ellerinden gidince paniklediler .Artık sırayla hesap verecekler.CHP nin yargıçları Rahmetli ERbakan'ın üç partisini ( MSP,MNP,RP9) kapattıkları zaman aynı CHP liler neredeydi . AK partiyi kapatmaya kalktıkları zaman bu yürüyen adaletçiler neredeydi.Başı kapalı öğrencileri ünüiversiteye almadıkları zaman nerdeydiniz. 27 Nisan Askeri muhtıra verilirken nerdeydiniz . CHP geçmişinin hesabını inşallah bir gün verecektir.Şimdi PKK yı gerilla olarak kabul eden HDPyi yanyna almaya çalışan CHP teröristlerin de ekmeğine yağ sürmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    Habur sınır kapısından girip seyyar mahkemeler kurdurup içeri alan sizdiniz.Onlar da o sizin yaptığınız yollarda yürüdüler.Kobani ye giderkenTürk askerlerinin selam durduğu o teröristlerde o sizin yaptığınız yollarda yürüdüler.Askerlerimiz ve polislerimiz sağda ve solda kortejin güvenliğini sağlıyorlar.SEÇİMDEN ÖNCE HAYIR VERENLERE SÖYLEDİĞİNİZ kelimeleri yine sarfetmeye başladınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • o dedikleriniz şunda kılıçdaroğlu nun yanında yürüyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (6 yıl önce)
    “Dünyanın en barışçıl eylemini gerçekleştirenlere ‘terörist’ yaftası yapıştırmak bir siyasetçiye, bir bakana, bir Malatyalıya ve bir AVUKAT a yakışmaz” demeliydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (6 yıl önce)
    Terörist kim sormak lazım. Fetöyle saf tutanlar mı yoksa adalet için yürüyenler mi. Yazık yazık. Değil bir bakana kimseye böyle konuşmak yakışmaz. Yazıklar olsun. Haram olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet kavrami kendi gorusunuzde olan kisiler soz konusu oluncami akliniza geliyor.Madem once adalet! neden basortusu magdurlari soz konusu olunca goren gozleriniz kör duyan kulaklariniz sagir o kadar laf eden dilleriniz lal oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çelik (6 yıl önce)
    Herkezin siyasi görüsüne saygım var kimseyide korumuyorm madem o yürüyenler iyilerde hangi birgün şehitlerimiz icin o kdr yürüdüler hangi bigün sehitlerimizin arkasında durdular ancak tek yaptıkları siyasi ve yürüyüs baska birsey yok madem yiğitler o kadar alsınlar türk bayrağını şehitler icin yürüsünler ama nerde o günler teeey gidi günler teyyy
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogru soze ne denir ???
    0
    0
    Yanıtla
  • mevlut (6 yıl önce)
    ÇOK GÜZEL DEMİŞ BAKAN VELİ AĞBABA NIN NEDEN BU KADAR ZORUNA GİTMİŞ O YÜRÜYÜŞE KATILANLARIN AMACI ORTADA BUNLARIN AMACI ADALETADI ALTINDA KAOS ÇIKARMAK MADEM ADALET İÇİN YÜRÜYORLARSA ÖNCELİKLE O KADAR ŞEHİTLER VERİLDİ ONLAR İÇİN YÜRÜSEYDİNİZKİ SİZİN ADALET İÇİN YÜRÜDÜĞÜNÜZÜ MİLLET BİLSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)mevlut isimli kullanıcı yorumuna
    Şehit sorununu hükümet-iktidar çözer, muhalefet değil. "Evet çıkarsa, terör bitecek" dediler, daha tık yol.
    0
    0
    Yanıtla
  • TERÖRİSTLER BİTİNCE TERÖR BİTER
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (6 yıl önce)ZİBETRA isimli kullanıcı yorumuna
    Chp masum kisvesi altındaki terör seviciliğini bırakırsa,terörde otomatikmen biter,sahada bitmesi için önce siyasi desteğinin bitmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • akp ne zaman yürüdü şehitler için.söylede bizde bilelim.anca bol keseden at
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (6 yıl önce)aras isimli kullanıcı yorumuna
    Bütün şehit cenazelerinde,bakanları aynı safta,yine geçmişteki teröre hayır ve lanet mitinglerde akp ve mhp il teşkilatları düzenledi ,başka diyeceğin varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Tebrikler Ağbaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (6 yıl önce)
    Adalet dağ da aranmaz adalet şehir de aranır. 2 ve 3 yıl önce dagda inen askerimizin önünden kürt terörist bayragi taşıyanları ve resmen askerimizle catışmaya giren o pislikleri karsı karsıya getirildi adalet nerde acaba simdi chp mhp yada herhangi partide bu yürüşü yapanlar nasıl terörist oluyor anlamış degiliz. Başka zaman demokrasi adalet özgürlük ten bahsediliyor. Birlik beraberlikten bahsediliyor ayrima kayrima yer yok deniliyor eeee nerdesiniz neden yürüyüp adalet yapmıyonuz kusura bakmayın bu insanlar doydu artık böyle atışmalarınıza peki soruyorum nerde bu imralıdakiler nerde demirtaş nerde yakalananlar o günden bugüne bahsedilmiyor tv de bile cikmiyor haber bile yapilmiyor şuanda bir tane terörist kaldi ülkede fetö fetö digerlerine ne oldu da onlar degilmiydi terör yürüyüş yapanda mı terörist oluyor bu ülkede adalet mi bu soruyorum bize yürüyüş yapan degil bize has olan teröristler lazim o yürüyüş yapan insanlarada terörist demeyelim sizin gibi bakana yakışmaz ve bir malatyalıya yakışmaz. Herkes artık millet için calışsın birakin onu bunu şunu bu ülkede o kadar sorun var ki bir yürüyüş mü kafanıza takılıyor anlamış degilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sende yuru o zaman. Balkanlardan devam et. Almanya da da dur. Orada merkel ile kol kola yaşa
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    İşte Malatya vekillerinin kalitesi. Ne beklersiniz bunlardan. İnsana verilen demokratik bir haktır bu. Kimseye zarar vermeyen bir hak. Ancak işte bu hakkı kullanırsan terörist oluyorsun. Bu bakandan da, böyle düşünen vekillerden de ne Malatya ya ne de Türkiye ye bir fayda gelmez. Yazık. Bir de müslümanız diyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • D (6 yıl önce)
    admin bunu yayınla korkma veya yalakalık yapma adalet geliyor korkma EDİTÖR: Dangalağın 'D'si yerine önce adınızı sanınızı kimliğinizi korkmadan yazıp sonra 'cart-curt'u deneseniz!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Õcal (6 yıl önce)
    Asıl olan bir malatyaliya o yollarda yurumek yakismaz .Sonra çık sehit cenazelerinde boy goster yazik...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Terorisler.cakalar.katiler.yollarda.yurumez.gezmez.daglarda.magaralarda.barinirlar.bu.konusmalar.mmesajlar.hic.kimseye.yakismaz.hele.bir.bakana.hic.yakismaz
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (6 yıl önce)
    resmen bir Malatyalı olarak hemşerimden utandım.o yolda yürüyenlere sen nasıl terörist dersin.adam 12 buçuk milyon oy almış.kaldı ki her partiden de adam geliyor oraya yürüyor.Ayıp ya.
    0
    0
    Yanıtla