SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'BOL GELİRLİYE' Bir 'VİLLA' Projesi de Battalgazi Belediyesinden!.

'BOL GELİRLİYE' Bir 'VİLLA' Projesi de Battalgazi Belediyesinden!.
A- A+ PAYLAŞ

‘Sosyal belediyecilik’ kavramına  villa projesiyle çok farklı bir anlam getiren ve ‘çok- bol gelirliler’ için villalar inşa eden Yeşilyurt Belediyesi'nden sonra Battalgazi Belediyesi de ‘çok gelirli kesimlere’ yönelik bir proje uygulamaya başlatı ve Beydağı eteklerine yapılacak olan Battalgazi Konakları'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Daha önce gündeme getirdiği ve eleştiriler üzerine “Şehrin zenginini de düşünmek zorundayız” açıklamasıyla hatırlanan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, temel atma töreninde projenin 500 milyon liraya malolacağını söylerken, müteahhit firma yetkilisi, projeyi Malatya'da bugüne kadar yapılmış site şeklindeki en büyük villa projesi olduğunu bildirdi.

Düzenlenen temel atma töreniyle ilgili olarak Battalgazi Belediyesi'nin Basın Bülteni şöyle:

"Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, göreve geldikten sonra hayata geçirdiği dev projelere bir yenisini daha ekledi. Beydağı eteklerine yapılacak olan ‘Battalgazi Konakları’nın temeli atıldı. 500 milyonu bulan yatırımın temel atma töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Konaklardan elde edeceğimiz geliri kentsel dönüşümde kullanacağız.” dedi.

Beydağı etekleri Battalgazi Belediyesi’nin dev yatırımıyla modern bir yaşam alanına dönüşüyor. Çamurlu Mahallesi Memur Sen TOKİ üst tarafına yapılacak ‘Battalgazi Konakları’ için temel atma töreni düzenlendi. Şehir merkezine 10 dakika mesafe de yaklaşık 100 bin m2’lik alan üzerine kurulacak olan ‘Battalgazi Konakları’ projesi içerisinde 120 adet villa, basketbol, voleybol sahaları, tenis kordu, fitness ve kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, park, market, ticari alanlar ve seyir terasının yer aldığı rekreasyon alanı olacak. Yaklaşık 500 milyonluk yatırım bedeli olan, hasılat paylaşımı yöntemiyle ihalesi yapılan projenin 2 buçuk yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

‘Battalgazi Konakları’ temel atma törenine Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti MKYK üyeleri Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Hakan Kahtalı Ahmet Çakır, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkan Vekili Ekrem Dağ, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Pelitoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Yazıhan Belediye  Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, bazı ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ŞEHRİN GELİŞİMİ İÇİN DOĞRU BİR YER SEÇİLMİŞ”
Açılışta konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, ihtiyaca göre yatırımın önemli olduğunu ifade ederken, “Belediyeciliğin temel ilkesi şehrin temel ihtiyaçlarını tespit edip doğru ve sağlıklı bir şehirleşmenin yolunu çizmek bu açıdan bakıldığında sosyal konutta bir ihtiyaç lüks konutta bir ihtiyaç ve şehrin gelişimine yönelik olarak bunları doğru yerlere konuşlandırmak da çok önemli bir belediyecilik faaliyeti. Bugün bulunduğumuz bu noktada prestij konutlarını burada planlıyor belediyemiz ve sadece planlamıyor inşaatın yapılmasında da risk alıyor. Öncelikle tebrik ediyorum. Bir kere yer seçimi doğru ve sağlıklı bir yer çünkü gördüğünüz gibi son derece sağlam bir zemin üzerine kuruluyor. Burası bu şehir bir deprem şehri dolayısıyla binaları nereye yaptığımız çok çok önemli. İkinci hassas nokta yükseklik konusu. Binalarımızı çok yüksek katlı yapmak hem deprem yönünden risk hem de sağlıklı bir şehircilik için de çok uygun değil.  Cumhurbaşkanımızın da talimatları bu yönde. Sağlıklı bir şehircilik açısından doğru bir proje olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TÜM KESİME HİTAP EDECEK PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR”
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da “Battalgazi Belediyemiz yeni bir yaşam alanı inşa ediyor. Burada yapılacak evlerin hayırlı olmasını, içinde oturacak olan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Battalgazi belediye başkanımızı ve ekibini canı gönülden kutluyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin inşallah.”dedi.  AK Parti Malatya Milletvekili  Hakan Kahtalı ise “Ak Parti belediyeleri olarak Malatya’da ilimizin tüm ilçelerinde her kesime hitap edecek projeleri hayata geçirmekle mükellefiz. Bir yandan Şehit Fevzi Mahallesinde Kentsel Dönüşümle depreme dayanaksız konutların yerine TOKİ ile binalar yapılıyor, bir yandan Çınarlı Camiinin olduğu yerde sokak sağlıklaştırması yapılıyor. Aynı zamanda bölgenin ihtiyacı olan konakların yapılması için gayret içerisindeler. Bu güzel eserlerin Malatya’ya kazandırılmasına vesile olan kıymetli başkanıma ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“TALEP ÜZERİNE BURAYI YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRME KARARI ALDIK”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Hayırlı işlerimize ortak herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı olmadan önce de sahada çalışıyordum. Sahanın neye ihtiyacının olduğunu iyi biliyorum. Belediye Başkanı olduktan sonra da Battalgazi için gece gündüz demeden çalışmaya başladık. İhtiyaçlarımızdan bir tanesi de insanların ihtiyacına göre alt merkez oluşturmak. Bu ihtiyaçlardan bir tanesi de Battalgazi Konaklarıydı. Bize ulaştırılan talepler vardı ve bu talepleri Battalgazi Konaklarıyla karşılayacağız. Cumhurbaşkanımızın da talimatları doğrultusunda yatay mimariyi hayata geçirmek için 104 dönümlük alanı TOKİ’den satın aldık. 2 yıldır burada çalışmalar yapıyoruz. Dağları delerken buradaki taşlardan asfalt mucuru çıkardık ve ihtiyacı karşılayarak ödediğimiz paranın karşılığını almış olduk. 150 milyon civarında bir gelir hedefliyoruz ve bu geliri kentsel dönüşümde kullanmış olacağız. Battalgazi göç veren değil göç alan bir ilçe olması için çalışıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“PROJEYİ EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”
Proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü İnşaat Mühendisi Yusuf Kenan Karabulut da, “Battalgazi Konakları Battalgazi Belediyesi tarafından planlanan bir prestij projesidir. Battalgazi Konakları Malatya’da bugüne kadar yapılmış en büyük site şeklindeki villa projesidir. İşimizin güncel maliyeti 500 milyon değerindedir. İşimizi süresi 36 ay olup biz bunu daha kısa sürede tamamlamayı planlamaktayız. Projemizin alanın 100 bin metrekaredir. Villalar iki çeşit olarak yapılmaktadır. Birisi 383 metrekare olarak diğeri ise 216 metrekare olarak planlanmıştır.” dedi."

“ZENGİNLERİ DE DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ” DEMİŞTİ..

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, villa projesini gündeme getirdiği Kasım 2020'de eleştiriler üzerine ‘zenginleri de düşünmek zorunda olduklarını’ belirten açıklamasıyla da çok tartışılmıştı.

O dönem, Beydağı eteklerine yapmayı planladığı ‘Villa Kent’ projesi hakkında konuşan Başkan Güder, “Battalgazi Belediye Başkanı olarak insanların ihtiyaçlarına cevap vermek zorundasınız. Battalgazi’yi sadece Taştepe gözüyle göremezsiniz, sadece Şehit Fevzi olarak göremezsiniz, sadece Kernek gözüyle göremezsiniz. Şehre bakarken şehrin tüm birleşenleri göz önüne alıp öyle kararlar almak gerekir. Projeyi eleştiren arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum; ‘Neden Battalgazi bölgesinde yaşayan insanlar bir anda Yeşilyurt bölgesine göç ediyorlar?’ veya ‘Bina yaparken neden Yeşilyurt bölgesine koşarak gidiyorsunuz?’diye bir soru sormak istiyorum. Projeye karşı çıkanlar bir cevap versinler. Hazırlayacağımız yere buyursun gelsinler yapsınlar. Bizler şehri düşünürken, bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Dar gelirli insanlarımızı düşünmek zorundayız, şehrin tüccarını düşünmek zorundayız, şehrin zenginini de düşünmek zorundayız, şehrin öğretmenlerini de düşünmek zorundayız. Toplumun her kesimin ihtiyacını karşılamak zorundayız. Battalgazi’nin neden elitistleri olmasın. Diğer bölgelerde olduğu gibi. Battalgazi’de yaşam kalitesini arttıracağız. Sosyal konut talep edenler vatandaşlarımıza sosyal konut vereceğiz. Villa talep edenlere villa vereceğiz. Tüm kesimden insanların ihtiyacını karşılayacağız. Belediyeler artık kendi olanaklarını kendi sağlıyor. Villaları yapıp satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra oradan gelen gelirlerimizi, sosyal konutlara yatıracağız. Battalgazi’yi dar makastan kurtarıyoruz. Alt merkezler oluşturuyoruz. Bize gelen birçok talep var. Bu talepleri karşılamazsak o talepler başka bölgelerde karşılanıyor. Amacımız tüm dokuyu bir arada tutmaktır. Battalgazi’de her kesimden vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” demişti.

YEŞİLYURT ÖRNEĞİ

Yeşilyurt Belediyesi de, Hacı Uğur Polat'ın başkanlığı döneminde, Gedik Mahallesi'nde çok gelirlilere yönelik bir villa projesi başlatmıştı. Bu proje, ‘sosyal belediyecilik’ anlayışına uygun olmadığı gerekçesiyle tepkilere ve eleştirilere yol açarken, buralarda villa satılanlarla ilgili de çeşitli iddialar ortaya atılmış, birçok siyasinin, belediye yöneticisi ve bazı çalışanların buradan villa edindikleri öne sürülmüş, ancak tüm tepkilere rağmen, bu bölgede villa alanlar, neye göre seçildikleri Yeşilyurt Belediyesi tarafından gizli tutulmuş, isimler açıklanmamıştı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

53 yorum yapılmış

  • Mehmet şahin (1 yıl önce)
    Zenginlere yapalım sözü ‘büyük bir gaftır’ . Bırakın fakiri ortadireğe ne yapıldı? Zengine villa yapılacakmış. Yazık çok yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Oraya 120 tane villa yapılacağına, 1000 tane 2+1 konut yapılsaydı yeni evlenen, tek çocuklu veya emekli 1000 tane ailenin barınma sorunu çözülebilirdi. Ne kadar yanlış bir yatırım, ne kadar yanlış bir iş.. Üzüldüğüm oraya giden o kadar siyasetçinin, devlet görevlisinin hiçbiri de bunu gündeme getirmiyor, kurdele kesip pastasını yiyip gidiyor.. Umarım biran önce toplumsal tepki oluşur proje revize edilerek değiştirilir. Yetkililerin anlamak istemediği şu bu varlıklı kişiler zaten her yerde villasını yaptırıp oturabilir ama yukarıda belirttiğim belirli grup aileler bu imkanı hele de bu maliyetler ile bulamazlar. Rabbim akıl, fikir ve en önemlisi de Vicdan verir en kısa sürede İnşaAllah.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    işiniz hep rant nasıl yaparız birazda ülke için çalışsanız sattınız vatani
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Merdo (1 yıl önce)
    yüzde 70 oy garanti olursa böyle oluyor. Malatyaya ne yaptılar bunlar. Trafik çileye dönüştü asfaltlar yama üstüne yama hastane desen randevu bulamıyorsun. saymakla bitmez de neyse Cumhurbaşkanına dua etsinler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    adı üstünde zengin kişi yani adamların parası var istediği yeri kendine alır yapar sen belediyesin olmayana yap geliri düşük olana veya olmayana ev yap. yaptığınız işlerin vebali ağır bir hamal ben bir ipin hesabını veremezken siz bunca malın hesabını nasıl vereceksiniz bu dünyada işiniz güzel rayında bu dünyanın öte tarafıda var onuda hatırlayın bi zahmet .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (1 yıl önce)
    Olmayacak duaya amin denilmez demiş ATAlarımız... Ne için el açtılar acaba!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    En güzelini yapıyorlar. Niçin zenginlerinde yatları katları birden fazla villaları, konakları olmasın. Adı üstünde zenginler. Her şeye layıklar. Biz kimiz ki zenginlerin yanında. Fakirde fakirliğini bilsin haline şükretsin. Ancak adamlar gerçekten hakediyor herşeyi. Allah daha fazla versin diye dua da ediyorlar. Müftü yok mu? o da gelse iyi olurdu. Biz fakirlerin en önemli ve sadık görevi seçimler geldiğinde zenginler daha zengin olup anlı şanlı olsunlar diye onlara oy vermek. Cumhurbaşkanımız ne demişti "itibardan tasarruf olmaz". O nedenle bu insanlara çok görmeyin onlar herşeyin en iyisine layıklar. Zaten bizde onun için bunlara oy veriyoruz ya. Şikayet etmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer (1 yıl önce)
    komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisi gereği zenginler aynı sitelerde oturmaya karar vermişler. Zengin zengine komşu olmalı. Fakir fakire komşu olmalı. Belediyemizin örnek projesi için kutluyorum. Zenginlerimiz artık rahat uyuyabilecekler. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Saraydada yaşasan,ahırdada yaşasan sonun belli insan oğlu en fazla cenazen az kalabalık olur oda 5-10 dk gibi birşey…!
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Toplayın yarın varisleriniz satıp yerler niye 14 tane villa almadı da 4 tane aldı derler
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Yaw dar gelirli ve orta gelirliyle resmen maytap geçiyorsunuz yok sayıyorsunuz ama yinede en çok oyu onlardan alıyorsunuz. Bu nasıl bir denklem ya Rab. Demek müstahak bize artık yaw ne yapsalar tamam diyoruz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sercan (1 yıl önce)
    Binlerce insan barınma sorunu yaşarken bunlar zengine ev yapmak peşindeler yaşaki daha neler göresin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Sosyal belediyecilik bol gelirliyi koruma ile olmuyor dar gelirliyi korumakla oluyor nasıl dar gelirliyi insanca yaşaya bilir bir seviyeye getirmek için sosyal yardım yapmak kiracı geçinemeyen bir sürü insan var sayın belediye baskani doğanın kanu her şey zerinde yana
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Emrah Turan (1 yıl önce)
    Sayın Güder agzı ile söylemiş zaten bu yönde ciddi bir talep vardı diye. Çünkü adam bu Tarz talepleri olan insanlar ile sohbet muhabbette. Yoksa dar gelirlilerin de sadece tokiyi beklediğini onunda yetmediğini bilirdi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gündüz bey (1 yıl önce)
    Birde dua ediyorlar ya, pes doğrusu. Başka ne talepleri var merak ettim.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Orası dar gelirli Memur konut sahibi olsun diye Memur sen in katkısı ile mera vasfı kaldırılmış bir arazi. Şu an amacı dışında kullanılıyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ümit hakan (1 yıl önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın dar gelirliye aman bı adım temayı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kruger44 (1 yıl önce)
    Zengin heryerden ev alabilir ev yapiyorsani dar gelirliye yapin,he peki bu projeye nereden başvuruyoruz kendinize ve cevrenize yaptınız sanırım bide tören bravo
    %92
    %8
    Yanıtla
  • burak (1 yıl önce)
    millet ne halde bunlar villa peşinde görüşecez 8 ay kaldı
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mert (1 yıl önce)
    Kendi döneminde bitme ihtimali sıfır olup gelecek dönem gelirlerine şimdiden çökme projesi diyelim. Sayın Başkan gideceğini anlayınca gelecek döneme ağır yük bırakacak. Örnek Yeşilyurt Belediyesi Villaları. Birleri belediye şirketlerini incelese ve kar zarar tabloları açıklansa keşke. Buradan bağımsız medyaya bir yön gösterelim araştırsınlar bakalım Mormaş ın zararını
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kaval kemane (1 yıl önce)
    Proje finans yatırım kısımlarını bilmem ama satış kısmına gelince yesilyurttakileri cok uygun fiyattan istedikleri adamlara ayırıp cok uygun taksitlerle sattılar 600 800 binlik evler simdi gor ne fiyatta ve 5 6 bin taksitlerle verildi Açık sekilde satışa çıksaydı herkes koşardı biz kredi peşinat vs derken ev sahibi olamazken bizlerin çektiği kredinin faizine odedigimiz paralarla ev satıldı Ricam şudur yesilyurttakileri kime satmışlar ne fiyattan listesiyle yayınlasınlar o vakit anlaşılır ne yapilmis kimlere peşkeş Siyasi olarak onlara yakın yöneticilere verdiler saglik müdürlüğünde cok alindi herkes bilir. Bu şeffaflığı saglasinlar satış bu sekilde yapılsın sorun yok başarılarınızın devamını dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (1 yıl önce)
    Yaklaşık 1 yıldan fazladır orada dinamit patlatılıyor, evler yerinden oynuyor. Yer altından yılan, böcek özellikle akrepler çıkıyor. Kazı yapılan yerin hemen yanındaki sitede oturuyoruz, sitenin etrafında sürekli akrep görüyorduk, geçen gün 6 katta bir daireye girip çocuğu akrep ısırıyor. Battalgazi belediyesine defalarca müraccat ettik, sitemizin etrafında istinad duvarı ihtiyacı var, sokak lambası ihtiyacı var vs diye. Dönüş olmuyor. İstinad duvarı bir nebze şantiye alanındaki toprağı, çamuru, haşereyi önleyecektir. Villa yapılmasın demiyoruz, tatili 1 gün olan çalışanlar sadece Pazar günü dinlenirken evde, sabah 8 de kepçe, kırıcı dozer çalışmaya başlıyor. Bu çalışmanın pazar günleri öğlene doğru yapılması ile ilgili Cimere 1 ay önce bildirim yaptık, olumlu olumsuz dönüş olmadı. Buradan yetkililere ricamız, bizlere kulak vermeniz. Sayg.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Bende dar gelirliyim eğer bu seçimde Malatya'da bir ak partili millet vekiline oy verirken elim kırılsın.Gecen başkanlık seçiminde vermemiştim sadece Tayyip Erdoğan'a vermiştim bu sefer komple hiçbirine vermeyecem.Yeter artık yeter..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • HAK HUKUK ADALET (1 yıl önce)
    İstemez Misin Ey Ömer! Dünya Onların Ahiret Bizim Olsun. Hz. Muhammed (Sav) Ahirette Görüşmek Üzere.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Usman (1 yıl önce)
    yazıklar ulsun verdiğimiz uylara anca kendinize yatırım yapıysınız.kendi çucuklarınızı akrabalarınızı işe alıyursunuz.yıllarca uy verdim artık yetti.sizin günahlarınıza urtak olamam.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bilal (1 yıl önce)
    Seçimde ev yaptığınız zenginler oy verir size. Eminim ki Reisin bu saçma anlayıştan haberi yoktur. Reisin haberi olsa bu uygulamayı yapanların hepsini partiden kovalar.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Senin reisin neyden haberi varki bundan olsun..
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Bilal isimli kullanıcı yorumuna
    Bilal Allah da seni güldürsün.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Şu 1000 odalı sarayı 300 odalı yazlık sarayı olan reisin mi haberi yok. Olsa nadalya verir bunlara. Kafa aynı zihniyet aynı. Malatya ya müstahak.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    babadan anadan zengin ultra gelirli.( akplilerin "sevdiği " zira zengini severler ) olanlar için, toki yapmıyormuymuş ihale hangi şirkette kalmış? akp dörtbuçukmilyon fakir-fukara garip-gurebaya bakıyor gidip oradan fakirhaneyi şenlendirirler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asli (1 yıl önce)
    Öyle bir algı yaratılıyor ki sanki zengine bedava ev verilecek battalgazi belediyesi sınırları içerisinde sadece altgelirli insanlar mı oturacak bırakin zenginlerin hepsi yesilyurt tarafına kaçmasın
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)Asli isimli kullanıcı yorumuna
    Ne demişlerdi "fakir çalmayı bilmediği için fakirdir". Villa yapılacaksa üç beş müteahhit bir araya gelsin yapsın. Belediyenin işi gücü bitti villa yapmak kaldı. Şimdi bu işi taşeron olarak yapanların ayranı dökümeyecek..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamit (1 yıl önce)
    Muhafazakar siyasetçiler yıllarca "Zenginden alıp fakire vereceklerini" söylediler. İktidar oldular. Fakirden alıp zengine vermeye başladılar. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Sayenizde artık toplumda muhafazakar siyasetçilere güven kalmadı. Siyasete atılırken kenar mahallelerde oturuyordunuz, şimdi kendinize zengin mahalle kurmaya başladınız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • paul (1 yıl önce)
    yani haber olarak normal
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Akasya (1 yıl önce)
    O villalar çoktan satılmış sahibini bulmuştur. Şu ana kadar kimler almış belediye açıklasın lütfen
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Doğanyol (1 yıl önce)
    Çenenizi yormayın züğürt ağalar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    http://www.battalgazikonaklari.com/konsept.html Ege mimarisi ve denizi görecek şekilde yapılıyormuş. Ne güzel.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • kopyala yapıştır yaparken gözden kaçmış. bu da ne demektir projede bir yerden kopya edilmiş. Orjinal bir iş yapsak şaşarım zaten. Yeşilyurt belediyesinin villaları halen teslim edilmedi, zamanında 450 bin TL civarına satıldı ve halen inşaatı devam ediyor. Belediye zamanında parasını başka işlere harcadı, şimdi ise arsa satarak, belediyenin kaynakları ile zengine villa yapıyor, şu an maliyeti bile 700-800 bindir. Milletin parasını zenginlere harcıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bulent (1 yıl önce)
    Zengin evini bir şekilde alır fakir fukaraya YARDIMCI olun
    %94
    %6
    Yanıtla
  • deli (1 yıl önce)
    bende açılış sandım. projesi 2 yıl sürüyorsa, iş sittin sene bitmez gibi, Allah ıslah etsin sosyal adaletsizlik yapıp, zengin ve fakir mahalle imarı olusturanlari ...Allah dan korkun ...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (1 yıl önce)
    Ellerimizi açtık yarabbim, niyet ettik Allah rızası için zenginleri villa sahibi yapmaya, valla süper ya, ne imreniyorum şu dönem adamına! Evlat üniversite kazanır nasıl okuyacağız nasıl para göndereceğiz, fakirin, işsizin yoğun olduğu güzel toprağımda bu el kaldırıp amin diyenleri görmese idim keşke, biz neyiz, ne olacağız, kime hizmet edeceğiz, peygamber efendimiz döneminde yaşasa idim keşke, ne teknoloji, ne de bunlar gibi israfa amin dese idim...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kandal (1 yıl önce)
    Parası çok olanların başında Malatya nın ablası var. En iyi villayı o na ayırın. Bugünlerde ortalarda yoktu. Galiba kardeşinin tekrar atanmasının peşinde Di. Demek işi sağladı. Seçime kalan günler hızla azalıyor. Allah büyük.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Batı illerinde corona dan dolayı artık kimse sitelerden ev almamaya calisiyor.. villa yaptiriyorlar yada tek kat bahçeli evler vs tercih ediyorlar.. malatya da heryer site olacak diye bir kaide yok. Kaldı mı sitelerdeki dairelere dahi 2,3 milyon isteyenler var.. o paralara gidip villa alirim yada kendim ev yaparım daha iyi.. kafam da rahat olur.. birde böyle düşünün.. bence güzel bir proje...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Turgut (1 yıl önce)
    Zenginden alıp fakire verecek yani , padişahım çok yaşa
    %86
    %14
    Yanıtla
  • apo (1 yıl önce)
    maşallah maşallah bizide villamız var artık yeşilyurt gündüzbey yok kimin parasını kime harcıyacaklar 300.000 kişi hakını helal edermi sordunuzmu bunu harcaybilirmiyim diye kentsel dönüşüme harcayacaklarmış kimin sokagına cadesine kimin evine harcıyacan bu gelir battalgazinin battalgazinin tamamının kullanımına kulanacaksınız eski malatya meydanınada çöşnügün merkezinede paşa köşkünede......
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Koray (1 yıl önce)
    Villalardan 2 sini bayan rektöre ayırın tabi 1 tanede özel güçleri olan büyücü kadına dışarıdan mesai yapıyor bari yakından olsun onun kide bunların özel merakı var villalara nerde görse alır bir tane devlet millet varolsun vermişler ki yensin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    Battalgazi konaklarından,rahmetli topal bedonun gitme sema türküsü eşliğinde aziz malatyamı seyrediyorum
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (1 yıl önce)
    Yazık günahtır beee bu şehir bu kadarı mı sahipsiz olurun örneği belediye başkanı hangi şehirde zenginlere ev yapar bu hangi zihin hangi Kafa Malatya bu kadar sahipsiz hiç bir dönemde olmamıştı belediyesi başkanın işi halkın parasıyla zenginlere ev yapmak miiiii
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (1 yıl önce)
    Belediye 150 milyon kar ön görüyor ve bu öngörüyü beydağı gibi çıplak ve çorak alanlardan kazanacak ise çok iyi bir yatırım olmuş.Ayrıca artık yerleşim alanlarını verimli alanların yok olmaması için,şehrin merkezinden alıp verimsiz dağlara çekmenin iyi bir yolu bu bence, çünkü Malatya da bir yere çivi çakılmadan etrafı doldurulmuyor.Beydağı Toki bunun en iyi örneği.Siz eleştirmiş siniz fakat,bence çok iyi bir proje,zaman gösterecek doğru ve yanlışlığını, hatırlıyorum da Ahmet Münir Erkal bütün projelerinde eleştirilmişti fakat şimdi ne kadar vizyoner bir başkan olduğunu şu zamanlarda anlıyorum.Eleştirilen bir projesi Şehir Terminaliydi ,şehrin dışında ve büyük bir terminale ne gerek vardı dediler,şimdi ise 30 yıl geçti,eser ortada,çok konuşan eser bırakmayan başkanları konuşmamız gerekiyor.Bence gözlemlediğim kadarıyla Osman Güder çalışkan ve alçak gönüllü bir insan.Başkanlık yakışıyor kendisine.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Osman Güder kim ağabey tanımıyorum ben, oğlu var mı mesela ne iş yapar merak ettim, tanımak isterim başkanlığa yakışan kişiyi
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Osman Güder bir defa muhatap oldum egosu tavan yapmış biri, umarım bir daha aday gösterilmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memur (1 yıl önce)
    Memurlara lojman, misafirhane öğrenciye yurt ihtiyaçlarını giderdiniz sıra fıstığın yeşiline geldi demek peki.. Siz burda yoksanız bizde sandıkta yokuz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Mübarek bir Cuma günü ve eller semaya açılır Allah'ım daha fazla mal ver.. 4+1 evler yetmiyor bizlere villa ihsan eyle.Osman Başkanımıza uzun ömürler ver ki projeler daim olsun amin.
    %85
    %15
    Yanıtla