SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yılda 80 Bin Araç Taşıdılar

0
Güncellendi - 2017-07-24 16:47:22
Bir Yılda 80 Bin Araç Taşıdılar
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karakaya Baraj Gölü üzerinde 2 adet feribotun hizmete alınmasıyla birlikte, Battalgazi - Baskil ilçeleri arasındaki yolcu ve araç geçişlerinde büyük artışlar oldu.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişikler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın inşa ettikten sonra Malatya Büyükşehir Belediyesine devrettiği 35 metre boyundaki 2 adet feribotun, 2015 yılından itibaren Karakaya Baraj Gölü üzerinde hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Battalgazi ve Arslantepe -1 isimleri verilen feribotların 2015 yılında hizmete girmesiyle birlikte Karakaya Baraj Gölü üzerinde Battalgazi ilçesi ile Baskil ilçesi arasında geçiş yapan araç sayısının bir önceki yıla oranla % 41 oranında artarak 38 bin olarak gerçekleştiği, 2016 yılında ise bu sayının 80 bine ulaştığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, baraj gölü üzerinde geçiş yapan yolcular ile periyodik olarak görüşmeler yapılarak taleplerin alındığı, tespit edilen eksiklerin ve düzenlemelerin zamanında giderilerek, sefer saatleri ve sayılarının bu taleplere göre ayarlandığı dile getirildi.

2017 yılının ilk altı aylık döneminde taşınan araç sayısının da bir önceki yıla oranla % 14 oranında artarak 38 bin civarında gerçekleştiği, hedefin 2017 yılı sonuna kadar 100 bin araç taşınmasının olduğu belirtilirken, hizmet kalitesinin artırılması amacıyla Atabey ve Şehit Fethi Sekin iskelelerinde düzenleme çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, şu ana kadar Atabey iskelesinde peyzaj, aydınlatma, çevre düzenleme ve diğer çalışmaların tamamlandığı; Şehit Fethi Sekin iskelesinde de aydınlatma çalışmalarının tamamlandığı, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyali (6 yıl önce)
    Simdi bu rakamlari aciklamanin anlami ne? Biz insanlara bu arabali vapuru dayattik insanlarda alisti artik kopruyu yapmaya gerek yok bu mudur yani? Kimse yeni bir kopru istemiyor kimse tup gecitte istemiyor tren koprusunu karayolu gecisine uygun yapsinlar yeter
    0
    0
    Yanıtla