SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gramajı En Düşük, Fiyatı En Yüksek Pide Malatya'da!

0
Güncellendi - 2018-05-21 02:47:24
Gramajı En Düşük, Fiyatı En Yüksek Pide Malatya'da!
A- A+ PAYLAŞ

NE VALİLİK, NE BELEDİYELER..PİDEDEKİ 'KORSAN ZAMLI' TARİFEYE MÜHADALE EDEN ÇIKMADI!.. Malatya’da tüm ilgili kurumlara Ağustos 2016 tarihinde alınmış olan pide ekmeği tarifesinin geçerli olduğunun bildirilmesine rağmen ilgili  kurumlar korsan tarifenin uygulanmasını seyrediyor. Malatyalılar şuanda bölgenin gramajı en düşük ancak fiyatı en pahalı pidesini yemeye devam ediyor.

Pide fırınlarında, 200 gramı 1 TL olan ekmeğin gramajının 150 grama düşürülüp fiyatının aynı tutulmasıyla yapılan ve uygulamaya konan, yüzde 33'lük zam içeren“korsan tarife”nin gündeme getirilmesine karşın, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Kaymakamlıkları ile Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin her hangi bir girişimde bulunmadıkları öğrenildi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanlığının Ağustos 2016’da alınan Malatya’daki 200 gram / TL pide ekmeği ile 250 gram/ 1 TL esnaf siciline kayıtlı somun ekmek fırınlarına ilişkin rayiç kararının halen yürürlükte olduğunun ilişkin bilgilendirme yazılarını Malatya Valiliğine, Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne, Battalgazi ve Yeşilyurt Kaymakamlıkları ile Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkanlıklarına gönderdiği öğrenildi.

5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları kanunu kapsamında esnaf siciline kayıtlı olan pide fırınları ile somun ekmek fırınlarının fiyat rayicini Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği veriyor ve tüm kurumlar denetimlerinde bu rayici uygulamak durumunda bulunuyor.

-Bölgenin en küçük ekmeği, ama en pahalısı

Malatya halkı şuanda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından gerekli denetimler ve yasal yaptırımlar uygulanmadığı için korsan tarife ile bölgenin en küçük gramajlı ekmeğini en pahalı fiyata yiyor.

Malatya çevresindeki illerden; Elazığ’da pide ekmeği Şubat 2018’den beri 200 gram ve 1 TL, Adıyaman’da Nisan 2018’den beri 200 gram ve 1 TL, Kahramanmaraş’ta Nisan 2018’den beri 200 gram ve 1 TL, Sivas’ta 2016’dan beri 200 gram ve 1 TL, Diyarbakır’da 2017’den beri 320 gram ve 1.25 TL, Gaziantep’te Nisan 2018’den beri 150 gram ve 0.75 Kr., Kayseri'de Nisan 2018’den beri 200 gram ve 1 TL'den satılıyor. Malatya’da ise Ağustos 2016’da alınan rayiç kararının halen geçerli olması nedeniyle pide ekmeğinin 200 gram ve 1 TL olması gerekiyor. Ancak, Fırıncılar ve Unlu Mamuller Odası tarafından alınan kararla, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından reddedilmesine rağmen  "Korsan tarife" uygulamaya konularak, pidenin gramajı 150 grama düşürüldü ve 1 TL'den satılıyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • boğa (5 yıl önce)
    güngör caddesine özel tarife var, 200 gr ekmek 1.5 tl
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Bu adaletsizliği yapanları,ödül olarak meclise gönderiyorsunuz benim güzel hemşerilerim, ''' ALLAH '' Dağına göre kar verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • egtmyt (5 yıl önce)
    Bi allahın kulu sesini çıkarmıyor. Nerdeyse 1 aydır bu sistem devam ediyor....6 kişilik bir aile günde 10 tane alsa 300 TL, sadece ekmek için...Baştan sona rezalet...
    0
    0
    Yanıtla
  • İskender (5 yıl önce)
    Bu memlekette idareci yok ki kim milletten ne koparırsa asayiş yok gıda denetimi yok tüm sistem bunlara çalışıyor Malatya Malatya olalı ekmek 150 gr A düşmemişti buğdayın kilosu 1 lira ekmek 1 lira böyle soygun görülmedi haklarımız bu aziz mübarek günde haram zehir zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (5 yıl önce)
    şevket başkan neredesin halkmen gibi yetiş al şu fırıncı esnafının boyunun ölçüsünü
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    ÇOK GELIŞDIGIMIZIN ÖRNRGI KIŞI BAŞINA GELIR 15 BIN $ DOLAR LAFIMI OLUR BIR PIDENIN ŞEÇIMDE ÖNEMLIYIZ SONRASI SENDE KIMSIN PIDE ETT DIZEL BENZIN DOGAL GAZ ELEKTIRIK ZENGINLER IÇIN SIRADA BIRI IÇIN OLAMAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • ESKİCİ (5 yıl önce)
    SİYASETÇİLERİ ELEŞTİRİYORUZ DA ESNAF OLARAK NE KADAR DÜRÜSTÜZ HER TÜRLÜ ALAVERE DALA VERA YAPILIR AMA SİYASETÇİ YERDEN YERE VURULUR SİYASETÇİLERİMİZ İYİ DEĞİLSE BEĞENMİYORSANIZ BUNLAR BİZDEN ÇIKTI BİZ NEYSEK GÖNDERDİĞİMİZ SİYATÇİ DE ODUR...
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAFER (5 yıl önce)
    CANAN KARATAY DİYOR Kİ... EKMEK YEMEYİN.ŞEKER HASTASI OLURSUSUNUZ.EKMEK ZARARLI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz Turan (5 yıl önce)
    Malatyaliyim elazigda yaşıyorum. Elazigda yapılan ekmek malatyada yapılan ekmeğin 1.5 katından daha büyük ve fiyatı da yıllardır 1 tl. Geçen aklıma takıldı denedim hatta manavda tarttim 230 gr geldi. Benim anlamadigim elazigli firinci kazanıyor da bizimkiler mi kazanamiyor. Yazık ! Sahipsiz Malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardes bende elazogda yasiyom ve ekmek 150 grama düştü haberin yok heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA (5 yıl önce)
    almaua mecbursun bilincinde oldukları için kim senın emek ya ekmek büyük şehiriz ya ondan
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (5 yıl önce)
    Herkes halinden razi,daha beter şeylerde yapılsa kimse sesini çıkarmıyor ,alan razı satan razı,uyumaya devam!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (5 yıl önce)
    Fakir fukaranın ekmeği ile oynamayın bari. Bu kararı kim ya da kimler aldıysa belliki dar gelirli vatandaslar umurlarında bile degil. Biz Malatyalılar olarak ekmeği zaten çok tüketiriz. Bazıları saglikli yasam icin ekmeği az tuketin derler, ben yemegi bir dilim ekmekle yiyemem bir dilim ekmekle yemek yersem vatana ihanet etmis gibi kendimi suclu hissederim. Bizim karnımızı doyuran zaten ekmek. Sofrada geriye kalanlar bizim icin aparetiftir. Oynamayın ekmegimizle. Ekmegime uzanan eller kirilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mary antuanet (5 yıl önce)
    Ekmek pahalìysa ozaman onlarda pasta yes inlet doyen Mary antuanet haklìymìş
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Bursada 275 gr pide 2 tl.
    0
    0
    Yanıtla
  • FIRSAAAAATTTTCIIIILARRR (5 yıl önce)
    Sayin editor kalemine yuregine saglik helal olsun sanna fakir fukara nin yedigi ekmegin de giramajini calmalarina musade etmedigin icin .bir daha helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Fırınlar domatez biber pişirmekten başka bişey yapmıyorki. Ekmeğe zam yerine Pişirme parası alsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (5 yıl önce)
    Vatandaşı yok sayanlar, kendileri yok olurlar, Vatandaşı aklı kıt mahluklar olarak görenlerin kendilerinin aklı kıt olduğunu göreceklerdir. Hesap ortada bir Kg un 1460-TL , 150 Gr Ekmek 1000-TL Bu ne fahiş fiyat farkı, buna dur diyecek bir merci yok mu????? EY BELEDİYELER neredesiniz. 4 Kişilik bir aile günde bu çalınmış vede küçültülmüş en az 10 ekmek tüketse ayda en az 300-TL eder.Yazık bu memlekete bu millete yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Malatyanın ayarı bozuldu
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    arkadaşlar sanki bir yanlışlık var.özalper Tarihi taş fırından ekmek alıyorum.O bahsettiğiniz küçük pide 2 TL ama herkes 1 Tl diye yorum yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    malatyalı herşeyi hak ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga Özbaş (5 yıl önce)
    2 gün ekmek almayalım bakın nasıl düzelecek handin Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    Ekmek bulamamaya başladı vatandaş artık... Ekonomiyi batırdılar. Mirasyedilere desteğe devam etmeyeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Hepsi siyaset peşinde.kim vatandaş ı kazıklamış umurlarındamı.Adamlar başka işlerle meşguller.Sahipsiz kaderine terk edimiş bir şehir.Bu hep böyle oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gültekin (5 yıl önce)
    geç kaldık vatandaş ekmegin kg mı 7 tl ye nasıl olurda satılır.çarşıda kurabiye çeşitli tatlılar bile 7 tl den düşük fiata satılmakta.ekmek te serbest fiat uygulaması mı olur pide nin fiatını fırıncılar odası belirliyor.vallahi yazılk. somun ekmegin kg mı 4.25 krş PİDE YEMESEK NE OLUR Kİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (5 yıl önce)
    Buna kim dur diyecek zulüm bu ankarada 300 gram pide 1 lira malatya başkentten daha mı gelişti ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankara'da 275 gram Ramazan pidesi 2 lira... Bölgedeki en pahalı pide Malatya da tamam da sizde sallarken güzel sallayın be kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Hani derler ya ALAN RAZI SATAN RAZI şimdi ise Sadece SATAN RAZI ALAN MECBUR...Ahhh Malatyam ahh Alma bakalım 1-2 gün ekmek yap bakalım protestonu görelim nasıl fiyatlar düşüyor....ama nerdeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Aradığınız Mülki Ve İdari Amirlere Ulaşılamamaktadır. . . ???
    0
    0
    Yanıtla