SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölgesel Tren YHT'ye Yetişemedi, Yolcular Tepki Gösterdi

Bölgesel Tren YHT'ye Yetişemedi, Yolcular Tepki Gösterdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan bölgesel trenle Sivas’a gelerek, buradan yüksek hızlı trenle Ankara’ya yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar, hızlı trenin gittiğini öğrenince büyük bir şok yaşadı.

Geçtiğimiz günlerde Malatya'yı hızlı trenle entegre şekilde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak olan Sivas bölgesel treni seferlerine başlamıştı. Bugün Sivas üzerinden yüksek hızlı trenle Ankara’ya gitmek isteyen yolcular, Malatya’dan bindikleri trenin vaktinde Sivas’a ulaşmamasıyla büyük bir şok yaşadı. Yaklaşık 2 saat geç kalan tren, saat 13.00'te hareket eden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı trenine yetişemedi.

Hızlı trene yetişemeyen yolcular, trenden inmeyerek durumu protesto etti. Yetkililer, yolcuları Ankara'ya götürmek için bir otobüs ayarladı. Kimi yolcular otobüse binerek yoluna devem etmek isterken, kimi yolcular ise hızlı trenin gelmesini bekleyeceklerini dile getirdi.

Sivas, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Hasan (9 ay önce)
    Sivas Garı’ nda bir halay çekmeleri gerekirdi..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah Çelik (9 ay önce)
    2 saat de rötar yapılmaz ki. Saatlerin yeniden test sürüşleri ile tesbit edilip. En az yht nin hareketinden 1 saat önce Sivas garına girişi sağlanmalıdır. Ankara ve İstanbul’dan gelenler için için zaten saat problemi olmaz. YHT’den inen yolcular bölgesel trene aktarılır ulaşım sekteye uğramaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KEREM (9 ay önce)
    İşte bunu da Malatyalılara hizmet diye yutturdular. E nasıl olsa seçim bitti, oyun bitti. Malatyalı yine sorgulamadan, etmeden %70'i verdi geçti, ha sadece oy da vermedi. Bir de 5 ay önce yıkılan o binaların altında ölen insanların olduğu yerlerde, anılarımızın olduğu, çocukluğumuzun geçtiği yerlerde davul-zurna çalıp konvoy yaptılar. Sen daha çok hizmet beklersin Malatya :)
    %92
    %8
    Yanıtla
  • efkan44 (9 ay önce)
    Evet büyükşehir olunca değerli büyüğümüz mesut parlak büyük köy olduk sadece demişti çok haklı çıktı.hergun bu şehirde giden gidene
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Yanlış yere yorum yazdin
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Davul zurna çalıp halay cekseydiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Davul zurna çalıp halay cekseydiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar karatepe (9 ay önce)
    Çok üzüldüm. 2028 de yüzde 80 verin getirirler hızlı tren Malatya ya. Ne kaldı canım şunun şurasında.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Böylesi bir gecikmenin sebebini bilmeden İktidarı ve ona oy veren seçmeni ağır eleştirmek haksızlık değilmi? Sanki kendi desteklediklerinin icraatları süper hiç aksama yokmuş gibi! Bu gecikmeyi haber yapan keşke sebebini ve sorumlusunuda haberleştirseydi.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (9 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Gerek iktidar gerek muhalefet destekçilerinde partizanlae vardır hatta belki oranları da yüksektir ancak doğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek eleştiri getirenleri, bu şekilde itibarsızlaştırmak "ad hominem" dedikleri, söylenene değil söyleyene bak durumu yaratma çabasıdır. Bu ülkede nice insanın derdi şu parti bu parti değil. Olmak zorunda da değil. Yani bir iş eksik veya yanlış yapılıyorsa, bunu dile getiren insan muhalefet destekçisi olmak zorunda da değil. Bu partizanlıktan kimseye hayır gelmez, devleti parti devletine çevirirlerse BAAS gibi, Suriye gibi olalım da rahatlayın. Bu mudur? Vatan tektir. Millet tektir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Cehal-ül fazilet (9 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Evet 22 yıldır iktidarda olan muhalefet sanki süper icraat yapıyorda da şimdi kalkmış hükümeti eleştiriyor.Maşallah.Bu cevap kolay kolay kimsenin aklına gelmez.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (9 ay önce)
    Bilmem ne olmuş da tren o yüzden gecikmiştir diyen bir arkadaş var yorumlarda. Sanarsın ki savaş çıkmış. Yani tren dediğin ulaşım aracı 200 yıldır kullanılıyor, sürpriz olan ne olabilir? Plansızlık, yetersizlik, tedbirsizlik, ciddiyetsizlik var demek ki. Pek çok gelişmiş ülkede bizden daha yoğun kullanılıyor. Mesela Japonya bunlardan biri. Kelimenin tam anlamıyla aşırı dakiktirler, araştırın öğrenin. Ben gidip orada birkaç hafta kalanlardan da teyit ettim. Mesela Japonya'da tren bir dakika, sadece 60 saniye geç kalırsa yolculardan ve Japon halkından özür dileniyor. Biz bu değer vermeyi ve disiplini anlayamayız, hayal dahi edemeyiz. TCDD YHT fiyatları son zamlarla da iyice yükselmiş durumdadır. Bu fiyatlara rağmen TCDD milyarlarca lira zarar etmektedir. Bunca zarara karşın da ciddi ihmal ve eksiklik iddiaları gündeme gelmektedir (yani o harcanan paralar da doğru yerlere harcanmamış deniyor). Hâl böyleyken siz kimi kime şikayet ediyorsunuz? Her şeyden önce, alternatifli ulaşım bir medeniyettir. Kimse uçak veya otobüse mecbur bırakılmazsa daha iyidir. Havadan korkan olur, sağlık durumu elvermeyen olabilir. Havayolu yerine tren garında inmek isteyen olabilir. Otobüs taşımacılığını tehlikeli görüp daha az risk taşıması gereken tren isteyebilir. Velhasıl, koskoca ülkede hızlı tren taşımacılığı ayıp denecek düzeydedir. Ben İstanbul'dan Ankara'ya hızlı tren bileti bulamıyorum, normal zamanda bir hafta önceden almak gerekiyor mesela, yoğun dönemde de neredeyse iki hafta önceden. Malatya'ya ise trenle ulaşmak zül gibidir. Çok şükür şu duble yollar vs, her şeye (şaibeli ihaleler, bazı teknik soru işaretlerine) rağmen yapıldı da insan gibi ilçelere gidilip gelinebiliyor. Fakat, hâlen çağın imkânlarının ve gelişmiş ülkelerin gerisinde bir ulaşım ağı seviyesindeyiz. Bu nedenle hızlandırılmış tren gecikmemelidir. Fakat, örneğin ihmale dayalı bir maden kazası yaşandığında, ilgili bakanın çıkıp kendi ülkesini onlarca yıldır maden kazası yaşanmamış gelişmiş ülkeler yerine Hindistan'la falan kıyasladığı bir ülkenin hangi ligde olduğu, kendini neye layık gördüğü meydandadır. Dolayısıyla, yöneticilerinin bile kendini aşağı seviyede gördüğü bir ülkenin, yıllardır çevre yolu bile olmayan, pek de önemsenmeyen çantada keklik olarak görülen şehrinde bu hızlı tren işlerine itiraz etmek abes kaçıyor. Yarın senin karşına çıkıp, bizdeki tren işleri Pakistan'dan daha iyi durumdadır derlerse oturup kalırsın. Üzülme diye şimdiden söylüyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fikri (9 ay önce)
    Oltadaki balığa yem verilmez.Durmak yok oya devam...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • yıldırım (9 ay önce)
    bu tür haberleri gördüğümde çok seviniyorum . inşallah büyük ilçeye döner inşallah elinde büyük şehir ismi alınır bunlar malatyaya ne yaptılarda dört vekil gönderdiniz ne yaptılarr allah aşkınaa.. her tarafa hızlı tren var malatyaya yokkk.. her tarafa şehir hastanesi varr malatyaya yokkk her şehrin uluslararası sivil havalimanı olur malatyayaa yokkkk. bu gidişle malatyı terk eden edene olacak ve nüfus hızla düşecek yazın kenara.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Hasan (9 ay önce)
    Bu sorunu her zaman yaşar burdan gidenler,trenin saatinde yetişme gibi garantisi yok,o nedenle bı iyilik yapılacaksa bı an önce hızlı tren faaliyetine başlanmalı lafla değil hayata gecirerek
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kündübekli (9 ay önce)
    Ha ha ha! Komedi Türkiye. Gayet normal bir durum. Caponlar sürekli 8-9 şiddetinde deprem olan ülekede 300 metre yükseklikte gökdelen yapıyor, 390 metre 2027 de bitecek, saatte 603 km hızla giden trenlere sahipler ve o ülkede yıkıcı bir felaket yaşanmıyor. Tsunami hariç. Bizde ise kaç çeşit tren var ve habire ölümcül kazalar. Yok normal tren, yok bölgesel tren yok hızlı tren yok yüksek hızlı tren. Komedi misiniz? Yüksek hızlı tren de ne demek? Neye göre? Hız ayarlamaları paytona göre mi belirleniyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Fikret (9 ay önce)
    Elin eşeğini muhtaç olursanız sonuç bu olur.Malatyalı tepkisiz toplum müstahaksınız...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Yorum yapmayacaktim... yav sizin ne işiniz var Sivas ta:-) cetinkaya-malatya yht temeli atsınlar inanalim malatya ya da yht gelecek diye.. temeli atsınlar söz bende yapılana kadar bu hat ile Ankara ya gidecem.. yapilmayacagi için başka bir vilayetin yolcu kapasitesini artırmak için uğraşamam.. gider malatya otobus firmalarına parayı onlara kazandırırim
    %77
    %23
    Yanıtla
  • 44malatya (9 ay önce)
    Sizlerde bu kafa varken daha cok Hizli Trene binersiniz Bir dusunun Erzincanin 2 Vekil var okadar secmen MALATYANIN 5 Veki var neden Hizli Treni yok Cunku Vekileri Iyi Hizmet Ettigi icin ERZINCANA SIVASA Hizli Tren var
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mltykrl (9 ay önce)
    Bunun çok basit kısa bir cevabı var hızlı tren Sivas Ankara arası için yapıldı.yani Malatya insanı hızlı trenden ne bekliyorsunuz ki bu hız bu kafa yeter size
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet gerçek (9 ay önce)
    Malatya’dan giden tren yolcularına, hızlı trende yerde kalmıyor. Malatya’dan giden trene özel hızlı tren sefer saati oluştmak çok mu zor?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ali (9 ay önce)
    özel arabalarıyna gitselerdi ya
    %57
    %43
    Yanıtla
  • ekrem (9 ay önce)
    Dün sivas-malatya bölgesel trenindeydim. Malatya yönünden sivas'a giden bir tren raydan çıkmış, yol kapandı. yağdondurandaki yeni yolda olmuş olay, biz de yaklaşık 1 saat bekledikten sonra geri dönerek eski yoldan kangala oradan malatyaya geldik, 8de gelmemiz gerekirken 11de indik malatyaya, yani bu geçikme kazaya bağlıydı. haberi yapan ajans ilerisini gerisini araştırmadan haber yapmış, evet geç kaldı ama neden ? böyle habercilik olmaz. asıl mesele bölgesel trenin geç kalması değil, ona göre ayarlamışlar zaten saatini bu bir istisnaydı, bölgesel trendeki asıl mesele temizlik ve özellikle çay, simit satan kendine dükkan diyen satıcının kaba davranışları, insanlar o kadar alışmışlar ki kaba saba davranılmaya, pis yerlerde seyahat etmeye kimse yadırgamıyor, insanımız bundan daha iyisini, kibarını temizini hak ediyor. tcdd deki işletme mantığı sadece yht için tüm trenler için değişmeli, dönüşmeli.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ne güzel açıklamışsin ama yinede % 25 lik kesim %75 lik anlamaya çalışmış
    %45
    %55
    Yanıtla
  • bence hiçte hak etmiyoruz. sorgusuz sualsiz oy veriyoruz. seçtiğimiz insanlar bunu yapıyor, demekki bunların yaptıkları doğru geliyorki insanlarımıza bunlara oy veriyoruz. vallahi hiç kimsenin itiraz hakkı yok.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • İlgili kurumun yetkilileri varken buna açıklamak sana düştüyse vah ki vah.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hakkı (9 ay önce)
    Eeee %74'lük oya bu yakışır. Ne bekliyordunuz ki.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Atıf hoca (9 ay önce)
    Vaktiyle çok yakın tanıdığım birinin lokantasına yemeğe gitmiştim siparişimi verdim, benden sonra kapıda aç, bir otobüs dolusu insan belirdi, mekan sahibi bana sen yabancı değilsin bekle dedi diğer insanlar karnı doydu üstüne çay içti yaklaşık iki saat sonra benim yemeğim yarım yamalak önüme geldi çünkü sunacak pek bişey kalmamıştı bilmem anlatabildim mi? Malatya yabancı değil, elbet birgün o tren de gelir, ama mesele zamanlama...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Helal olsun hocam Hiç bir siyasi kalp kırıcı ayrıştırıcı olmayan yorum Ama iddiasına varım %75 olumsuz görüş alırsın Saygılar
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Atıf hoca (9 ay önce)Akın isimli kullanıcı yorumuna
    Eyvallah gönlü güzel, fikri hür kardeşim, bizler herşeyin başında doğup büyüdüğümüz, birgün nasipse toprağına gömüleceğimiz Malatya'nın sevdalısı, taraftarı ve bu şehrin fanatiği olmalıyız diye düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Qariban (9 ay önce)
    Allah'ına qurban Malatya inmeyerek ne güzel protesto etmişsiniz bravo
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Zafer (9 ay önce)
    Beklesinler birazcık, nolur ki, yarınki trene binerler, o arada Sivas ı gezerler, vatandaşa da hizmet yaramıyor hiç, nankörler
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Feryat (9 ay önce)
    Dalga geçiyorlar Malatya lılarla. Eeee seçim biittiiiii. O hızlı trenin Erzincan da ne işi var. Kaç kişi yaşıyor orda, bunu düşündülermi hiç. Yoooo olmaz olmazzzz. Buiş hiç olmaz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • can (9 ay önce)
    :D :D :D :D
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ata (9 ay önce)
    Bu iş tutmaz. Üvey evlat Malatya. Ver mehteri
    %88
    %12
    Yanıtla