SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boztepe Barajı İçin Bir Enjeksiyon İhalesi Daha

0
Güncellendi - 2017-01-03 03:03:37
Boztepe Barajı İçin Bir Enjeksiyon İhalesi Daha
A- A+ PAYLAŞ

Boztepe Recai Kutan Barajı'nda 4 yıl önce su tutulmaya başlanmasıyla ortaya çıkan su sızıntılarının önlenmesi için DSİ tarafından başlatılan enjeksiyon için 5 aylık bir çalışma daha yapılacağı bildirildi. Bu nedenle DSİ yeniden ihale düzenledi.

Boztepe Recai Kutan Barajı’nda 2012 yılında ortaya çıkan, 2013 yılında çalışma başlatılan su sızıntının önlenmesi amacıyla başlatılan enjeksiyon çalışmalarının halen sonuçlandırılmadığı ortaya çıktı. DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından “Boztepe Recai Kutan Barajı gövde perde enjeksiyonu iyileştirme ve branşman-derivasyon tünelleri iyileştirme enjeksiyonları yapım işi” adı altında 11 Ocak 2017 tarihli bir ihale düzenlendi.

Yapılacak işin niteliği ise, “Enjeksiyon Kuyularının Açılarak Kimyasal Katkı ve Bentonit Dahilinde Çimento Şerbeti Basılması” olarak gösterildi. İşin süresi ise 5 ay olarak aktarıldı.

Boztepe Recai Kutan Barajı, Kapıkaya Turgut Özal Barajı ile birlikte resmi açılış töreni 12.12.2012 tarihinde gerçekleştirilmiş, ancak her iki barajın sulama suyu kanal yapımı halen sonuçlanmış değil.   Boztepe Barajı’ndan şimdiye kadar araziye sulama suyu verilmezken,  Kapıkaya Barajı’nda  ise sulama suyu projesi biten küçük bir alana su verilmeye başlanmıştı. Her iki barajdan da 2017 yılı sulama sezonu öncesinde sulama kanallarının bitirilmiş olması bekleniyor.

ARŞİV FOTO: Boztepe Recai Kutan Barajı'ndaki çalışmalardan

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Husrev (7 yıl önce)
    Sahipsiz yazihan..boztepe barajiyla beraber baslayan barajlarin suyu akiyor.sulama yapiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT DEJANLI (7 yıl önce)
    Boztepe barajı yazıhan merkez arazilerini sulamak için yapıldı.Fakat ilk çalışmlar ve su verilme işi Kuruçay gövük tarafına yapılıyor.belediye başkanı arazıleri o tarafta olduğu için. Bu ak partiye yazıhanda cok oy kaybettirir.ilk olarak suyun yazıhan merkez arazilerine verilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    İŞİ EHLİNE VERECEKSİN.
    0
    0
    Yanıtla