SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyaspor'u Satmayı Kafalarına Koymuşlar!"

A- A+ PAYLAŞ

Halen amatör ligde yer alan Malatyaspor’un eski yöneticilerinden Necip Olgun, sarı-kırmızılı kulübü bütün borçlarıyla alarak yeniden ayağa kaldırmak için yöneticilerle yaptığı görüşmenin olumsuz geçtiğini ve kendisinden 2 milyon 500 bin TL para istendiğini söyledi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde açıklamalarda bulunan Malatyaspor’un eski yöneticilerinden Necip Olgun, Yeni Malatyaspor’u yeniden ayağa kaldırmak için kulüp yönetimiyle yaptığı görüşmenin olumsuz geçtiğini belirterek, “2001 yılında Malatyaspor’a yönetici olduğumuz dönem, dönemin Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi’den kulübü teslim aldım. Ben de Hikmet Tanrıverdi’ye teslim etmiştim. O dönem çok zor günler geçirdik ama çok iyi şeyler yaptık. Görevi bıraktıktan sonra da Malatyaspor amatör lige kadar düştü. Yaklaşık 11 sene oldu. Bu süre içerisinde izledim. Baktım ki hiç kimse efsaneyi yeniden ayağa kaldırmak için hiçbir şey yapılmıyor. Ama bundan önceki süreçte de Malatyaspor 2. Lig’e düştüğünde de yine aday olmuştum. O zaman 50 milyon TL borç söz konusuydu. Ben Malatyaspor için her zaman varım. O dönemde yine birtakım oyunlar yaptılar. Bundan 15-20 sene önce gelip benden tribüne girmek için bilet almak isteyen kardeşlerimiz, bu sene Arapgirspor maçı öncesi benden prim isteyen kardeşimiz, ben Malatyaspor’a talip olduğumu söylediğimde benden 2 milyon 500 bin TL para istediler” şeklinde konuştu.

Kulübü devir almak için yöneticileri ziyaret ettiğini ifade eden Olgun, “Kulübü yeniden ayağa kaldırmak için aday olduğumu söylediğimde kulüp başkanının yanına giderek ziyaret etmek istedim. Malatyaspor’a talip olduğumu söyledim. Önce Malatyaspor’un tesis sorununu çözmem gerektiğini söyledim. Bu sorunu çözüp, inşallah Malatyaspor’u Süper Lig’e çıkaracağız dedim. Ben Malatyaspor’u değil, Malatyaspor’un borcunu satın alıyorum. Bu borçta tahmini olarak 30-35 milyon TL olarak gösteriliyor. Şu an amatör ligde hiçbir şeyi olmayan ve sadece 30-35 milyon TL borcu olan bir kulüp. Ben bu borcu temizleyip bu takımı üst lige çıkarmak istediğimi söyledim. Ama bu arkadaşlar Malatyaspor’u satmayı kafalarına koymuşlar. Neyi satacaklarını bilmiyorum” diye konuştu.

“35 milyon TL borcu sıfırlayacağımın sözünü veriyorum”
Malatyalı olarak Yeni Malatyaspor’un gidişatının kendisini üzdüğünü dile getiren Olgun, “Ben Malatyalı olduğum için bugün futbolda gelinen nokta için çok üzülüyorum. Yeni Malatyaspor’un mali kongresine misafir olarak katıldım. Hiçbir şekilde kurtulabileceğini düşünmüyorum. Çünkü şehir, esnaf, halk bölünmüş. Önce birlik beraberlik sağlanması lazım. Malatya’da bir yatırımım söz konusu. Bu yatırımı yapacağım için ayda 15-20 gün Malatya’da sürem geçecek. Bu süre içinde Malatyaspor’u bulunduğu konumdan çıkarmak istiyorum. 35 milyon TL borcu sıfırlayacağımın sözünü veriyorum. Belediye başkanımızdan da Malatyaspor’a ait tesisleri geri iade edilmesini istedim. Malatyaspor’u düzgün ve kurumsal bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Bu yolda yürümek için harekete geçtim ancak mevcut yönetim kulübü vermek istemedi” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • kaplan44 (1 yıl önce)
    bi ev parası çokda deil...ayakta tutan yasatan ceplerinden harcayan onlar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Bu şehrin kulübünün İstanbuldan yönetilemiyeceğini hala anlıyamayan hemşehrilerim Malatya sevdalısı olduğunu iddia eden sözde Malatyalı olan aslında şehirden uzak,ilgisiz yöneticilerin ve avenelerinin Malatya ismini kullanarak attığı kazıkları toplasak burdan İstanbula yol olur.Daha sıcağı sıcağına a.gevrek denen şahsın Malatyaya yapıştırdığı 500 Trilyonu ne çabuk unuttuk.Malatyanın takımı hangi ligde olursa olsun,yönetimi Malatyada olmalıdır. Aynı yöntemleri kullanarak farklı sonuçları bekleyen aptal pozisyonuna artık düşmeyelim.Mualesef bunu çok yaşadık.Artık yaşamayalım derim.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Tepeden tırnağa haklısın kardeşim, keşke bu yükü Malatya şehrin dinamikleriyle kaldırabilse yazdıklarının içinde tek kelime yanlış yok, ancak Malatya, bu yükü dışarıdan destek almadan kaldıramaz diye düşünüyorum.Hayırlısı diyelim.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyam için (1 yıl önce)
    Başkanım EFSANE için ne derseniz bende o görevi ücret almadan yaparım. Bi zamanla Tarihimiz vardı onu da unutturdular. Muhasebe-temizlik-getir götür işleri, ne olsa onu yaparım. Yeter ki MALATYAmızın EFSANESİ geri dönsün. 3.lige çıktımı gerisi gelir. Carloslu Ederli Serginholu Brezilya milli takımının yıldızlarını Türkiye ye getiren takım, 4 büyükleri aynı sezonda yenen takım UEFA ligine katılan takım EFSANE MALATYASPORUMUZ. Her zaman söylüyorum şimdi de söylüyorum. EFSANE geri dönerse bu yeni stadı FULL doldurur stadda yer kalmaz. Yeni takılı takımı kimse benimsemedi. Neden mi EFSANE ye kimse sahip çıkmadı çünkü. Lafın kısası EFSANE ilk çocuğumuz du.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Tebrikler teşekürler Işte Malatyalı böyle olmalı
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)Malatyam için isimli kullanıcı yorumuna
    Adamsın gardaşım, sana katılmamak elde değil, ben de seninle aynı yönde destek vermeye söz veriyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Necip başkanım sizlerin Efsane Malatyaspor için attığınız adım takdir edilmelidir, sizin gibi Efsane Malatyasporumuzda yöneticilik yapmış, bu takımın aşkıyla yanıp tutuşan, tüm maddi durumu iyi olan Efsane aşkı iş insanları, siyasiler, sivil toplum kuruluşları birlik olup Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle yeniden o eski fırtınalı günlere dönmek istiyoruz.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Herkesin gözü önünde, akibetinin ne olacağını yıllarca önce görüp de müdahale edilemediği,sıfır borçla süperlige başlayan,5 yılda 500 trilyonun iç edildiği dünyadaki tek klübün adı Y.Malatyaspordur.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Kim haksız yere malatyaspor üzerinden menfaat sağlıyor ise HARAM ZIKKIM OLSUN
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    sayın necip olgun. malatya spora yaptıkların ortada bunu kimse inkar edemez. amatördeki takıma 2.5. milyon isteyen zihniyet bence iyi niyetli değil veya malatya yı ve malatyaposru düşününen zihniyet olmadığı kesin. o parayı isteynlere şunu sormak lazım siz kimsiniz iş adamımısınız ki amatördeki takıma o kadar para harcadınız değil demekki art niyetli kişilersiniz. sayın necip olgun senin yerinde olsam arguvan belediye başkanıyla konuşur ve arguvansporu alırım hazır 3. lig takımı ve adını da malatya fk. olarak değişir forma renginide sarı kırmızı lige devam ederim. bak o zaman 3.ligde olmasına rağmen o türübünler dolup tam destek oluyomu olmuyomu.. bence olur. yeni malatyaspor bitti artık amatöre kadar gider elimizi ayağımızı çektik artık yenimalatyasporda taraftar olarak adil gevrek denen kişiye güvenmediği için taraftar arayış içinde bilesiniz
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ben 44 (1 yıl önce)
    11 senedir nerdeydiniz şimdi çıkıp takıma sahip çıkıyorsunuz
    %36
    %64
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Ben 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Yağmasa bari gürültü var Etekler altına saklanmıyor
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kayısı_Kentli (1 yıl önce)
    Başkanım kaldırın şu takımı yerden artık, bu şehir her zaman yanınızda, Malatya'nın takımı Malatyaspor'dur...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu takımı bu hale getirenlerin Allah belasını versin,kendi siyasi çıkar menfaat ve kişisel inatlasmalar yüzünden takımı düşürüp kenarda izleyenlerinde Allah belasını versin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Necip bey şimdiye kadar nerdeydiniz 11 sene sonra çıkıp gelip takımı süperlige çıkaracam diyorsunuz takım düşerken nerdeydin her şeyin abedeli var takım yok oluyorken amatörde bile sahip çıkmayın çıkana bana bırakın öyle yağma olmaz üslubunuz bile sıkıntılı benden bilet isteyenler diye konuşmak uygun değil çırak bile çalışır çalıştığı yeri patronun dan alır bu hayatt böyle herkes işine bakar…
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (1 yıl önce)
    Evet Necip Bey, siz bir umutsunuz., somut bir girişim bekliyoruz, saygılarımla.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya yem oldu kader diyelim
    %83
    %17
    Yanıtla