SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Belediye Mişmişi!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:52
Bu da Belediye Mişmişi!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, 3 devasa kayısı anıtı yaptırarak çevreyolundaki kavşaklara konumlandırmaya başladı. 

Siparişinin bir yıl önce verildiği öğrenilen kayısı anıtları, parçalar halinde Mayıs ayı başında Malatya’ya getirildi ve Mişmiş Park fuar alanında monte edildi. Kayısı anıtlarının montaj işlemi ise yaklaşık 15 gün sürdü. 

Ankara’da faaliyet gösteren ve çoğunlukla Anadolu kentleri belediyelerine heykel, anıt, rölyef ve saat kulesi inşa eden Artil Endüstriyel ve Sanatsal Çözümler Ltd. Şti’ne sipariş edilerek yaptırılan Malatya kayısısını sembolize eden eserler, kaide, anıt ve kayısı yapraklarından oluşuyor. İlki Adliye kavşağına dikilen eserin kayısı ağacının gövdesini sembolize eden kaidesi 2,5 metre, kayısı anıtı ise 7,5 metreden oluşuyor. Kayısı anıtı böylelikle toplamda 10 metrelik bir yüksekliğe ulaşıyor. 

Yaprakları Ancak Havadan Görülebilecek!

Ankara Ostim’deki Artil Sanat atölyelerinde yapılan kayısı anıtlarında, kayısı anıtı ile kaide arasında, yani kayısının altına yerleştirilen 13 kayısı yaprağı da dikkat çekiyor. Yaprakların sayısı Malatya’nın 13 ilçesini sembolize ediyor. Ancak bu yapraklar göz seviyesinde herhangi bir anlam ifade edecek bir görüntüye sahip görünmüyor. Yapraklar, ancak yukarıdan bakıldığında bir form çerçevesine sahip olduğu görülebiliyor. 

Estetik kaygının güdülmediğinin ve Malatya kayısısı gerçekliğine yaklaşmayan bir görüntünün baskın olarak gözlemlendiği kayısı anıtının dikilmesi için yaklaşık 10 kişiden oluşan bir ekip 3 gün boyunca çalıştı. 

Malatya Belediyesi’nin Fahri Kayahan Bulvarı’na yerleştirdiği devasa bir el içindeki kayısı anıtı da estetik olmaması nedeniyle eleştirilere muhatap oluyordu. 

Fotoğraflar: Niyazi DOĞAN 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız