SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Deprem Fayları MTA Haritasında Yoktur!. Yeni Fay?."

A- A+ PAYLAŞ

Yer Bilimci Prof.Dr. Naci Görür, Malatya'nın Yeşilyurt sınırları dahilinde 9 Ağustos Çarşamba akşamı meydana gelen Kandilli'nin 4.3 diye büyüklüğünü açıkladığı, 10 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.47'de meydana gelen ve Kandilli'nin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladığı depremlerle ilgili yaptığı yorumda, bu deprem faylarının MTA'nın deprem haritasında olmadığına dikkat çekerek, yeni fay olabileceği yolunda kuşkusunu belirtti.

Görür, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün belirlemelerine göre 9 Ağustos Çarşamba akşamı 20.01'de Yeşilyurt ilçesinin Öncü mevkisinde ve 10 Ağustos Perşembe akşamı 20.47'de Yeşilyurt ilçesinin İkizce mevkisinde meydana gelen depremlerle ilgili değerlendirmesinde, 9 Ağustos'ta Öncü bölgesinde meydana gelen depremin, bir gün sonraki İkizce depreminin öncüsü olabileceğini belirtti. 

Prof.Dr. Görür'ün depremlerle ilgili sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?”

malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • DAVUT (8 ay önce)
    Yorumlara bakınca akıl tutulması yaşadım. Dünya da geçerli bir bilim adamı diyor ki yeni fay nerden araştırdın demişler. MTA haritasında bile yok yani devlet de yeni bir fay diyor kaydı yok. Resmen adamdan deprem tarihi isteniyor velevki Naci hoca dedi pazar günü saat 23 de deprem olacak dese ne önlem alacaksın çağa çoluğu alıp evin karşısında çay demleyip bekleyecekmisin.Adam diyorki önlem alın sağlam evler satın alın mevcutları güçlendirin emekleri kurtarmak için sigorta yapın diyor.Bu gidişatla sen görmezsen çocuğun yada torunun bunu yaşayacak mitinglerde alkışa gideceğine hesap sor neden standartları yüksek binalar için kriter getirmediniz mta da deprem haritası olmasına rağmen neden bu fayların üstüne 14 kata izin verdiniz diye sorun diyor.Eeyy çok bilmişler şakşakcılar Mimar Sinan'ın 600 sene önce Selimiye camisine uyguladığı zemin güçlendirme işini elin japonu gelmiş görmüş fay üstünde diye tüm ülkeye uygulamış senin japon kadar beynin yoksa (japon da bizden öğrenmiş) depremden sana ne kurtulursan sigortan varsa paranı alırsın ölürsen zaten adam gibi yaşamak için yaptığın tek şey mitinglerde alkışlamak fazlasını hakketmiyorsun diyor vesselam
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakan (8 ay önce)
    Naci mi Görür Allah mı Görür? Ya bilim adamından çek çak konuşma. Yeri ve saatini söylesene. Boş boş konuşuyorsun. Her yüzyılda bir dprem olacsk yerler belli. Böyle bilimadamligi olmaz. Karar Allahin kararı. Onun üstüne karar verende yok. Söyle bana yeri ve zamanını. Bende diyem bilimadami. Çek çak bende konuşurum
    %16
    %84
    Yanıtla
  • okan (8 ay önce)
    deprem olabilecek her yeri saydın onu bende sayarı
    %28
    %72
    Yanıtla
  • fth (8 ay önce)
    son yıllarda ikizceden kimler arazi topladı araştırılırsa tokilerin neden oraya yapıldığı anlaşılır.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • erkan (8 ay önce)
    Depremden sonra ne ara araştırma yaptıda hemen yeni fay diyor.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (8 ay önce)
    Allah aşkına dünyanın karada gördüğü depremlerin en büyüklerinden birini yaşadık, binlerce insanımızı kaybettik, binlerce insanımız engelli oldu, karda kışta perişan olduk, yaşanan maddi kaybı söylemiyorum bile... Bu felaketin üzerinden 6 ay geçmişken bu alanda ülkenin en güvenilir ismi kalkıp bu yeni fay mı acaba diyorsa benim söyleyecek sözüm kalmıyor. 6 aydır fay haritasının yanlış veya yetersiz olduğu söyleniyor. Yok mu bu işten kendine ödev edinen bir kurum veya akademik grup?
    %71
    %29
    Yanıtla
  • mehmet (8 ay önce)
    İstanbul'dan durup yorum yapılıyor. Malatya ile ilgili Jeolojik yayınları okumuyorlar. Çöşnük Fayı yurt içi ve yurt dışında yayınlandı. Malatya'daki son depremler Çöşnük fay zonunda oldu.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Peki gidişat nedir sizce? Büyük depremlerin ardından gerginlik analizlerinde tam da bu bölge basınç ve gerilim biriktirmiş görünüyordu... fikriniz nedir rahatladı mı yoksa büyüğü mü geliyor? Çünkü çöşnük fayı işe ilgili yazılarda 6,5 i geçmez deniyordu yaratacağı depremler.. görüşünüzü paylaşır öısınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EMRE (8 ay önce)
    İKİZCE bölgesine neden TOKİ yapılıyor ? Fay hattının tam ortasına yeni şehir kurmak kimin fikriydi ?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (8 ay önce)
    Artık bu saatten sonra biz Malatyalılar artık ailemiz için her şeyi devletimizden beklemeden kendi gücümüzce bir acil durum barınma yeri ihtisas etmeliyiz anlaşılan bu iş uzayacak ve tedbir alarak Allah tekrar yaşatmasın yavrularımıza o kışın acizliğini yaşatmayalım.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Rant ne zaman son bulacak (8 ay önce)
    Şoför okulu arazisine yapılması gereken tokiler rant yüzünden depremin merkez üssü İkizceye yapılıyor. Buna vesile olanlardan Allah dünya gözüyle hesabını sorar inşallah. Başka hiçbir şey durduramıyor bunları, Allah korkusu, vicdan, merhamet kalmamış bu rantçılarda. Bunca zarar gören memleketin, insanların vebali üstünüze olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kalıcı konutlar neden İkizce'ye yapılıyor? Hazine arazisi talanının önüne geçmek için mi, yoksa gerçekten sağlam zeminli olduğu için mi? İnşallah bu rantçıların hesabı huzuru mahşere kalmaz...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Naci görür demekki herşeyi bilimle açıklayamıyomuş insanoğlu
    %40
    %60
    Yanıtla
  • sen ve senin gibi okuduğunu anlayamayanlar yüzünden malatya bu durumda adam mta haritasında yok yani o harita güncel değil bilimselliten uzak kalmış anlamında konusuyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yeter artık! (8 ay önce)
    Hiç araştırmadınız hiç mi ölçüm yapmadınız da hemen İkizce diye belirlediniz Toki konutlarını yerini yazık bu millete rant uğruna ölüp gideceğiz İkizce de deprem oluyor üstüne konut yapılıyor ! Akıl işi değil..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Birinin arazileri değerlensin diye yapılmış olma olasılığı yüzde bin. İkizcenin tüm tepelerini onlar aldı. Bağ bahçeyi villalık arsaya çevirip darphaneyi bile kıskandırırlar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Halil (8 ay önce)
    Geçmiş olsun hepimize. Düz alanda konut yapma sevdasından vazgeçin. İkizce alanı riske girmiştir artık. Şehrin dibinde Beydağı eteklerinde onca güvenli sağlam bölge mevcut. Konak'tan Karagöz köyüne kadar olan alanları neden değerlendiriyorlar anlamak mümkün değil. Horata çayının etrafında bulunan az bir yeşil alan korunsun yeterli. Geriye kalan yerlerde Güvenli bir şehir kurulabilir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (8 ay önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Çok lazımdı ya bu dediğiniz bölgeye (Karagöz) kalkıp taş ocağı kurdurdular bunlar kalkıp konut yapacak teeee.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • METİN (8 ay önce)
    Adam açık açık söylüyor fay üstündeyiz 6 Şubat depremleri çok büyüktü.Bu depremler yeni faylar oluşturdu ne olacağını bu konudaki en uzman adam olarak bende bilmiyorum.Yeni bir fay büyük bir deprem olursa yeni fay demiştik olacak.Bununla yaşamayı ya öğreneceğiz yada sistemin kaderine mahkum olacağız mitinglerde alkışlayamaya devam edeceğiz.6 ay geçmiş yakılması gerekenler temizlenmemiş sokakta geçen yaralanıyor.Naci ne desin ne dese boş inşaat ekonomisinin sonucu bu. Şubat ta yıl sonu daireler teslim edilecek dendi daha enkaz bitmedi ayrıştırma ekonomisi çıktı.Allahtan korkmayanların yönetimi ile anca bu kadar.Şimdi orta hasarlılar tekrar mı kontrol edilecek yoksa bu depremde zarar görmedi aynı şekil devam mı denilecek bununla ilgili bile açıklama yapmaktan aciz bir sistem ile yaşıyoruz maalesef.Hayatımız tesadüflere kalmış geleceğimiz ise muallaklar ile devam edecek alkışa devam
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Malatyanın etrafında yeni faylar oluşmuştur, lütfen yeni malatyayı dağ eteklerine taşıyın eski şehir merkezine 2 katı geçmeyen iş yerleri ve yeşil alanlar yapınız bilim adamları ikizce yazısının depremin fay hattının geçtiği yer olduğu konusunda aylarca uyardılar maalesef biz gittik o fay hattı üzerine deprem konutları yapıyoruz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çok doğru bir tespit. Kaya zemini olan ve kadim şehrin dibinde yer alan Konak'a köy evleri yapıyoruz. Şaka gibi valla. Oldu olacak İlkel ve güvensiz kerpiç evler yapın.. Bölgede su kaynakları bitmek üzere, tarım yok denecek kadar az, hayvancılık zaten çoktan bitti. Kocaman bölgeyi Horata mesire alanından ibaret sanıp koruma altına alalım diyen romantikler gerçeklikten uzaklar tamam da yetkililer hiç mi bilmiyorlar bölgeyi...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Tahir (8 ay önce)
    Yeni bir fay hattıysa bu oldukça ürkütücü...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mlx (8 ay önce)
    Şunu gördük.yeni fay ları bilmiyorlar.yeni faylar kırıldıktan sonra belli oluyor.demekki büyük deprem olabilir.heran kırılmaya hazır yeni bir fay olabilir.ve uzmanlar kırıldıktan sonra çıkıp bu yeni bir fay dı diyebilir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yaw akilli olun haarp teknolojisi siyasete yakin olan adamlar hep bos tarla alip prefabrik ev yaptilar bakin sehre avrupa bankalari hep etrafi acik yerlerde konteyner kuruolar millete soylemiolar
    %30
    %70
    Yanıtla