SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Rezalete Kısa Süreli Bir Çözüm Yok Gibi!

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı bahçeleri ve diğer tarımsal alanlar başta olmak üzere, yangın, duman ve kötü kokuyla bölgede yaşayan vatandaşları ve çevre sağlığını tehdit altında bıkan Akçadağ’ın çöp yığını, daha uzun bir süre bölgeyi tehdit etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi 4 yıl önce hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe desteği de çıkan ‘Evsel Katı Atık Vahşi Depolama Sahası’, söz konusu bu sahanın ‘Uygulama Projesi hazırlanmadığı’ gerekçesiyle hayata geçirilemedi.

Yaklaşık 40 yıldır Akçadağ’da açık alana dökülen çöplerden şikayetçi olan Akçadağ halkı, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bir şikayet dilekçesiyle başvurdu. Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ise Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı yazarak konuyla ilgili son durumu sordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilen cevabi yazıda, çöp depolama tesisi projesinin hazır olduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe desteği de verildiği ancak uygulama projesi olmadığı için yapılamadığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesinin cevabında, uygulama projesinin hazırlanıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacağı, Bakanlığın onaylayıp hibe desteği vermesi durumunda Akçadağ’ın çöp depolama tesisine kavuşacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesinin bu işlemleri hızlandırmaması durumunda Akçadağ, çöp yığınından kurtulmak için daha uzun süre bekleyeceğe benziyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderdiği cevabi yazıda; "İlgi yazı gereği; Akçadağ İlçesi Kültür Mahallesi Ören Yolu Mevkiinde bulunan çöp sahasının sebep olduğu olumsuzluktan dolayı vatandaşın rahatsızlık duyduğu beyan edilmiştir.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 05.05,2015 tarihli Malatya Entegre Çevre Projesi sözleşmesinin ilgili maddeleri doğrultusunda Belediyemiz tarafından nüfus oranı ve atık miktarına göre belirlenen 5 ilçeye (Doğanşehir- Akçadağ-Darende- Pütürge- Doğanyol) 4 ayrı sabit evsel katı atık aktarma istasyonu kurulacaktır. Proje doğrultusunda Akçadağ İlçesine 1 adet evsel katı atık aktarma istasyonu için yer tahsisi yapılmış ve inşaat çalışmalarına başlanılmıştır. En kısa zamanda aktarma istasyonlarının aktif olarak faaliyete geçmesi ile birlikte tüm ilçelere ait vahşi katı atık depolama sahalarının rehabilitesi yapılarak mevcut sorunlar ortadan kaldırılmış olacaktır. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak "ilçelere ait vahşi depolama alanlarının rehabilitesi ve aktarma istasyonları kurulum" projesi hazırlanmış ve maliyet hesabı yapılmış olup, 08.10.2018 tarih ve 411899 sayılı evrak ile Çevre Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne sunulmuş, hibe desteği çıkmıştır.

Bu kapsamda Akçadağ Vahşi Depolama Sahasına ait uygulama projesi hazırlanmakta olup Bakanlığa sunulması ve onayı ile birlikte hibe desteği verilerek, mevcut sahanın rehabilitesi yapılarak yeşil alan olarak Malatya'ya ve kazandırılmış olacaktır." denildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali karakuş (4 yıl önce)
    Ali kazgan AKP de olsaydı eminim bu haber yapılmazdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Belediye uygulama projesinin hazırlanıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacağını belirtmiş ama neden geciktiğini belirtmemiş
    0
    0
    Yanıtla