SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yıkıma Sebep Olanlar Hâlâ Adalet Karşısında Hesap Vermediler'

'Bu Yıkıma Sebep Olanlar Hâlâ Adalet Karşısında Hesap Vermediler'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, depremin üzerinden 11 ay geçtiğini belirterek, “Geçen süreye rağmen neden hiçbir kamu kurum ve kuruluşu için verilen bir soruşturma izni yok? Depremin üzerinden 11 ay geçti. Biz hala adalet bekliyoruz” dedi.

Malatya Barosu Sosyal Tesisleri önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, şunları söyledi:

"Bugün Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden ve adalet arayan 11 ildeki aileleri, hiçbir platforma yada gruba dahil olmaksızın, Malatya Barosu olarak, temsilen buradayız ve yanlarındayız.

Öncelikle 6 Şubat Depreminde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

 6 Şubat depremlerinde  resmi rakamlara göre en az 50 bin insan yaşamını yitirdi. Bunun yanı sıra 35 binden fazla bina yıkıldı, 300 bine yakın binada da ağır hasar oluştu. 1.5 milyon insan evsiz kaldı. Bu yıkıma sebep   olanlar tam anlamıyla yargılamaya  dahi tabi tutulmadı , ADALET karşısında hesap vermediler.

Mevzuatta bina yapımında sadece yapı müteahhitleri değil ilgili kamu görevlilerinin de sorumluluğu açıkça belirtilmiştir.  Sorumluların her bina için ayrı ayrı tespiti ve yargılamaya tabi tutulmaları gerekmektedir.  Yasa her kese eşit bir şekilde uygulandığı takdirde fonksiyonunu yerine getirir. Aksi halde şahsa göre uygulanan bir metinden ileri gidemez.  Dolayısıyla sorumluluğu bulunan her kesin tespiti ile adil ve etkin bir yargılamaya tabi tutulması esas talebimizdir. 

Giden canlarımızın sadece bir sayıdan ibaretmiş gibi algılanması 6 Şubat’tan itibaren her türlü zorluğa maruz bırakılan biz yakınlarını derinden üzmektedir. 

İhmali bulunan kamu görevlileri için soruşturma izinlerinin çıkmasını, halen kaçak olan bazı şüphelilerin yakalanmalarını bekledik ve hala bekliyoruz

Bugün burada süreç boyunca yaşadığımız hukuksal problemleri dile getirmek ve nedenlerini sormak için toplandık. 11 ayın sonunda sorulmayan, cevaplanmayan soruları sorarak haykırıyoruz ve cevap istiyoruz!

11 ay geçmesine rağmen neden hiçbir kamu kurum ve  kuruluşu için verilen bin soruşturma izni yok?

Depremin üzerinden 11 ay geçti. Biz hala adalet bekliyoruz. 

İhmali bulunan kamu kurum ve kuruluşları için soruşturma izinlerinin verilmesini, şüphelilerin tutuklanmalarını, firarilerin yakalanmasını, 11.ayın sonunda tüm sorumluların yargılanmasını bekliyoruz.

 Mücadelemiz bitmedi, bugün burada sadece 6 Şubat’ta ölenlerin hesabını    sormak için değil 6 Şubat’ta enkaz altında ölmeyen ancak hala insani bir yaşam bekleyen herkesin haklarını savunmak için bulunuyoruz. Bu ölümlerde sorumluluğu bulunan herkesin adalet önünde hesap vermesi için buradayız!                                               

Bizim, bizden sonrakilerin ve onlardan sonra gelecek olanların yaşamları için depreme dirençli kentlerin yapılmasını talep etmek için buradayız. Bizden başka kimsenin deprem için hak arayışında olmaması için buradayız. Çocukların annesiz, babasız, kalmaması , annesi babası enkazda kalan ve tek başına hayatta kalan bebeklerin olmaması için buradayız."

malatyahaber.com-  iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Tamirci (3 ay önce)
    Hukuk adalet dava süreci ne ise bizden yani sıradan bir vatandaştan daha iyi biliyorsunuz gardaş.Açsanıza davaları. Baro olarak falan davaya filan adama müdahil olmayı biliyorsunuz. Karşınızda şu an 3 belediye var. 3 ü de Ak partili. Sizi korkutan bu mu ?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • vural çelik (3 ay önce)
    6, aylık sıfır 4 katlı bina ağır hasarlı mütahit alem etti oyun etti orta hasara çevirdi 10 kurum baktı raporlar hepsi ağır hasarlı bir çok rapor var işçilik malzeme bina altına dükkan yapmaktan dolayı ağır hasarlı ve bunları devlet kurumunun raporu ve diğer bir deet kirumu bu raporların hiç birine itimat etmiyerek mutahitin bir şekil nasıl yaptı etti bilmiyorum ama orta hasar oldu güneş grup gücünü kullanarak orta hasara çevirdi kimse adaletten haktan bahsetmesin bana tek bir gerçek var olan her zamanki gibi mazlum fakir garibana oluyor .malatya belediyesi o kadar çok yolsuzluk ile anılıyorki ve hiç bir kimse bir söz söylemiyor neden acaba
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yandaş (3 ay önce)
    Hangi yandaş yargılandı bayrak inmez ezan susmaz eeeey ce hape 28 şubatçılar sizi gerçi 28 şubat bizi iktidara getirmek için yapıldı fetöyle kanka olduğumuz dönemlerde ya neyse
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    İdarecilere soruşturma açmak için izin mi almak gerekir? Zemini problemli Bostanbaşı, Yüzakı, Fahri Kayhan, Çöşnük civarındaki tarım alanlarını yapılaşmaya açanlar hesap vermeli. Yoksa Malatyalılara verdikleri maddi ve manevi zarardan nasıl aklanacaklar. Kanunu engelleyenlerde bence suçu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (3 ay önce)
    Yıkılan Bu binaların kaç tanesi 6,7 defa çıkartılan imar aflarında geçerek ruhsat verildi. İmar affına parmak kaldıranların vicdanları ne diyor acaba ! Konuşan var mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Adalet mi. Komik olmayın. Ne burası Avrupa nede bizim hakimler Avrupalı. Adalet sadece güzel bir kadın ismi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (3 ay önce)
    Maalesef yapanın yanına kar kalıyor.Yargılanma yok.Hesap verme yok.Herkes topu başkasına atıyor.Selahattin Gürkan "Büyükşehir olmadan bu izinler verildi"diyor.Madem öyle izin veren yöneticiler çıkıp açıklama yapsınlar.Bu kadar pişkinlik fazla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (3 ay önce)
    belediye başkanlarınin tamamı tutuklanmaliydi. Tutuklanması boşverin hala aday olma peşindeler utanmadan..insanda yüz olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Macit44 (3 ay önce)
    Bostanbaşı, zafer mah. gibi çürük zeminlerin İmar planlarının altında İmzası olan bütün yetkililer yargılanmalı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Benim binam Fahri Kayahanda Hilal Park karşısında 3 Sefer incelenmiş 3 Sefer ağır hasarlı raporu verilmiş binanın altındaki dükkan sahibi ve bir kısım kat malikleri ekonomik nedenlerden dolayı işi yargıya taşımışlar dava devam ediyor. Gerçekte binanın kolonları patlamış kirişleri kırık şimdi bu yapıyı hafif veya orta hasara çevirmeye çalışıyorlar. Malesef Bilirkişiler orta hasar ile hafif hasar arası rapor vermişler. Ençok çabalayan Sizin meslektaşınız Avukat yarın ağır hasarlı bina orta veya hafif hasara döner de olası bir sarsıntıda bina yıkılıp ölümler gerçekleşirse hangi kamu kurumunu sorumlu tutacağız yoksa sorumlular Dükkan sahibi ile destekleyen kat maliklerinin yanısıra Bilirkişiler, Avukat, ve de Karar veren Hakim Sorumlu tutulabilir mi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasan Hüseyin Cömert (3 ay önce)
    Malatya yüzlerce bina yıkıldı, binlerce insan öldü, bazı müteahitlere davalar açıldı ve bazılarının yargılanmasına devam ediliyor ancak bir tane belediye yetkilisine dava açıldı mı, sorumluluk yüklendi mi. Bostanbaşı ve Fahri Kayahanda neredeyse sağlam bina yok, Yeşilyurt belediye başkanının, imar işleri müdürünün, fen işleri müdürünün ve sahada görevli mühendislerin hiç mi sorumluluğu yok ki hepsi koltuğunda oturmaya devam ediyorlar. Hadi diyelim korunuyorlar ve haklarında dava açılamıyor, bir tanesi bile vicdanen rahatsızlık duyup kendiliğinden istifa etmez mi ya, ben de işimi gerektiği gibi yapmadım bunca ölen insanın vebali benim de üzerimde hiç yoksa istifa edeyim demez mi. Demiyorlar işte, pişkin pişkin o koltuklarda oturmaya devam ediyorlar ve hiçbirşey olmamış gibi yarın yine gelip sizden benden oy isteyecekler. Yeni skandallara imza atmak için. Bir tane adam yok mu ya koca Malatyada Reise ulaşabilen, bunları anlatabilen, halkın rahatsızlığını ileten. Ben Cumhurbaşkanımızın Malatya'daki durumlardan çok haberdar olduğunu sanmıyorum, bence dar bir çevre tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Allah rızası için ulaşabilen varsa doğru bilgiler versin ve bu yöneticilerden kurtarsın bu şehri.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hesap Verme (3 ay önce)
    Yarın yine aday olurlar ve bu millet de hepsini yine seçer. Böylece hesap vermiş olurlar. Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir. Hesap vermediler bari görevlerini yapıp imar iznini verseler. Buradan soruyorum, YEŞİLYURT BELEDİYESİ İMAR İZNİNİ NEDEN VERMİYOR? NEDEN HALA YERİNDE YAPILAŞMAYI SAVSAKLIYOR? HER GEÇEN GÜN EKONOMİ YÜZÜNDEN MALİYETLER KATLANIYOR. ARTAN MALİYET FARKLARINI BU HESAP VERMEYEN EFENDİLER Mİ KARŞILAYACAK? Yüzsüzden hesap sorulmaz, sorulamaz!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Şükrü Şahin (3 ay önce)
    Bunu çıkışı sizden ne zaman yapacak diye bekliyordum geçte olsa bu aciklamanizi ve cesaretinizi kutluyorum.onur bey bu açıklamanız umarım bazı yerlerde bunu tekrardan gözden gecirmelerine sebeb olur diye düşünüyorum.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hacı (3 ay önce)
    Hesap sormayan vatandaş kimseye dert yanmasın.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • vural çelik (3 ay önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    hacı hesap soracağımız bir kurum varmı bilgilendir lütfen ben 11 aydır bulamadım yanlış anlama yol yordam bilmediğimden soruyorum .
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Binaenaleyh (3 ay önce)
    Deprem bölgesi Mayos ayında tercihini yaparak yukarıda yazılanlarla ilgilenmediğini sandıktan çıkan sonuçla belirtmiştir. Ez cümle sizde boşverin bence. Boşa Kürek çekiyoruz...
    %86
    %14
    Yanıtla