SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eşini, Çocuklarını Memur, Müdür Yapanlar Eliyle Yönetiliyoruz'

'Eşini, Çocuklarını Memur, Müdür Yapanlar Eliyle Yönetiliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın ağır yıkım gördüğü deprem sürecinde Karısı Semra Çınar’ın istasnai kadro ile devlet memuru yapılması ile gündeme gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Arıkan,“Biz Cumhuriyet Halk Partililer, devlet adamlığını hemşehrimiz İsmet Paşa'dan ve onun kıymetli eşi Mevhibe Hanımdan öğrendik. Oğulları İzzet henüz iki yaşındayken hayata veda etti. Mevhibe Hanım, bu kara haberi gizledi İsmet Paşa'dan. Zira Milli Mücadele’nin en çetin en zorlu günleriydi. Paşa evladının ölüm haberini çok sonraları savaş bittikten sonra emir subayından almıştı. Bugün ise eşini, çocuklarını istisnai kadrolarla memur yapan, müdür yapan devlet adamları eliyle yönetiliyoruz.” sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi 100. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. CHP Malatya İl Örgütü partinin kuruluş yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve ismet İnönü anıtlarına çelenk sunumu gerçekleştirdi.

 Arıkan, Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakkı Ayas, Battalgazi İlçe Başkanı AvukatHülya Karakurt ve çok sayıda partilinin katıldığı törende, partinin 100. yılına vurgu yapıldı.

CHP Malatya İl Başkan Vekili Arıkan, Atatürk Anıtının önünde  yaptığı basın açıklamasında  “Bugün Cumhuriyetimizi kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz.  Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır.  Büyük Atatürk; Cumhuriyeti ilan etmeden 1922 Aralık’ında “Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim” diyerek; Kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923’te Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurmuştur.  Partimiz, Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün izinde, topraklarımızın kutsallığına ve milletimizin kayıtsız şartsız egemenliğine dayanan Cumhuriyetin asırlık yolculuğuna eşlik etmiş bir partidir. Öyle ki, dünyada 100. yaşına erişmiş sayılı siyasi partiden birisi olma şerefine de sahiptir.  Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık geleneği, siyasi birikimi ve tecrübesiyle çağdaş Türkiye’nin en önemli siyasi miraslarından biridir. Bu miras sadece bize değil; Büyük Atatürk tarafından milletimizin her bir ferdine emanet edilmiştir.  Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bu kutsal mirasın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Ülkemizin binlerce yıllık tarihi, kültürel ve siyasi zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz. Bu büyük coğrafyanın renklerini ve dokusunu kucaklayarak, ülkemizin ulusal birliğini ve değerlerini yüceltmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kaydetti.

Savaşta Mevhibe Hanım oğlunun ölümünü cephede olan İsmet Paşa’dan gizlemişti

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından partililer yürüyerek İnönü Anıtı’na gittiler. 

Anıt önünde konuşan Arıkan; “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, hemşehrimiz, Lozan Fatihi İsmet Paşa'nın manevi huzurundayız. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, devlet adamlığını hemşehrimiz İsmet Paşa'dan ve onun kıymetli eşi Mevhibe Hanımdan öğrendik. Oğulları İzzet henüz iki yaşındayken hayata veda etti. Mevhibe Hanım, bu kara haberi gizledi İsmet Paşa'dan. Zira Milli Mücadele’nin en çetin en zorlu günleriydi. Paşa evladının ölüm haberini çok sonraları savaş bittikten sonra emir subayından almıştı. Bugün ise eşini, çocuklarını istisnai kadrolarla memur yapan, müdür yapan devlet adamları eliyle yönetiliyoruz. Fakat umudunuzu kaybetmeyin inanın bilin ki İsmet Paşa her sabah doğan güneş ile birlikte Malatya’sını, Malatyalı hemşehirlerini selamlıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partililer  ona şükranlarımızı sunuyoruz.  Partimizin 100. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partililer” sözleriyle son günlerde karısı Semra Çınar’ı depremlerde büyük yıkım görün Malatya’nın acılarla boğuşurken istisnai kadro ile memur yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a tepkisini dile getirdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Deniz (7 ay önce)
    Çadırda, konteyner da sersefil bir şekilde yaşayanlar, saraylarda, villalarda lüks içinde yaşayanları savunuyor! Nasıl bir iştir anlamadım gitti yahu..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut (7 ay önce)
    CeHaPe çok mu dürüst kısa kesecek kılıçtaroglu,torunu daha kucakta iken sgk lı yaptı şu anda eyt den emekli.Kendisi ise aynı dava arkadaşını malum kasetlerle saf dışı bırakıp partinin başına geçmedimi.Ona buna iftira atıp kul hakkına giriyorsunuz.M.Çınar'ın hanımı"araştırın"kendisine tanınan haktan memur oldu.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Mehmet Çınarın eşi kendisine tanınan haktan yararlandı demişsin Mahmut. Belediye başkanlarının eşlerine memuriyet hakkı mı tanıyorlar? Böyle bir hak varda bunu sadece sen mi biliyorsun? Kusura bakma da Mahmut ben bu kadar cahil bir toplum görmedim!! Emin ol bir daha da görmem herhalde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    güce tapan bir millet yaratıldı.kara ak oldu,yanlış doğru,sonuçta ayaklar baş oldu.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (7 ay önce)
    Haksız yere makam mevki sahibi olanların Allah belasını versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abidin44 (7 ay önce)
    Çınar ümmetin adamı ümmetin hakkını kimseye Yedirmez kendisi tek başına yer
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    CHP 100. Yıldönümünü kutluyormuş.İnanın milletin umurunda değilsiniz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Sizin bu ülkeye ne faydanız ancak millete çamur atasınız putperestler sizi… Malatyahaber senin de kuyruk acın bi geçmedi gitti
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Değil mi yaa bu dinsiz, imansız Chp'liler in bu ülkeye ne faydası var? Adam gibi adam, dini bütün, allahtan korkan, hak yemeyen, halk için çalışan, harama zerre tenezzül etmeyen, namazında, niyazında, Allahın yolunda onurlu, gerçek müslüman Mehmet Çınar ve diğerlerine iftira, çamur atıyorlar bu Chp'liler. Kaç seçim kaybettiler dediler ki kim olursa olsun devletin bütün imkanları, bütün kurumları elinde olan Akp'yi yenemez dediler.Hatta Akp seçimi Yüksek seçim kurulunda bilgisayar üzerinden kazanıyor dediler bu Chp'liler. Bu ülkeyi 22 yıldır inançlı, imanlı, Allahın yolundan ayrılmayan, bir tane yolsuzluk, usulsüzlük, adamcılık yapmamış, kimsenin hakkını yememiş, yetimin, fukaranın, garibanın yanında olmuş, liyakatli, onurlu, şerefli, namuslu insanları kıskanıyorlar ve iftira atıyorlar! Mehmet Çınar ve bütün Akp kadroları adamdır! Bu Chp'lilerin yatacak yeri yok. Bütün film, fırıldak onlarda. Allah onları ıslah etsin, Allah bu Chp'lilere gereken cezayı verecek. Sizi gidi Putperest Chp'liler sizi..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalee (7 ay önce)
    CHP farksız mı liyakatsiz vizyonsuz kadrolarınızla kaç seçim kaybettiniz , Akp nin bu kadar büyümesinin en büyük sebebi CHP dir .1992 de yeniden açılan CHP 'nin Atatürk ilke ve inkilapları ile zerre alakası yoktur.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 ay önce)
    Yaşı 50 üzeri olan arkadaşlar bilir Bir zamanlar Mehmet Mogultay çalışma bakanı Adalet bakanı Seyfi Oktay yanlış değilse bu dönemlerde 5000 tane kadroyu faşistleremi vereyim dediği yanımda unutulmadı o günüde tasvip etmiyorum bu gün yapılanlarıda olan garibana oluyor kpss dediler mülakat çıkardılar Typ dediler yok evde çalışan var gss ye takıldı nasıl olmak lazım Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Fikret (7 ay önce)
    Merak etmeyin CHP'lilerin damadı da daire başkanı oluyor büyükşehir Belediyesinde.müdürlük ne oluyor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ahmet (7 ay önce)
    tebrik ederim mehmet beyi işte devlet adamlığı böyle olmalı diyor yeşil yurt belediye başkanı mehmet çınara ahlak dersi vermiş ancak bundan ders alır mı orası şüpheli çünkü bu zihniyet ülkenin her tarafına yayılmış av mehmet bey gibi insanları chp de görmek güzel umarım şehrin yönetiminde görev alır bu genç kardeşimiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (7 ay önce)
    Bu konuda selahattin gürkanın üzerine tanımam . Adam yeğenlerini akrabalarını belediyelere yerleştirmeyi bıraktı şimdi komşularını koyuyor her yere. Özellikle vali konağındaki müzeyi kontrol etsinler bakalım
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Secım gelıyor (7 ay önce)
    Oyumuzu verırken birdaha dusunelım
    %78
    %22
    Yanıtla
  • avukat Tahsin Yaşar (7 ay önce)
    Partiye ne faydanız var? M.vekili sayınızı 5'e mı çıkarttınız? Neyi başardınız 13 seçim geçti? Partide kaç kemalist kaldi!Siz Kemalist değilsiniz. Kemalizm kucaklayıcı halkçıdır. Sizin halk ile bağınız kopmuş. Bu enkazda bile başarısız oldunuz. Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tekin (7 ay önce)
    Ulusun ki acılı, ulusun ki eşiğinde ölümün! Ama sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır… Yiyin, efendiler yiyin; bu doyumsuz sofra sizin, Doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin! Efendiler pek açsınız besbelli yüzünüzden; Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir? Şu doyumcu sofra, bakın gelişinizle övünçlü! Hakkıdır kutsal savaşınızın, evet, o hak da elde bir… Yiyin, efendiler yiyin; bu iç şenliği sofra sizin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Başkanım n olurdu yani beni isime donderseniz bak 20 yasinda kızım istanbulda cerrah paşa üniversitesinde öğrenci oğlum keza sizin yanınızda Türkiye şampiyonu öteki ilk ilk okula gidiyor bunlarin geçimini nasıl saglasam büyüğümüz olarak el uzatmanizi beklerdim ben beraat ettim beraat demek nedir başkanım bilirmisin ben 45 yaşındayım yani devletimiz tutuklasin sonra beraat edip kenarı atsın ben benden geçtim Allah rızası için diorum çocuklarımın gelecegi geçimi için kızım oara gönderemiyorum die okulu bırakmak istiyor başkanım bu bana ölüm demek senin gücün var benim yok Allah rızası için yardım et Reis Recep Tayyip Erdoğan başkanımız yaninizdayiz Dior ama gelin halımizi gorun deprem yıktı zaten bide belediye baskanimizn böyle yapması benide cevremide üzdü büyük şehir belediyesi aynı sartlarda olan kişileri aldı çalışmaya devam ama Yeşilyurt belediye bsk almadı kanun sadece garibana islermis anladık şimdi bunu bizimde torpilimiz olsa bizde alomirdik tekrardan
    0
    0
    Yanıtla