SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlar Gibi STK'sı Olan Malatya Düzelir mi?!

Bunlar Gibi STK'sı Olan Malatya Düzelir mi?!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat ve sonrasındaki depremlerle büyük yıkım yaşayan, aradan 7 ayı aşkın zaman geçmesine rağmen deprem kaynaklı çok büyük sorunlarla boğuşan, yerel yöneticilerinin ilk günden itibaren ‘yetersizliği’ nedeniyle sorunları giderek büyüyen Malatya tüm bunları yaşarken, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu'nun, ciddi eleştiri ve tepkilerin hedefi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a, “Devlet Ödülü” verilmesine ilişkin teklifi, kentin sahipsizliği ve birçok Sivil Toplum Örgütü (STK)'nın güce- makama teslim olmuş zihniyetinin yansıması olarak değerlendiriliyor.

GÜRKAN'A ‘DEVLET ÖDÜLÜ’ VERİLMESİ TEKLİFİNİ HAZIRLAMIŞLAR!..

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ın, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç'ın başkanlığını yaptığı Ziraat Odaarı İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılımı ve söz konusu STK'nın teklifine ilişkin Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni aynen şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılım sağladı. 

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu’nda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ‘Devlet Ödülü’ verilmesi için bir teklif hazırlandığı ve bu teklifin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanlığına gönderileceğini söyledi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Ziraat Odalarının yanında olduklarını belirten Başkan Gürkan, “Türkiye ziraat ülkesidir. Tarım ülkesidir, hayvancılık ülkesidir. Türkiye gıda anlamında kendisine yeten bir ülkedir. Ziraatçılarımızı da, çiftçilerimizi de, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı da destekleme noktasında kararımız kesindir. Bu konudaki kararlılığınız daimdir” dedi. 

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç, Başkan Gürkan’ın yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Asrın felaketini yaşadık, binalarımız yıkıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan depremden sonra Ziraat Odası Başkanlığı Binası’nı bize tahsis ettiler. Biliyoruz ki Malatya’mızda her şey Büyükşehir Belediyesinin hizmetleriyle oluşabiliyor. Selahattin Gürkan Başkanım, Malatya için bir şanstır. Bunu böyle bilelim. Malatya insanı yapılan hizmeti hiçbir zaman inkâr etmez. Geçmişte belediye başkanlığı yapmış olan Münir Erkal’ın yaptırmış olduğu Şehir Mezarlığı, MAŞTİ Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Tanzim Satış Mağazaları gibi hizmetleri Malatyalılar inkâr etmiyor. Bugünkü belediye hizmet binamızı Mehmet Yaşar Çerçi yaptırdı. Malatya kamuoyu bunu da inkâr etmiyor. Bugün Selahattin Gürkan Başkanımızın bizi ilgilendiren konularda yani tarım konusundaki hizmetlerini saymak istiyorum. Fuar Alanındaki Eğitim Merkezi, Dünya Kayısı Pazarı, Fidancılar Sitesi, Lisanslı Depo, DSİ Binaları, Battalgazi Belediyesi Binası, Şoför Okulu Binaları, İtfaiye Binası ve sayamadığımız birçok hizmete biz çiftçiler, Malatyalılar olarak şahit olduk, tanıklık ediyoruz. Ama Allah’tan gelen bu asrın felaketi, siyasi ranta çevirmeye başlıyorlar. Biz de onlara diyoruz ki, siz Selahattin Gürkan’ın 10 yılda yapmış olduğu hizmetlerin boyama işini yapsanız, 10 yılda ancak boyama işini bitirebilirsiniz. Herkes kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Biz Selahattin Gürkan Başkanımızın yanındayız. Sivil Toplum Kuruluşlarının hizmet verdiği her yer Büyükşehir Belediyesine aittir. Hiç birimizi dışarıda bırakmadılar. Herkes için gerekli tedbirleri aldılar. Depremin ilk gecesi Yazıhan’da yıkım olmadığını gördüğümüz anda biz Malatya’daki yakınlarımıza koştuk. Sabah namazında Eski Mal Pazarının yanında depremzede ailelerini terk eden belediye personelini, belediyeye ait iş makinelerini ve esenlik personelini gördüm. Esenlik markete ait araçlarda ne kadar gıda varsa depremzede insanlara dağıttığına şahit oldum. Eksiklikler oldu gibi olumsuz eleştiriler oldu. Elbette ki eksiklik olacak. 11 il ağır hasar gördü, yıkıldı. Bunu bir anda yapmak, yaptık demek mümkün mü? Ama biz şuna inanıyoruz ki Büyükşehir Belediyemizin bu ekibiyle tüm insanlarımızın, Malatya’mızın yaraları sarılacak. Malatya’mızın hizmetleriyle Cumhurbaşkanımızın ‘Hizmet görmek istiyorsanız gidin Malatya’yı görün’ teveccühlerine layık olmuştur. Malatya’mıza hizmet yapılmış ise biz de mütevazı, şaibesiz tavrıyla; projeleriyle Malatya’ya hizmet eden Belediye Başkanımızın yanında duracağız. Malatya’mızın yaralarını hep birlikte saracağız. Malatya Büyükşehir Belediyesi personelinin deprem zamanı kendi ailesini bırakıp vatandaşlarımıza yardıma koşmasını hiçbir zaman unutmayacağız. Biz Malatya’ya hizmet edene saygı duyacağız. Art niyetli insanlara da fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.   

Malatya’yı yeniden ayağa kaldıracaklarını belirten Başkan Gürkan, “Milli ürünümüz, ihracatını yaptığımız ve dünyada yüzde 80’ine yakının Malatya’da üretildiği kayısıyı götürebileceğimiz bir yer yoktu. Şu anda dünyanın en modern Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ni yaptık. Hemen arkasından Buğday Pazarı’nı, lisanlı depoyu, Fidancılar Sitesi’ni yaptık. Çiftçilerimizin rahat yaşaması, ürünlerini sağlıklı götürmesi anlamında yollarını asfaltladığımız gibi yaylalara kadar sondajlar vurduk. Hayvancılığı geliştirme, sedir, ağaçlandırma, altyapı anlamında yoğun bir çalışma içerisindeyiz.  Dolayısıyla biz el ele vereceğiz ve bu şehri ayağa kaldıracağız. Allah’ın izniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz Malatya’ya özel bir ilgi gösteriyor. Kalıcı konutlarımız yapılıyor. Geçici iş yerlerimiz yapıldı. Kalıcı işyerlerimizin temeli atılıyor. Yalnız orada şehrin temelindeki su nedeniyle bir gecikme oldu ama 10 bin fore kazık çakılarak, inşa edilecek ve bir daha sarsıntılardan etkilenmeyecek. Vatandaşlarımızın mutazarrır olmaması için çalışacağız. Biz ziraat odalarımızı yanımızda görmekten her zaman memnun olduk. Çünkü bu şehir hepimizin. Şehrimizin içine nifak sokmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. İnşallah şehrimizi kendi küllerinden yeniden ayağa kaldıracağız ve mazisine layık istikbaline hazırlayacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

60 milyon lira bedelle Baskil ve Battalgazi arasında çalışan o yerlere güzel iskele yapacağız. Hem karşı tarafa hem de bu tarafa yapacağız. Bir buçuk milyar değerinde isale hattını değiştiriyoruz. Yeni arıtmalar yeni kaptajlar yapıyoruz. Dolayısıyla bizim niyetimiz halisane olunca Allah bizim işlerimizi rast getirecek ve bu işlerin üstesinden geleceğiz. Sizlerden istirhamım odur ki sizler ferasetli insanlarsınız. İnşallah bu memlekete kalıcı eser bırakma noktasında el ele vereceğiz gönül gönüle vereceğiz, bu şehri tekrar kendi küllerinden Türkiye'nin en iyi şehirleri içerisine koyacağız. Şu anda Türkiye’de en büyük yatırımı yapan belediye Malatya Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz Ziraat Odalarımızın yanındayız. Türkiye ziraat ülkesidir. Tarım ülkesidir, hayvancılık ülkesidir. Türkiye gıda anlamında kendisine yeten bir ülkedir. Ziraatçılarımızı da, çiftçilerimizi de, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı da destekleme noktasında kararımız kesindir. Bu konudaki kararlılığınız daimdir. Ben Ziraat Odalarımızı da çalışmalarımızda hep yanımızda gördüm. Bu anlamda sizlere de müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. 

BAŞKAN GÜRKAN’A DEVLET ÖDÜLÜ VERİLMESİ TEKLİFİ

Konuşmaların ardından Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın tarafından okundu. Ayaydın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın her zaman yanlarında olduğunu ve Başkan Gürkan’dan destek gördüklerini belirtti. Ayrıca Ayaydın, Başkan Gürkan’a Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Lisanslı Depoculuk, Fidancılar Sitesi, Buğday Pazarı, Tarım Fuar Alanı gibi önemli projeleri hayata geçirdiği için çiftçiler ve oda başkanları adına teşekkürlerini ifade etti. 

Ayaydın konuşmasının devamında, “Başkanımız 13 ilçemize ve tüm mahallelerimize yapmış olduğu hizmetlerle Malatya’mızı örnek bir il statüsüne kavuşturmuştur. 6 Şubat tarihinde büyük yıkım yaşayan ilimizin tekrar ayağa kalkması için çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımıza güvenimiz sonsuzdur. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ‘Devlet Ödülü’ verilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına, alınan temenni kararının gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi” dedi. 

Ziraat Oda Başkanlarının almış olduğu karardan dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Gürkan, “Ziraat odası başkanlarıma bu naif ve ince düşüncelerinden dolayı müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Demek ki hizmetin hiçbir zaman battal olmadığının en güzel göstergesidir. Bizler gecemizi gündüzümüzü katarak çalışmaya devam edeceğiz” kelimelerine yer verdi. "

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Ali (7 ay önce)
    Bu setakaları da malatyalılar seçmedimi körler sağırlar birbirini ağırlar ne yapalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Yunus Kılınç'ın bir çiftçi olarak bu hükümet döneminde almadığı destek kalmadı neden bunları desteklemesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MECZUP (7 ay önce)
    Körler sağırlar bir birini ağırlar bunlardan bir şey olmaz, işleri güçleri bırakmış belediye başkanına devlet madalyası verilsin diye konuşuyor, en küçüğü bilboartlara verdiği kendini öven her reklamlar ile on aile ihya olurdu ne yapmış işi olmayan işlere burnunu sokmaktan başka, birde bu gün bir spor tesisin açılışında bir konuşmaya denk geldim Gürkan bey bir konteyner kentte 60 km su ve 60 kanalizasyon döşedik diyor sanki bu millet cahil hesap kitap bilmiyor sanıyor, sana bu bilgileri verenler ya çok kurnaz ya birşey bilmiyorlar yada fazlasını cebe indiriyorlar ufak bir ihtimal senden nefret ettikleri için böyle bilgilendirmişler, bu millet seni fazla yormadan seçimde istirahat etmeni sağlayacak çok yoruldun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hepimiz kardeşiz (7 ay önce)
    boş yapma yunus kılıç bundan sonra sana yağcı başkan diyelim kimse seni başka başkanla karıştırmasın
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakkı (7 ay önce)
    Bu iş; ancak oda kaynaklarını sadece kişisel menfaatleri için kullanma ve ileriye dönük hesabı gerçekleştirme arzusu olanların dile getirebileceği bir durum olsa gerek
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Ülkede tarımın geldiği nokta belli... Birçok aile sadece kurban bayramında gelen etler ile seneyi geçiriyor, birçok aile eskiden kilolarca alıp bidona salamura yaptığı peyniri şimdi kilo kilo almaya çalışıyor. Süt ve yoğurt desen eskisi gibi alamıyor insanlar, 1 kilo meyve alayım desen 25 liradan başlıyor, yani sözün özü gerek tarımsal üretimde gerek hayvansal üretimde hem fiyat artışı hemde üretimde düşüş var,köyden kente sürekli bir göç var, tarım adına sayın Gürkan ne yapmış hayvancılık adına ne yapmış.... tarımsal hizmetler daire başkanlığı var ama senede ayrılan bütçesi belli.baharda biraz fide,sene bin 2.yarısında biraz tohumluk dağıtımı ile tarıma hizmet etti diyor bu aklı selim insanlar....boş işler ve yalakalık tan başka,şov dan öte yaptıkları bişey değil.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    psikolog,sosyolog,halk bilimcilerinden destek almış olabilirler.insanların kafasına bu çiviyi nasıl çakarız diye ,başka izahı yok bunun.selahattin gürkan a üstün hizmet madalyası teklifi.vay anasını akla zarar gibi gözükse de toplumsal bir karşılığı olacağını sosyologlardan öğrenmiş olmalılar.halay çekme ,zurna çalma gayet başarılı olmuştu.bir kısım malatya halkı nın beyninin küçüldüğüne dair emareler var.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahdi (7 ay önce)
    Allah bunları bildiği gibi yapsın bu ne yağcılık bu ne yalakalık vıcık vıcık oldu her taraf deprem olalı 8 ay oldu bu memleket için ne yaptı bu ziraat odaları bu başkan diğerleri laftan başka bir icraat yok bu ödül az olur nobel ödülünü verin yazık çok yazık malatya kimlere kalmış da haberimiz yok malatya şu anda adeta bir köy gibi kimse bunun nasıl eski haline getirileceğini konuşmuyor anca birbirlerine ödül vermekle meşguller ….
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Tunç (7 ay önce)
    Haberi duyunca çok güldüm ya, körler sağırlar birbirini ağırlar. Yalaka tayfası, ülkemizde gerçekten gereksiz bir sürü STK var, bunların aidat toplayıp hiçbir işe yaramadığını herkes biliyor. gereksizler kapatılsın Boşuna medyayı da meşgul etmesinler. Bırakında halk size ödül versin. Depremde gördük başkanı ve ekibini , cenaze defini ile övünmekten başka birşey yapamayan bir zat. Deprem olalı 8 ay oldu, kış geliyor, insanlar perişan, umutsuz, moral sıfır, evsiz barksız, şehirde doğru düzgün aydınlatma yok, hırsızlar cirit atıyor, bunları düşüneceğinize oturup birbirlerine yalakalık yapmak nedir ya. Benim gözümde ''Kanarya sevenler derneği '' daha iyi bunlara göre. Sipariş bir ödül, başkan bunların ağzından kendini Cumhurbaşkanına övdürüyor. Ödül almasa bile, kulağına gitse yeter, hafızada yer etsin misali. Malum yerel seçim geliyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • yıldırım (7 ay önce)
    allahhhh allahhhhh söyleyinki geleee heleeee gelmezsse ğaber gönderin allahınıza gurban sizin allahınıza gürkan malatyamızı öyle bir uçurduki adeta kanat takıp uçurdu değil ki DEVLET ÖDÜLÜ’ VERİLMESİ daha büyük ödül varsa o verilsin adamın günahına niye giriyisiniz gardaş hakkını yemeyin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • aşkım_44 (7 ay önce)
    bu haber şakamı.. komedi filimimi allah aşkına bu neee.. ben 59. yaşımdayım o kadar belediye başkanı gördüm vallahide billahide selahattin gürkan gibi malatya ya duyarsız başkan görmedim. bizim görmediğimizi siz ne gördünüzde gürkana DEVLET ÖDÜLÜ’ VERİLMESİ TEKLİFİNİ HAZIRLADANIZ. çok ama çok komiksiniz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet Mete (7 ay önce)
    YUH Diyorum başka bir şey demiyorum ayıp millet ile alay etmeyin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (7 ay önce)
    Bunların Malatya'yı düzeltmesi gibi bir amacı yok. Herkes Malatya'da rant peşinde. Kim ne kadar çalarsam o kâr diyor. Allah var çalan çalana. Baksana hırsızlar bile mesai yaparken uykuya dalmışlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ss44 (7 ay önce)
    Bu depremden sonra stk ve kamu kuruluslarindaki yoneticiler birbirine ödūl ve plaket verme yarisina girdiler her hafta birileri birilerine odul veriyor malatya basinindaki haberlerin cogunlugu odul ve plaket verme torenlerinlerinden olusturuyor masallah malatya cok hizli gelisiyor.Bizede bi plaket vermezlermi acaba.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (7 ay önce)
    Adamlar ne yaparsa yapsın, her seçim ödül gibi oy alıyorlar. Gerisi boş laf. Malatya yı deprem yıktı. Türkiye nin tüm hırsızları Malatya ya geldi , Herkesin gözü önünde ; Evleri ve iş yerlerini talan etti. Herkes seyretti. Ödülde nedir yahu!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Baskan İkinci kez aday gösterilmek için CV dosyası hazırlıyor, pardon hazırlatıyor. Ödüller açıklamalar ulusal kanallara çıkmak her üst düzey devlet adamını ziyaret Fahri hemşehrilik vs vs. Güzel alt yapı çalışmaları ama tek eksik pardon fazla ise bugüne kadar ettiğiniz iddialı ve yanlış sözler Başkan.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • mert van (7 ay önce)
    sen hayvancılığa bak, süt et bak boşver ödül den işine bak başkan
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Güzel haber. Eleştirileri dikkate alıyorsunuz artık şehrin emini hakkında da olsa. Başkan cebinden yapmıyor. İnşaat alanında da çalışmıyor. Temsil ettiği kurumun gücünü kendi gücü sanan insanımız, Allah ıslah etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih Beyoğlu (7 ay önce)
    Kendinizi kasmayın direk Cumhurbaşkanı pardon BAŞKAN yapın...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Bizim insanın anlayamadığı bir algı var yada öyle bir algı yaratıldı sayın Gürkan tarafından. Göreve geldiği ilk günlerde büyükşehirin borç batağında olduğu 750 milyon TL büyüşehirin borcu olduğunu her ortamda dile getiriyor du. Depremde kendisinin ruhsat verdiği tek bir binanın bile yıkılmadığını iddia etti,şimdi sizlere soruyorum sayın Gürkan başka bir partiden mi seçildi...bu belediyenin borcu varsa 20 yıldır aynı parti de.bu şehirde depremde sıfır binalar yıkılmış ise o binalara ruhsat veren kendi parti belediyesi. Şimdi kalkıp üstün hizmetlerine ödül talep ediliyor. Gürkan gerçekten kendi reklamını,çok ama çok iyi yaptırıyor, dağ resmen fare doğuruyor. Çiftçiler adına hiçbiri sadece bir sayfa A4 kağıdı vermekten öteye gidememiş sözüm ona çiftçi temsilcileride kimi temsil ettiklerini unutup yalakalık peşine düşmüş... Bu memleket biraz zor düzelir.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mustafa (7 ay önce)
    Hepsine işe aldı tabi ele diyecekler memleketi terketmediğime çok pişmanım
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mlt (7 ay önce)
    Bu ödül nedir? Ya! Hangi devletin ödünü veriyorlar, Zimbabve’nin mi? Malatya’ya bir baksın, ondan sonra hangi ödülün verileceğini halk verir. Bu odalar ne işe yarar, bilinmez. Ziraat odası gitsin önce ülkenin tarımıyla ilgilensin, kaç Ziraat mühendisi işsiz onunla ilgilensin. STKlar kendini devlet kurumların önünde görüyorlar. Öncelikleri bu değil. Kimse bu halka maval okumasın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Fth (7 ay önce)
    Olmaz olmaz deme olmaz olmaz ise olmaz olmaz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hayrettin (7 ay önce)
    Arkadaşlar kimse kusura bakmasın bunların hepsi aynı deliğe iş.yorlar ben bunları değil memleketi düşünüyorum bi bakan gelir adamın gözünü boyarlar memlekette herşey normalmiş gibi gösterirler bunlarda bir araya gelmiş 8 aydır sanki bişey yapmışlar da bide toplantı halindeler ya hepiniz Allah a hesap vereceksiniz ama seçime az kaldı hesap günü gelecek,işiniz ancak hava civa memleketi düşünen yok
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bahattin (7 ay önce)
    Ya Yunus oğlunu varsa kızını işe aldıracaktır yada her hangi bi belediyeye aday olacaktır benim düşüncem bu yönde,ya bişey söyleyecem stk olarak masadakiler kim bilen varmı, bu nasıl göz boyama bu nasıl bi davranış kim var memleketin bunlar neresinde yaşıyorda biz göremiyoruz selo efendi sıvamaya başladın yeter biran önce memleketin sizin gibilerden kurtulması lazım yeter
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    he he şimdiye kadar nasıl vermediniz de geç kaldınız. düğünde para takar gibi madalya verin omzundan ayaklarına kadar madalya takın. boşa dememişler el elin eşeğini ıslık çalarak arar diye. senin çiftçilerin daha çadırlarda yatıyor onların sesi olacağına Gürkan a yalakalık derdine düşmüşsün.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (7 ay önce)
    Hani bir milletvekili vardı Cumhurbaşkanın sabah akşam ayakkabısını yalamamız lazım diyen; Ha işte bunlarda o yalama takımı gillerden..!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kündübekli (7 ay önce)
    Kapasiteye bak (değerlendirme yağcılık) bir de teklife bak! Altyapı iyi hazırlanmış. Komedi gerçekten. Aha buradan ilan ediyim: Çok sevdiğiniz, yere göğe sığdıramadığınız bülüm adamı Gürkan yine aday gösterilecek. Reis'in öyle bir alışkanlığı ve vefa duygusu var. Sonraki genel seçimlerde de 1 veya 2. sıradan vekil adayı. Boşuna Öznur filan demeyin. Hem öznurun hem de garkanın reklamını yapıyorsunuz. Sizlerin düşüncesinin bir önemi yok. Reis kimi aday gösterirse göstersin o seçilecek. Adayın bilgisi vs önemli değil. Seçeceksiniz. O kaddar!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahi (7 ay önce)
    Bu özel ve güzel teklif için bu STKlar neler elde ettiler. Toplantı yeri neresi? Acaba aday mı olacaklar. Ne çıkacak bunun altından.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Sen çiftçiler için ne yaptın ona bak siyasilerin peşinde koşacağına kayısı için çalış çitçiye ucuz mazot içi ucuz gübre için çalış başkan.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (7 ay önce)
    Memleket bu ayakkabı boyacıları yüzünden çok çekti
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Utanıyorum (7 ay önce)
    Malatyalıyım demekten utanır olduk. Gerçekten Malatya’dan ayrıldığıma artık seviniyorum. Deprem bir vurdu ise bu siyasetçiler bu STK’lar ve fırsatçı esnaf daha çok vurdu. S. Gürkan, Memet Çınar gibi adamlardan ötürü rezil oluyorduk bu STK’ lar ile maalesef birilerinin ettiğini yüzümüze sıvadık. Yuh olsun
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ruba (7 ay önce)
    Sayın başkan birde yeşilyurt belediye başkanında ödül verilmesi için bir zahmet çalışsın bu kadar da yalakali yakışmıyor size belediye başkanların yaptığı ortada depremde insanlara konut değil mezar hazırladılar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Murat (7 ay önce)
    Aslında söylenecek hem çok şey var. Hem de hiç bir şey. Ne söylesen boş. Ne anlayan var ne de ders çıkaran. AH GÜZEL MALATYAM AH..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Yalakalığın bu kadarı da pes artık.devlet üstün hizmet madalyası nedir yaw. Bunlar hangi şehirde yaşıyor bunlar neyin kafasını yaşıyor aklım ermiyor.su faturası elektrik faturasını geçmiş Malatya'nın heryeri virane olmuş,belediye çatır çatır çevre temizlik vergisi alıyor,şehir sahipsiz kalmış daha bunlar kalkmış devlet ödülü verilsin diyor.eyy Malatya çiftçisi sizleri temsil eden ziraat odaları bakın ne ile uğraşıyor neye kafa yoruyor,görün göründü yarın ziraat oda seçimlerinde aklı selim oy kullanın bunların harami saltanatını bitirin.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hacı (7 ay önce)
    Tek kelime ile REZALET Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç ta zerre kadar Malatya sevgisi ve Malatyalılara saygısı varsa çıkar bu rezaletin doğru olmadığını söyler. Eğer bunu yapmazsa tüm Malatyalıların gözünde o bir saray YAĞDANLIKCISI olarak kalacaktır.
    %93
    %7
    Yanıtla