SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunları Özellikle mi Seçtiniz?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:30:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kamu kaynaklarıyla ve halkın ortak kullanımı için yaptırılan çok amaçlı sosyal tesisleri birer birer derneklere veriyor. Eylül ayındaki toplantıda, Şeker arazisine yaptırılan yüzlerce metrekarelik Spor ve Yaşam Merkezi’ni, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde sportif  tescili dahi olmayan Malatya Tenis ve Dağcılık Kulübüne tahsis eden Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi,  6 adet çok amaçlı sosyal tesis ile Konak Mahallesi’ndeki 60 metrekarelik bir mekanı çeşitli derneklere tahsis etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Ahmet Çakır Başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı.  Gündem dışı verilen tekliflerin okunup gündeme alınmasından sonra maddelerin görüşülmesine geçildi. 

Kasap Pazarı’ndaki dükkanlar Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’ne verildi

Gündem maddeleri arasında bulunan Esenlik Şirketi’nin işlettiği Kasap Pazarı’ndaki 8 adet dükkanın, Esenliğin kira süresinin 31 Aralık 2014’te sona erecek olması nedeniyle 4 yıllığına Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’ne tahsisi, Kaptaj alanında bulunan çeşitli parsellerdeki belediye hissesinin MASKİ’ye devri kabul edildi.

Karakaş Konağı’nı Büyükşehir Belediyesi istiyor

Büyükşehir Belediye Meclisi, binlerce lira harcanarak birçok kez restore edilen ancak atıl halde bekleyen Karakaş Konağı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve devir işleminin ardından restorasyonunun yapılması için ilgili bakanlıklara yazı yazılması yönünde karar aldı.  

Karakaya Bölgesi’nin turizme kazandırılması için alt yapı hizmetlerinin yürütülmesine yönelik kurulan Karakaya Altyapı Hizmet Birliği’nin kurucu üyesi olabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi sınırları içinde bulunan 5 adet parkın da Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri’ne devredilmesi kabul edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, ilçe belediyelerinin 2015 Mali Yılı Bütçeleri ile ilgili Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın teklifi ile, zemin tahrip bedelleri ücret tarifesinin belirlenmesine ilişkin Alt Yapı ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığının tekliflerini Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale ederken, Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı Performans Programı hakkındaki Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının teklifini de görüşerek kabul etti. 

Çok amaçlı tesisler derneklere 

Eylül ayındaki meclis toplantısında Şeker arazisine yaptırılan binlerce metrekarelik Spor ve Yaşam Merkezi’ni Malatya’daki dağcılık ve tenis sporu camiası ve temsilcileri tarafından tanınmayan ve bu alandaki sportif faaliyetleri konusunda spor çevrelerinin bilgisinin olmadığı Malatya Tenis ve Dağcılık Kulübü Derneği adlı bir derneğe üç-otuz paraya tahsis eden Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi,  Kasım ayı toplantısının ilk oturumunda 7 adet çok amaçlı sosyal tesisi de çeşitli derneklere verme kararı aldı. Buna göre, Yeşiltepe Fatih Mahallesi’ndeki çok amaçlı sosyal tesis Yeşeren Umutlar Derneği’ne, Başharık Mahallesi’ndeki çok amaçlı sosyal tesis Hanımeli Derneği’ne, Samanlı Mahallesi’ndeki çok amaçlı sosyal tesis Malatya Öncü Gençlik ve İzciler Kulübü Derneği ile İffet Kadınlar Derneği’ne, Saray Mahallesi’ndeki çok amaçlı tesis Anadolu Öğrenci Birliği Malatya Şubesi’ne, Kiltepe Mahallesi’ndeki çok amaçlı sosyal tesis Malatya Kıvılcım İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne, Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki çok amaçlı sosyal tesis de Taştepe ve Şehit Fevzi  Mahalleleri Yardımlaşma Derneği’ne, Konak Mahallesi’ndeki 60 metrekarelik bir mekan da Salkım Eğitim Derneği’ne verildi. 

CHP’li Kuşçu: Bu dernekleri özellikle mi seçtiniz?

Belediyenin çok amaçlı sosyal tesislerinin derneklere tahsisinin görüşülmesi esnasında söz olan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, tahsis kararlarını eleştirdi. Kuşçu, belediye tarafından yaptırılan çok amaçlı sosyal tesislerin bulundukları mahallerdeki vatandaşların ortak kullanım alanları olması gerekirken tek bir derneğe verilmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Kuşçu, “Malatya’da 600’ün üzerinde dernek var. Belediyenin sosyal tesislerinin verildiği bu dernekler neye göre seçilmiştir? Bu dernekleri özellikle mi seçtiniz? Bizler, kentin kalkınması için projeler hazırlayıp çeşitli kurumlardan kaynak talep ederken, bir yandan da kendi kaynaklarımızla yaptığımız halkın ortak kullanması gereken sosyal tesislerin derneklere tahsis edilmesi ne kadar doğrudur?” diye sordu. 

Çakır: Şikayet olursa geri alırız

Hurşit Kuşçu’nun sözlerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, bugüne kadar belediye olarak 18 adet çok amaçlı sosyal tesis yaptıklarını ancak bu tesislerin dernekler tarafından kendi yazıhaneleri gibi kullanılamayacağını söyledi.  Derneklerin bir takım sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel projeler yürüteceklerini ifade eden Ahmet Çakır, “Bu projelerin birçoğuna belediye olarak ortağız. Dernek sadece kendi üyeleri için kullanamaz. Bulundukları mahallerdeki vatandaşlara yönelik projeler ve çalışmalar yürütecekler.  Şayet tesisleri çok iyi kullanamazlarsa, vatandaştan şikayet gelirse geri alırız” sözleriyle Hurşit Kuşçu’ya yanıt verdi. 

Yeldeğirmeni Esenliğe verildi

Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca, Kernek Meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan Yeldeğirme’nin kafe olarak işletilmesi için 10 yıllığına Esenlik Şirketi’ne verilmesini kararlaştırdı. 

İmar maddeleri gelecek toplantıya

Ağırlıklı olarak imar konularının görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün ilk kez imar maddeleri görüşülmedi. İmar konuları 19 Kasım’da yapılacak olan ikinci oturuma ertelendi. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız