SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Maalesef Türkiye'ye Örnek!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanı Mehmet Özhaseki’nin deprem bölgesinde ilk temel atma töreni diye duyurulan Malatya'daki Bakırcılar Çarşısı'nın yapılacağı alanda yaptığı açıklamada, “Temel var, temel yok. Temeli su kaplamış durumda. Bir kocaman kalabalıkla maalesef büyük reklamlar yapıldı, Bakırcı pazarının temeli atılıyor diye. Ancak temelin hali ortada şu anda” dedi.

Veli  Ağbaba, Bakırcılar Çarşısı’nının temelinin atıldığı yerde çektirdiği ve sosyal medyasında paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Burası, Çevre Şehircilik Bakanı Özhaseki’nin Türkiye’de deprem bölgesinde temeli atılan ilk çarşı olarak kamuoyuna yansıtıldı. Ancak burayla ilgili çeşitli iddialar var. Temel atılırken ihalesi yapılmadığı iddiası var, ihale yapılmadan bu temel atılmış. Ayrıca bu ‘Bakırcılar Çarşısı’nın temeli atılırken bir etüt, sondaj çalışması yapılmadığı görülüyor. Burada su çıkmış, gölet olmuş durumda. Sanırım tekrar doldurmaya başlamışlar.

Burası maalesef Türkiye’ye örnek. Aziz Nesin hikayelerinde, Karadeniz fıkralarında olan durumu Malatya Bakırcı Pazarında aynen yaşıyoruz. 

Temel var, temel yok. Temeli su kaplamış durumda. Bir kocaman kalabalıkla maalesef büyük reklamlar yapıldı, Bakırcı Pazarının temeli atılıyor diye. Ancak temelin hali ortada şu anda. Burada algı yaratmaktan başka bir şey yok. Algıyla Malatya deprem bölgesi yönetilmeye çalışılıyor. Bakırcı Pazarı da sahipsiz Malatya da sahipsiz. Ancak biz bu aksaklıkları, haksızlıkları duyurmaya çalışacağız. Milletvekillerinin, bakanların katıldığı bir törenle temel atma töreni yapıldı, Malatya’da bakırcı pazarının temelini herkes görsün.”

Malatya'da, depremde hasar gören çarşı merkezindeki binaların yıkılmasının ardından, enkazdan temizlenen alanda  ilk olarak Bakırcılar Çarşısı'nın temelinin atılacağı duyurulmuş, kazılan temel çukurunda su çıkmasına rağmen, 29 Temmuz günü bakan Özhaseki'nin de katıldığı törenle temel atma töreni gerçekleştirilmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • En Has Malatyalı (8 ay önce)
    O bölge, yeni caminin olduğu yer dâhil, tabanının su dolu olduğunu zamanında Alman jeolog gelmiş göstermiş, söylemiş. Cumhuriyetin cumhuriyet gibi olduğu zamanlarda. Velakin, ondan sonra oraya otel dâhil olmak üzere çok katlı yapılaşmaya müsaade edilmiş. Malatya merkezde Bakırcılar Çarşısı gibi zorlama ve sözde sembol bir yer olması şart mıydı? Depremden önce orada mikro bir sanayi sitesi vardı. Demircilerin kaynağından, kaynak kokusundan, kıvılcımından ötürü bir sağlıksızlık ve tehlike vardı. Şehrin göbeğinde olacak iş miydi? Aynı hatanın tekrar edilmesinin ne anlamı vardı? Temelindeki su bir yana, o suya rağmen yapılan bu garip iş bir yana.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (8 ay önce)
    Sayın vekilim, Biz vatandaşlarda bu akıl, bu mantık ve bu zihniyet olduktan sonra daha çok bekleriz. Tıpkı Karadenizdeki doğal gazı beklediğimiz gibi, Adana'daki petrolu beklediğimiz gibi vs. Biz Malatya'lılar bütün bunları fazlasıyla hak ediyoruz. Hanı bir söz vardır "ne kadar çok bilirsen bil, bildiğin karşındakinin anladığı kadardır" Onun için diyorumki kendi düşen ağlamaz, altta kalanın canı çıksın.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Onur Evren (8 ay önce)
    Demircinin ne işi var merkezde ya fırsat bu fırsat balıkçısı demircisi salla gitsin daha modern işler yapın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • atacağınız temel! (8 ay önce)
    park bahçe yapın kardeşim orayı, ne ısrar ediyorsunuz çarşı diye! yetmedi mi kaybettiğimiz canlar, kaybettiğimiz milli servet!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Temelden su çıkması önemli değil.Akpınar girişide bir giyim markasının kullandığı çok katlı binanın temelinde de su çıktı.Bu duruma göre temel atıldıktan sonra sıkıntı olmaz.Esas sıkıntı ise bu CHP yetkililerinin bir türlü mantıksız eleştiri yapma huylarından vaz geçmemeleri.Çarşı inşaatına başlayalı daha bir ay olmadı.Hani nerede temel,Su çıktı gibi eleştiriler yapıyorlar.Su çıktığı için temel inşaatı uzun sürebilir.Hatay ın Defne ilçesine 70 günde yapılan hastanenin temeli içinde böyle konuşup dalga geçmişlerdi.Hastane bitip hizmete açıldıktan sonra mahçup bile olmadılar.Hayat bunlara güzel.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Temelden su çıkması önemli değil, zemin etüdünün yapılmamış olması da önemli değil. İhalenin henüz yapılmamış olması hiç önemli değil.... Projeyi yetkililer biliyor, halkın bilmesine de gerek yok. Önemli olan sayın bakanın temeli atmış olması.... Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Sayın yetkililer lütfen bir açıklama yapınız.Bilgi kirliliği almış başını gidiyor.Akpınarla Emeksiz arasını toki yapacak, proje hazır dediniz basında maket projeler yayınlandı,temeller atıdı ama sağlıklı bir bilgi yok. Dönüşüm ofisine gidiyoruz ne oldu diye bilgi yok.Ofisde çalışanlar henüz İmar planı çıkmadı diyorlar ,imar yoksa ,proje yoksa ,ruhsat yoksa TEMEL nasıl atıdı,ihale yapıdı mı? Lütfen kamoyunu aydınlatınız,şeffaf olalım ki kamuoyu size güvensin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • zeki (8 ay önce)
    Bir Malatya atasözü der ki; "Ben gördüğüme değil, anlatılan masala inanırım."
    %87
    %13
    Yanıtla
  • mehmet (8 ay önce)
    ısrarlar aynı yanlış tekrarlanıyor temeli sulu alana bina yapmak demek depremden bir şey anlamamak demek. malatya da yer mi yok çarşı yapılacak. insanoğlu akıllanmıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yani işini düzgün yaparsan.zemıne göre yapıların önlemi alınarak yapılırsa varsın suyun içinde yapılsın.Venedik denilen şehir tamamen su üzerine kurulu...gelelim habere maalesef Ülkemizin en acı gercegi bu...herkes herkesi kandırdıgını sanıyor.birileri iyi yutuyor ama biz yutmuyoruz.yada ben yutmuyorum.rahat olun kötüsü gecti .en kötüsü sizi bizi bekliyor....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Venedik denen yerde deprem mi oluyormuş?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ömür (8 ay önce)
    Sayın ağbaba evet söylemek lazım doğru yapıyorsunız göstermek anlatmak lazım
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmed (8 ay önce)
    Sezai Karakoc" Dogru anlamak icin emek ister,gayret ister,okunak,halis bir niyet ister,diyor.Yanlis anlayip fitne cikarmak icin cahillik biraz da art niyet yeterlidir"der.Ne diyelim,susmak gerek
    %43
    %57
    Yanıtla