SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bütün Arkadaşları Göreve Çağıralım'

'Bütün Arkadaşları Göreve Çağıralım'
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Malatya'da  Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin telsizden yaptığı anonsların ses kaydı, felaketin boyutunu gösterdi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremin yaşandığı 04.17'de Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki binaların yıkılması Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin telsiz konuşmalarına yansıdı.

Depremin yaşandığı saatte görevde olan ve şehirdeki yıkıma ilişkin itfaiye merkezine bilgi veren ekiplerin anonslarında arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin enkaz bölgelerine sevki için harcadığı çaba ile çevredeki vatandaşların yaşadığı panik de yer aldı.

Depremden hemen sonra itfaiye telsizinden yapılan bazı anonsların ses kaydı şöyle:

İtfaiye 1: Komuta bütün arkadaşları göreve çağıralım acil.

İtfaiye 1: Zaviye Muhtarlığı karşısında bir binanın çöktüğü, içerden seslerin geldiğini... Uygun AFAD veya bizim ekiplerden yönlendirelim.

İtfaiye 1: Doğanşehir 3 merkezde durum ne, Erkenek tarafından çok ihbar geliyor.

Ekip: Battalgazi şube karşısına ambulans acil.

Ekip: Suat Çeyiz'in orada 1 kişi yaralı çıkartıldı çocuk, bir de teyzemiz var.

Ekip: Tevfik Temelli Kur'an Kursu'nun olduğu yerde 6 katlı binanın çökmesi, Akpınar'da Barbaros Sokak'ta binanın çökmesi.

Ekip: Çavuşum, Çavuşoğlu Mahallesi giriş tarafı 4 katlı binanın yıkılması sonucu vatandaşlar göçük altında kalmış, çıkış yapalım.

Ekip: Pırlanta Otel'in karşısı 8 katlı binanın çökmesi

Ekip: Enkaz altından 1 vatandaşımız yaralı çıkarıldı.

Ekip: Avşar Otel'in içerisinde çok sayıda yaralı var, takviyeye ihtiyacımız var.

Ekip: Merkez, itfaiye karşısındaki bina tamamen çökmüş, altında insanlar olduğu söyleniyor, şu an müdahale ediyoruz.

Ekip: Tevfik Temelli Caddesi 6 katlı binanın çöktüğü, altta da vatandaşların olduğu, seslerin geldiği söyleniyor, çavuşum bakalım oraya.

Ekip: Avşar Otel yıkılmıştır, komuta Avşar Otel yıkılmıştır.

Ekip: Deprem oluyor, kapalı alanlardakiler dışarı çıksın.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Görgü tanigi (1 yıl önce)
    Ama ben şahidim gördüm şahitlik ediyorum. İtfaiye daire başkanı Mustafa Katipoğlu...çok emek verdi... Elbetteki Allah rızası icindi.İnşallah Allah katında karşılığını alırsın. Ama bizden de sana ve ekibine kocaman bir teşekkür. Rabbim sizlerden razı olsun. Hiç bir bağım alakam yoktur. Karşılıksız ve dobra yazdım bunlari
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)
    Daha da bizi sanki çok hafif atlamışız gibi göstermeye çalışan var ulusal mecra Bile sallamıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Yarabbim bu mübarek gecenin hürmetine güzel vatanım Türkiyemizi böyle felaketler den koru bütün ölmüşlerimze rahmet et yaralilarmza acil şifalar ver deprem den sağ çıktık ama şehirlerin o halini gördükçe içimiz parçalanıyor kan ağlıyorz yarabb sen bze yardım et bizim yaşadığımızz o geceyi 6 Şubati düşmanmza bile yaşatmaa hakimzda hayr olanı nasip et
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akın başaran (1 yıl önce)
    Allah işlerinde kolaylıklar versin, kanatsız melekler.
    %90
    %10
    Yanıtla