SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Telefon Mesajı Uyarısı.. "AÇMAYIN!"

Büyükşehir'den Telefon Mesajı Uyarısı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi adıyla, telefon abonesi vatandaşlara gönderilen, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurumu) tarafından dijital para kullanımının kısıtlandığı, kısıtlamanın kaldırılması için verilen linke tıklanmasının istendiği mesajın bir dolandırıcılık girişimi olduğu, Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir gönderinin olmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden de şu açıklama yapıldı:

“Malatya Büyükşehir Belediyesinin ismi kullanılarak iletilen mesajlar ile vatandaşlarımız dolandırılmak istenmektedir. 

Malatyalı hemşehrilerimizin dolandırıcılara karşı dikkatli olması, son gelen mesajları dikkate almamaları ve linklere tıklamamalarını önemle rica ediyoruz. ”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Kernekli (3 hafta önce)
    Nasıl oluyor da belediyeden böyle bir phishing mesajı gelebiliyor? Bu işten belediyenin hangi personeli sorumluysa belediye adına sms atma yetkisi kimdeyse siber suçların bu adamı ters kelepçe alması lazım? Kim bilir kaç kişiyi kaç milyon lira dolandırdılar?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali (3 hafta önce)
    Senin yerine başka biri aday gösterilseydi şimdi malatya'yı da CHP almıştı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • fatih (3 hafta önce)
    bana da geldi bu mesaj. fakat yollayan numara daha önce belediyenin normal mesajlarını yollayan numara ile aynı. belediyenin bu mesaj işini verdiği ajans bir şekilde bu işin içinde mi. ya sözleşmesi bitti yeni işi alamadı bizim numaraları sattı mı veya hem belediyeye hem dolandırıcılara mı çalışıyor.? Araştırılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Numara nedir ve mesaj içeriğinde ne yazıyor anlamadım ben ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sayın B.INANCE TR Dijital para kullanıcısı Masak tarafından dijital para platformunuz kısıtlandırılmıştır.Kısıtlamanızı kaldırınız……link adı verilmiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 hafta önce)
    Bana da bu mesaj geldi, direk sildim, bunlara ceza yazılmıyor mu? Bu kadar rahat mesaj atabiliyorlar,
    %86
    %14
    Yanıtla