SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2017-08-10 03:28:19
Büyükşehir Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak Ağustos ayı çalışmalarına başladı. Toplantıda, MASKİ yatırımları için Başkan Ahmet Çakır’a kredi kullanma yetkisi verilmesini içeren maddelere görüşülerek karara bağlandı. Malatya genelinde ilçe ve mahallelere yapılacak olan içme suyu ve kanalizasyon hattı yapımı ile sondaj kuyusu, terfi merkezi rehabilitasyon işi, debi metre ve vana odası yapımı için yaklaşık 22 milyon TL tutarında borçlanma yetkisi verildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşılanmasından ve gösterilen teveccühten dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Gündem dışı verilen tekliflerin okunup gündeme alınmasından sonra maddelerin görüşülmesine geçildi.

Yeşilyurt ilçesi Yeşiltepe bölgesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait 12.072 m2 büyüklüğündeki taşınmazın satışına karar verirken, Turgut Özal Tabiat Parkı içerisinde uygulamaya konulan ve şehrin bazı bölgelerinde daha uygulanacak Malatya Akıllı Bisiklet Sistemi (MABİS) işletmesinin Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İktisadi İşletmesi’ne devrine karar verdi.

Battalgazi İlçesi Fırıncı Mahallesi’ndeki bir parsele güneş enerjisi depolama alanı olarak kabul edilirken, Darende İlçesi’nde Aşudu Deresi-Tohma Çayı arasındaki 6 mahalleyi ilgilendiren 9.5 km uzunluğundaki dere yatağı ile ilgili hazırlanan imar planı da görüşülerek onaylandı.

22 milyon TL tutarında kredi yetkisi

Meclis toplantısında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda; Pütürge ilçesi Gündeğer, Arıtoprak, Sükan, Arapgir ilçesi Çiğnir, Yazılı, Kuluncak ilçesi Sofular, Battalgazi ilçesi Çolaklı, Akçadağ ilçesi Bayramuşağı mahalleleri içme suyu hattı yapım işi, muhtelif içmesuyu tesisleri AG-OG enerji nakil hattı yapım işi, terfi merkezi rehabilitasyon yapım işi, ilçe ve mahallelerin içme suyu ve sondaj kuyuları açılması işi, merkez ilçeler muhtelif yağmur hattı yapım işi ile muhtelif sondaj hatları için toplayıcı kollektörü ve muhtelif depo çıkışları debimetre ve vana odası yapım işlerinde kredi kullanımı için yaklaşık 22 milyon TL tutarında kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Gündemde yer alan birçok konu ilgili komisyonlara havale edilirken, Ağustos ayı ikinci toplantısı 15 Ağustos Salı günü saat 14.00’te yapılacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Toki 2 nci etap bölgesine (Yeşil Binalar) ekmek kulübesi istiyoruz... Yıllarımızın hayaliii sayın başkan lütfen artık bir kulak verinnnn.
    0
    0
    Yanıtla