SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisinde TSO Tepkisi

Büyükşehir Meclisinde TSO Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ekim Ayı 2. Oturumunda  Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Geçtiğimiz hafta 2 adayla seçime giden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda mevcut Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun yaptığı basın açıklamasına bazı eleştiriler getiren Cömertoğlu, “Partilerin yarışı gibi lanse edilen bu seçim, Malatya’yı parçalamıştır. Ticarete leke getirmiştir. Kazanan kim olursa olsun kaybeden Malatya ve Malatya’nın ticareti olmuştur” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi Başkanvekili Selim Pilten Başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündemde bulunan 11 madde görüşülerek, karara bağlandı.

AVUKAT MAAŞLARI
Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tam zamanlı istihdam edecek sözleşmeli avukatların aldığı ücret, 8 bin 33 TL olarak belirlendi ve kararın 31 Aralık 2022 tarihine kadar uygulanacağı Meclis’in bilgisine sunuldu. Alınan kararın mevcut kadroda bulunan avukatlara uygulanacağı belirtildi.

“MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İL HALK KÜTÜPHANESİ”
Malatya’nın Battalgazi ilçesi Hüseyinbey Mahallesi 3994 ada 6 nolu parselde (2.Kanalboyu) Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kütüphane binasının adı “Malatya Büyükşehir Belediyesi İl Halk Kütüphanesi” olması koşulu ve kütüphanenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne 25 yıllık tahsis edilmesi kararı Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR, SİNCİK’E DESTEK OLACAK
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Adıyaman Sincik Belediyesi’nin ‘Kardeş Belediye’ olma talebi, Meclis’ten geçti.  Buna göre kültür, sanat, eğitim ile spor alanlarındaki projelerin geliştirilmesi ayrıca Sincik ilçesinin alt ve üst yapı çalışmalarına Malatya Büyükşehir Belediyesi, destekte bulunacak.

YEŞİLYURT’UN REVİZE UYGULAMA İMAR PLANLARI REVİZE EDİLDİ
Yeşilyurt ilçesi Molla Kasım (2.Etap), Aşağıbağlar (8.Etap) ve Yeşiltepe (22.Etap) Bölgeleri için geçmişte hazırlanan ve revize edilen uygulama imar planlarının ihtiyaxa cervap vermemesi, üst planlara (Nazım İmar Planı) uyum sağlayamaması nedeniyle yeniden revize edilmesi maddeleri ayrı ayrı oylanarak kabubul edildi.

BALABAN’IN KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI ONAY AŞAMASINDA
Darende ilçesi Balaban Mahallesi(Beldesi) için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1.5000 (Nazım) ve 1.1000 Ölçekli (Uygulama) İmar planlarının onay için Sivas Kültür  Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na(SKVKB) gönderilmesi maddesi oylanarak kabul edildi.  

ŞİRKET BAKANLIĞA BAĞLI
Bitüm malzemelerinin Turkish Petroleum İnternational Company Limited Şirketi’nden alınması  hakkındaki Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığının teklifi oy birliğiyle Meclis’ten geçti. Bahsi geçen şirketin Enerji Bakanlığına bağlı olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Blediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Bilindiği üzere belediyemiz Bitümü TÜPRAŞ’tan alıyor ve yakın zamana kadar Bitümde tek üreticiydi. Yasal olarak malzemeleri oradan aldığımızda bir engel yoktu. Ancak, artık Enerji Bakanlığımızın bir şirketi var ve Bitümü bize indirimli olarak veriyorlar. Hatta nakliye masrafları da kendilerine ait. Öte yandan bir tonda yaklaşık olarak 800 lira indirim de mevcut bu da yıllık 30 bin ton Bitüm aldığımızı düşünürsek, ciddi bir rakama tekabül ediyor ve hesaplandığı zaman yaklaşık 24 milyon TL ediyor. Tabii bu şirket ihtiyacın tamamını karşılayamıyor fakat bir miktarı buradan almayı düşünüyoruz” diyerek Meclis’e bilgilendirdi.

ARAPGİR BELEDİYE BAŞKANINDAN TSO BAŞKANINA TEPKİ..
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından söz alan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, geçtiğimiz hafta yapılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerinde mevcut MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun “Bu seçimin kaybedeni Bülent Tüfenkci ve Selahattin Gürkan'dır” şeklindeki basın açıklamasına bazı eleştirilerde bulundu. 

Cömertoğlu, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri çok kısır bir çekişmeyle gerçekleşti. Burada bir konunun altını çizmekte fayda var. Her dönem olduğu gibi partilerin kendi kanaatlerini bildirmesi bu dönemde olmuştur. Olayın talihsizliği neresinde? Partilerin yarışı gibi lanse edilen bu seçim, Malatya’yı parçalamıştır. Ticarete leke getirmiştir. Kazanan kim olursa olsun kaybeden Malatya ve Malatya’nın ticareti olmuştur. Talihsiz bir açıklamada iki kişinin ismi zikredilmiştir. Diğerlerine mükafat verilip, iki kişinin kanaatleri kaybetti diye söylemlerde bulunulması esef vericidir. Bundan sonra elinizdeki kaynakların ve projelerin kimlere gittiğine tek tek bakacağız. Ayrıca dışarıdan gelen insanlara kucak açan Malatyalılara da bir sözümüz var, ‘Malatya bu kadar ucuz değil’ ve önemli olan kişiler değil odalardır” dedi.

Gündem maddelerinini karara bağlanması ve bir sonraki oturumun 17 Ekim Pazartesi günün yapılması kararlaştırıldıktan sonra 2. oturum sona erdi. 

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Tarkan (1 yıl önce)
    Zaten hep kaybeden Malatya değilmi? Yapılan TSO seçimlerinde de Sayın Cömertoğlu'nun da belirttiği gibi Malatya kaybetti.Yıllardan beri TSO Yönetimine gelmemiş olan bir ufku geniş bir sanayicinin gelmemiş olması nedeni ile Malatya Ticareti paspas olmadı mı? Sayın Sadıkoğlu'nun süper bir algı ile seçimleri siyasileştirerek AKP'nin genel seçimlerin bir rövanşı gibi lanse etmiş olması Siyaset Biliminde okutulacak bir ders gibidir. Kaldı ki Sayın Sadıkoğlu'nun amiral gemisinde AKP ve MHP il yönetiminden adaylarda vardı. Sonuç olarak bir telefoncu, beden eğitimi mezunu bir insan seçimi paşalar gibi kazandı. Kendisini tebrik ederim. Malatya içinse denecek birşey yok. Sayın Baştürk'ün seçim sürecinde vurgu yaptığı Adıyaman Ticaretinin Malatya yı geçmiş olması önümüzdeki 4 yıl içinde artık Malatya'nın Bingöl ticareti ile mukayese edileceğini göreceğimiz açıktır. GEÇMİŞ OLSUN MALATYA
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Cömertoğlunun Gürkan a yaranma çabası nedir? Gürkan ve çevresi sadıkoğlunu küçümserken neredeydi
    %83
    %17
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Sayın cömertoğlu madem bu açıklamayı yapıp sayın gürkan ve tüfenkçinin avukatlığına yapıyorsunuz,seçimler öncesinde de çıkıp aslan gibi,ticaret sanayi odası,adından da anlaşılacağı üzere sanayinin ve ticaretin döndüğü yerlerdir,siyasetin döndüğü yerler değildir deseydiniz..şimdi bu açıklama ile kime yaranmaya neyi elde etmeye çalışıyorsunuz.siz onu söyleyin lütfen.ikincisi kaybeden malatya ticareti demişsiniz,tamamen demokratik bir şekilde esnafın,iş insanlarının,sanayicinin,üreticinin oy vererek,seçtiği bir yönetici ile malatya ticareti değil ama belliki kaybeden Arapgir ilçesi olmuş farkında değilsiniz...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Adnan (1 yıl önce)
    Sayın cömertoğlu siz parti değiştirdiğinizde yaptığınız siyaset ne kadar etik önce bu soruyu kendinize sorun sadıkoğlu nun posterleri yırtılıp atılırken niye çıkıp bu yapılan hiç doğru değil etik değil diye niye tepki göstermediniz sayın Akif bey seçimi kaybetmiştir ama kendisi medeni bir şekilde çekilmiş laf söz etmemiştir kendisini bu konuda taktir ediyor saygılarımı sunuyorum
    %77
    %23
    Yanıtla
  • malatyalı444 (1 yıl önce)
    aynı dertten siz de müsteriydiniz şimdi neden başkanı bu kadar müdefaa ediyorsunuz siz de başkan oy toplarken ticareti siyasete niye karıştıyorsunuz demediniz neden sustunuz şimdide neden konuşuyorsunuz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)
    Padişahım sen çok yaşa demiş haluk cömert oglu sonuç padişahın dedigi degil vatandaşın istediği oldu herkes saygı duyacak
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Kişileri veya kurumları ilahlaştırdığınız için bu felaketler bitmez. TSO başkanının dediği yanlış olsa bile kimse başkana laf edemeyecek mi ?
    %68
    %32
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    E öyle ama Haluk bey. Niye senin zoruna gidiyor kı?
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    Malatya'da kimin eli kimin cebinde belli değil. Kime vuruyorsun ses kimden çıkıyor, hayretle izliyoruz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 yıl önce)
    Malatyamızın öz evladı, dürüst ve çalışkanlığıyla bilinen Sayın Haluk Cömertoğlu'nu Battal gazi veya Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • oktay (1 yıl önce)
    sayın cömertoğlu sadıkoğlu yanlış yapmış olabilir oğuzhan da o 2 kişinin kapı kapı dolaşıp oğuzhan a oy vermeyin diyor.buna ne diyeceksiniz merak ediyorum.siz ve ailenizi tanıdığım için bu açıklama şık olmadı bence kıymetli başkanım
    %72
    %28
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Adıyaman Sincik ilçesinin alt yapı, kültür sanat, eğitim ve sporuna Malatya büyükşehir belediyesi bütçesinden karşılanacak ise Malatya ya bağlansın o zaman. Neden Malatya halkının vergileri Adıyaman Sincik e harcanıyor? Adıyaman kendi bütçesinden karşılasın. Nemrut dağında Malatya yolunu Adıyaman yoluna bağlamamak için her şeyi yapıyorlar ama.
    %100
    %0
    Yanıtla